Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FatFIRE 2025. 10. 29. 09:44
Előzmény: #1427  Spiller
"akkor s nemetek orosz csatlosok voltak?"
A liberális trollképzőkben egyszerű igazságokkal mossák az agyukat: "Négy láb jó, két láb rossz", a nevetségesen stigmatizáló szóhasználat a félművelt tömegek befolyásolásának szerves része.
"Liberalizmust hazudnak de az alapjait sem tartjak be. Masok velemenyenek,  szemelyenek a tisztetben tartasa."
Érdemes visszapörgetni, hogyan kezdődött a franciáknál: hazugságokkal, uszítással, másként gondolkodók ezreinek megkínzásával, kivégzésével. Az indulástól 3 év kellett a jakobinus terrorig, majd még egy a modern kori történelem első népirtásáig. A progresszió addig nem fog leállni, amíg az engedelmesen bégető, a világból semmit nem értő birkáinak segítésével el nem pusztítja önmagát. A farkasokat már beengedték a nyáj közé, a többi már csak idő kérdése... 🤷🏻‍♂️
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 29. 06:40
Előzmény: #1434  Spiller
igen a felső 3 decilis relatíve jól elvan. Különösen Budapesten. Jól látod. 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 10. 29. 06:37
Előzmény: #1429  Spiller
"Erodaljak a hagyomanyokat, s kozmoralt a tarsadalmi kozbizalmat. Eltunik a meltosag az emberi tartas es ertek. Nincs sulya az adott szonak. nem tisztelnek semmit senkit. "
Ezt tisztán összefoglalja Orbánt. Egyetértek.
bronz 2025. 10. 29. 03:36
Előzmény: #1432  ASR
Csak mondja a kötelezőt Ibiza Nudli zajec Spiller.
Veszni látszanak a NER cickók, ezért most hajtani kell, hogy ne essenek ki a szájából. 
Tolja a kamut gőzerővel jó pár topicban immár minimum a 4. nickjén és ha fülön fogjàk, másik ember betegségével takarózik, mentegeti magàt, ahogy ez megtörtént 1 éve EUR/HUF topicban 2024.11.12-én, visszakereshető.
Ja és retteg a dossziézástól Magyar Péteren kívül, pedig a főnöke megmondta: "Semmi nem lesz elfelejtve, minden fel lesz jegyezve és minden el lesz rendezve". :)
ASR 2025. 10. 29. 00:40
Előzmény: #1434  Spiller
ASR 2025. 10. 29. 00:39
Előzmény: #1433  Spiller
Igen, az LNG egy álom, amit ciszternák álmodnak.
A komcsik elherdálták a gravitációt, ezért most lebeg a nemzet.
A kórházak újra lettek festve: falak fehérek, remény szürke.
A vektorok sírnak, a szavak visszafelé nőnek.
Spiller 2025. 10. 29. 00:27
Előzmény: #1432  ASR
Azt mondjak a magyar autok atlageletkora 1000ev. Mentem miskolc fele,  egymasba ertek autok 1db oreg autot nem lattam. Budapesten araszolsz lathatod a valot. Plazak ettermek szinhazak rendezvenyek tele.  
Spiller 2025. 10. 29. 00:22
Előzmény: #1430  ASR
Tehat akkor az usa lng az olcso.  Ertem.  Pontosabban nem de tok mindegy. Ugy is ezt hajtogatod en meg az enyemet. En lattam mit herdaltak el a komcsik es mi lett visszaszerezve.  A korhazakat felujitottak. Az orvosok apolok fele ocska szar. Talan nem veletlen.  Nyugaton is van varakozasi ido. Tudjuk a lenyeget, minden szar amig a tuggyukkik nem kerulnek hatalomra.  Ez 1990 ota kilatszik.  Mp abbol lenne jo helyére kerulne a paraszt. Amiert nem lenne jo az az, kb most erik be euban amit orban el akarna erni es raadasul jo latni a lekonyult arcokat ha nem jon be. Sztem orban is latja faragni kell a rendszeren at fogja alakitani. Talan elnoki renszert alakitanak ki egy jo miniszterelnokkel. 
Kapcsolodva a temahoz a most osszarakott fire-re mutato vektorok  sokaknal csunyan lekonyulnanak mp regnalasra. Mivel MPnek semmi kepessege nincs meg a vezetesre  nem zarom ki  dkval koperal vagy bajnaI felek jonnek vissza. 
ASR 2025. 10. 29. 00:12
Előzmény: #1431  Spiller
Ez valami scifi? Nyilván az egész EU legalacsonyabb fogyasztásából megtehetik. 
Jelentős eltérések a háztartások anyagi jólétében 2024-ben - Hírek - Eurostat
Spiller 2025. 10. 28. 23:55
Előzmény: #1428  ASR

Sztem eros tevedes. Ilyen eros nem volt a kozeposztaly itt  mint most. Magas vegzettsegu parok gyerekek, tudatosan elnek koltenek es nevelik igy a gyerekeket.jol keresnek nyelveket beszelnek  Utaznak megtakaritanak es mar orokolnek is. Megtehetik zöld legyen eletuk. Jarjak a termeszetet, nem pazarolnak,  tudatosan taplalkoznak. A kultura is resze a mindennapjaiknak. 
ASR 2025. 10. 28. 23:52
Előzmény: #1427  Spiller
Kérdezd meg Gerhard Schrödert. A kancellári székből egyenesen a Gazprom igazgatótanácsába.
Miféle olcsó orosz energia? Hol kell keresni? Offshore számlákon vagy a boszniai szerbeknek tovább utalt segélyben? Ez ám a fejlett pénzügyi infrastruktúra, vezetéken jön a pénz!
Spiller 2025. 10. 28. 23:45
Előzmény: #1408  FatFIRE
És ezt s hagyomanyt folytatja a balliberalis csurhe. Erodaljak  a hagyomanyokat, s kozmoralt a tarsadalmi kozbizalmat. Eltunik a meltosag az emberi tartas es ertek. Nincs sulya az adott szonak. nem tisztelnek semmit senkit. Liberalizmust hazudnak de az alapjait sem tartjak be. Masok velemenyenek,  szemelyenek a tisztetben tartasa. 
ASR 2025. 10. 28. 23:38
Előzmény: #1408  FatFIRE
Semminek nem kell már kialakulnia. A folyamat befejeződött.
A középosztály lassan eltűnik, a maradék kivándorol. Az ország egy szürke, balkáni periféria lett, ahol az államgépezetet ügynökök és dilettáns haszonélvezők működtetik.
A vagyon, az infrastruktúra, az energia, a földek mind egyetlen politikai maffiakör tulajdonában van. Az "állam" privatizált. A közszolgáltatások széthullottak: az utak, a kórházak, a vasút, a vízhálózat mind romokban. A propaganda maradt, az ötvenes évekből újracsomagolva, most HD-minőségben.
A gazdaság mesterségesen lélegeztetett, a hiány folyamatos elinflásását nevezik gazdaságpolitikának, a valóság pedig egyre olcsóbb illúziók mögé szorul.
Nem véletlenül tartják majd az első lehetséges időpontban a "választást". Addig valahogy egyben kell tartani ezt a szeméthegyet és osztogatni hitelből, aztán jönnek a rejtett adók, az infláció felpörgetése, mint ’22-ben. És persze a mutogatás másokra.
Spiller 2025. 10. 28. 23:35
Előzmény: #1420  Goldstein17
akkor s nemetek orosz csatlosok voltak?  Partnerseg volt egy boldog kapcsolat egy szimbiozis. Nemetek elsodleges partnere oroszok voltak.  Olcso energiaert magas hozzaadott erteku aruval fizettek nemetek. Fogyasztásicikkek, szerszámgép ek, technologia,  gyartosorok. Olcso energia egyenlo versenykepesseg. Ezt csesztek el. Most usa fuggoseg magas energiahirdozoi arak,  ket legfontosabb partneret oroszt es kinat eluztek maradt usa aki vamot vet ki egyoldaluan. Usa fegyvereket szallit eunak penzert es ők ngyen atadjak ukriknak. Kohn azt mondana ugyes. Ki a luzer a kartyaasztalnal?
Goldstein17 2025. 10. 28. 23:30
Előzmény: #1425  Goldstein17
Azért persze érezzük a különbséget a The Guardian, a Le Monde diplomatiqe, vagy a Der Standard es a Magyar Nemzet  között. De említhetném az Átlátszó és az Origo párost is.
Goldstein17 2025. 10. 28. 23:21
Előzmény: #1424  Placi82
Állítottam én olyat, hogy van szabad sajtó bárhol a világon? Én a szánðékról írtam. A szabad sajtó egy idea ,mint egyebként minden a világon amit fogalmakkal itunk le, igy egyébként bàrminek megkérdőjelezhetjük a létezését, de most ne menǰünk vissza Platonhoz es a szék ideájához.
Arról irtam, hogy nincs olyan szándék a magyar emberben, hogy jobbá szeretne válni és erre nsgyszerűen játszilk rá a politika és hozza ki belőlük a legrosszabbat.
Placi82 2025. 10. 28. 22:13
Előzmény: #1423  Zanza2
Ki van már forgatva mindegyik széles e világon.... Azon oknál fogva, mert kell egy mecénas, egy tulajdonos aki finanszírozza a veszteséget, a mai világban.
De nincs ingyen ebéd. Az a tőkés, aki a  Tulajdonos annak preferencia és partállasa van, vagy így szerez politikai befolyást, etc.... 
De persze vannak kivételek, csak tudod én híresen  tájékozatlan vagyok 😉, ezért kértem konkrét példákat a független sajtora. :)) 
Zanza2 2025. 10. 28. 22:05
Előzmény: #1421  Placi82
A magyar sajtó már ki van forgatva...
izommanvagyok 2025. 10. 28. 22:04

Aki kelettel is kereskedik az már csatlós? ( nyugattal is )
Szerintem és sokak szerint csak akkor vihetjük valamire ha mindenkivel jóba vagyunk és kereskedünk.
Ha kereskedsz nem azt jelenti még attól, hogy csatlós vagy.
Placi82 2025. 10. 28. 21:59
Mutass egy szabad sajtót ezen a világon, és én kiforgatom sarkából a Földet. ...🤣
Archimedesz után szabadon

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek