Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Firekiller
Firekiller péntek, 15:31
de akkor már Tivadari módon az ingatlan nem jó befektetés mert 2010 és 2014 között csökkentek az ingatlanárak.... 🥹🤣
Firekiller
Firekiller péntek, 15:30
Előzmény: #5336  Firekiller
miután kiragadta a 1929-es legnagyobb gazdasági világválság utáni 2008-9-es második legnagyobb világválságát a tőzsdének, nem mellékesen... 
Firekiller
Firekiller péntek, 15:26
Előzmény: #5337  N0MAD
ugyanmár most emelik 120 ezerre a minimum nyugdíjat :), 20 év munkaviszony elég hozzá? :), akkor még 3 évet le kell tolnom
N0MAD péntek, 15:23
Előzmény: #5333  Firekiller
felesleges általános számot mondani, életkor, családi helyzet, öröklés, gyerekek száma, lakóhely, késöbbi eü helyzet mind mind befolyásolja.
nyilvén nem ugyanaz a matek 50-55-60 évesen várható millás nyugdíjjal mint huszonévesen azt is okosba.
de ezt nyilván tudja is mindenki, csak a "mennyi kell" kedvéért.
És én is inkább egymillió dollár/euro felé lőném az összeget nem félmillió, de ki hogy gondolja.
És ahogy kiszámolós miklós írta nem az a szar ha ötvenévesen rájösz hogy nem adta ki a matek hanem ha hetven évesen jössz rá.
Firekiller
Firekiller péntek, 15:23
Tivadar leszűrte a lényeget...
tihamer
tihamer péntek, 15:17
Előzmény: #5328  szieszta
Tehát a 2009-es év után 2010-ben sem fizetett osztalékot a MOL. Azaz 2 év alatt nulla % osztalék❗
tihamer
tihamer péntek, 15:08
Előzmény: #5332  tihamer
"A MOL a 2010-es üzleti év után nem fizetett osztalékot. 
A társaság 2011. áprilisában megtartott éves rendes közgyűlésén a részvényesek úgy döntöttek, hogy a 2010. évi 103,2 milliárd forintos nem konszolidált adózott nyereséget teljes egészében az eredménytartalékba helyezik, így osztalékfizetésre nem került sor..." 
Firekiller
Firekiller péntek, 15:05
Előzmény: #5331  Freszelés
napi pár órát dolgozok, havi 1 milliót minimum félre tudok tenni ugyanennyit költök is, úgyhogy elvagyok még így évekig, csak nem biztos hogy 4-500 millio a minimum vagy 350 millio, de mondjuk kulio fire 200 millioval bűvészkedik :)
tihamer
tihamer péntek, 15:04
"Az osztalék sincs kőbe vésve ." 
Jól látod..
Itt egy példa:
"MOL Nyrt. nem fizetett osztalékot a 2009-es pénzügyi év eredménye után. [1]Részletek
  • Döntés: A 2010. április 28-án megtartott éves rendes közgyűlésen a részvényesek egyhangúlag úgy határoztak, hogy a 2009-es eredményből nem részesítenek osztalékot a tulajdonosoknak.
  • Ok: A menedzsment a konzervatív pénzügyi politika és a biztonságos működés fenntartása miatt javasolta a kifizetés mellőzését. " 
Freszelés péntek, 14:56
Előzmény: #5329  Firekiller
hát hogy te elmenj-e annyival fire-ba azt nemtudom, én nem megyek/mennék. mert még nem érzem azt hogy kiadná a havi 1 gurigát reálban ~korlátlan ideig. de ha melózik mellé az ember és van 1 vagy 2 szerencsés tőzsdés év, akkor már meglesz a ~350 - ami az ÉN fire számom. (+hitelmentesség, kifizetett ingatlan, stb). és inkább 3% max 3.5% számolok mint SWR.
Firekiller
Firekiller péntek, 14:48
az alaptőke megfogyatkozás nem feltétlenül baj, 20+ éves távon úgy is fel fog menni... az osztalék fontosabb ezen elméleti példák mentén szerintem
Firekiller
Firekiller péntek, 14:43
igen, a lényeg hogy bármi ( legyen az etf, MOL, private banking akármi) 8% mellett 150 millióval havi 1 millió megvan.... saját kecó van, hitel nincs mellett... csak mert eszembe jutott hogy mikor írtam hogy 41 évesen 230 millióm van ami "befektethető", akkor megkaptam itt a fórumban hogy akkor majd 50 éves koromra leszek fire.... addig melózzak. :)
szieszta péntek, 14:35
Előzmény: #5326  N0MAD
Szerintem ez nem ajánlat volt, csak egyszerű matek. Nem nagyon számol azzal, hogy esetleg az alaptőke is megfogyatkozhat egy részvénypiaci lejtmenetnél, meg az osztalék sincs kőbe vésve.
Goldstein17 péntek, 14:20
Előzmény: #5326  N0MAD
Nem írta, hogy ez mekkora része az "elméleti" vagyonnak,  all in-ről nem volt szó. Csak annyit írt, hogy mennyi a 150 millió 8 %-a, bár ezt szerintem a többség eddig is ki tudta számolni.
N0MAD péntek, 14:11
Előzmény: #5324  Firekiller
Már amennyiben egy céghez, egy ország teljesítmenyéhez és politikájához, oroszországhoz es politikájához és egy olajcéghez , illetve ezek szorzatához kötnéd az életedet 40-50-60 éves időtávon. 
Értem en hogy elméleti példa csak annak is szar. 
Ne vedd személyeskedésnek de ez pont a fire topik, ittt ilyet nem kéne. Ugyanezt a toljál mindent bitcoinba, rulett duplázásra vagy állampapírba mert ma ennyi a kamat. (Allint semmibe ugye, pláne a na már elegendő kategóriát)
Szerintem. 
szieszta péntek, 13:54
Előzmény: #5324  Firekiller

Én a tiszának drukkolok, de félő, hogy elkerülhetetlenek lesznek  a megszorítások. Az ellopott vagyon visszaszerzése csak egyszeri alkalom, viszont orbánék kampányköltekezése hosszú távú. Muszáj lesz valakiket megfejni, mert a lakosságot nem lehet.
Arról nem beszélve, hogy a világgazdaság is nagyon a határon billeg, bármikor összeomolhat a kártyavár.
Firekiller
Firekiller péntek, 13:29
amúgy most leegyszerűsítve a dolgokat, ha a MOL osztalék hosszú távon 8%, ( és még az árfolyam is megy valamennyit hosszabb távon), akkor 150 millio évi 12millio havi 1 millio. Tehát elég 150 millió is a Firehöz nem kell itt 4-500 millió...
DavidCamp péntek, 11:59
Előzmény: #5322  EURHUF_goes_to_haven
Kábeles netnél ugyanez van. Nincs különbség az árakban.
EURHUF_goes_to_haven péntek, 08:49
Előzmény: #5320  Freszelés
Én a Vodafonnál érzem ezt, hogy az elmúlt 15 évben nagyon durván fillérbszó lett.
Még egyetem alatt volt olyan ajánlatuk, hogy egyetemistáknak az előfizetés 70% át elengedték.. És utána is volt még néhány egész jó ajánlat... De most a évekig 8900 Ft os számlát szeretnék 12-14 ezerre emelni... hát mondtam hogy köszönöm nem... minden 2 hónapban hívnak, hogy hát lejárt a hűség újra kéne kötni.. mondom jó, tessék mondani az ajánlatot... hát azt köszönöm nem kérem... Magyarországon a napnál világosabb, hogy ~minden nagy szolgáltató kartelezik,és egymáshoz lövik be az árat, ha pedig adott lokációban ne adj isten egyedüliek akkor főleg... 
Freszelés csütörtök, 08:45
Egyébként önmagában az, hogy legjobb esetben is a tranzakciós dolgokon, deviza spreadeken vesztek 2x1%-ot az elég indok hogy vissza se nézzek. vissza se nézek.
bár abban amúgy segít az hogy kvra drága, hogy garantáltan nem fogok ugrálni ide-oda. és így is van. megvettem sok-sok éve amit megvettem és eszembe nem jut megmozdítani. szóval látom a dolog pozitív oldalát is. :D

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek