Sziasztok, leginkább csak copiumot fogyasztani járok ide, látva a sok ellenzéki világmegváltó posztot, de ezúttal szeretnék megosztani néhány személyes tapasztalatot. Hátha valakinek – pont úgy, mint nekem – pont ez a kis „ócsai valóság” kell ahhoz, hogy megerősítse a gondolatait, hova is húzza azt az X-et Április 12-én. 30 éves vagyok, vidéki, soha nem voltam Békemeneten, nem hordok kokárdát az év 365 napján és nem posztolok ki minden kormányinfót. Sőt, ha őszinte akarok lenni: eddigi életemben mindig az ellenzékre szavaztam. Hittem az összefogásban, hittem a váltásban, és minden alkalommal reménykedve vártam, hogy valami új jöjjön.Tegnap viszont, kicsit kíváncsiságból, kicsit dacból, ott voltam Ócsán, amikor megállt a miniszterelnöki konvoj, és végighallgattam, amit mondott. Ez egy olyan józanító élmény volt, amit nehéz szavakba önteni.Édesanyámmal és két barátommal voltunk kint, arra számítottunk, hogy csak a „szokásos” keménymag lesz ott, pár tucat ember, hiszen Ócsa egy csendes város. Döbbenten láttam, hogy mekkora volt a tömeg az Öregfaluban, a templom környékén. Fiatalok, családosok, idősek egyaránt – nem „fizetett statiszták”, hanem a szomszédaim. Itt nem a düh volt a közös cél, hanem a nyugalom.Nem volt sárdobálás, nem volt „árad a Tisza” üvöltözés, se lincshangulat. Egyetlen ellentüntető próbálkozott valami bekiabálással, de Viktor egy fél mosollyal és egy frappáns mondattal úgy helyretette, hogy az illető hamarabb felszívódott, mint a köd a lápréteken.Ami leginkább megfogott, az az odafigyelés. Amikor elhangzott, hogy nekünk Ócsán a biztonság és a kertvárosi nyugalom nem politikai szlogen, hanem a gyerekeink jövője, érezni lehetett, hogy ez nem egy betanult szöveg. Olyan apróságokra is kitért, amikből látszott, hogy pontosan tudja, mi zajlik nálunk a kistérségben. Ez szerintem nagy emberségre és felkészültségre vall.Orbán beszélt a szomszédban zajló háborúról, a gazdasági stabilitásról és a családok védelméről. Nem beszél lekezelően az ellenzéki szavazókról sem – inkább csak sajnálattal nézi azt a kapkodást, ami odaát megy. Nem remegett a hangja, nem kellett neki súgógép, szívből beszélt.El sem tudom képzelni, milyen lehetett az a hatalmas tömeg a fővárosban Március 15-én, ha itt nálunk, Ócsán is ilyen felemelő és megnyugtató érzés volt a tömegben állni.Ahogy mondtam, eddig mindig az ellenzéket támogattam, de most a két barátommal (akik szintén oda szavaztak eddig) be kellett látnunk: a stabilitás nem duma. Nézzünk körbe: a fejlesztések jönnek, a rezsi nem vert földhöz, és a gyerekeinket sem akarják idegen ideológiáknak kitenni. Ezúttal nem hagyom magam megvezetni az „újdonság varázsával”. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valaki, aki tegnap még a rendszer része volt, ma hirtelen megváltja a világot a szemembe hazudva.Eddig voltak kételyeim, és fájt bevallani magamnak, hogy az eddigi ellenzéki voksolásaim nem vezettek sehova, de tegnap elhatároztam magam: most először behúzom az X-et a Fideszre. (Mindenki, aki velem volt, szintén így döntött). Remélem, nem bánom meg. 14 év építkezés után nehéz lenne elhinni, hogy egy ismeretlen kalandor jobb irányba vinné az országot, mint az, aki már a legnagyobb viharokban is bizonyított. Viktoréknak bizalmat szavazok, mert a béke nem játék, aztán pedig reménykedem a legjobbakban.Azt tudom javasolni: aki bizonytalan és csak a netes zajt hallja, menjen el egy ilyen fórumra, vagy csak nézzen körül a saját városában. A szemének higgyen, ne a lájkoknak. Segíteni fog.Köszönöm, hogy kiírhattam ezt magamból.
Személyes tapasztalatok egy tegnap tartott Magyar Péter fórumról
Sziasztok,
Leginkább csak hopiumot fogyasztani járok ide, nem szoktam posztolni, de ezúttal szeretnék megosztani néhány személyes tapasztalatot, hátha valakinek - csak úgy mint nekem - pont ez kell ahhoz, hogy megerősítse a gondolatait, hogy kire X-eljen Április 12-én.
30 éves vagyok, vidéki, soha nem voltam semmilyen politikai rendezvényen, megmozduláson, utcára menetelen semmilyen párt érdekében. Tegnap először, Oroszlányon részt vettem Magyar Péter országjárásának fórumán és ez egy olyan pozitív élmény volt, amit nehéz egyáltalán szavakba önteni.
Édesanyámmal és két barátommal vettünk részt az eseményen, arra számítottunk nem lesznek sokan, 50, maximum 100 ember, hiszen Oroszlány 18000 fős város (Nyilván jöttek a környező falvakból is). Nekünk Mór közelebb lett volna, de édesanyám Oroszlányban született és nőtt fel, így ez lett a választásunk. Döbbenten láttam, hogy legalább 1000 ember volt velünk együtt kinn a Szent Borbála téren, fiatalok, idősek egyaránt, cigányok, magyarok, itt közös volt a cél.
Nem volt háborgás, üvöltözés, óbégatás (Pedig erre is számítottunk). Egyetlen troll tévedt oda akit Magyar Péter két mondattal elrakott melegebb éghajlatra és az is eltűnt.
MP első mondata (Köszönés) ez volt - "Jó szerencsét." Oroszlány egy bányászváros, nekem is édesanyám mondta el, hogy ez neki (És vélhetően sok embernek) egy szívbemarkoló dolog, ők így köszöntek egymásnak régen. Ez csak egy apróság amit szerettem volna megemlíteni. Egy apróság de mégis egy olyan dolog amire odafigyelni nagy emberségre vall, szerintem.
Péter beszélt a jelenlegi kormány (bizonyított) aljas dolgairól, a TISZA jövőbeli terveiről, programjáról. Nem beszél lekezelően senkivel és senkiről. A Fideszes szavazókról sem. Nem remegett a hangja, nem olvasott, szívből beszélt.
El sem tudom milyen élmény lehetett a fél milliós hömpölygő tömeg részese lenni Március 15-én Budapesten, ha ebben az ezres tömegben állni ilyen felemelő érzés volt.
4 évvel ezelőtt én is és a két barátom aki ott volt velem, mi mind a Fideszre szavaztunk. Én mindennél jobban rettegek a háborútól és a besorozástól, szóval engem 4 évvel ezelőtt megvett a háború propagandájával. Ezúttal nem fog. Nem vagyok hajlandó elhinni azt, hogy ez az ember aki tegnap a Szent Borbála téren, Oroszlányon láttam, a szemébe hazudna több millió embernek és az ellenkezőjét csinálná annak mint amit állít. Eddig kételyek között voltam, tegnap elhatároztam magam, hogy behúzom az X-et a Tiszára. (Mindenki aki velem volt szintén így döntött)
Remélem nem bánom meg, 16 év hazudozás, félelemkeltés és folyamatos maffiakormányzás után nehéz elhinni, hogy létezik becsületes politikus, vagy legalább olyan aki nem a velejéig korrupt, de Péternek szívesen adok egy esélyt, szerintem megérdemli, aztán pedig reménykedem a legjobbakban.
Azt tudom javasolni, hogy aki nem tud dönteni, menjen el egy ilyen fórumra, még lesz jópár helyen, nagy valószínűséggel segíteni fog.
Kenyeres Úr!Merre van?Azt gondoltam, hogy a népdalokon kívul lehetne még ilyen régi kordokumentumokat betenni, termeszetesen korhű zenei aláfestéssel. https://www.facebook.com/share/r/1G12FrNGuY/
Na a videót még ma sem adták le, gondolom majd az ünnepek után. Ha kiderül, hogy mégis hozzányúlt az asztalon lévő dolgokhoz az szerintem kb 4 %-al elmozdít mindent, persze a medián szerint az semmi, ők tizesével kerekítenek.
ORBÁN VIKTORT KEDVELŐK!