Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2025. 10. 19. 08:37
Előzmény: #1039  Placi82

Placi82! Téged nem  azért hülyéznek ment hülyeségeket írsz, hanem mert folyamatosan dicséred magad. Te saját magaddal nem vagy kibékülve és bizonygatod, te vagy  a legokosabb, te mindent jól látsz. Ez az önfényezés nevetséges, nem  a meglátásaid. Valljuk be, azért vannak téves gondolataid is, csak azokkal nem dicsekedsz.
Gondolom te is örökölt IQ-val mentél egyetemre., nem kellett megerőltetned magad a tanulással. Jó olyanoknak, akiknek tanulás nélkül könnyedén megmegy ez.
A megemlített úriember maga írta, hogy egy ismerős gigaberuházásánál voltak beszállítók, ha jól emlékszem. Elég nagy üzemet felépítve a biztos bizniszre. Abból alapozta meg a jólétet, meg az ingatlan portfóliót.
A szülők sem a szalag mellett robotoltak, a felső réteghez tartoztak fontos kapcsolatokkal és bizonyára más világnézettel. 
Azt meg már régen mondtam, hogy ne számold már a mínuszokat meg a plusszokat., mert ez egy névtelen fórum, mindenféle emberrel. Van mikor a "köszönöm"-re is megy a mínusz. Például én már jó régen nem nyomkálom, pedig jó sok beírás van, ami tetszik. 
FatFIRE  barátunkat meg jobban tisztelem, mint amennyire irigykedek rá, csak már ő is többet fényezi magát, felsőbbrendűnek gondolva környezetét.
Az egy dolog, hogy téged nagyon érdekel a történelem, de azt is csak emberek írták, biztosan van, ami nem úgy volt, ahogy tudjuk. Néró véreskezű zsarnok volt, végül a "hajóbaleset" után mégiscsak sikerült meggyilkolnia anyját is. Az már csak részletkérdés, hogy egy szöget húztak ki ki a hajóból, vagy kettőt. Például mi lett azzal, aki kihúzta  a szeget?  :-)
Ha ennyire jó vagy a közgazdaságtanban, miért nem vagy már Te is FIRE? Látod a jövőt, mindenhez is értesz, te nélküled összedőlne a cég is, ahol  fizetésért dolgozol. Miért nem csinálod ezt maszekban, vagyonokat keresve? Az összes nyereség a te zsebedben landolna. Nem kell politikai hátszél, hiszen Magyarországon csak a tehetség számít. Látjuk tiborcot, meg lölöt, mekkora tehetség szorult beléjük.
Placi82 2025. 10. 18. 23:00
Előzmény: #1037  szieszta
Azért ez barokkos túlzás. Ha egy embernek nem jön át az esze, a gondolatvilagabol, jövő kutatási kepességeibol, összefüggések meglatasabol, akkor az baj. Ezeket ki kell tudni szűrni politikai partallastol, vagy szimpatiatol. 
Igen, az valószínű nem egy Borsodi sváb parasztgyerek, de sokan a kezdő lokettel, segítséggel se jutnak semmire. 
Nem tartom elegánsnak, ha egy értelmes embert hulyeznek....irigysegbol..
Engem is, hulyeznek, de poenbol, elvegeztem párhuzamosan majdnem 3   különböző  egyetemi szakot. Csak megszuntettek pont  szocik, a nappali párhuzamos kepzeses ingyenesseget,es 1 félév, 120.000 re emelték.
 Szegény csóró fiú nehogy hamlozza már a diplomáit. ( ja és közben végig buliztam a vizsgaidoszak kivételével az egyetemi napokat. 
Tudod hogy akarta, anno Nero császár megolni a saját anyját egy olyan hajóval ami a tengeren egy szög kihuzasaval szetesett, csak Agrippina, szivacs halasz volt, mikor Caligula szamuzte őt, és gyakorlott uszoként  kiúszott a partra.. Tulelte.. 
2 Msc mérnöki diplomam van,  nem torteneszi., , lexikális tudás.... 😉
Vagy ott van pont pénteken beleolvastam ASR forumtárs zseniális észrevételét, kozgazdazos és monetáris bejegyzését, nem kapott rá pluszt, Financial forecast topikban mikor mások orbitális baromsagaira  10 pluszok repkednek. Szét röhögtem magam... Ez azt mutatja hogy az emberek többsége fel se fogta mit írt. . Pedig ott mindenki nem tegnap óta tozsdezik.:).. Ne legyél irigy típus sziaszta, 
Én sajnos, pont azt látom, hogy partpolitikai szimpátia alapján ítélkező szar  lett az legtöbb fórum, ahelyett, hogy lopnank el  egymás tudását, biznisz otletet, etc... Saját hasznunkra. 
szieszta 2025. 10. 18. 22:23
Előzmény: #1034  Freszelés

Én minden este gyalogolok. Már sok ismerősömet megfertőztem. Elég hozzá bármilyen cipő, jó betéttel. Van egy kisebb is egy nagyobb köröm. Általában a nagyobb, 6 km-esre megyek, kisvárosunkat járom körbe.
Már annyira megszokott, hogy néha úgy elmélyedek a gondolataimban, nem emlékszem az egész útra.
Én régebben fociztam és éppen a fájós, begyulladó ízületeim miatt kezdtem. Az elején volt, hogy egy flektorral indítottam, annyira fájt a térdem.
Mivel enni szeretek, nem fogyaszt, de tartom a súlyom.
Néha egy egy családtagom is elkísér, jókat tudunk  beszélgetni, de már megfigyeltem, hogy ez akkor nem ugyan az. Ha  a feleségem fogja  a kezem, már jobban fáraszt, de ha  a kislányommal megyek, a lassúbb tempó miatt is más. Volt, mikor répát vettem útközben, mire hazaértem, fájt a derekam. Egyszóval minden változás máshogy hat. Már többször felvettem az okos órát és indítottam edzést, meglepődtem, hogy kardiónak is jó, mivel 110-130 közötti pulzusszámon volt.
szieszta 2025. 10. 18. 21:56
Előzmény: #1011  FatFIRE

Nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy valamilyen haver hátán elcipelteti magát a jólétbe, a megörökölt IQ-jával. Gondolom az arisztokrata szülők baráti köre segítette a gazdagodást, amit aztán ingatlanba forgattál.
Lehet nem NER közvetlen tagjaként, de az ilyen kapcsolatokat kihasználva gyűlhettek a százmilliók, a tehetségre fogva a sikereket.
Nagyon sok vállalkozót ismerek és nem  mindegyik dúskál az óriási vagyonban.
Van egy rokonom, aki volt nagyon fent és eléggé lent is. Csak nagyot mert álmodni, azt gondolta, minden évben szintet lehet lépni. Egy órához hasonlította a vállalkozását, mikor fokozatosan haladt a 0-12-ig, aztán hirtelen zuhant össze minden. Szerencséjére kisegítettem és elérte a nyugdíjkorhatárt. Mivel korábban nagyon jól ment neki, nem törekedett az adó optimalizálására, így elég jó nyugdíja van. De csak ennyi.
FR73 2025. 10. 18. 21:28
Előzmény: #1032  slash
Egy vagy két éjszakára elenged haverokkal, bármikor. Hosszabb pedig nem lenne haverokkal sem, erről nem tudok nyilatkozni.
Munka ügyben szoktam egy-egy hetekre menni, az nem gond.
Placi82 2025. 10. 18. 20:55
Előzmény: #1033  slash
Attól függ milyen a csontozatod. Ha vastagabb, robusztusabb alkat vagy, akkor irány a kondi,es a sulyemeles.
Oka mert nem tudsz (én se 40) felett már annyit futni hogy ne érezd a térded én a sípcsontomat érzem utána/közben  amúgy. Hiába van Asics GT futó cipőim. 
Szóval sulyemeles és alkalmanként 2 óra heti 2 szer  3 hónapig legalább egyfolytában. És akkor lesz bicepszed, vállad,  mellkasod. Na annak lesz latszatja, megha a pocakod megmarad is. Mert jobb az összhatás. Stimmt?? a kerékpározásnak max annyi hogy fogysz 3 - 10kg ot amit egy stresszes időszakban vissza is szedsz... 
Kardiozni akkor kell  ha az egészség a  cél. 
Amugy mi van? sok pénzhez jutott az asszony, hogy már minden is  baj van? Az is baj ha lélegzel?? 😀
Spiller gyerek, ahogy olvasom az tényleg nagy  Spiller. Nem kamu srác, felismerem a fajtáját, akarom mondani típusát...:)) 
Emlékeztet, a dumája, stílusa néha rá hogy valahol már régen elhagytuk a  tökeinket, valahol, ,mint sok rendes, hűséges, családapa....:), 
amúgy értelmes is a globális helyzetet áttekintése nézve... ..kb stimmel... Jövő makro meglátása.... 
Freszelés 2025. 10. 18. 20:15
Előzmény: #1033  slash
Térdkímélő mozgásból az úszás az jó, csak az - otthoni 25 méteres híján - nagyon időigényes.
A bicikli talán a legkézenfekvőbb, ha a futás annyira nem opció.
Amúgy egy valóban jó futócipő csodákra képes! Amikor jártam huzamosabb ideig futni, akkor volt egy semmilyen nike airmaxom - nem volt rettenetes, de az a cipő - szerintem - nem erre való. Futás után volt hogy napokig éreztem a térdemet... Aztán vettem egy valódi futócipőt (Saucony, pontos típust most fejből nem tudom) és azzal ég és volt lett az egész. Futottam és nem éreztem utána a tédemet, talpamat, bokámat, semmit. Egyszerűen csak elfáradtam. Hiba volt nem futócipőbe futnom. Mondjuk a betont így is kerültem amennyire lehet, szóval "csak" a Margitszigetig futottam mindig, aztán ott 1 karika és haza.
A 70% meg a kaja úgyis. :)
slash
slash 2025. 10. 18. 20:02
Előzmény: #1019  Freszelés
Nem vagyok egy full kövér ember, átlagos túlsúlyos apukatestű ember vagyok. Naponta 5-10.000 lépés gyaloglás megvan. Nem merek futni mert félek hogy szétmegy a térdem így is necces már. súlyzózok itthon és ennyi.  nagyon vigyázni kell a sporttal mert ha túlterheled magad baj lesz. úszok meg evezek ha lent vagyunk a nyaralóban a víznél.  
slash
slash 2025. 10. 18. 19:58
Előzmény: #1026  FR73
Igen,ez így lazább mint nálunk. Sajnos asszonynak megkotlottak a barinői,  elvesztette őket.  De téged pl az asszony elenged egy hét utazásra a világba egy baráttal? vagy társasággal?   Ez itt a választóvonal. Esti haverok buliba elenged de ottalvós nagy útra komoly sértődés lenne.. 
HerrLudwig 2025. 10. 18. 16:41
Előzmény: #1022  Spiller
A fórum témája a FIRE, ahhoz meg nem _kell_ a gyereknek semmilyen „kezdötökét“ adni, hogy _te_ FIRE legyél. Ha úgy jön ki, akkor lehet persze, bár a 100M továbbra is önkényes számnak tünik, miért nem 10 vagy 200?
Akkor jobb ezt már on-demand csinálni, a gyerek szükségletei szerint. A kollégám, akinek a 3 gyereke, 3 különbözö helyen tanul (Bécs, Freiburg, Hawaii) pl kifizeti nekik a lakbért meg kapnak némi költöpénzt. Szerintem ez egy teljesen jó hozzáállás, de messze nincs 250 k€ / gyerek - feltéve, ha 3-5 év alatt végeznek.
Egyébként ez a kollégám már lehetne FIRE tavaly óta, de emiatt, hogy a gyerekeinek ezt még meg tudja finanszírozni, maradt. Mondjuk a munkáját is szereti, szval annyira nem volt nehéz döntés.
FR73 2025. 10. 18. 16:36
Előzmény: #1018  slash
Tökéletes, így kell ezt.
FR73 2025. 10. 18. 16:31
Előzmény: #1025  MikeCorleone
Igen, de csak óvatosan. Ízületeket vigyázni, infarktust nem kapni. Úszás az nagyon jól tud esni, reggel korán nyitnak az uszodák, munka elé is be lehet tenni. Vagy hétvégén egyik napra.
Spiller 2025. 10. 18. 16:22
Előzmény: #1010  slash
50 felett nagyon nehéz a társkeresés főleg a nőknek. Találhatsz értékes darabokat akik mérgező kapcsolatból menekültek vágynak egy jó kapcsolatra. A randikon mindenki alakoskodik mindenki hazudik. Elviszed 2 hétre nyaralni együtt vagytok reggeltől estig ott már sok dolog kiderül, folyamatosan nem tud senki alakoskodni. És utána 6hónap összeköltözés. Ha akkor is ok akkor bingó. 
A válás mint érzelmi zsarolás elég régi trükk. Havert is zsarolta vele a párja. tanácsoltam ne ijedjen meg kérdezzen vissza. Válás? ok átgondolom. Utána kicsit visszafogta magát kicsit jobban öltözködött és egyszer csak elkezdett kedveskedni a felesége. Hagyta magát és visszaállt a rend. Többet nem hallotta.  
De nézzük meg a másik oldalt. A nő sem rabszolga, minden nap főz takarít mos. A pasi otthol semmit nem csinál mert fáradt és maga után is csak munkát hagy. Szétdobálja ruháit, nem segít semmiben, ha kajál utána is csak a munka van. Nem mennek sehova, sem vacsora sem színház. Egy közös séta egy fagyizás egy cukrászda.. Miért kell egy nőnek minden nap egyedül ellátni a családját? Főleg ha még dolgozik is. Neki is lehetnek szabad napjai. 
FR73 2025. 10. 18. 16:19
Előzmény: #1022  Spiller
Ezzel a mértékkel egyetértek, ha nem okoz gondot, akkor jól jön életkezdéshez, máris át lehet ugrani egy-két lépcsőfokot. Ugyanakkor annyira nem sok, hogy csak lébecolás legyen egy életen át.
FR73 2025. 10. 18. 16:10
Előzmény: #1016  slash
Pedig kell énidő. Párommal mi már 30 felett ismerkedtünk meg.
Nálam hetente-kéthetente van férfibarlang program vagy nálunk vagy valamelyik havernál, beszélgetés, meccs a háttérben, játék.
Ez mindig is volt, ha nem volt gyerek, ha pici gyerek, ha nagy gyerek, ha felnőtt gyerek, akkor is megtartottuk.
Feleségek nem problémáznak, "szem előtt" vagyunk, nem járunk el.
Ő is beül cukrászdába a barinőkkel havi 1-2x dumálgatni.
Nálunk utazgatás közös hobbi, mindig mindenki elmondja az igényeit, és összegyúrjuk, amennyire lehet.
Ő kertészkedni szeret, én kirándulni, itt kompromisszum van, néha besegítek, ő pedig mégis eljön velem.
MikeCorleone 2025. 10. 18. 16:01
Jaja. Sport az jó. Egyrészt énidő, másrészt jó a testnek szellemnek. Persze fokozatosan, ahogy leírtad a jelen állapotot, kitartás is kell. A legtobben 40 felett kezdenek pl futni, ez nem véletlen. De lehet bármi más, kuzdosport, túrázás, úszás, tenisz akármi.  S a legjobb, hogy az asszonynak is érdeke ezért könnyű "eladni": tovább fogsz élni egészségesen és talán még jobban is nézel ki. :) 
Ja igen ezt slashnek írtam.
Spiller 2025. 10. 18. 15:53
Ezt nem tudom, hogy alakul ki. Én nem viselném el. Semmilyen egyoldalú kapcsolat egyoldalú függés nem egészséges. Egy férfi nő kapcsolat arról szól ketten vagytok egyek és jóban rosszban... Fura lenne ha azt mondaná a párom ő nem jön de én sem mehetek. 50évesen egy jó korban vagy.  Ha nagyon leengedtél szívd fel magad ideálisra fogysz, Kicsit kigyúrod magad felöltözöl, ne a vesztesek járásával mászkálj, ha nincs önbecsülésed akkor másoktól se várd el becsüljenek.  Csinálj egy hobbit, horgászat, gombászás, fotózás, természetjárás...nem kell a csúcskategóriára költeni a felszerelésekhez, akkor fel tudsz töltődni, ki tudsz szakadni. Ne lopott idő legyen hanem döntöttél ezt fogod csinálni, akár egy rendszerességet is belevihetsz. H-Sz- én nap van.  Gondolom egyformán járultatok hozzá a büdzséhez.  A nők bele tudnak kerülni egy öregedési pánikba vagy egy házisárkány szerepbe. Ha valaki füttyög egy nőnek vagy randit akar az azt jelenti feleségül akarja venni?  Dehogy. Volt egy haver volt csinos felesége 50körül rájött a rapkli egyre rövidebb szoknyákban járt 10évvel fiatalabb pasikkal randizott elköltözött. 6 hónap múlva csöngetett, hogy visszajött, haver mondta látja de oda biztosan nem. A pasik is beleesnek, 50 körül még jól nézhetnek ki fiatal csajok és addig jók amíg fejőstehenek (némi képzavarral)  Szerintem az a jó ha fiatalon mindenki megéli azokat a kalandokat élményeket amik mocorognak benne, csajozás bulik (ugyanez a másik oldal is) ezt lezárja és utána tud a munkára a családra koncentrálni.  Én megbeszélném. Üljünk le 10percre. És elmondod ez így nem pálya. Innen nincs visszaút ha nem megy akkor szét kell menni elfelezni ami van. 
N0MAD 2025. 10. 18. 15:43
Hát, ilyen zrikálások felénk nem sértődésre alapok, vedd dicséretnek, hacsak nem kurta fontos számodra a kinézeted :)
Nem fog csak úgy másikat találni hogy na mostantól te tarts el, az azért sejtheted.
Mondjuk a pia dolgot így értem, bár gyanítom már az elején megálapodtam volna hogy a sörözés a haverokkal elég minimális szinten szól az alkoholról, ellenben sima társasági élet, lehetne persze sakktábla mellett is, de az kevésbé elterjedt. Ellenben ha bármikor akár csak a hangom felemelem sörözés után akkor igaza lesz.
Leépített baráti körrel/ saját tevékenységgel nem csoda ha nyűgös vagy. Ezt is le kellett meccselni annak idején hogy nekem is megvannak a saját dolgaim, de persze neki is legyenek, nem az apja vagyok hogy mindenhova kisérgessem, női csoportos tornák, kórusban éneklés akármi, nem az én világom, de hajrá csinálja.
Mindenkinek jobb így. Ha meg valamelyik fél aggódik hogy a másik félremegy ha nincs ott, hát ha akar mindenképp fog. Sőt minél inkább őrzik annál jobban.
Nem tanács vagy ilyesmi, de aligha nyerő a papucsolódás mert jól néz ki, bármikor leléphet. Lehet hogy egyrészt bizalmatlanságnak fogja érezni “knak nézel?!?” Másrészt lehet jobban értékel egy magabiztos párt mint egy nem.
De ez csak ötletelés, nem ismerlek titeket persze.
Spiller 2025. 10. 18. 15:24
Előzmény: #992  HerrLudwig
Én a mai értéken 80-100 millióra gondolom amivel egy gyereket ki lehet stafirungozni.  Abból vehet lakást vállalkozhat befektet elég egy induló készletre. Ha többet  vagy jobbat akar akkor nyomassa, nekem is jól jött volna egy indulós uzsonnacsomag.   És biztonságnak ott vagyunk mi. Bármikor segítek ha kell egy dologba szólok bele senkinek nem adhatnak kölcsönt. Ha nincs elég motiváció vagy  nem megy akkor majd örökölnek. 
kjanek
kjanek 2025. 10. 18. 15:20
"az egyik barátom 20 éve kérdezi mindenki előtt hogy egy ilyen ronda lúzer pöcsnek hogy lehet ilyen nője , na az sem esett jól.."
Nincs szükséged ellenségekre ha ilyen barátaid vannak. :)
Fel a fejjel, azért az asszony biztos nem véletlen tart ki melletted ennyi éven át, tudja hogy jó apa és férj vagy, aki mindent megtesz azért hogy a családja boldog legyen.
Kicsit kapd össze magad, a sport tényleg jó ötlet ha van kedved hozzá, kikapcsol és az egészségednek is jót tesz.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek