Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 02. 20:55
Előzmény: #93  buythedip
Lulu Pénteken meglett az újabb nagyobb piros gyertya tovább növekvő forgalommal. 193 as zárással. (Napi min: 191.44)  tehát a legnagyobb szám pipa. Ta alapon úgy tűnik megy tovább lefelé.
buythedip 2025. 08. 02. 19:27
Előzmény: #96  Zoltanovitsch
Pharma/Healthcare érdekes.
BAX - régebben volt, de olyan gyorsan felment nagyot hogy eladtam, és elfelejtettem visszavenni.
De a héten nem bántam ezt meg.18.xxnél megállnék elemezgetni.
buythedip 2025. 08. 02. 19:17
Előzmény: #97  Benzedrine
Le vagy maradva! Én már 80-nál vettem, tehát én ügyesebb vagyok! :)))
Viccet félretéve az volt ügyes, aki 49.xxnél vette, az én mosolyom már nem volt őszinte azon a szinten.
Benzedrine
Benzedrine 2025. 08. 01. 11:13
Alb volt már a topikban? Vettem egy adagot.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 01. 00:08
S majdnem ott a 200!!! 
Sor végén 2 piros napi gyertya korábbi napoknál kissé magasabb forgalommal gyorsuló eséssel funda nélkül hmmm  aos így azt mondom akár holnap at is vihet (ha nem pont épp holnap -péntek ) korrekciózik. 
Van egy kovidos 128 as leszúrásunk. 2020 ból. Azt igen erős lenne megnézni. 
(Közben Trump szétveri a pharma szektort....) is?  
buythedip 2025. 07. 31. 07:50
Kínai lesz a Media Markt. Lehet hogy száműzik a megszokott márkákat?
buythedip 2025. 07. 30. 22:14
Én 158-167 közé várom.
buythedip 2025. 07. 30. 22:07
Időutazás lehetséges? LULU részvényesek 2020 áprilisában érezhetik magukat.
Mi lesz ha letöri a 200-at?
-90
-158
-192?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 30. 00:35
Előzmény: #89  qw12qw
EIX érdekes! Köszönöm! 
Az erdőtűz miatt esett ekkorát??? Elsőre 50 elég jól támassza.. jól néz ki! :) Közmű? Ilyen szektort még életemben nem néztem... itt az ideje. :) 
Bristolt néha nézem..ott 40 en lenne jó venni! :) Erős dupla aljnak nézne ki! ;) 
-USA ban oszti adó miatt én inkább árfolyam emelkedésre keresek fókuszálok inkább. Elgondolásom (meg)vitatható. :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 30. 00:28
Előzmény: #90  buythedip
UNH Mai csárt valóban rút, átlag duplája forgalom. napi min majdnem. Itt figyelem a 248,88 as leszúrást máj 5. Ide visszatér -e. Ide eköré gondolkodom első körös vételen... innen már szokásos: - ha patt akkor örülök, ha nem jön le megy nélkülem, lefelé meg ráveszek. (már vennék... meglátjuk hogy sikerül)Ma jelentett így megvárom a nagy házak új célárfrissítéseit aszerint IS cselekszem majd. :)
Novo de még nem jelentett de profit warning jelentés előtt mint Pumában dettó. Jelentés után  új célárak alapján kigondolok én is egyet s nézek...de a mai nagyon erős volt. DDK ben a 310 -300 as szinteket nézem fundásan mit kezdenek egymással. :) a 200 as szintek azért már too much így a jelenben :D
CNC János az ff ben 23 at vizionált jelentés előtti premarket leszúrásban látott olyat. Hátha jelleggel már berakom ide a vételt a napokban. Örülök hogy még nem vettem fentebb. 30 körüli legfrissebb célárak jönnek.  (A "Drogos" TILRAY-t  egyenlőre hagyom :D és konyhafelszerelésekre majd ránézek később) :)))
buythedip 2025. 07. 29. 15:54
UNH crash, CNC crash
Whirlpool és NVO , Tilray crash, de ezekből legalább nincs.
qw12qw 2025. 07. 29. 10:38
Előzmény: #87  Bob

USA részvényeket a nagy dollár szakadás és Trump öteletei után kezdtem venni. A dollár olcsónak tűnik, a forintból menekülni próbálok, Európában nem nagyon maradt olcsó részvény, meg abból már úgyis sok van. Kínából szintén sokat vettem már. Ami USÁ-ban zavar, az a 30% osztalékadó.
EIX: sokat esett az árfolyam a kaliforniai erdőtűz miatt, a legolcsóbb USA utility részvény jelenleg P/E, P/B és DIV% alapon. Defenzív papír, jellegéből adódóan nincs nagyon konkurencia, szabályozói kockázat van.
HAL: egyfajta hedge a portfólión, ha az olajár emelkedik, akkor az minden másban rossz. Továbbá ha Trump USA energiahordozókat akar eladni, esetlegesen az oroszt kiváltva, akkor lesz fúrási megrendelés a termelés felfuttatásához. Osztalék + SRV.
BMY: ezt tavaly már megjátszottam, de olyan gyorsan emelkedett, hogy három hát után eladta. Most ismét arra az árra esett, újra gondolkodom. Jó P/S, a legolcsóbb big pharma szerintem, magas osztalékhoz. Bár utóbbit én levágnám és inkább SRV-re fordítanám. Még kivárom a jelentésig + hátha tisztul a kép a Trump féle gyógyszerár csökkentésről.
Bob 2025. 07. 28. 23:04
Elgondolkodtatott Buythetip CNC javaslatodon. A CNC és UNH azonos szegmens, de a részvényárak nem mozogtak együtt. Mindkettő nagyot esett, de részben eltérő okból. Ha eladom az UNH felét és CNC-t veszek akkor csökkentem a kockázatot. Alszok rá még.
Bob 2025. 07. 28. 22:56
Ezekről írnál, hogy mit látsz bennünk? Ezek idáig nem voltak a topicban.
 EIX, HAL, BMY
qw12qw 2025. 07. 27. 23:34
Sziasztok! Én is csatlakozom. Jelenleg C, KHC, EIX, HAL, gondolkodom BMY-n
buythedip 2025. 07. 27. 22:22
Előzmény: #81  Zoltanovitsch
Megint egy rugóra jár az agyunk.
UNH-t több részletben akartam venni, de pénteken meggondoltam magam, és CNC-t vettem helyette.
UNH jelentés előtt áll, túl nagy a kockázat, így sem igazán diverzifikált, de talán jobban.
buythedip 2025. 07. 27. 22:21
Előzmény: #80  Zoltanovitsch
Azért ez a desktop-laptop processzor már nem a központi profitforrás a chipgyártóknál.
Nézd meg az nvda-t.
Viszont hosszabb távon történhet az AI processzorokkal az, ami anno a PC processzorokkal.
Akkor oda az nvda előnye az árazásban.
Az Intel is igyekszik AI chipeket gyártani, bár a Falcon Shore-t elkaszálták, de nem adták még fel.
De az árfolyamon látszik, hogy nem ők állnak ebben a versenyben nyerésre.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 27. 11:10
Előzmény: #82  Bob
Gratulálok a nyerőkhöz! Szép porfólió. :) 
AMD - fél szemmel én is nézem tényleg nagyot ment s  megy is. 
WFC -t (utólag) látom 2023 tól tkp bárhonnan vehette az ember. 
BAC -ot nem tudom... 
Merck-em nekem is van.. nekem sikerült jó korán drágán vennem 88,1 nél... akkor hogy örültem neki... aztán 80 alatt már nagyon nem voltam vigyori. :D De most jó az irány... alakul a zéró profit ebben, s majd tovább reméljük.
Nike ról én is lemaradtam. Bíztam még a gyenge jelentésben de a speech jó volt így hosszú idáre sztem búcsút intek a Nike nak. 
UNH-m pedig MÉG nincs...de nagyon lesem a céget és a szektort  hosszú távra nagyon jónak tűnik. Nálam 
kb mint a Merck. :) 
Bob 2025. 07. 26. 14:05
Nekem szépen alakult a hónap az USA pakkban: AMD szárnyal, Wells Fargo folyamatosan emelkedik és a Merck is megindult a hónap végére. Ez a fránya UNH lóg ki a sorból, de türelmes leszek vele. 
Amit sajnálok, hogy a Nikeról lematadtam. 
Most a kiszemelt a BAC. Szépen megindult fel és lesz egy jelentős részvény visszavásárlás aug 1-től. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 26. 09:23
Előzmény: #78  buythedip
Az USA Healthcare (Egészségbiztosítás) szektort nagyon lesem (FF ben is tárgyaljuk) UNH-t főleg mert az a legnagyobb, de Molina -t és Centene-t Elevance-t is. Ezek irtó nagyot mentek lefelé fundásan nagyon jók (voltak)? S épp ez a gond... nagyon nem látni a jövőt. CNC nek tegnapi jelentéssel jött -tán az első mínuszos net profit (EPS) így ezen cégek jövőbeni profitabilitása erősen kérdéses. Nekem ez a szektor most a high risk high reward kategória. Ennek (és saját kockavállalási képességemnek) megfelelően nyúlok majd bele...HA bele merek.  Most még csak figyelek... mint a kezdő kancsal vadász aki csak vár vár... céloz..DURR ...és mellé! :D 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek