Topiknyitó: farkasfu 2025. 06. 03. 20:17

Appeninn topik  

majd később..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boavista 2026. 06. 29. 15:31
Előzmény: #7219  Tony_Stark
Meglehet. De ettől függetlenül nem gondolnám hogy el van tévedve ez ügyben.
Tony_Stark
Tony_Stark 2026. 06. 29. 15:19
Előzmény: #7218  Gyuri60
Egyenesen a legrosszabb főleg ilyen feladatra. :D
Gyuri60 2026. 06. 29. 14:43
Előzmény: #7216  Viktor
Megkérdeztem az AI-t:
.Egy Google által fejlesztett, felhőalapú multimodális nagy nyelvi modell (LLM) vagyok
Gyuri60 2026. 06. 29. 14:41
Előzmény: #7216  Viktor
Simán megkérdeztem előbb, hogy mekkora az Appeninn teljes bruttó vagyona, ha lezárul a Dekada vásárlás, erre írta, hogy 330 millió Euró. Kérdeztem, mekkora lesz az eladósodottság, mire válaszolta, hogy 50 % alatti, mert ha nem, a Skype leminősítene és vissza kellene fizetni azNKP kölcsönt. Ezt követően kérdeztem, hogy a nettó egy részvényre eső vagyon mennyi lesz, és mekkora éves tiszta haszon várható. Erre jött a 3,6 euró és a 12-15%
Android telefonom van, a kérdésekre rögtön kérhetem az AI választ, de erről többet nem tudok.
Viktor 2026. 06. 29. 13:48
Előzmény: #7214  Gyuri60
Azt lehet tudni melyik AI-t használtad hozzá?
Szeretnék én is pár AI számítást végezni, ameddig nem jön valami hivatalos információ az üzletek lezárásáról.
kockaveto1 2026. 06. 29. 13:24
r535
Gyuri60 2026. 06. 29. 09:57
Előzmény: #7211  Wolfalfa74
AI számítása szerint ha zárul a Dekada vásárlás, akkor az Appeninn ingatlanvagyona értéke 330 millió Euró lesz, aminek kb. 50% - a hitel. Az egy részvényre eső tényleges vagyon 3,6 euró, ( 1465-Ft) a SZIT előnyökkel nézve 12-15% éves eredmény, tehát kb. 200-Ft/ részvény valószínű, aminek 90%- a kifizethető osztalékként, vagy akár a vagyon tovább nőhet. Egyáltalán nem valóságtól elrugaszkodott, dőt, nagyon is reális az 1800-Ft körüli részvény árfolyam.
Kapja be a cégvezetés, hogy nagyobb némasági fogadalommal működnek, mint a legszigorúbb szerzetesrendek.
A cég kis mérete egy árfolyam elindulás tekintetében előny. Persze nagy cég is lehetünk, ha az Indíték ura úgy dönt.
changer79 2026. 06. 28. 18:08
Előzmény: #7206  farkasfu
Köszönöm válaszod! Nem volt régi regisztrációm, új vagyok. Én még csak most ismerkedek ezekkel a dolgokkal. Az adott hozzászólásban szereplő számítást szerettem volna végig elemezni, de már a legelső sorokban, a dátumokhoz tartozó árfolyam sem stimmelt, ezért tettem fel a kérdésem.
TmsKal 2026. 06. 28. 14:20
Nekem tanulsàg volt az App.
Hiàba a jó eredmény, a magas ingatlanàllomàny, a kisrészvényeseknek semmi. Nem vèletlenül nincs  MRP.
Wolfalfa74
Wolfalfa74 2026. 06. 28. 14:14
Az Appeninn Nyrt. szerintem egy olyan részvény, ahol a türelem fontosabb lehet, mint a gyakori adásvétel. Ha valóban kedvezőbb kamatkörnyezet alakul ki, és a cég tovább javítja a portfólióját vagy az eredményeit, akkor az árfolyam előtt lehet még tér. Ugyanakkor ez valószínűleg inkább fokozatos folyamat lenne, nem egyik napról a másikra bekövetkező ugrás. A BÉT-en sokszor előfordul, hogy a kisebb forgalmú részvények hosszabb ideig “alszanak”, majd egy-egy fontos hír vagy nagyobb vételi hullám után hirtelen mozdulnak meg. Ezért ezeknél a papíroknál a türelem gyakran kifizetődőbb, mint a napi árfolyam figyelése
Zozo12 2026. 06. 28. 14:05
farkasfu megkerhetlek hogy a cbk rol nem tennél fel egy chartot ? Ha igen köszönöm  remélem jól vagy es jo egészséget üdv hiányzik a fórumon a szakmaisagod 
Wolfalfa74
Wolfalfa74 2026. 06. 28. 13:43
Farkas tiltsd   a csopiba a _ ! Kommenteket! 
Wolfalfa74
Wolfalfa74 2026. 06. 28. 13:40
Elegem van már a másik csoportba a sok negatív barmokból! Én is unom  a sza.  Tájékoztatást a részvényesek fele, de unalmas a sok lebeszélő a másik csopiba! Fogjunk össze csak + hírekkel! ! 
Wolfalfa74
Wolfalfa74 2026. 06. 28. 11:29
Gyere vissza a topikba ! Egy kis elemzésekre! Beszélgetésekre! 
farkasfu
farkasfu 2026. 06. 27. 21:04
Előzmény: #7195  changer79
 Örülök, hogy a vadi új regre az első reakciód ide vezetett. (A régi talán kivan tiltva?) Na de adjuk meg az esélyt mindenkinek, ha így van, ha nem, idővel úgy is mindig kiderül!  Üdv itt!  

..ha már elakadtál az elején, akkor lehet nem is fog menni! 
... ha már megszólítottál, akkor elmondom. Ez az elemzés azért készült, mert Labanc és társai, képtelenek voltak megérteni az évekkel ezelőtt feltett elemzésem és célárát, az 1815-t. Három féle számítás is szerepelt, hogy megerősítse a célt, amik 1800 környékére mutattak! Nyilván ez csak technikai és a chart akkori adatai alapján készült. Útmutató is volt hozzá, hogy mikor, milyen feltételek kellenek hozzá.
 A technikai elemzésnél az adott pillanatig tudjuk feldolgozni az adatokat és ebből kalibrálni a jövőre, de a jövőbeni következő hullámnál, már át kell számolni az adott idősíkon. Az elméleti és a valós fordulók (hullámok) pontosan "sosem" egyeznek. 

Megértem, hogy egy frusztrált gyereknek ez magas labda, de a fröcsögése nem viszi előre! Ráadásul amikor belezavarodik, akkor elismeri, hogy jók, komoly chartok és magas a találati arányok.  
 Kérdem én, hogy pl. a „szárnyaló”  szárnyas Akko, Waterloo-s célárát miért nem kritizálja, vagy a vertikalt, stb, amikben beragadt és nagy felbeszélő szerepet vállalt!!?? Ugye érdekes? Ennyit a fröcsögéséről! 

Akkor még nem volt AI, amikor a Waterloo-t elemeztem és erre nem is használnám, de most már van rá lehetőség és megkértem, hogy az akkori állapot szerint elemezze. Természetesen Elliott elmélet alapján, hogy hol futna ki a trend és mikorra. (technikailag persze) 
 Lehet itt minősíteni, hogy az "AI hallucinálta az egészet", de hagyjuk, mindenki nagyon okos errefelé ....:)) Bemásoltam az AI elemzést és ennyi, a régit ismerik úgy is! 
Bár Labanc nem értette meg és azóta is fröcsög össze-vissza idegességében és a mai napig terjeszti a félrevezető dumáját, hazudozik! Befektette a családi vagyont, mindenfajta részvényekbe, amit kielemzett és most ráégett a rizottója, mert mind buktában van! Gondolom nehéz elszámolnia otthon..! 
Persze szokás szerint az MNB-ért kiállt ilyenkor, hogy átverték. :))) 

Na de a lényegre térve, ha megnézed az AI által elemzett végeredményt, akkor engem igazolt az 1800-s kifutással! A célár meghatározása nem az időpontokból történik, tehát lépj tovább. Az AI az időt rosszul írta a hullámok csúcsa és aljához viszonyítva, de az értékek stimmelnek. Gondolom ezt látod a charton.. 
Nálam a cél 2027 év vége volt, de a sok türelmetlen kedvéért, volt egy gyorsított verzió 2026, 06-ra, ~1800-s értékkel. A kettő számítás között, egy fokozatosan szélesedő sávban volt kijelölve az útja. Szépen haladt, sőt a sáv fölé is ment 1080-ig, aztán a többit tudjuk már. A funda módosult... 
Az AI elemzéséből kiolvashatod, hogy „meddig kellett volna menni” a szakaszban! Nálam is pontosan az volt felrajzolva az elemzésben!

A technikai része is módosul, de még határeset. Két variáció is lehetséges, meg kell várni, hogy melyiket igazolja az árfolyam további mozgása! "Úgy néz ki, hogy megvolt az alja", de az ördög és Peti nem alszik! Várok vele, de amúgysem ide teszem.

A topik lakóknak csak annyit. 
Miért etetitek a trollokat a realban? Vagy ha eladtátok a részvényeket, akkor már oda tartoztok és szidni kell a céget?
 Labancnak mielőbbi gyógyulást, jó egészséget kívánok és hosszú életet a kilábaláshoz! 

Kicsit hosszúra sikeredett, nem kell válaszolni, én sem akarok. Akinek nem inge, ne vegye magára amit írtam………
atikasz 2026. 06. 27. 19:27
Előzmény: #7197  kollini
de lehet,miért ne lehetne max szarnak rá:)
atikasz 2026. 06. 27. 19:27
Előzmény: #7195  changer79
egy újabb elsőbálozó?:)
atikasz 2026. 06. 27. 19:26
Előzmény: #7196  timbuktu

a 90%os kínódást arra értettem,hogy nem kell kifizetnie,de te úgy adod elő mintha ki kéne ezért is írtam,hogy min tájékozatlan vagy.
de a 22 év végi reg meg az eddigi 10 hsz(itt egy sem) és most pont ez jutott eszedbe,hát....
Boavista 2026. 06. 27. 15:07
A Szit. törvényen idehaza egyértelmű lyuk tátong, amit be kéne foltozni.! Ez pedig nem az osztalék nem fizetése, hanem annak a felhasználására adott végtelen idő intervallum.! Mikor megtermelődik a nyereség X évben, akkor a rá következő Y évben mint tudjuk kötelező a 90%-át felterjeszteni osztaléknak...eddig rendben is van! Majd amennyiben a további terjeszkedésre hivatkozva nem lesz megszavazva az osztalék kifizetése, akkor szembesülhetünk a tátongó lyukkal....vagyis nem kell Y évben elkölteni akvira a pénzt, hanem lehet tolni ameddig csak akarják.! Ha be lenne foltozva ez a tátongó lyukacska, akkor az App például kénytelen lett volna fizetni a 2024-es év után, hiszen 2025-ben nem történt vásárlás.! Magyarul ebben az évben nem fizettek adót, nem fizettek osztalékot és nem is vásároltak semmit...! Ez korrekt lenne..!? Kétlem:-)
Colombo
Colombo 2026. 06. 27. 14:06
Én annyit változtatnék a SZIT tv--en, hogy aki ezt a státuszt megszerzi köteles lenne egyértelmű nyilvános átlátható osztalék politikát hirdetni.A kötelező 90 %-os előterjesztésnek semmi értelme.

Topik gazda

farkasfu
farkasfu
5 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek