Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 2025. 11. 02. 17:48
Előzmény: #1620  Placi82
Belőlem a kűzdő szellem mindig is hiányzott, ami egyáltalán nem egy pozitív tulajdonsàg. Ehhez társult egy flegmaság, amit így együtt sokan felsőbbrendűnek érzésnek gondolnak, pedig ilyesmirő szó sincs. Előbbit sajnos a gyerekeim is továbbvitték. Szerencse kérdése , hogy hova születünk, nem ennek alapján szoktam megítélés az embereket. Tény, hogy két emberek között lehet nagy szakadék,  ami főleg alulról tűnik nagynak. Kevés barátom közül egyet emiatt vesztettem el, ő úgy élte meg, hogy nekem minden erőfeszítés nélkül sikerül, nagyon más  volt a hátterünk. Egyszer együtt mentünk megnézni egy matek zh eredményt, ami kódokkal volt akkoriban kifüggesztve a folyosón és miután meglátta, hogy nekem ötös lett, láttam rajta hogy szinte rosszul lett, megbotlott és legurult a lépcsőn. Ő nagyon akart, küzdött, egyébként okos volt, csak nagyon ráfeszült a dolgokra. Ő szakította meg a kapcsolatot velem.
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 17:46
Azt hiszem inkább folytatom a Facebook csoportban, mert itt elmegy a fókusz (nekem is).
Semmi értelme ennek a topiknak. 😀
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:43
Előzmény: #1656  Placi82
és kikutatta az unortodox gazdaságpolitika rejtelmeit? mesêlj még! 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:42
Előzmény: #1655  offshort
Egyet kell értenem. De mit vársz egy 46 éves top managertől? Aki fideszesen jellemezte magát ma délelőtt itt a topicban. Tisztánlátást?
Placi82 2025. 11. 02. 17:41
Előzmény: #1651  Zanza2
Goldsteinrol el is  hiszem  simán, hogy habilitatusa van. De adjunktusi az biztos.
Diplomacia/kulpolitika/kulker/makro,/ kozgazdasag, /vagy hogy hívták anno  régen? uzemgazdasagtan, etc... Nem az a mérnök /orvos /bölcsész típus... :). 
offshort
offshort 2025. 11. 02. 17:38
Előzmény: #1636  Magicmaan
"Ez a "lopás"-ozás egy demagóg szöveg." 

valami barlangban magadra huztad a cippzárt'? 
lölö(ov)1700mrd, mato600mrd, tibipista300mrd! 
garancsi, szijj, gellért (lézerjani) nem említve! 
20 évvel ezelött feri 4 mrd-ján rugóztatok! (ami szintén vizsgálatra érdemes lett volna)
demagog dumái a fideszes pronyoknak, meg a vallásosoknak vannak! :)) 
Spiller 2025. 11. 02. 17:37
Előzmény: #1638  HZsooolt
ezek idézetek. Ezt nem lehet másképp értelmezni.  A szakértőiktől kicsúszó tervek pedig semmi jót nem igérnek. Majd jól telesírom a párnámat éjjel mert nem veszel komolyan..
Tényleg utolsó gondolatmenet. Miért a fidesz miért nem ezt párszor már leírtam.
-Mi a gondom.
- a magyar gazdaságot át kellett volna már jó ideje alakítani. bemész obiba vagy valami f..om boltba veszel szöget csavart pozdorját, parkettát csempét semmi nem magyar gyártású. Veszel kábeleket  román lengyel meg a tkm tudja milyenek vagy németek. Speciális kábel kellett egy projektbe besegítettem, felkerestem a magyar kábelgyárakat..egyik jó lesz DE rendeljem meg épp gyártásban van, kiviszik a németekhez majd visszahozzák. Veszel ipari csatlakozókat konnektorokat semelyik nem magyar, osztrák meg svájci. 
- novemberben veszel almát akkor osztrák lengyel almát veszel mert a magyar már ehetetlen. A termelőktől még tudsz venni mert van almatárolójuk. Miért nem épülnek gyümölcstárolók és miért nem dolgozzuk fel magas hozzáadott értékkel. A többség léalmának megy el.
- ugyanez gabona: a termelők lábon adják el a termést  amennyiért a "búzakereskedő"  megveszi tőle mert nincsenenek gabonatárolók.  A jó magyar búzával üti fel a szar ukrán stb búzát az egészségügyi határérték fölé. A búza egy része takarmány búza. 
- ugyanez állatok. Élve szállítják ki (nem beszélve a kegyetlenségéről) miért nem magasan feldolgozott magas hozzáadott értékkel. It lehet halal vágás is vagy bármi amit akarnak. 

- EU elvileg a közös nyitott piac. Aha. De egyszerűen nem engednek be a piacaikra a nyugatiak csak nyomelemekben. (feltételezzük minimum uaz a műszaki színt) 10EUS országgal kereskedem gyártok export import az egyik cég. Behozni qrva könnyen megy kivinni nehezebb.  Ez mi? 
- Nem indiával kínával kell alaptermékekkel versenyezni. Ott van Dunaújváros. 80éves technológiával olvasztották a fémet öntötték tömbökbe és lemezelték és akarták eladni. Hogy versenyzel egy indiaival aki strandpapucsban  lángvágóval 0 biztonsági intézkedéssel pár nap alatt szétszed újrahasznosít egy roncsnak megvett 100m-es hajót. Új technológiákkal kell dolgozni, van valami porlasztásos olvasztás..ne én mondjam már meg.  Miközben a svédektől vesszük a speciális szerszámacélokat szerszámokat. Németektől kínából vesszük a szerszámgépeket és gyártósorokat.. Most fut fel a hadiipar, ezerféle speciális páncélanyagokkal  ötvözetekkel. Ott van az aluminiumipar Vs repülőgyártás hadiipar, informatika... 
- speciális technológiák drónok, AI  egyetem-kutatás és onnan már mehetnek a cégek. Bevonatok, festékek műanyagok.. még a szaros fog- és egyéb inplantátumot is külföldről vesszük. 
Usában sok tanár pár lelkes tanulóval céget alapít, elmélet és gyakorlat találkozik amikor milliárdos cég lesz a tanár kiszáll.. Ott van israel, mindenhol ott vannak a világban ellopják a technológiákat és már gyártják is. Mi is ellophatjuk ötleteket és hozzáadni a saját tudást értékeket.  Nem olyan csak hasonló mondanánk. nem elloptuk az ötletet hanem az igények követelték ki.  
- lehetünk pénzügyi és kereskedelmi  központ. Gyors átrakási és raktározási lehetőséggel.. 
- Speciális gyártások, szállítmányozás raktározás, pénzügyi és egyéb szolgáltatások, fejlett mezőgazdaság. 
osztrákoknál sincsenek hatalmas  földek. A földeken speciális piacképes termékeket bio cuccokat állítanak elő. Én magyarázzam el ezeket? 
Magyarországot nem akarja kiengedni a gyarmati sorból a nyugat ezért ez szabadságharc. 
Idehordják a sok ellenőrizetlen szar élelmiszert, nem kellene kiépíteni egy komoly élelmiszer ellenőrzési rendszert és qrva nagy birságokat kinyomni ha szar ha jó akkor buksisimi?  
Ezekről nincs szó egy pártban sem.
Egy párt sem akar egy nemzeti fejlesztési tervet amit minden párt aláír. Egy olyan terv ami figyelembe veszi az adottságainkat és ebben erősít. És kormányokon felüli a nemzeti adottságokat figyelembe vevő szakemberek által összerakott terv. Az alapok maradhatnak és a finomhangolások folyamatosak. Van ilyen?
Mindenki gondolja át hol van a táplálékláncban. Most komoly a narancsszínű birka béget a szivárványszínű birkára és vissza..hátul meg van még pár kék és lila berbécs aki belebéget? Akiket a pásztorkutyák tereltek össze a pásztorok meg jókat röhögnek.  És a pásztorok kiknek jelentenek? Kik bérelték fel őket. A black rock irodát épít MO-on és állami pénzt kap hozzá. Nincs pénze vagy mi a tkm. 
Eu az európai egyesült államok akar lenni és nem önálló hanem atlanti kötődéssel. Közös adósság de a nagy országok döntik el hova menjen a pénz. Nekünk mi lenne ebben a szerepünk? Plusz még az ikrán mezőgazdaság lenne a hadtápja. 
Szóval részemről  nincs több.  Szélesebben összefüggnek ezek a fire-vel mert amig nincs erős adottságú erős gazdasági alapokon nyugvó országunk addig csak ábrándozol. 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:36
leggyakrabban azok engedhetik meg maguknak az egyetemen maradásos kutatósdit, akiknek például rózsadombi hátterük megengedi ezt, és ezzel nincs is semmi baj. A nagyobb baj hogy sokan viszont a "csóróság" miatt nem tudnak ezen a pályán maradni....
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:33
Előzmény: #1651  Zanza2
A giliszták titkos életét az Eltén. Ez olya Spilleres féle tipp.
Zanza2 2025. 11. 02. 17:28
Előzmény: #1611  Goldstein17
Ha nem vagyok indiszkrét, mit kutattál/oktattál?
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:21
Előzmény: #1649  HZsooolt
a kisebbségi komplexusos meg a nagymenő
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:20
Előzmény: #1648  Placi82
nahát akkor mindketten csacsik voltatok, szerintem csókoljátok meg egymást :)
Placi82 2025. 11. 02. 17:11
Előzmény: #1624  Spiller
Spiller te egy igazi spiller vagy.
Komolyan egy rugóra jár az agyunk, azonnal. De én nem  akartam feltenni ezt a kérdés. Mert én egyből arra asszociáltam, kizárásos alapon, hogy programozó infós. Az keres évi 40 et, és leprogramoz egy összetett algoritmust vagy profi dotnetes programozó etc, tudod az tipikus szakbarbár informatikus zseni. Az valahogy magyarázta volna azt az anomáliat amit te is feszegettel jogosan. De hogy nem infós, ezzel paffá lettem én is.
Kereskedő??  banki broker kereskedő, vagy valami teljesitmenybéres területi képviselő... De ezeket  a típusuakat  ismerem.  Azok  más típusuak... 
Szóval ez egy igazi talány... Megfejthetetlen anomália. :)) 
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 16:47
Előzmény: #1646  Magicmaan
Ebből picit visszatérve a munka és fire világához:
Én a cégeknél is meggondolnám, hogy sokáig legyen valaki ugyanabban a vezetői pozícióban (főleg állami cégeknél).. lehet rotálni is, nem kell kidobni a jó vezetőket.
Én 14 éve vagyok vezető, 7 éve top menedzser, de volt idő, amikor éreztem, hogy már rutinból megy, kezdtem motiválatlan lenni, szerencsére jött egy komoly változás és kihívás, ami új puskaport adott.
A FIRE-nél lehet hiányozna ez, de talán az meg segítene oda átlépni, ha megint azt érezném, hogy már nincs kihívás, csak a rutin és szürkeség van.
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 16:40
Előzmény: #1642  HZsooolt
Nem csak ott, senki nem mondta, hogy örökké csak ott lehet.
Sőt én 8-12 évnél tovább egy pártot sem hagynék "hatalmon" (vagy inkább miniszterelnököt).
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 16:37
Előzmény: #1644  Magicmaan
Majd ha Péter nyer, akkor Őt is ellehetetlenítik a Fideszes vállalkozók, mert ez a módszerük...
Szerintem maradjunk a topik témájánál.
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 16:34
Előzmény: #1641  HZsooolt
Szerinted csak Fideszes vállalkozók vannak az országában meg ebben a városban, és az ellenzéki polgármester csapata által kiírt pályázatokon, csak Fideszesek indultak.. majd jól ellehetelenítik szegényeket 🤭
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 16:31
Előzmény: #1641  HZsooolt
" Be is intettek a vállalkozók (mindegy milyen oldali)"
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 16:27
"Nekem egy a fontos, biztonságos országban tudjak megélni a családommal. Akiben van valamennyi szorgalom, az meg tud élni, aki meg lusta az csak a kifogásokat, és a rosszat keresi mindenben, könnyebb másra mutogatni." 
Ez nem csak a fidesz érában van volt és kizárólag lehetséges dolog...
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 16:26
Előzmény: #1640  Magicmaan
akkor újra, ha a vállalkozók fideszesek akkor ilyen módszerekkel lehetlenítik el az újdonsült polgit. Semmi meglepő.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek