Topiknyitó: farkasfu 2025. 06. 03. 20:17

Appeninn topik  

majd később..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu ma, 21:04
Előzmény: #7195  changer79
 Örülök, hogy a vadi új regre az első reakciód ide vezetett. (A régi talán kivan tiltva?) Na de adjuk meg az esélyt mindenkinek, ha így van, ha nem, idővel úgy is mindig kiderül!  Üdv itt!  

..ha már elakadtál az elején, akkor lehet nem is fog menni! 
... ha már megszólítottál, akkor elmondom. Ez az elemzés azért készült, mert Labanc és társai, képtelenek voltak megérteni az évekkel ezelőtt feltett elemzésem és célárát, az 1815-t. Három féle számítás is szerepelt, hogy megerősítse a célt, amik 1800 környékére mutattak! Nyilván ez csak technikai és a chart akkori adatai alapján készült. Útmutató is volt hozzá, hogy mikor, milyen feltételek kellenek hozzá.
 A technikai elemzésnél az adott pillanatig tudjuk feldolgozni az adatokat és ebből kalibrálni a jövőre, de a jövőbeni következő hullámnál, már át kell számolni az adott idősíkon. Az elméleti és a valós fordulók (hullámok) pontosan "sosem" egyeznek. 

Megértem, hogy egy frusztrált gyereknek ez magas labda, de a fröcsögése nem viszi előre! Ráadásul amikor belezavarodik, akkor elismeri, hogy jók, komoly chartok és magas a találati arányok.  
 Kérdem én, hogy pl. a „szárnyaló”  szárnyas Akko, Waterloo-s célárát miért nem kritizálja, vagy a vertikalt, stb, amikben beragadt és nagy felbeszélő szerepet vállalt!!?? Ugye érdekes? Ennyit a fröcsögéséről! 

Akkor még nem volt AI, amikor a Waterloo-t elemeztem és erre nem is használnám, de most már van rá lehetőség és megkértem, hogy az akkori állapot szerint elemezze. Természetesen Elliott elmélet alapján, hogy hol futna ki a trend és mikorra. (technikailag persze) 
 Lehet itt minősíteni, hogy az "AI hallucinálta az egészet", de hagyjuk, mindenki nagyon okos errefelé ....:)) Bemásoltam az AI elemzést és ennyi, a régit ismerik úgy is! 
Bár Labanc nem értette meg és azóta is fröcsög össze-vissza idegességében és a mai napig terjeszti a félrevezető dumáját, hazudozik! Befektette a családi vagyont, mindenfajta részvényekbe, amit kielemzett és most ráégett a rizottója, mert mind buktában van! Gondolom nehéz elszámolnia otthon..! 
Persze szokás szerint az MNB-ért kiállt ilyenkor, hogy átverték. :))) 

Na de a lényegre térve, ha megnézed az AI által elemzett végeredményt, akkor engem igazolt az 1800-s kifutással! A célár meghatározása nem az időpontokból történik, tehát lépj tovább. Az AI az időt rosszul írta a hullámok csúcsa és aljához viszonyítva, de az értékek stimmelnek. Gondolom ezt látod a charton.. 
Nálam a cél 2027 év vége volt, de a sok türelmetlen kedvéért, volt egy gyorsított verzió 2026, 06-ra, ~1800-s értékkel. A kettő számítás között, egy fokozatosan szélesedő sávban volt kijelölve az útja. Szépen haladt, sőt a sáv fölé is ment 1080-ig, aztán a többit tudjuk már. A funda módosult... 
Az AI elemzéséből kiolvashatod, hogy „meddig kellett volna menni” a szakaszban! Nálam is pontosan az volt felrajzolva az elemzésben!

A technikai része is módosul, de még határeset. Két variáció is lehetséges, meg kell várni, hogy melyiket igazolja az árfolyam további mozgása! "Úgy néz ki, hogy megvolt az alja", de az ördög és Peti nem alszik! Várok vele, de amúgysem ide teszem.

A topik lakóknak csak annyit. 
Miért etetitek a trollokat a realban? Vagy ha eladtátok a részvényeket, akkor már oda tartoztok és szidni kell a céget?
 Labancnak mielőbbi gyógyulást, jó egészséget kívánok és hosszú életet a kilábaláshoz! 

Kicsit hosszúra sikeredett, nem kell válaszolni, én sem akarok. Akinek nem inge, ne vegye magára amit írtam………
atikasz ma, 19:27
Előzmény: #7197  kollini
de lehet,miért ne lehetne max szarnak rá:)
atikasz ma, 19:27
egy újabb elsőbálozó?:)
atikasz ma, 19:26
Előzmény: #7196  timbuktu

a 90%os kínódást arra értettem,hogy nem kell kifizetnie,de te úgy adod elő mintha ki kéne ezért is írtam,hogy min tájékozatlan vagy.
de a 22 év végi reg meg az eddigi 10 hsz(itt egy sem) és most pont ez jutott eszedbe,hát....
Boavista ma, 15:07
A Szit. törvényen idehaza egyértelmű lyuk tátong, amit be kéne foltozni.! Ez pedig nem az osztalék nem fizetése, hanem annak a felhasználására adott végtelen idő intervallum.! Mikor megtermelődik a nyereség X évben, akkor a rá következő Y évben mint tudjuk kötelező a 90%-át felterjeszteni osztaléknak...eddig rendben is van! Majd amennyiben a további terjeszkedésre hivatkozva nem lesz megszavazva az osztalék kifizetése, akkor szembesülhetünk a tátongó lyukkal....vagyis nem kell Y évben elkölteni akvira a pénzt, hanem lehet tolni ameddig csak akarják.! Ha be lenne foltozva ez a tátongó lyukacska, akkor az App például kénytelen lett volna fizetni a 2024-es év után, hiszen 2025-ben nem történt vásárlás.! Magyarul ebben az évben nem fizettek adót, nem fizettek osztalékot és nem is vásároltak semmit...! Ez korrekt lenne..!? Kétlem:-)
Colombo
Colombo ma, 14:06
Én annyit változtatnék a SZIT tv--en, hogy aki ezt a státuszt megszerzi köteles lenne egyértelmű nyilvános átlátható osztalék politikát hirdetni.A kötelező 90 %-os előterjesztésnek semmi értelme.
kockaveto1 ma, 12:48
Előzmény: #7199  kockaveto1
itt a BÉT felügyeleti szervének kellene lépnie. a minden napos könyv befolyásolásánál. mert azt, ha vki nyaralni akar, megbüntetik, mert érdektelenség hiányában nem tud eladni, de aki az érdektelenséget kiváltja, a minden napos szisztematikus eléállás, visszanyomás, stb módzserrel, az büntetlenül megússza, ez nem normális.
kockaveto1 ma, 12:39
Előzmény: #7196  timbuktu
vsz nem hibás. ha kötelező lenne a kifizetés, akkor nem tudna egy SZIT tovább fejlődni, terjeszkedni. v. pl még szigorúan tartania kellene a beruházásoknál is, hogy éven belül teljesen lezáródjon. ez ugye nem reális. az APPnál is vsz nem ez a gond, hanem a BÉTre jellemző mutyi. nagy szereplők pláne a kispapírokkal azt csinálnak, amit akarnak. majd ha mindenki elveszti hitét, akkor elindulhat.ezt senki nem gondolhatja, hogy az normális, hogy egy kb 100 ft osztalék elvesztés miatt 500 ft-ot kell pár napon belül esnI, OTP a semmi osztalék ellenére tud emelkedni. miért? mert növekedik és terjeszkedik, és emiatt alulértékelt. kérdésem: mert ez nem?(pár éve OTP-t is megmutyiszták, nem? 9000e ft alatt tömegek még lejjebb várták, ugye)
_kt_ ma, 11:34
Nem nézted be, AI hallucinálta az egészet.
kollini
kollini ma, 11:28
Nem lehetne írni a minisztériumnak, vagy a TEBÉSZ-nek, hogy nézzenek már rá a SZIT törvényre, és ha úgy látják akkor változtassanak rajta.
timbuktu ma, 11:22
Előzmény: #7194  atikasz
1/Igazad van, a pontos, helytálló megnevezés Ingatlanbefektetési Társaság. De ez a lényeget nem érinti. 2/Azért "kínlódom a 90%-os kifizetéssel, mert ez a kulcskérdés a részvény megítélése és árfolyama szempontjából. 3/Egy u.n. nyilvános kérdést tettem fel, melynél azt reméltem, hogy ennek a topiknak a közössége válaszol meg. Itt az a lényeg: hibás és átdolgozandó-e az a törvény, melyben lehetőség van a törvény céljának elkerüléséáre és  mégis megszerezni a kedvezményeket.
changer79 ma, 10:51
Előzmény: #7099  farkasfu
Szeretném végigkövetni ezt a fajta elemzést, de már az elején elakadtam. 2023.december 15.én és 2024 február 15.én nem annyinak látom az árfolyamot, mint ami a hozzászólásban van. Én nézek be valamit?
atikasz ma, 10:24
Előzmény: #7192  timbuktu
Melyik az az ingatlanalap?
Miért itt kérdezed a pénzügyminisztériumot?
Leràgott csont,hogy nem kell kifizetnie csak előterjeszteni azt vagy elfogadják a részvényesek vagy nem.
Az utolsó kérdésedre nem válaszolok,de aki még ezzel a 90%os kifizetésel kinlódik minimum tájékozatlan vagy más,de ebbe ne menjünk bele mert túl meleg van🙂
tmike ma, 10:15
Előzmény: #7192  timbuktu
Nem vagy hülye,csak vannak nálad-nálunk sokkal okosabbak, akik ennek a SZIT törvénynek hagytak kiskaput. Amely nem kötelez osztalék fizetésre csak javaslat tételre ,amit a közgyűlésen el kell fogadnia a tulajdonosoknak. És ugye a tulajdonosi felosztás mindenki számára ismert. Én itt árfolyam növekedést akkor várnék, ha ezeket a kiskapukat törvényileg bezárnák. Jelenleg teljesen mindegy mennyi az eredmény és milyen a funda, mert a részvényesi javadalmazás jelenleg nem látszik az alagút végén (még). De ez szerintem továbbra is látszik a forgalmon és a rv árán is.
timbuktu ma, 09:32
Nem vagyok sem jogász, sem pénzügyes, csak próbálok logikusan gondolkodni és megkérdezni az állam most hivatalba lépett, új vezetőitől (Pénzügyminisztérium): Miért van egy nagy kedvezményekkel bíró ingatlanalap, amely semmiben nem különbözik az ezen kedvezményekkel nem rendelkezőktől. A kedvezményezett cégnek a jogszabály előírja -és ez jogosítja fel a kedvezményre - hogy a nyereség 90%-t fizesse ki a tulajdonosainak, vagyis a részvényeseknek. De a mi szeretett cégünk (nem gúny) csak beterjeszti ezt a javaslatot és aztán a főtulajdonos nem fogadja el. Én ezt a jogszabály értelmének semmibevételének tekintem és a jogszabály szerzőjének a hibájának(?) tartom. Hülye-e vagyok?
tabularozy
tabularozy péntek, 17:05
Z: 545 Ft (+15 Ft)
stacstac péntek, 11:04
nagyon kösz farkasfu - szuper vagy - akkor még tartom - zárójelben jegyzem meg, hogy nekem nagyon hiányoznak a hozzászólásaid, de persze teljesen megértelek - én is egyre kevésbé írok ide szívesen és egyre kevesebbet is olvasok itt - sikeres a szakmaiság elüldözése, pedig ennek a nagy vesztesei mi vagyunk, a kezdők, és nem a szakmai beírók

jó spekit Neked
stacstac csütörtök, 18:09
kedves farkasfu!

rá tudsz nézni az OTP-re, ha időd engedi?

remélem jól vagy és nem sokat olvasol a fórumbeli baromságokból - előre is nagyon kösz, jó egészséget és nyári időtöltést kívánok

jó spekit Neked
Toten
Toten csütörtök, 18:07
Előzmény: #7187  Gyuri60
Jó helyen van a pénzed? Pozitív vagy. Én egyáltalán nem gondolom most ezt. Rövid-közép távon biztosan nem.
Gyuri60 csütörtök, 17:15
Előzmény: #7186  tabularozy
Inkább az döbbenetes, hogy nem járunk 800 felett.
Én mindenesetre biztos vagyok abban, hogy jó helyen van a pénzem, bár amikor egyes napokon - 200 ezer forintot látok, hát egyhén szólva nem örülök neki.
tabularozy
tabularozy csütörtök, 17:10
Döbbenetes, hogy már két hónapja nem jártunk 600 felett!
tabularozy
tabularozy csütörtök, 17:05
Z: 530 Ft (-14 Ft)
tabularozy
tabularozy szerda, 17:05
Z: 544 Ft (+6 Ft)
tabularozy
tabularozy kedd, 17:05
Z: 538 Ft (-9 Ft)
Gyuri60 hétfő, 20:49
A másik topickban a Jocek becenevű shortos megint miért pánikoltat, most tartunk a cégben lévő készpénz értéknél. Miért akarja még leverni az árat? Ennek reálisa 1200 körül kellene lenni.
tabularozy
tabularozy hétfő, 17:05
Z: 547 Ft (+7 Ft)

Topik gazda

farkasfu
farkasfu
5 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek