Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash 2026. 09. 03. 09:22
Előzmény: #5234  Spiller
Amit írtál nagyrészt igaz. A tengert valóban meg lehet unni ha tudod hogy van és megszokod. Néha vissza kell jönni a pokolba hogy mégis vissza vágyj oda. Neked jó mert ahogy olvasom jó a munkád, így minden kerek. Ahogy te csinálod az tök rendben van.  A FIRE-hoz iszonyat pénz kell. A tenger mellett és nagyon drága az élet. 
szieszta 2026. 09. 03. 08:47
Előzmény: #5233  Firekiller

Én ezt sejtettem, hogy állami pénzből hihetetlen mennyiséget szórnak el maguk fényezésére, csak nem volt bizonyítékom. Aztán jó barátom bekerült a fidesz piramis legaljára és nála láttam a repülőrajt működését.
A birodalom növekedésénél mindig kell új kft. mert a 20 milliós számlák nem szúrnak szemet, de az 50 milliónál már megkérdezik, mégis mire költünk ennyit? Máig működik az a kft je, amelyik havonta kap pénzt azért, mert 4 évvel ezelőtt a projekt megvalósult. A projetért kapott egy talicska pénzt, ez meg valamiféle sikerdíj. Sokat elárul, hogy a kft-ben társtulajdonos az önkormányzati cég igazgatója , az önkormányzat egyik fideszes képviselője és a barátom másik cége. Nem milliárdokról van szó, csak évi 20 milliócska.
Firekiller
Firekiller 2026. 09. 03. 08:44
Előzmény: #5235  Firekiller
szieszta 2026. 09. 03. 07:59
Előzmény: #5234  Spiller

Én is FIRE-nek érzem magam, de 3 éve elvállaltam egy munkakört, ami egyáltalán nem korlátoz és nem esik nehezemre. Régi ismerősöket látogatok, csevegünk és ennyi. Csak kihasználom a régi kapcsolatokat és még pénzt is kapok érte.
Régen jutalékért csináltam ugyan ezt, akkor az volt a jobb, mert ha megszakadtam a munkába, azért a számlám szépen hízott. Most meg havonta megajándékoznak ugyan azzal az összeggel, ha csinálok valamit, ha nem. 
Egy valamit az elején megmondtak, lehet jön a telefon, hogy arra  a hónapra már ne állítsak ki számlát, mert már nem kellek, de ettől sem fog összedőlni  a világ. 
Ahogy írtad, én is így érzem,  kellenek a kihívások és a megoldásukért járó jó érzés. Ezért a semmittevés nekem sem pálya, egy idő után kell valamit alkotnom, a sikerélmény többet ér, mint a pénz. Persze pénz is legyen.
Szerencsémre nincsenek nagy igényeim, ráadásul itthon érzem magam legjobban, nem kell nekem ahhoz egy idegen hely, hogy jól érezzem magam. Túrázni, sétálni, vagyis inkább gyalogolni imádok, szerencsére a családom is ezt szokta meg, a kirándulás nekünk nem kényeztető semmittevés, hanem természetjárás. Ezért hajlandó vagyok utazni, de itt a környéken is tökéletesen működik. Mikor covid para volt, körbe gyalogoltuk  a környéket, a gyerkőcök még mindig azt emlegetik. Vittük magunkkal a kaját, sütögettük, nézelődtünk, sétálgattunk, két kutyánk legnagyobb örömére, akik a határban kiélhették (vadász) ösztöneiket.
szieszta 2026. 09. 03. 07:19
Előzmény: #5228  Freszelés

Én is erről beszéltem.
Még egyszer. Nem bántani akartam Boole-t, pont ellenkezőleg. Annyira felnézek rájuk, Jánosra is, hogy a szavuk nekem szinte szentírás. Ha  aktívan kereskednék, biztosan nagy hatással lennének a döntéseimre, mint ahogy több fórumtársaméra is. Hisz kitől lessen el tippeket az ember, ha nem a milliárdosoktól?
De ilyenkor jön ez  a tény, hogy ők már valamit régen eladtak, csak nem osztották meg a közönséggel. Te meg lesheted a jó kiszállót, szépen beragadva, lehet, éppen rajtad kereste meg aznapi sikerét.
A másik, nekik az lehet játszópénz, ami másnak az egész vagyona.
Firekiller
Firekiller 2026. 09. 02. 21:04
Előzmény: #5233  Firekiller
spiller látom kitorolted a topicodból a lentebbi linket. Betalált mi? 😅🤣
Spiller 2026. 09. 02. 20:24
Előzmény: #5167  tihamer
Nekem a hagyományos értelemben vett FIRE az nem pálya. Menjek egy szigetre, napozzak, megyek horgászni a hajómmal... szürcsölöm a jó borokat koktélokat? Ok. megy 1-hómap 3 hónap fél év.. és utána? Ok naponta nézegeted a befektetésed meg a tőzsdét napi 1 órát.. elolvasod azokat a könyveket amiket összegyűjtöttél, benne azokkal a gazdasági könyvekkel amiben olvashatod rosszul gondolod amit csinálsz.  Ez max 1 év..beszűkül az életed.
Én szeretem a munkám.több terület ... most sokat dolgoztam már vagy 60 napja de nem ingyen csinálom..nem vagizni akarok de egy átlag mókus 10éves bérét megkerestem.  Ok nem voltam nyaralni de majd megyek januárban 1 hónapra.. Ha évi 3x 4x elmegyek nyaralni az nekem jó.   Benne vagyok a flowban. Jól esik a teljesítmény. Kitalálom és megcsináljuk.. amit nem tudok ahhoz felnövünk.. fitten tart..olyan energiák jönnek elő amiket nem is gondoltam. Semmit nem kell megtennem amit nem akarok, nem függök függünk senkitől, megfelelő körülmények között él a család.. a megfelelő színvonalon. Nekem ez nagyon megfelel és nagyon szerencsés vagyok mégha nagyon meg is dolgoztam érte. Ha egészség van minden van. 
Valamikor azt gondoltam 3 földrészen fogok élni. 4 hónap MO, 4 hónap földközi tenger valamelyik országa 4 hónap Ázsia vélhetően Thaiföld.  Még nem adtam fel 
Firekiller
Firekiller 2026. 09. 02. 19:18
https://www.facebook.com/share/v/1EXbyw8ADZ/
spiller ez is rendben volt? meg a többi fideszes szerint is? 
tihamer
tihamer 2026. 09. 02. 17:26
"meg a 18%-os kamat miatt totális magyar ingatlanpiaci összeomlás évekre. Bár ez utóbbi 2022-es komment." 
.
Amikor ilyen a hangulat és a média is átveszi , akkor kialakul a tömegpszichózis. Ilyen időszak volt 2013 és 2020. Na ilyen negatív hangulatban kell minél több nyomott árajánlatot adni és türelemmel várni.
tihamer
tihamer 2026. 09. 02. 17:20
Előzmény: #5222  szieszta
"Én lepődtem meg  a legjobban, mert az 1700 négyzetméteres telek dupláját érte már akkor. Csak próba-szerencse alapon vágtam bele.
Természetesen ezek nem budapesti ingatlanok, egy nyugis kisváros." 
👍
Gratulálok!
Így kell ezt csinálni. Én is sokszor szoktam adni árajánlatot. Volt aki azt mondta, mit csináljak ezzel az ajánlattal. Fél év múlva elfogadta .
Goldstein17 2026. 09. 02. 09:48
Egy ilyen tippelgetésnél annyi a szerepe a "hozzáértésnek", hogy egy árnyalatnyival nagyobb a találati valószínűsége, mint egy laikusnak. Ezért is fontos a diverzifikáció. A tőzsde nem tipp játék. 
N0MAD 2026. 09. 02. 09:35
esetleg statisztika jellegű észrevétel kinek jött be jobban?
Freszelés 2026. 09. 02. 08:28
Előzmény: #5227  szieszta
Random FF kommenteket könyvjelzőzök már évek óta, ellátom dátumokkal és.. nem azért mert bárkit bántani akarok, hanem hogy lássam egyértelműen, hogy senki se tud semmit. Akkor is sejtettem, de ugye a bizonyosság kell. :D
Megnyitottam párat most: látok 2024-es jóslatotokat: 2025 júniusában az SP500 4200 lesz, mellette eur-usd paritást meg a 18%-os kamat miatt totális magyar ingatlanpiaci összeomlás évekre. Bár ez utóbbi 2022-es komment. Szóval totál random. :D De nyilván vannak érdekes, jópofa dolgok is... Van ami bejött, van ami nem. Kb 50-50% :D
szieszta 2026. 09. 02. 07:23
Előzmény: #5223  Freszelés

Az internet nem felejt, meg  az itteni fórum sem. Elég visszalapozni egy két évet és máris meglátod, ki milyen jóstehetség. Én néha szoktam visszalapozni, csak sokszor a feltöltött grafikonok már nem érhetőek el, vagy beillesztett vélemények. Az FF topikban meg akkora a forgalom, hogy 10 lapot visszaforgatva még csak tegnapot látod, át kell bökni 100 hozzászólás/napra, hogy jól haladj.
Krida barátunkat szoktam  ezzel boldogítani, amíg el nem tűnt. Neki volt akkora tehetsége, hogy a folyamatos emelkedésnél brutális shortjaival is vagyonokat tudott keresni. :-) Aztán posztolt valami fidesznyalogatást, ahol véletlenül felfedte magát.
szieszta 2026. 09. 02. 07:14
Előzmény: #5224  Boole

Hát nekem is úgy tűnik, hogy az FF fórumból van manipulálva a LAC meg  a RIG árfolyama.  Az itteni tagok tolják fel az árfolyamokat. :-)
Mikor Ing.NL beírta, hogy eldobta egész LAC packját, be is esett az ár.
Hasonlít a bitcoin mozgásához, mikor felugrik az ára, másnap jön is a hír, Saylor kapott valahonnan kölcsönt és nekiállt zsákolni. :-)
Boole 2026. 09. 01. 22:09
Előzmény: #5221  szieszta
Felhúzom neked 3 USD felé, hogy rendben legyünk statisztikailag. :)
Freszelés 2026. 09. 01. 21:43
Előzmény: #5218  tihamer
nézzük  a jövőt. aztán majd rá 10-15 évre megnézzük.
szieszta 2026. 09. 01. 21:32
Előzmény: #5218  tihamer

Én azt nem vizsgáltam, hogy éppen vérengzés van e a piacon, vagy mánia. Csak azt mondtam, ha ennyiért odaadják, megveszem. Böngésztem a hirdetéseket, meg nézegettem az "ez a ház eladó" táblákat, aztán döntöttem. Legtöbbször szerencsém is volt, így tudtam megvenni a szomszéd házat, meg agy másik ingatlanom szomszédját is. De van árveréses ingatlanom is, ahol meglepő módon a 3. licitlépcső után megnyertem a versenyt. Én lepődtem meg  a legjobban, mert az 1700 négyzetméteres telek dupláját érte már akkor. Csak próba-szerencse alapon vágtam bele.
Természetesen ezek nem budapesti ingatlanok, egy nyugis kisváros.
szieszta 2026. 09. 01. 21:04
Előzmény: #5217  Boole

Köszönöm szépen!
Az a számítás is megvan még, hogy a LAC már nem fog menni 3 dollár alá?

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek