Szerintem OV politikai akarnoksága nehezíti a megegyezést, bár a szakemberek sürgetik. Az is lehet, hogy nem látja át, nem látja be, hogy mennyire szükség van a megegyezésre.
Látod, megfogtad a lényeget! Ha érdekükben áll egy törvénymódosítás, akkor nagyon gyorsan lezavarják ithon az ügyintézést. A kérdés már csak az, miért nem áll érdekükben? Hiszen a pénzre az elmúlt hónapokban is nagy szükség lett volna, ráadásul minél több idő telik el, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a lehetséges max. igénybevehető összegekből végül nem tudják majd az összeset lehívni. Tehát nem csak azért veszíthetünk végül pénzt, mert az EU megvágja a keretet, hanem az időhúzás miatt is ellehetetlenülhet a felhasználás egy része! Az ugye tudva levő, hogy az EU nem tud 1-2 nap alatt reagálni. Minden ütésváltás újabb 30 nap ügyintézési idő. Sajnos jelenleg arról folyik az alkudozás, hogy mik legyenek a törvénymódosítások, pontosabban a részleteiről. Erről is el lehet még pár hónapig egyeztetni! Én nagyon nem értem, mi az oka annak, hogy elhúzták a megegyezést a nyári szünet utánra, ráadásul ilyen kezdetleges állapotban. Ha tudsz rá jó választ, akkor ne tartsd magadban. Csak kérlek ne politikai csűrcsavarokat sorolj! Hanem azt tételezd fel, amit leírtál. Nagy szükség van az EU pénzekre, és minél hamarabb szeretné a kormány elérni őket!
A háború is átmehet kvázi tűzszünetbe, ha a felek úgy látják, hogy nehéz lenne újabb célokat elérni. Lehet 10 évet tárgyalgatnak a tűzszünetről vagy a békéről, de már az is lehet, hogy a "nemzetközi helyzet" ne fokozódjon.:)
Ez igaz, egyelőre a vergődés látszik, de a pénzhiány miatt egyszer csak vehet egy nagy lélegzetet OV és gyorsan lezavarják a szükséges törvénymdosításokat.
Ha a GDP emelkedés nálunk elég jó lesz, más EU országokhoz képest és az EU miatt kicsit "normálisabb" ország leszünk, a kereslet csökkenés miatt az infla is lejjebb kezd menni, van esély rá.
OTP részvényesek ide!