Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sityaki ma, 01:23
Előzmény: #3412  Placi82
Érdekes ez az elfojthatatlanul feltörő frusztráltság.
Zanza2 kedd, 23:38
Előzmény: #3384  Spiller
"Akik kimentek azok tobbsege visszajott akiket ismerek..egyik sem milliomoskent.. A 4x es fizetessel nem eltek tartalmasabb eletet mint itt. Egybol betagozodtak..egybol elfogadtak a tarsadalmi helyuket..azt is latni kellett mi az ami nekik a maximum az ottani társadalomban. Azok maradtak akik vegyesen hazasodtak..azok meg hazajonnek evente tobbszor.. Akkor ez mi?"
Anekdota.
Zanza2 kedd, 23:33
Előzmény: #3383  Spiller
A magyarok kivándorlásáról volt szó, a zömmel ázsiai vendégmunkások tömeges behozatala ebből a szempontból irreleváns.
HZsooolt
HZsooolt kedd, 21:56
azt nem értem ha valaki bukdácsol matekból, azt sosem fogják felvenni a közgázra, de ti azt mondjátok mindent is el lehet érni szorgalommal meg akarással... igen az Orbán féle Uram bátyám rendszerben sok esélye van... 
HZsooolt
HZsooolt kedd, 21:38
hú, nekem az összes egyetemi bulim arról szólt hogy valamelyik lányzó meg akart kaparintani, akkor ên most sikeres voltam? Mert egy 10/10-es csávó voltam/ vagyok ? mi a siker fokmérője?
Placi82 kedd, 21:16
Előzmény: #3415  HZsooolt
Hidd el jobb, ebben tekintetben a helyzet, mint USA ban 
Ott már csak lassan a gazdag családok szülei tudják kifizető a több 10K dolláros éves tandíjat. 
Na ott aztán van uvegplafon!!!!! 
. Ki is irhaznak rá "Csak a kiválasztottaknak!!!
persze vannak  Cecil Rhodes  ösztöndíjak, na de azt meg én se ugranam meg, ott. :).
Tudod én mit fizettem a kaján kívül egyetemen és  diák vonatjegyen kívül  ? 5700 ft/ho kollégium díjat ennyi. És kaptam meg ösztöndíjat, nem is keveset....... Majdnem anyám fizetését érte el... pedig lusta voltam mint a föld. Sokszor 5 órakor buliztam és 8 kor meg beültem vizsgázni:). De szép idők is voltak, istenem....... 
tudod mit kaptam apámtól az egyetemre? Semmit... 
Most is aki azért kicsit jobban tanul, mint az átlag ott ha jól tudom nincs tandíj. (tévedés jogát fenntartva, merrt ezt már nem figyelem ) 
Mondjuk a Gy. Feri jól kicseszett velem mikor a párhuzamos nappali képzés ingyenessegét eltorolte, ha jól emlékszem ő volt az ......
Gondold el akár 3 különböző karra/szakra  is jarhatttal egyszerre..... Ingyen!!! 
Utana fizetős lett....... de össze lehetett kaparni.... 
.... Hol volt ilyen az USA ban? 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish kedd, 21:08
Előzmény: #3414  Goldstein17
A pénz és az ész nem feltétlen jár kéz a kézben... és bár nagyon sokan nagyon okosnak hiszik magukat súlyos önismerereti hiányban szenvednek egyesek és egy bizonyos szellemi érésen nem mentek keresztül úgy a 30- as éveik során. Sokan vannak, sokat tudnék idézni... ki mennyit keres annyit is ér és társai mondatok. Általábab aki magával és a világgal ki van békülve az szolidaris is, és ebbe nagyon benne van ám az is, hogy nem nézem le a másikat és elismerem a munkáját. Vannak emberek, akikből ez a képesség teljes mértékben hiányzik, általában pontosan ök azok, akik méregetnek és a náluknál kicsit is jobb helyzetben levőkre irigyek.
HZsooolt
HZsooolt kedd, 20:36
kérdem én, ha a csavonak nem lenne jó hangja ( ami lassuk be nem sok embernek van, ugyancsak nem sok cigánynak) , akkor hogy tört volna ki a csendből?... Lacika mint mensa tag, azert a született adottság kellett nalad is hogy kitorhess....
Goldstein17 kedd, 20:35
Gondolom eklatánst szerettél volna írni ekvalens helyett, az is szép idegen szó.Egyedi példák nem érdekelnek, egy az ezerből mit számít, amikor az ország versenyképessége a tét. Szolidaritásról, vagy az elesettek támogatásáról veletek nem beszélek, nincs értelme. Nem tudom mi köze ennek Schopenhauerhez, ha csak az nem hogy lehet vele villogni. Nálam ettől se kevesebb se több nem leszel, én is végigolvastam a műveit közéiskolás koromban, csakúgy mint Lukács Györgytől  Az ész trónfosztását, ami szépen megfért a szüleim könyvespolcán Schopenhauer mellett. Apai nagyapámat 19-szer államosították,  sokszor meghallgattam a történetet, ő is a semmiből indult a háború után mégis a nagynéném kivételével, aki még osztályidegen volt a három gyermeke közül kettő diplomát tudott szerezni és el tudta indítani őket az életbe. A családom anyai ágáról már korábban írtam. Nem hiszem hogy bármelyik ág nagy előnnyel indult volna a háború után.
HZsooolt
HZsooolt kedd, 20:33
van egy Olah Gergő nevű X faktor győztes cigány énekes,  a slágere mi volt: Törj ki a csendből... 
Placi82 kedd, 20:08
Schopenhauernek van így idevago művévben egy rész. A bölcsesség aforizmai az élethez......Ekvalens példája vagyok annak hogy ki lehet törni.... Borsod legkeletibb falujabol is..... Diplomákat, szerteágazo lexikális tudást szerezni...... Akik ezt nem hiszik, azok pont azok, a kik eleve jó, elit családba  születtek...... 
Úgymond kiválasztott azonos  felsobbrenduseg tudat  hatja át őket. Pont azok, akik furcsa módon már a 50 és 60 as 70 és évek ben is a kommunista elithez tartoztak és élvezték mindazon magas kivaltsagokat, lakás /ház kiutalasokat, külfoldi utazások, IMPEX és belugyes, etc... állásokkal járó kivaltsagokat melyeket az én kulák paraszt felmenoim hírből se hallottak... Persze most  nagyon liberalisak lettek , megha anno, állva énekeltek is az internacionalet😉Mind tudnánk a rendszerváltás utáni  politikai és gazdasági elibol  bőséges  példákat hozni....... Ugye???? (biztos ebből fakad sokaknál a  nagyfoku russzofobia  is naluk:) 
((((A prolik is  azok akik szintén előítelettel rendelkeznek, Hogy"valahogy biztos lopták", de még náluk is megvan, hogy az IQ differenciat felismerve, hogy ezt az opciót elvetik...))))) 
Spiller kedd, 20:08
Előzmény: #3408  ORK
A múltkor levezettem a logikámat.. aki nulláról kezdte  szorgalmas..nem a vizet gereblyézi  akkor 20év alatt a milliárdos vagyon közelében lehet.. ami kb a középosztály teteje nálam.  
Spiller kedd, 20:00
Előzmény: #3405  ORK
Szerintem sejti de a nerezéssel lehet lájkokat gyűjteni.  Persze lehet ner nélkül is előrébb jutni. 30 éve vállalkozom ebből 4+8év nem ner volt hanem vörösbárók és komcsifiókák.  Ha nereztem volna kiéheztettek volna.  Butaság.
Goldstein17 kedd, 19:53
Előzmény: #3408  ORK
Én is rengeteg embert ismerek, aki "önerőből" lett sikeres. Ezek mögött ott volt a család a maga értelmiségi mintáival és ha nem is direkt módon használták, a kiváló kapcsolati hálóval. Van vidéki erdekeltsegem es egy cigány családot szoktam ott támogatni,  a családfő meg nincs 50 éves de már sokszoros nagyapa, füvet nyír,  fát vág nálunk. 11 gyereke van lattam őket kisgyerekként,  értelmes gyerekek voltak, egyikből se lesz semmi. Kinek a felelősege ez ha nem a többségi társadalomé? Ki fizeti az ő elkallodó életük számláját? Ki tehet erről,  ha nem az ország vezetése?
ORK kedd, 19:33
Előzmény: #3406  Goldstein17
Sajnálom, hogy így gondold, de nincs igazad. Rengeteg embert ismerek aki hozzám hasonlóan ismeretség nélkül boldogult. Akinek nem sikerül, azok általában kifogásokat gyártanak vagy nem volt bátorságuk belevágni és irigyek
ORK kedd, 19:27
Előzmény: #3389  FatFIRE
Meg az irígység, hogy vitted valamire. Mindíg meghallgattam, hogy szerencsém volt.
Goldstein17 kedd, 19:26
Előzmény: #3405  ORK
Ez egyszerűen nem igaz.
ORK kedd, 19:22
Előzmény: #3388  Goldstein17
Lehet nem érted vagy nem akarod érteni. Nem kell semmi NER, sem haver, sem semmi. Bárki sokra tudja vinni csak piszok sokat kell dolgozni és kockáztatni..VAGY! Kifogás gyártás meg Orbánozás-Gyurcsányozás. 
HZsooolt
HZsooolt kedd, 17:54
mindenki maga szerencséjének a pogácsa, avagy az átlagjózsi (100 IQ) esélyei a 120 IQ -jú kicsit okosabbbélával szemben ugyanazon munkaerő piacon...
Goldstein17 kedd, 16:43
Előzmény: #3402  Spiller
Kezdek összezavarodni, eddig azt hittem biztos módszered van ezek megkülönböztetésére. Jól van, elfogadom, a cigány (magyar) ugyanolyan, mint a magyar. 
Egyébként bármilyen furcsa számodra, létezik szépség, létezik igényesség, sőt még ízlés is a világban. Ahogy az általad emlegetett rend is létezik, nem is kérdeztem tőled amikor ezt emlegetted, hogy mi vagy te rend őrség?:)
Spiller kedd, 16:12
Előzmény: #3401  Goldstein17
milyen rassz jegyek alapján állapítod meg azok magyarok? :)  lehet zsidók svábok cigányok örmények szerbek grúzok...stb stb.. Ha igaz lenne amit írsz akkor nem élnének emberek sáros mocskos falukban ahol alig van valami.. vagy ahol qrva hideg van..vagy sok a szunyog.. aztán mégsenem így van.. Nem vagy te mértékadó ízlésrendőrség. Honnan tudod a te ízlésed az etalon.  :) lehet a ciklámen vagy türkíz  színű ház az igazi. 
"Szánalmas amikor az az ember nagyon kritikus a máskkal szemben aki épp csak egy fokkal van felette a társadalmi hierarchiában, jobb lenne ha mindenki először a saját háza táján nézne körül."  
tökéletes mondat, mintha én írtam volna. Tehát legközelebb ezzel a hozzáállással nézz körül és a beírásaid pökhendiségét is ehhez kellene szabni. 
Goldstein17 kedd, 14:36
Előzmény: #3399  Spiller
" Az, hogy valaki rendben tartja a portáját tisztálkodik és tiszta ruhát hord gyerekét az iskolába járatja neveli ez nem pénz kérdés." Ezek a viselkedésminták szociokultúrális meghatározottságúak, a jó és rossz minták is öröklődnek, persze nem genetikai értelemben. Nem vitatom hogy a cigányság 90 %-a abba a legalsó társadalmi közegbe szocializálódik ahova a nem cigány magyaroknak csupán 10 %-a tarozik, de ezek között az emberek között a bőrük színén kívűl nem sok különbség van. Kevés példától eltekintve, ha egy magyar faluba megyek az első kérdés amit felteszek magamban: hogy lehet így élni? Hogy lehetnek az emberek ennyire igénytelenek a környezetüket illetően? Hogyan képesek ilyen ízléstelen lakóházakat építeni? Hogy lehet az hogy ezeken a településeken a kultúra legapróbb szikrája sem lelhető fel? Ez ugyanúgy nem pénz kérdése, mint a cigányság esetében. Szánalmas amikor az az ember nagyon kritikus a máskkal szemben aki épp csak egy fokkal van felette a társadalmi hierarchiában, jobb lenne ha mindenki először a saját háza táján nézne körül. Egy belga paraszt nem igazán látna különbséget a falusi magyarok életformája között, nem etnikai különbségeket látna, hanem szegénységet, lemaradást és igénytelenséget.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek