Jó mondjuk speciel Zsoltika azt mond amit akar.Nem gond,ketten se jöttünk rá mihez is ért? :)) ...Aquila non captat muscas. De mikor itt "valaki" említette Lukács Györgyöt mint filozófust az általam említett Schopenhauer mellé akkor már nekem is leesett hányadán állunk, és merre van az arra 😉! .Az 1919-es Tanácsköztársaság népbiztosa volt. Az 1956-os forradalom idején a Nagy Imre-kormány kultuszminisztere lett.!!!! Aztán Kádár rendszerben meg szintén nagy ember lett megint,ha jól emlékszem Úgye a Lukács óvoda , meg a többi ....Mindig felül.. Zseniális......
Nekem az a véleményem, hogy aki felületetes információk alapján sarkos ítéletet alkot fórumtársairol, az nagy valószínűséggel ugyanígy jár el az élet más területein is. Így már érthető lehet a teljes portfólión elert értelmezhetetlen hozam. "All in , azt majd meglátjuk". Ez nagyon jellemző volt a kripto világra, kilátástalan anyagi helyzetben lévő emberek feltették a rulettre azt a keveset amiljuk volt és lass csodát, volt akinek bejott. Megertettem, csodálni illik ezt a tehetségét.
Nyugi. Nem kell bizonygatnod semmit senkinek. Elmondod és aki érti érti aki nem az így járt. Matulabácsi módszer. Ugrasztanak te meg ugrasz. Nem tudjuk kik vannak a nickek mögött. Nagyon ugranak a kádárfiókára tehát azért sejthető. Sokféle ember van. Aki örökölt és azt gondolja mindent tud. Olyanok akik kiszolgálták a komcsi rendszert majd kikunyiztak mindent aztán olcsón bezsákolták. Olyan is lehet aki felnőtt korban kezdi keresni a szülei által feladott identitását és persze a társadalom a felelős ezért. Sokan egész nap itt repkednek tehát még akár lakáshoz kötött élettel élők is lehetnek itt. Sokakat beraktak ide oda amoda még a régi kapcsolatok okán. Nem is kell ezeket kinyomozni. Beírod amit gondolsz, egy kis vérszívogatás belefér. Jó képességeid vannak és büszke is vagy erre ez sokakat irritál. ki a f..t érdekel. :) lazán. Az lenne az igazságos mindenki egyenlően hozzáférne az információhoz. Régebben és mostanában is azon csodálkozom. Azonos információk mellett az emberek teljesen másképp döntenek. Én is jó példa vagyok erre, mondtad az ezüstöt még tán 55nél..de nem ugrottam rá mert nekem rémlett a régi összeomlás a Hunt fivérek.. utána azon a színten ÁÁÁ itt már nem veszek..aztán még ment fel. Ez ilyen. Azért mondom amit látsz gondolsz beírod.. ha jön rá egy jó gondolat akkor összeveted a sajátoddal.. ennyi.
nem ismered a régi tanmesét? három vaknak megmutatják milyen egy elefánt. Az egyik megtapogatja a szemét és felkiált: Az elefánt olyan mint egy s'pilla! A második az oldalát fogja meg és felkiált: Az elefánt olyan mint egy pocika! A harmadik alányúl és felkiált: Az elefánt az kövér, tüzes! A tanulság sosem isnerhetjük meg minden megjelenési formáját, de bár különbözőnek látjuk sose vesznek össze a részek, és mindig egy irányba mozognak, egy gondolat mentén. Dehát ilyen csak a mesében van, ner is lehetne igaz.
ilyen alapon valami kriptóra is rácuppanhattak volna, amúgy, Fatfire és spiller Lacika írta hogy trivialis volt a dolog, akkor ti sügerek vagytok a szemében hogy nem vettetek időben ezekszerint?
Igen, ez valami borzalmas. Nem lehet nyugodtan népirtani mert előugranak ilyen szörnyetegek, nem is találok rá szavakat, és megtesznek ilyen borzalmakat. Felfoghatatlan. Még a végén kereskedelmi korlátozásokat is bevezetnek, pedig az aztán istenadta jog. Döbbenet. Komolyan, most hogy aludjon egy diktátor nyugodtan az összeharácsolt vagyonán, hát mi jöhet még vagyonelk.... Na nem, ilyen szavakat ki se ejtsünk mert még megvalósul. Horror!
Mert irreleváns hogy 1 év múlva béke lett volna vagy 10 év múlva sem. A lényeg hogy egy ország valutatartalekat a nyugati pénzügyi rendszer befagyasztotta. És ez a tett meglett, így már vissza nem vonható!!! Tovább nem magyarázok triviális dolgokat. Ha érted akkor örülök, ha nem akkor így jártál.
és azt is tudtad előre hogy nem lesz béke? es hogy ezen szankciók évekig fognak tartani?... ugye te se hiszed el komolyan hogy ez nem a szerencsédnek tudható be...
Nem az orosz USA proxy háborút láttam előre te nagyon okoska. Hanem azt a MAR MEGTOETENT ESEMÉNYT , amit tettek azbOroszokkaln2022 tavaszán 1)dollár alapu penzrendszerbol kizarzak Oroszorszagot 2) SWIFT elszámolási rendszerből rendszerből kitiltottak Oroszorszagot. És kb 300milliard USD külföldi devizavtartalekat 1 nap alatt, rekord gyorsasággal befqgyasztottak. Ezekből és más egyéb fontos események analiziséből valószínűségeket mérlegelve következtettem a gazdasági jövőre......... Tudom neked nem megy. De nekem igen . Na szevasz, menjél minuszolni, ahogy szoktál
Ha belinkelem, hogy pontosan melyik aranybánya részvényeket vettem 2022 végén, és itt a fórumon a FF topikban győzködtem, embereket erről és az új kétpólusú gazdasagi világrendrol beszélve,és a dollár hegemoniat és a Petro dollár dominanciájanak , a véget jósolva 2022 ben már előre!!! Alsó hangon vagy 100db bejegyzésben ..... Lassan 4 évvel ezelőtt ,mikor még senki se beszélt erről, akkor mit fizetsz hogy kikeresem neked ???!!!!!! Na??? ((Már ne vegyél mert magasan vannak, és nem akarok neked bukót) Igen bizony letezik nagyon jó , hosszú távú memória, lexikalis tudássa kombinálva,(konyvel szazaibol, internet ,etc) és anomalia kiszürésével megmutatja , nagyjából a jövőt, amit megjátszok ..... Dedollarizaciot előre látva aranyszektorban tettem pénzt . Amúgy már 2009 ben OTP t vettem, mert úgy voltam vele ha államcsod lesz , akkor a forintnak ,és magyar kötvénynek is off. Ott az meg nem tudatos volt, csak megérzés...(Szerencse ) Sőt már volt amikor szintén bánya részvényeket vettem csak akkor Anglo- Americant és RIO-t etc... 2016 tavaszán ..... Azt már tudatosan ,mert cegertek alapján teljesen alulértékeltnek találtam. És sorolhatnám a végtelenségig..... De biztos rosszul számolok,kalkulálok. Hisz egy borsodi nem elit helyre született. , az hol lehet okosabb maga erejéből,mint az akinek már minden minden adott volt már a 80 as években is.. ...!!!!
E fölött a szösszenet fölött valahogy atsiklottam. Szóval 600 %. A borsodi lexikon megcsinálta a szerencséjét es bár a legegyszerűbb mondatokat is felreérti, mindenki látja, hogy ez a teljesítmény csak és kizárólag kiváló lexikális tudásának volt köszönhető. Rabökökött egy instrumentumra, persze előtte fpersze felidezte, hogy mit olvasott róla a nagyapjaval 1998 január 3-án 18 óra 7 perckor , amit magától érthetődően senki nem tud csak ő, így az előnye a befektetesi piacon behozhatatlan, nem is érdemes próbálkozni. A recept egyszerű, de definíciószerűen kovethetetlen. Maradjunk annyiban, hogy soha senki nem tudott ilyen hozamot produkálni, csak akkor ha egy számára kedvező időintervallumon vizsgalododott. Annak meg igazán semmi értelme.
Én nem referenciázok, csinálják ők, jobban mint én. Én meg játszok kis százalékkal, ha beüt az nem azt jelenti hogy jobb vagyok hanem hogy kisebb tétre könyebben kozkáztatok és bejön. Novo-t én is vettem beszakadás után (de kicsit így is minuszban) meg van még rizikósabb is, vktx. De messze nem teljes vagyonnal játszva. Nagyon nem ugyanaz mint amit vagyonkezelőtől elvárok. De gondolom ez mindenkinek tiszta, csak a félreértések elkerülésének érdekében.
Akkor az idézet: "Nem kell tolmács, leírtad érthetően. Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be és nem is erről értekeztek, amikor az irígységről van szó, de javíts ki ha tévedek." Nem javítottál ki, irígykednek az utazásaidra, autódra a házadra stb. és Te úgy érzed ez vagy Te. Ezzel egyébként nincs semmi gond, láthatóan elégedett vagy azzal amit elértél.
Ajaj. Laci, nem godoltam, hogy ilyen súlyos szövegértési, szövegértelmezési problémáid vannak. Van egy tbsz számlám, egy 2023-as (nem csak egy van), amin az említett eszközökkel, az említett hozamot értem el. Neked se sikerül egy egyszerű, magyar nyelven írt mondatot megértened? A másik logikai buktató: az hogy éppen mi van a számlámon, abból nem következik az, hogy az elmúlt 3 évben is ez volt a portfólióm összetétele. A P911 például néhány napja van meg, most 3-4 százalék lehet rajta a nyereség, az ilyesmit nem szoktam sokáig tartani, 10 % profit fölött általában megválok tőle. A VNA-t más céllal vettem, igaz ott is volt egy köröm 24 eurotól 30-ig, de utána túl korán kezdtem el visszavásárolni, így azzal nem a legjobb az átlagáram. A NOVO-t sem régen vettem, épp azelőtt, hogy 15 %-ot esett, portfolió szinten még így is alig észrevehető mozgást okozva (részvény portfolióm 1%, teljes likvid eszlözállomány 0.5 %-a). A 150 %-ot szerencsejátékosok tudnak elérni egy évben, én nem vagyok az. Az én célom, hogy az általam referenciahozamnak tekintett értéket meghaladjam, úgy hogy nem vállalok extrém kovckázatot. Referenciahozamnak pedig a Concordnál lévő vagyonkezelési számlám eredményét tekintem.
"Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be" Mert te azt hallottad valami okos bácsitól, hogy az akadémiai szintű tudás csak az MTA-n van jelen? 😂 Placi82 "Mindenki ki lett mentve, agyon lett dotalva, megússza mindenki aki nem szült le 3 vállalt gyereket" Ezért is mondta Spiller, hogy az elmúlt időszak kiváló alkalom volt tömegek számára gazdasági téren a polgárosodásra. Aki most nem tudott élni vele, az később sem fog. Spiller "szokás szerint nem is érti a különbségeket." Nem szokta, ez a gondolkodásmód másfél évszázada rohasztja az országot. Nézd csak meg az olvasmányélményeit, amelyek alapján a bölcsességeit osztja. 😂
Szóval a korrekt megfogalmazas nem az lett volna elsőre . Hogy a portfolioddal 150%ot értél el . Amíg valaki ki nem csavarja nagy nehezen az ""igazságot."" De még így se stimmelnek amúgy a számok, amúgy nagyon nem .... Ez olyan mintha én 100millió ft ot beteszem az Ön által sokat kárhoztatott kormány, jó kis allampapirjabaa portfóliómbol . És a maradek 5 millióval meg veszek mondjuk Trump coint . És beírom hogy 600%ot értem el , nem nagy kunszt. Az egész teljes portfoliora számoljuk kedves uram a hozamot ....!!!!! És így nem mondhatjuk más teljesítményére hogy az nem nagy kunszt.
Idezojel lemaradt a te kommentembol Az idézőjel vége , ott kezdődik ahol megkérdezem hogy leírnád e nekem , hogy jött ki neked a 150% hozam az általad leírtakbol bő 2 èv alatt???
Azon a számlán nagyon sokáig csak mtel befektetésem volt ami a portfóliómnak kb 5 %-át tette ki , a többi forint eszközöm szinte teljes egészében államkincstárnál volt PMÁP-ban. Egyébként ez most sincs másképp, a teljes portfólió fele van forintban nagyjából 80 BMÁP 2029N 15% fixmáp és 5% DKJ. Az uerós részvény portfolióm változatos, de most a nagyrészét VNA adja és jelentős még a DTE, de van NOVO 1% és P911 2% értékben Leírnak hogy jött ki bő 2 év alatt ebből a 150%?matematikailag. Általános iskolai matekkal vezessd már le kérlek..... Mind tudjuk a számokat és az adatokat . Közhiteles én vissza nézhető. MTEL befektetési portfólió 5%a . Vonovia kinszenvedett elmúlt 3 évben.jo ha pár százalék van rajta DTE max 30% bő két év alatt de akkor az aljan vetted . Novo Nordisk konkretan ossszeomlott az árfolyama. Az valószínű veszteség . P911 reszvenyeddel pedig kb mínusz 45%minuszban vagy most !! PMAP pedig a két legjobb évében hozott 19%ot utána meg következő évben 15%ot? Ha sikerült a +1.5%os prémium +infláció követően tenni .= 37% hozam két év alatt a portfóliódat kitevő PMAPbol Reszvenyeiden hozam az elmúlt 2 évben nem marginális konvergal a nullához 37% hozam az állampapír a 2 legjobb évre !!!!!!!! Hogy jött ki ez a 150% hozam 2 évre?:))
Akkor azt kellett volna írni, hogy mtel részvénye volt azon a számlán és nagyrészt annak köszönhetően ment 150%-ot a hozam. De az nem konzervatív befektetés! Pont.
A 2023-as éves átlagos infláció, azaz a 12 hónap adatainak egy tizedesjegyre kerekített számtani átlaga 17,6 százalék – ez lesz tehát az inflációkövető állampapírok kamatbázisa a 2024-ben kezdődő kamatperiódusukban. Az inflációkövető állampapírok kamata két részből tevődik össze: az előző naptári évi átlagos inflációra mint kamatbázisra rakódik rá némi (legfeljebb 1,5 százalékpontnyi) kamatprémium. Tehát max. 19,1 % kamata volt 2024-ben a PMÁP-nak. 2025-ben pedig max. 5,1 %. A mai állampapírok max. kamata 7-7,44 % között van. Ok, hogy van kamatos kamat is. De elég nehéz elképzelni azt, hogy hogy jön ki ebből 150 %, még akkor is, ha vannak részvényeid. De ha már vannak részvényeid, azt nem lehet konzervatív befektetésnek hívni, nevezni, mivel az komoly kockázattal jár. Összegezve: szerintem nagyot mondtál. De ez csak egy vélemény.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)