itt is ugyanaz a minta rajzolódik ki, mint az orosz-ukrán topikban, rossz befektetési döntések miatti felelősség hárítás + az orosz/iráni/kínai propaganda benyalása és folyamatos szajkózása, az ilyen szerencsétlenek képzelik magukat geopolitikai szakértőknek :-)
A hírek mellé az első dolgom a flightradart és most különösen a vesselfindert nézni. Amíg azon horgonyon álló hajók százai vannak addig a probléma nem enyhül. A minden irányba inditott rakéták miatt olyan a kép a flight radaron amilyen. Egy üres folt az öböl környezete de már volt rá példa hogy 1-1 gép felszállt és kirepült a térségből. Ma pont az a baj hogy információ és dezinformáció aránya azonos a weben. Én már azt sem hiszem el ha egy videóban egy arcot látok és hangot hogy az valóban az az ember. Ez lett a technika átka élőben hiszek neki videóban bármit mondhat gerelát képpel és hanggal más valaki helyette.
Én mindig azt kérdezem, ki tudja eldönteni, melyik hír igaz és melyik nem. Csak az, aki ott van és saját szemével látja. Már olvastam olyan hírt is, ahol az irániak tagadják, hogy a szomszédos országokra lőnének. Ahogy napi szinten olvasgattam a brit titkosszolgálat jelentését, hogy az oroszok már csak 2 napig bírják és putyin halálos beteg, meg az oroszok szétlőttek egy kórházat, ahol 7 ember megsebesült. Ha nálunk egy petárda robbanna egy kórházba, akkor sebesülnének meg ennyien, nem ha egy rakétával odalőnének. Az is lehet, már csak putyin dublőrje szerepel a képeken, ő meg a mauzóleumban pihen, lenin mellett. Az interneten bárki megtalálja azt a cikket, ami igazolja igazát. Sőt, a mesterséges intelligencia is aszerint válaszol, hogyan teszed fel a kérdést. Majd az idő mindent eldönt. Mi innen a billentyűzet mellől úgysem tudjuk ezt befolyásolni. Ez a vita inkább arról szól, hogy egymást ekézhessék a fórumozók, ki tudja jobban. Dehát ilyenek vagyunk, megy a versengés, ki kit tud meggyőzni. Az élet minden terén ez megy, legyen az politika, tudományok, sport, de még a kultúrában is. Jobb akarok lenni. Van aki tetteivel sikeres, van akinek magát kell dicsérnie. Érdemes visszaolvasni az FF topikot, a legismertebb véleményformálók jóslatait. Mikor egyik másik leírja, hogy 70-80% os nyerőben ül, ezt sokszor nem támasztja alá a korábbi véleményük. Persze tudom, nem minden adásvételüket teszik közzé, így igazuk is lehet. Mikor az egyik beírta, hogy délután vett RIG-et, aztán estére nyerővel kiszállt, megkérdeztem, ez hogyan sikerült, mikor egész nap esett az árfolyam. Ja, volt korábbról is, amit nagyon jó áron vett. Ennek krida barátunk a legnagyobb mestere, mikor brutál shortjával keres vagyonokat a folyamatosan emelkedő árfolyamnál. :-)
https://www.vietnam.vn/hu/su-that-ve-nhung-video-f15-bi-iran-ban-roi-tren-mang Kamu propaganda semmit nem lottek ezek le.Max egy lepket de azt is veletlenul meg egy par napig rakerazbak aztan az osszes inditoallvanyukat likvidaljak.Mennek vissza a kozepkorba. Utolag meg jokat lehet majd rohogni itt magukat onjelolt szakertoknek beallitok agymenesein😀
Melyik resze a hozzaszolasomnak a kioktato? Oke Zircon, az az a raketa, ami lelohetetlen volt, ameddig ki nem probaltak elesben, ugye? Te nem latsz bele egy allando tulzast az orosz kepessegekbe? Pont erre akartam felhivni a figyelmet. Ertem en, hogy ezt mindenki csinalja, de valahogy az orosz oldalon vannak legtobbszor nagyon tultolva ezek a nagyotmondasok. Ettol talan Iran es Eszak-Korea tud nagyobbakat mondani. Nem gondolom, hogy semmit nem er az orosz hadsereg, de abban biztos vagyok, ha fele annyira jo lenne, mit amilyennek be van allitva, akkor mar Ukrajna nem igazan letezne a mai formajaban. Ezzel szemben en azt latom, hogy az elmult 2 evben falvakat is nehezen tudnak elfoglalni. Es nem, nem gondolom, hogy Ukrajna tokeletes es azt sem, hogy onmagat meg tudta volna vedeni egyedul, nyugati segitseg nelkul. Azt viszont gondolom, hogy tobb segitseget kellett volna adni, nem a leselejtezni valo hadi anyagot kuldeni. Erdekes, hogy a HIMARS megjelenese mekkora fordulatot okozott. Vajon, ha hagyjak is hasznalni rendesen? Nem, azt nem gondolom, hogy Iran barmit kibir rohogve. Mar most sem rohog senki, foleg nem Khamanei. Te belegondoltal abba, hogy milyen hangulat lehet az emberek kozott, miutan megoltek 10-40 ezer embert egy honapja? Szerintem eleg sokan lehetnek, akik udvozlik, hogy hullik ki az IRGC vezetese... Nem, nem vagyok mindent tudo. De gyerekes sertodekeny sem. Sot, ha valamit nem jol tudok, vagy irok, azt elismerem. Sot azt is bevallalom, hogy soha nem voltam egy konyvmoly. Es azt sosem latod Tolem, hogy azt gondolnam mindent, mindenkinel jobban tudok. vannak dolgok amik erdekelnek, azoknak utana jarok es ennyi. Azt sem irtam sehol szerintem, hogy nincs nagy problema abbol, hogy a szoroson nincs forgalom. Azt viszont irtam es tovabbra is azt gondolom, hogy az irani kpeessegek nagy mertekben degradalodhattak. Valoszinuleg mindent megtettek eeddig ami az erejukbol kitelt. En azt varom, hogy a jovo heten es azutan mar csak elvetve lesznek olyan raketak es dronok, ami karokat tudnak okozni.
Retorika. A valóság nem feltétlenül az lesz, amit nagyon harsog. Volt már rá példa, hogy máshogy lett, mint ahogy ígérte. Majd meglátjuk. Én nem a politikus szónokoknak hiszek, hanem majd a saját szememnek.
Monnyuk ez retorika. A valóság az nem ugyanez az univerzum. Mondania kell neki, süketelnie kell. Hadd lássák az otthoniak, milyen faxa gyerek. Oszt hátha az irániak meg benyalják, és kérelmező küldöttséggel járulnak a színe elé, hogy One Big Beautiful Atya, minden bölcsességnek valamint a béke nobel díjnak birtokosa, ó jöjj és világosítsd meg elménket, hogy kit szeretnénk vezetőnkül.
"Donald Trump amerikai elnök a CNN-nek adott interjúban azt mondta, hogy nyitott arra, hogy Irán élére vallási vezető kerüljön – „attól függ, ki az”. Hozzátette, hogy „sok vallási vezetővel dolgozik együtt, és fantasztikusak”. Arra a kérdésre, ragaszkodik-e ahhoz, hogy Irán demokrácia legyen, Trump nemmel válaszolt. Szerinte a legfontosabb, hogy Iránnak „tisztességes vezetője legyen, aki jól végzi a munkáját és tisztességesen bánik az Egyesült Államokkal, Izraellel” és más közel-keleti országokkal."
Gondolom nem zavar, hogy tavaly már egyszer lekapcsolták az iráni atomprogramot. Szóval mostantól minden évben le kell majd lekapcsolni, á, értem. Bravó.
miért zárná le? előbb el kell végezni a munkát (rakéta- és atomprogram lekapcsolása) most itt a soha vissza nem térő alkalom, 45 évig hagyták Iránnak terrorizálni a közel-keletet, de kb. az egész világot az irgc és a proxy szervezetek által (hezbollah), ennek most vége, ahogy a szóvivő fogalmazott: "az Egyesült Államoknak nem áll érdekében, hogy az országot továbbra is egy "radikális terroristarezsim" vezesse" Megszólalt a Fehér Ház: ennyi ideig biztos folytatódni fognak a harcok - Portfolio.hu
USA - Irán háború
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/