Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 2020. 04. 15. 22:35
Előzmény: #1088379  berlini

Szerintem meg sokkal gyorsabb lesz a visszarendeződés minden téren, főleg a turizmus.
Bizonyos kimutatások szerint a spanyol GDP kb. 15-18 %-t adja a turizmus (van ahol csak 11 %-t írnak, de olyat is találtam, ahol csak 6 %-t) és valahol nagyon hasonló számok vannak a többi délinél (Görögország, Olaszország).
Nálunk ez most kb. 10 %-on lehet, németeknél kb. 3 % az erős ipar miatt.
El tudod képzelni, hogy főleg a fenti országok nem fognak nyitni, amint lehet?
berlini
berlini 2020. 04. 15. 21:41
Előzmény: #1088359  pomperj
Szerintem tévedsz.
Nem hiszem, hogy 3000 körüli árfolyamon tudsz majd venni OTP-t.
Ha bekövetkezik az az összeomlás, amit jósolsz, akkor itt jó ideig fű se nő. De ezt én kizártnak tartom.
Az én forgatókönyvem:
élesen ketté kell választani az alábbi fázisokat:
1. Alapvető áruk és szolgáltatások ágazatai , szállitás, kivételével minden leáll.
2. Termelés beindul az összes ágazatban, de korlátozások a rendezvények, sportesemények stb területén. Belföldi turizmus is áll.
3. Országokon belül helyzet normailzálódik.
4. Nemzetközi személyforgalom, rendezvények ujra engedélyezettek.
Kina már a 2. fázisban van. A fogyasztás már most a "régi", de az export piacokon látható korlátozások miatt az exportra termelők még csak lassan térnek magukhoz. (Kb 2-3 hónap múlva, ha az USA-ban is eljutnak a 2. fázisba, akkor az export is 100%-osan megy majd.) A 4. fázist csak nemzetközi összehangolt lépések után lehet megtenni. Feltételezhetően csak egy védőoltás, vagy egy megbizható gyógyszeres terűpia engedélyezése után)
Európai Unió: 
az országok egy része a 1. fázisban. Más részük már átlép a 2. fázisba.(Kb 1 hónap múlva mindegyik) és a 3. fázis is jön, ha a fertőzés már a mai kinai szintere lesz leszoritva.
A 3. fézisból a továbblépés: (lásd Kina)
USA:
Utolsóként a nagy piacok közül, kb. 2 hónap múlva lép be a 2. fázisba. Valószinűleg egyike lesz azon országoknak, amelyek miatt a leghosszabb ideig fenn kell tartani az utazáskorlátozásokat és igy a 3. fázisban tanyáznak egy ideig. (De teljes szabadság ezen a téren ugysem lehetséges védőoltás és/vagy megbizható gyógyszer nélkül)
A gazdaság szereplő különbözőképpen szenvedik el, vagy lesznek haszonélvezői ennek a - lehet hogy egy évig is kitartó - folyamatnak.
Már ma is haszonélvezők a gyógyszergyártók, online kiskereskedők, internetes tartalomszolgáltatók, élelmiszer gyártók, és kiskereskedelmi egységek. (Netflix, Amazon részvények már ma is csúcson)
A 2. fázisban a gazdasági élet azon szereplői amelyeket nem érint egy piacszűkület (mint a repülőgépgyártók, szállodaláncok, turisztikai szolgáltatók, stb.) folyamatosan felfuttatják a termelést, ahogyan a fogyasztói bizalom helyreáll. Azért hogy ez a fázis ne  tartson addig mint egy "normál" gazdasági válságban, ezért az Únióban megpróbálják fenntartani a termelési struktúrákat, munkahelyeket. (lásd német Kurzarbeit). A 3. fézis már a tőzsdei szereplők szinte mindegyikét felszabaditja. 
Szerintem ugyanezen az úton megindulnak az amerikaiak is. Ezek a részvények is ujra tündökölnek, mihelyst a befektetők megszagolják, hogy mégsem lesz világösszeomlás. Márpedig amlyen könnyen pánikolnak olyan könnyen átváltanak szuperoptimistává is.
Tartósan bajban lesznek azok a szektorok, amelyek a felszabaditást a 2020 január előtti globális szabadság helyreállitásától (4. fázis) várhatják csupán. 
Kérdés, hogy ez lesz-e belátható időn belül. 
Minden kisebb járvány ugyanis a jövőben azonnali bezárkózásokat von majd maga után. Tehát lőttek a szabad turizmusnak és igy ebben a bizonytalan helyzetben az ágazat igencsak tartósan fulladozni fog.
A bankszektor érdekes helyzetben van. Aki az Airbus-t Boeinget hitelezi, az jobb ha már ma nekiáll céltartalékolni.
De a bankszektor átlagánál ezek az ágazatok nem tesznek kit többet mint pár százalékos kitettséget.
Amennyiben nem omlanak össze termelési szerkezetek, cégek és nem lesznek tartósan munkanélküliek az emberek, akkor a fokozatosan helyreálló fogyasztói bizalom a gazdasági szeplőket erősiti, a bankszektort pedig megóvja attól, hogy nagy tömegben hitelképtelen vevőik legyenek (keletkezzenek.) Ahogyan viszont tegnap és ma már láttuk, a bankszektor elővigyázatosan inkább előre túlreagál, mint később, utólag kapkodva egy nagy összegben céltartalékol. Tehát most bevállalják a szinte nullára csökkenő negyedéves nyereséget. Legfeljebb az év folyamán felszabaditják. Az OTP pld. éveken keresztül feleslegesen céltartalékolt vagy 400 milliárdot, amit az utolsó 3 évben apránként szabaditott fel,(visszairt).
Túlbecsülöd a pénz jelentőségét. Az USA nem megy csődbe akkor ha az idén több ezer milliárd dollárnyi pénzt önt a piacra. (Cégeknek, bankoknak, de akár magánembereknek is. Ha túl sokat sikerül és nem szivják vissza, akkor legfeljebb pár évig magasabb infláció lesz.
Az általad várt 3000 ft-os OTP árfolyamhoz két dolog vezethetne.
- egy a jelenleginél is nagyobb pánikhullám. (Ennek okát a fentiek miatt nem látom.)
- tényszerűen a vártnál alacsonyabb bevételi és nyereségszámok az 1. és 2. gyorsjelentésben. Az első félévben ehhez a banknak részvényenként kevesebb mint 150 ft-ot kellene nyereségként kimutatni úgy, hogy az alapvető folyamatokban is erős romlás mutatkozzon. Ne feljtsük el a tőzsde a jövőt árazza. Mindegy hogy mennyi tűnik el ideiglenesen vagy véglegesen a céltartalék soron, ha ezekben a gyj.-kben az alapvető trend sértetlen marad és már jövőre elérhetővé válik egy 1500ft/részvényes nyereség, akkor kizártnak tartom, hogy az árfolyam bebukjon az általad várt szintre.
5000 2020. 04. 15. 21:12
Előzmény: #1088370  alviano55
És még valami, ha hiszünk az elemzésedben, akkor most venni kell 8200-8300as stoppal.
Utána viszont 7300-nál kell bevásárolni, mivel a 6800 olyan közel van, hogy nem éri meg tovább várni.
5000 2020. 04. 15. 21:07
Előzmény: #1088374  alviano55
Tök hülye vagyok ezekhez, de kérdeznék egyet, bár lehet butaság.
A rajzodon a mindenkori legmagasabb érték felett nagyos sok szabad tér van.
Az elemzésed szerint, amikor OTP maximumon volt, akkor felül teljesen nyitott volt a további emelkedések irányában?
Dotika20@freemail.hu 2020. 04. 15. 21:07
Ez annyira magasröptű volt ,hogy a 10 százalékát sem értettem .
Sokkal egyszerűbb ,ha mindenki előre megjósolja ,szerinte melyik szám lesz a legalsó ,és utána akár OLDALAZHAT ,vagy akár ,FELPATTANHAT.
De ez már másodrangú .
Szerintem ez a szám 6600 forint lesz .
Majd egy év múlva meglátjuk , ki volt legközelebb ,ha beszállsz a játékba  .
5000 2020. 04. 15. 21:01
Előzmény: #1088372  ALANFED
Nem ismerem az amerikai bankok helyzetét, ugyanakkor ezt az OTP-re nem tudom elképzelni, viszont azt elismerem, hogy az általad leírtak íitthon is negatív hatást fognak jelenteni erre a szektorra.
alviano55 2020. 04. 15. 20:58
5000 2020. 04. 15. 20:55
Szép elemzés, bár az a "fekete marubozu gyertya" erős volt!😂
Komolyra fordítva, tetszik az elemzésed.
ALANFED
ALANFED 2020. 04. 15. 20:51
Előzmény: #1088356  ALANFED
Ellentétben a 2008-as válsággal az aktuális állapotot a jövedelmek esése eredményezi, és nem pedig a pénzügyi mérlegekből eredeztethető - tette hozzá Nathan Stovall az S&P hitelminősítő munkatársa. Még abban az esetben is, ha a nem teljesítő hitelek hasonló szintet érnének el, mint a megelőző válság idején, a nagyobb bankok tőkeáttéte a 2008-2009-es újratőkésítés szintjén tud maradni. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a fejlettebb gazdaságokban is megálljt parancsolt a koronavírus. Jelenleg még az elemzők sem tudják mekkora bevétel kiesés várható a bankszektornál. Sokan úgy számolnak, hogy az amerikai bankok vesztességgel fogják zárni az idei évet, a tavalyi 230 milliárd dolláros nyereséggel szemben - írja az Economist.Egyre többen látják úgy, hogy a rövid lezárások után a gyors gazdasági visszaállás egy túlzottan rózsás elképzelés. A több hónapig tartó lezárások és szigorított intézkedések évekig tartó vesztességet eredményezhetnek a nem fizető hitelek miatt, így a bankok előbb-utóbb elérkeznek az éles határhoz a türelem és a tűrés között/pénzcentrum/
proximo 2020. 04. 15. 20:48
Előzmény: #1088369  5000
Idővel biztos, de az idei év masszívan veszteséges lesz és rengeteg csőddel fog járni.
Legyen neked igazad, hidd el, szeretek utazni, nem akarok rosszat :)) 
alviano55 2020. 04. 15. 20:47

Na, nagyon régen voltam már itt. Most beköszönök egy kis középtávú technikai elemzéssel. 
OTP technikai elemzés 2020. 04. 15.  
 A 2011-2015 közötti oldalazásból indult bika történelmi csúcsra lökte az OTP árfolyamát 2019 végére. Ennek az óriási menetelésnek a visszatesztelése zajlik most különleges körülmények között. E különleges körülmények bizonytalanná tesznek pontosabb előrejelzést, azonban a technikai eszközök adnak támpontokat. Jelen technikai elemzésemben napi charton alapvetően Andrews vasvilláját és a fibonacci korrekciós szinteket használom. A történelmi csúcsról történő visszatesztelés óriási erővel tört át minden támaszt: Andrews középvonalát, az emelkedés trendvonalát, a korábbi történelmi csúcsok jelentette támaszokat és két rést is hagyott. Ha ez kitörési és szökési rés – már pedig azoknak tűnnek, akkor hosszabb ideig tartó medvét jelez előre. A támaszok eddigi nagy erejű törése és a két rés számomra azt jelenti, hogy a további támaszok sem jelenthetnek majd túl nagy akadályt a lefelé történő mozgásban. Jelenleg a 2011-2015 közötti oldalazásból való emelkedésre húzott fibonacci korrekciós szint 61,8% os vonalát már érintette az árfolyam, de ha az emelkedést 2009-től számítjuk, akkor az arra húzott fibonacci 50%-án tart egy kis pihenőt (és ennek a fibonaccinak a 61,8%-os szintje bizony 6800 Ft-on van). 
A mai napon 60 perces charton egy árbócszalagot tört lefelé, ami a csökkenő trend folytatódását jelenti és a fekete marubozu gyertya kialakulása is az eső trend folytatódását jelzi. Amennyiben holnap-holnapután 8300 Ft alatt zár,  szintén további esésre kell számítani. (Csak zárójelben: az esésben nagyon szép trenderősítő gyertyaalakzatok is kialakultak: pl. a szökési résnél downside tasuki gap bearish).
Három forgatókönyvet látok most az előttünk álló néhány hónapra: 
1.     Lefelé töri az Andrews alsó vonalát 7300 Ft-ig és onnan gyorsan visszateszteli alulról az Andrewst 8000-8100 Ft-on. 
2.     A második forgatókönyvem szerint is töri az Andrewst lefelé, de a 2009-től húzott fibonacci 61,8%-a állítja meg 6800 Ft-nál és onnan történik az Andrews visszatesztelése alulról 8500 Ft-nál. 
3.     Oldalazás (hosszabb ideig, mint az első két forgatókönyv ideje) kb. 8500 Ft körül, amíg felülről el nem éri az Andrews alsó vonalát és annak törése nélkül emelkedés kb. 10300 Ft-ig.
5000 2020. 04. 15. 20:42
Előzmény: #1088368  proximo
Meglátod a turizmus is úgy fog elindulni, hogy helyet sem kapsz.
proximo 2020. 04. 15. 20:36
Ahogy nézem, a rossz híreket már nagyjából beárazták a piacok. Senki sem számít jó negyedéves adatokra.
Ugyanakkor látszik, a gyárak lassan újraindulnak, van, ahol iskola is kinyit, amcsiknál meg Trump nyit ki mindent. Ha kell, erővel. Nem is olyan hülye ez a fickó, mint amilyennek elsőre gondoltam.
Szerintem van időnként egy korrekció a felfelé rallyban, de látszik a pénznyomdák ereje. 
Én szépen bevásároltam a márciusi mélypontokon, és nem álltam le vele. Az elején én is bedőltem a nagy vírus okozta pániknak. 
A vezetők belátják előbb-utóbb, hogy a betegeket védve nem lehet a Föld egész gazdaságát tönkretenni, mert azzal mindenkinek rossz lesz. Két rossz közül a kisebb rosszat kell választani. Szimpla matek, akárhogy is hangzik. 
És megy tovább minden. Kivéve a hotelek, légitársaságok és a turizmus. Annak annyi, és realizálódik a piac. 
5000 2020. 04. 15. 20:27
Előzmény: #1088366  APetronas
Ja, én is drukkolok, de ha eddig a részvényt nem érdekelte az USA fel, akkor most sem fűzök sok reményt hozzá. Meglátjuk...
APetronas 2020. 04. 15. 20:09
Előzmény: #1088357  5000
Lehet hogy jól jártál. Amerika mindjárt átmegy pluszba :)
kjanek
kjanek 2020. 04. 15. 18:33
100-on már hiába vennél OTP-t, addigra csődbe megy a bank de ott már az Országnak is annyi lenne :) Emlékszem 2009-ben is rengetegen 300 alatt szerettek volna OTP-t venni. :) Amúgy sok mindenben igazad van de nem kicsit tűnsz pesszimistának. Na megyek keresek valami kötelet meg egy jó erős gerendát a padláson, úgyis vége lesz a világnak, nincs kedvem beköltözni egy barlangba vagy visszamászni valamelyik fára. :)
5000 2020. 04. 15. 18:15
Előzmény: #1088363  pomperj

Ez azért így elég "egyszerű" levezetése a dolgoknak!:-)
Egyébként meg eddig egyértelműen látszik, hogy a most kinyomtatott pénzek nem emelik igazán az inflációt.
pomperj
pomperj 2020. 04. 15. 18:12
Előzmény: #1088362  5000

ne orulj a sok penznek, 
mert a sok penz hamar hozza a magas inflaciot (eppen eleg jele van maris),
a magas inflacio  hozza hamar a magas kamatokat, 
a magas kamatok megforditjak a penzaramot a tozsdebol a bankbetetbe,
a penz kimenekulese a tozsdebol hozza az alacsony reszvenyarakat
,
Jobb ha ketszer atgondolod, mit kivansz ;-)
5000 2020. 04. 15. 18:02
Előzmény: #1088361  Dotika20@freemail.hu

"Szerintem nagyon sok a fölösleges pénz a világban"
Ez a lényeg, előbb-utóbb ide is jut.
Dotika20@freemail.hu 2020. 04. 15. 17:28
Szerintem nagyon sok a fölösleges pénz a világban .
De az arany , lineális emelkedése is jelenthet példát .

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek