Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FatFIRE 2025. 10. 31. 21:20
Előzmény: #1498  Placi82
Az egész EU-ban megoldhatatlannak tűnő strukturális problémáktól szenved a gazdaság. A termékek Európán kívül versenyképtelenek, a lakosság részben cserélődik (Európán kívüliekre), részben pedig erősen öregszik. Az a jóléti modell, ami 2019-ben még működött, soha nem fog visszatérni, hiszen a versenyképtelen gazdaság miatt nincs rá pénz, sőt, a jövőben még kevésbé lesz. Az átlagembernek egyre rosszabb lesz és ezt nagyon sokan már a saját bőrükön is érzik.
 Előbb-utóbb egyre több európai országban fogják a hozzám hasonló embereket magasabb adókkal terhelni, jelentős részben azért, hogy ezzel is enyhítsék az egyre nagyobb társadalmi feszültségeket. A német, francia, angol nemzeti feltámadásokban nem hiszek, ezekből az országokból egyre nagyobb arányban fog eltűnni a fehér ember és vele együtt Európa is - köszönhetően a liberális politikának. 🤷🏻‍♂️
Mi maradunk a jelenlegi életünknél, ez így most tökéletes.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 31. 20:37
hát ha kormányváltás lesz akkor neki bukovári
Placi82 2025. 10. 31. 19:55
Előzmény: #1497  FatFIRE
Mit és hogy rendeztek at, már ha publikus. Én fiatalabb vagyok, 40es évek elején, kisgyerekes csalad apa,és sokkal  kevesebb is lehet, igen nagy valószínűséggel  a  vagyonom mint Neked,... 
De azért érdekelne mi a terved, és mi a scenariod a jövőre nézve ..?
FatFIRE 2025. 10. 31. 19:23
Előzmény: #1495  Placi82
Olvasom ma, hogy a Tisza szavazói ugyanolyan magas (86 százalékos) arányban támogatják a jövedelmi különbségek csökkentését, mint a posztkommunista DK-sok. Következésképp a jól kereső középosztály fog ismét szívni, ha egyszer kormányváltás lesz. Mi igyekszünk időben lépni és a portfóliót átrendezni.
FatFIRE 2025. 10. 31. 19:18
Előzmény: #1492  Spiller
Igen írtad, nem is neked szól, csak a te hozzászólásodhoz kapcsolódott fontos kiegészítésként. Azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert nagyon sok olyan emberrel találkoztam már, akiknek ez nem volt elég világos.
"Nem akarok lakos lenni akinek helyi gondjai vannak lesznek."
Megértem és ez is fontos szempont, több helyen óriási és kellemetlen meglepetésekkel (például adóügyekben). Ha gyenge a FIRE-alap, akkor ilyesmin nem is érdemes gondolkodni.
Placi82 2025. 10. 31. 18:51
Előzmény: #1473  FatFIRE
Szerintem 2 út áll előttünk. Sajnos. 
Egy Svájci nép , sajnos okosabb és anomáliákat atlatobb ,mint mi Magyarok.a Németek is, de a 80 évnyi bűntudat,és náci belyegzestol való fejem, gúzsba köti őket ,nekik kampo, kar értük....Na ők igazán  jobbat erdelemeleltek volna ,sSchroder elotti igazi  Német kancellárok sorát.....Nem bábukat....
Szóval Magyarország előtt a kommunizmus történelmi példáján keresztül bemutatva 2 út áll.
1) A judeobolsevik uralma ,rezsimje ,az Rákosi féle elnyomo típusu , agymosott rendszer. Azaz aki nincs velünk az ellenünk van...
2)Kádár féle rendszer , Kádár népe, aki akar ,az valahogy elboldogul...Foliazik, GMK zik, etc.. A többi is elvan ...
Kádár hitvallása az volt , aki nincs ellenünk ,az velünk van ...
Na ezt fordítsd le, , a mostani jelenre .
Burkoltan fogalmaztam...:).
ORK 2025. 10. 31. 18:35
Előzmény: #1471  Spiller
Igen, mindíg van mindenhol egy- két primív kommentelő aki nem veszi észre, hogya lőtéri kutya nem kiváncsi az 1 bites politikai fröcsögésükre..amire van 99 topik itt is. De sabaj, csak megunják él elhúznak a ….
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 31. 18:02
Spiller 2025. 10. 31. 15:47
Előzmény: #1488  FatFIRE
írtam megtakarításaid.. tehát ez egyben fedezet a váratlan kiadásokra és ennek hozama besegít. Turistaként élni nekem azt jelenti bérlek és nem ragaszkodom saját ingatlanhoz, megtartva mobilitásomat.  Nem akarok lakos lenni akinek helyi gondjai vannak lesznek. A turista mit csinál? Megnézi a nevezetességek élvezi a dolgokat gyűjti az élményeket kipróbál a dolgokat. Sok helyen cseszheted az angolod pl spanyol vagy francia nyelvterületeken. Kínában sem nagyon beszélik a nyelvet a helyiek. Olaszoknál sem mindenhol nyerő vagy a törököknél.  Persze a fiatalok egy része tud nyelvet. Az embernek azért alkalmazkodni kell egy területhez ha már ő a vendég és huzamosabb ideig ott vagy. 
Spiller 2025. 10. 31. 15:34
Előzmény: #1490  kjanek
akkor még nem adtam oda a gereznámat senkinek. :)
kjanek
kjanek 2025. 10. 31. 15:32
Előzmény: #1487  Spiller
"abban az évben decemberben egy thaiföldi szállodában a 6.emeleti japánkertes medencében fürödtem a sztyuvikkal. :)"
Asszony mit szólt hozzá? :) 
kjanek
kjanek 2025. 10. 31. 15:31
Előzmény: #1483  ASR
Ez egy "csodálatos" F.I.R.E. életmód. :)
FatFIRE 2025. 10. 31. 14:43
Előzmény: #1478  Spiller
Szerintem nem elég nagy a FIRE-alapod, ha éppen megélsz. Számolnod kell nagyobb kiadásokkal, ebbe a gyerekek támogatásától az időskori egészségügyi kiadások fedezéséig több, az átlagos pénztárcát jelentősen megterhelő tétel tartozhat. Írtam már a példának, hogy egy házaspár fogsorának minőségi helyreállítása 10 milliót meghaladó tétel lehet és hol van még a többi kiadás? Nekünk nincs problémánk az állami egészségügy szolgáltatásaihoz történő hozzáféréssel, de a legtöbben várólistákkal, nemtörődömséggel szembesülnek, amire a magánegészségügy jelent komolyabb kiadásokkal járó megoldást.
A gazdaságban is nagy változások lehetnek, sőt már folyamatban vannak. Az uniós csatlakozás brutális élelmiszerdrágulással járt, Európa gazdasági 2019 óta tartó gazdasági zuhanórepülése sem ad okot túl nagy derűre. Romló versenyképesség, változó cserearányok és ami tegnap bőven elég volt, holnap már kevés lesz. A 4 százalékos szabályt is túlzónak tartom, különösen ATH idején. Inkább 3-mal érdemes számolni.

A FIRE helye: légy ott, ahol jól érzed magad és ami összhangban van az anyagi lehetőségeiddel. Tihamér leírta, miért igazi nyugdíjas paradicsom részére Nagykanizsa. Teljesen érthető. Gyönyörű tájak, szép természeti környezet, minden fontosabb dolog helyben elérhető. A környék sajátja, feltételezem rengeteg személyes ismerőssel. Teljesen érthető, hogy nem szeretne elköltözni onnan. Szerintem egy szép kert, vagy egy szép látkép egy erdős domboldalra sokkal változatosabb és szebb látványt nyújt, mint mondjuk a Maldív-szigeteken bármi. Nekem konkrétan a saját kertem is sokkal jobban tetszik. 😊
Sok embernek tényleg beszűkül az élete a FIRE miatt, nem is tudnak magukkal mit kezdeni. Én dolgozom mellette, akkor és annyit, amennyi jólesik. Apám 80 évesen ugyanígy. A munka mellett éppen egy barátom hajóját hozom rendbe (kedvtelésből), múlt héten a radart és két csörlőt cseréltem, most a tikfa burkolatokat helyett kerül fel egy csúszásmentes - élvezem az egészet.
A külföldi élet szerintem senkinek nem való, aki nem beszél széles körben használatos nyelveket és mindig csak az otthoni konyhát és társaságot szeretné reprodukálni. Aki nem tudja ezt elengedni, annak kísérleteznie sem érdemes, utazzon el turistaként, akkor élvezni fogja. 
Spiller 2025. 10. 31. 14:30
Tehát nekem nem pálya a fire az előrehozott nyugdíj. 
Mi az ami kell nekem. A szabadság szerelmen mindenképp. 
1. Én szeretek dolgozni, alkotni, agyalni, kitalálni és megcsinálni. Szeretem senkitől nem függök. Semmit nem kell megcsinálnom amit nem akarok. 
2. jelenleg 3-4 havonta elmegyek nyaralni, januárban 6hétre. Ha nem megyek akkor oka van, van egy fontos munka amiért megéri nem elmenni.   Később tán 3 földrészen leszek turista. 4-4-4 hónapok. Magyarország- Földközi tenger és  környéke - Ázsia.   
3. szeretek adni, rászorulóknak nem nagy mellénnyel szelfikkel meg média hanem szolidan. Szeretek tenni a családért is. Ha vakkannak valamit vagy hallom jó lenne nekik akkor elmegyek megveszem megszerzem. vagy a kollégáimnak (a magnak)  akik már velem voltak jóban rosszban.  
Nem azért írom milyen f@sza nekem hanem azért írom ötven felett itt kell tartani ha volt jó terved és belenyomtad a 100% teljesítményt.  nem spórolni kell hanem megkeresni a pénz illetve meg is találni.  Ha csak spórolsz akkor befásulsz. Jutalmazni kell magad és időnként  pihenni  újratermelni a fizikai erődet és a kreatív elmédet.  (persze nem ellocsolni a pénzt de azért kell magadra költeni egyben maradj)  
Csak egy példa. Volt egy kemény melóm már vagy 40napja minden nap dolgoztam egy külső munkán. Emeleten voltam épp egy sötét helyen akkor láttam a vastag függöny  mögött van egy ablak. kinyitottam beáramlott a nyári napfény, lenéztem és az utcán sétáltak emberek mentek strandokra. Volt a helyiségben egy öreg szék odab@sztam a falhoz miszlikre tört. Mondtam hangosan nem baj tücskök... :)  abban az évben decemberben egy thaiföldi szállodában a 6.emeleti japánkertes medencében fürödtem a sztyuvikkal. :) 
Spiller 2025. 10. 31. 14:02
akkor neked már bejött az élet. 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 31. 13:56
1 gond van, hogy a fidesz eszméje a munka alapú társadalom, tehát aki Fire -t tervez, abban van az mind kormányellenes. Hiszen munka nélkül henyélni nem szép dolog. 
Irány az akkugyár 3 műszakban piros és zöld gomb nyomogatás, minden fityesz hivő család gyerekeinek is ez jár.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 31. 13:54
naggyon jó :))
ASR 2025. 10. 31. 12:46
06:00 - Hajnali ébredés, nemzeti tudatgyakorlat. Pontban hatkor kelek, mert a nemzeti produktivitás nem várhat. A napot az Origo főoldalával indítom - reggeli helyett szellemi táplálék. Már az első hír is megnyugtat: "A magyar modell működik". Mélyet sóhajtok, és elégedetten konstatálom, hogy a Nyugat tovább rohad.
06:30 - Tudatos reggeli, inflációálló diéta. Árrésstopos kumiszt kortyolgatok, hozzá rezsivédett zabkását kanalazok. A receptet egy NER-influenszertől tanultam, aki épp a koncepciós perében a börtönbüntetését várja. Ő már 37 évesen FIRE – a Fideszes Intelligens Racionális Egyén mintapéldánya.
07:15 - Pénzügyi önreflexió. Megnyitom a Kincstári egyenlegemet. A hozam ugyan elinflálódott, de a tudat, hogy a nemzeti tőkét gyarapítom, mindennél többet ér. Aki a forintban hisz, az a haza jövőjében hisz. Aki euróban, az csak a brüsszeli júdáspénzt számolja.
08:00 - Séta a történelem szakrális helyein. A napi mozgás elengedhetetlen - a test templom, de a Lélek a Puskás Arénában lakik. Onnan indulok tovább a Szabadság térre, ahol a német megszállási emlékmű előtt meditálok. Aztán felírom a nap mottóját: "A múltat végképp eltörölni, de a jelenről csak a KESMA írhat."
09:30 - Digitális detox - a liberális zaj kizárása. Leállítom a Wi-Fit, nehogy a gonosz algoritmus a BBC-re sodorjon. Ehelyett egy hangoskönyvet hallgatok: A Nemzeti Együttműködés Rendszere mint pénzügyi életmód-stratégia.
12:00 - Ebéd: Kádár-kor autentikus, de nem retró Krumplileves, utána tejbegríz. Az érzés posztideologikus. Tudatosan kerülöm a luxust: a mértékletesség a patrióta FIRE alapja. A szomszéd még a Lidlben vesz norvég lazacot - de ő nyilván Soros-bérenc, aki nem értette meg a Nemzeti Önfenntartás lényegét.
13:00 - Passzív jövedelem, aktív lojalitás. A nap közepén belépek a Digitális Munkásőrség Csoportomba, ahol a tagok egymásnak küldözgetik a "Maradj itthon, dolgozz kevesebbet, bízd a NER-re a jövőd" című mémeket.
15:00 - Öngondoskodás, de központilag. Rövid pihenő a Nemzeti Együttműködés Parkjában, majd önreflexiós naplóírás: mit tanultam ma a lojalitásból? Arra jutok, hogy aki FIRE-t akar, annak előbb a FIDESZ-t kell értenie.
18:00 - Vacsora: akciós csirkefarhát, nemzeti identitással. A menü egyszerű, de értékalapú. A csirkefarhát a magyar szív szimbóluma - olcsó, kitartó, és mindenhol meg lehet venni zárás előtt, hála a rezsicsökkentett közvilágításnak. 
19:30 - Közösségi idő: Csatlakozom a helyi Patrióta FIRE Klub online találkozójához. A témánk: „Hogyan érjük el a korai nyugdíjat közmunkával és közbeszerzéssel?” Egy tag megosztja, hogy most adták ki neki a tizedik nemzeti trafikot franchise-ban - inspiráló.
22:00 - Lefekvés. Elalvás előtt felolvasom magamnak a 2011-es Alaptörvényt, hogy mély álomban szenderüljek. Mielőtt lehunyom a szemem, hálát adok a hatósági áras kumiszért, a brüsszeli zsoldosok távoltartásáért, és azért, hogy korán nyugdíjba mehetek - ha nem is pénzügyileg, de agyilag mindenképp.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 31. 10:25
Előzmény: #1463  HZsooolt
haho, erre nehéz válaszolni? :) hallgatás beleegyezés...

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek