Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2025. 10. 04. 07:51
Előzmény: #638  Spiller

Ez igaz is, de ha megnézed az átlag életkort, az szépen kúszik felfele. Köszönhetően a gyógyszereknek, védőoltásoknak.
Nagynénim pici korában elkapta a gyermekbénulást, az egyik lába nem fejlődött. Több műtéttel visszaállították a bokáját, de az a lába rövidebb és vékonyabb maradt. Mindig azt mondta, mit nem adott volna egy védőoltásért. Kilencvenegy évig élt, nem volt olyan találkozásunk, hogy nem említette volna meg sántaságát. Az ő idejében az emberek nem voltak ennyire figyelmesek, nagyon gyorsan orra alá dörgölték hiányosságát. Ha jobb volt, akkor is , csodálkozva, ha rosszabb akkor lenézően.
A jóléthez hozzá tartozik a kaja, abból meg ennyi ember számára eleget termelni lehetetlen vegyszerek nélkül. Ezt is el kell fogadnunk és örülnünk, hogy ezt valakik egyáltalán vizsgálják és szabályozzák. Korábban sokkal mérgezőbb dolgok is voltak.
Régebben aki megbetegedett, az meghalt, senki nem vizsgálta miben. Most megmentenek és ezért van ennyi beteg. Szerintem a taknyos kölyök is onnan ered, hogy bizony akkor is volt allergia.
Arról nem beszélve, hogy régen már gyerekkorban kiszelektálódott a gyengébbje, még egy nagyobb láz is elvitte. Így csak a jobb genetika öröklődött. Most a halmozottan beteg gyereket is úgy rendbe rakják, hogy később nyugodtan tud szaporodni, beteg génjeit tovább adni.
szieszta 2025. 10. 04. 07:26
Előzmény: #635  N0MAD

Ezt már  a  tapasztalat teszi. Meg a kisvárosunkban a tesco nem 100 hektáros. Csak azt járom körbe, ami érdekel, például a ruha részleg biztosan kimarad. Az üzletláncoknál meg kiemelik, ha valamit akcióznak.
Mindig a kilós árat nézem, igaz elég pici betűkkel van írva, így sokkal könnyebb az összehasonlítás.
Spiller 2025. 10. 03. 22:51
Azért el kell gondolkodnunk. Mennyi anyaggal tömnek minket, mennyi anyag szivódhat fel a börünkön. Ott vannak fogkrémek, golyós dezodorok, samponok, szappanok. KV-k teák.  Azt tesznek bele amit akarnak, akár nemzetenként változó anyagokkal. Az oltásokról nem is beszélek vagy gyógyszerek vitaminok. Összeesküvés vs felismerés.   
Spiller 2025. 10. 03. 22:44
Előzmény: #628  slash
:) koala az eukaliptusz. A panda a bambuszevő. 
N0MAD 2025. 10. 03. 22:24
Előzmény: #633  szieszta
Akkor ezen elmélet mentén mi a magyarázata a gyomorrontásnak és bakteriális fertőzéseknek?
N0MAD 2025. 10. 03. 22:23
Előzmény: #627  szieszta
Egy őra négy üzletben a bevásárlólista szummázása.
Utazási idovel. Ráérősen.
Hát jó.
szieszta 2025. 10. 03. 21:50
Előzmény: #632  raus
Most eszembe jutott a töpörtyű, kaptam is be 5-6 darabot, jó friss házikenyérrel. :D
szieszta 2025. 10. 03. 21:42
Előzmény: #628  slash
Én ilyen élőflórás akármikben nem nagyon hiszek. A gyomorban sósav van, az mindent kinyír, csak a helikobakter éli túl.
raus 2025. 10. 03. 21:35
Előzmény: #623  Goldstein17
Neee! Este nagyon megterheli az epét és a gyomrot! Alapban magvas csak délig kis mennyiség 
Epe gyilkos:
- banán
- összes magvas 
- meleg süti pék áru
- magas zsírtartalmú tejtermék 
Este 19 után enni nem szabadna semmit csak 6-7 de víz 
szieszta 2025. 10. 03. 21:34
Előzmény: #624  Spiller

Ezt ne is mondd. Nekem a disznó az állatok királya, én ezen élek. Tegnap előtt vettem zsírszalonnát és csináltam töpörtyűt. Ennek nincs párja, ilyent üzletben nem kapni, pedig már arany árban mérik. Valamikor nagyanyám a kutyával etette, most akár 10 ezer forint kilója.
Igaz 3 órán keresztül álltam mellette és kevergettem, de megérte. Akinek küldtem kóstolót, jobban örült, mint ha 10 ezrest adtam volna.
szieszta 2025. 10. 03. 21:23
Előzmény: #618  izommanvagyok

Ezeknek azért nincs magas vérnyomásuk, mert azt már nem érik meg. Az átlagos oroszlán 10 évig él, a szarvas 15-ig.
Mindig azt mondják, a vadhús mennyire egészséges. Én láttam olyan vaddisznót, amelyiknek csupa piros volt a szája, a csávázott vetőmagtól. A csávázó szer meg gombaölőt tartalmaz, ami beépül a szervezetbe, csak kis része távozik. És láttam rákos vaddisznót is, csak az nem jár orvoshoz, hogy megállapítsák a betegségét.
slash
slash 2025. 10. 03. 21:13
igen. ezek jók 
slash
slash 2025. 10. 03. 21:12
Előzmény: #622  Goldstein17
Minden nap megeszek egy ilyen joghurtot.  Bambusz itt felénk nincs. Nem vagyok én koala. 
https://hazaimarket.hu/termek/danone-activia-elofloras-kremes-natur-joghurt-4-x-125-g
szieszta 2025. 10. 03. 21:10
Előzmény: #595  N0MAD

Heti 1 alkalom és kb 1 óra. Ha tudod mi kell és már többször voltál ugyanott, csak egy kör az üzletben. Esetleg előtte még megnézem az applikációt,  mit ajánl. Ennyi. Valamikor az emberek a piacra jártak válogatni, beszélgetni, nézegetni. Most már senki nem ér rá semmire.
Persze nem  a csúcsforgalomban megyek, csak mikor mindenki mással van elfoglalva, munkában ül.
Spiller 2025. 10. 03. 20:58
Előzmény: #603  slash
Csalan tea tényleg jó, vertisztito és viz hajtó, de én éhes leszek tőle. Minden embernek más a metabolikaja. A tej nem embernek való. Savanyukaposzta és a leve, cékla és a leve. Jó méregtelenítő. Persze nem a bolti hanem ha jó helyről veszed vagy pl megveszed céklát és te csinálod. Érdemes lenne cukor vizsgálat, néznek éhgyomorra bekajalva és kaja után. Lehet fogyni úgy is naponta többször eszel keveset. Amúgy egyszerű szamtan, bevitt kalória és elegetett kalória. Én szeretem a jó husikat sertés marha belsosegek sokféle körettel sok savanyusaggal. A pulyka nem játszik a bolti csirkék meg szét vannak vegyszerezve tápozva. Néha tudok jó tyúkot szerezni Huhhh a kacsa a kedvencem. 
Spiller 2025. 10. 03. 20:37
Lehet gurmeskodni, jó sajtok, halak, kaviár, tenger gyümölcsei, pezsgo. Jó étterem. Mindig a minőség a lényeg. A jó alapanyagok a vegyszermentesseg. Amennyire lehet. Egyre nehezebb beszerezni jó dolgokat. 
Spiller 2025. 10. 03. 20:30
Előzmény: #617  slash
Éhes vagy mert eszed a füvet mert az egészséges. Reggelre egy jó rántotta szalonnával, zsiroskenyer koviubival, toportyu, hazikolbasz.hazi tyukhusleves, marhahusleves, bableves, jó főzelékek. Szabadföldi paradicsomok paprika uborka. Ha vegyszermentes házit tudsz szerezni az nyerő. Házi olaj és házi zsír. Ott a házi savanyukaposzta. Az ember alapból ragadozó. Állati feherjekkel működik. Heti 3-4x eszel húst más napokon tészták fozelekek Sokan eszik a sovány húsokat utána nyomják a killageneket. Ahelyett, hogy enne a kocsonyát, a börös csulkoket. Én abban hiszek azt kell enni amit kívánsz. Itt az ősz, szőlő, szilva, dió, mandula oszibarack alma A sok szar tartositoszertol vegyszerektol betegek az emberek. A cukros vackoktol csipszektol. És a sok uditotol. A víz a legjobb. Néha 1pohar sör vagy bor ha rossz a gyomrod hazipalinka. Egy dolog van kell mozogni séta jobb mint futás mert nem bántja ízületeket és gerincet. A másik nem szabad zabálni, addig eszel amíg pont elég. Egy idő után összébb szűkül a gyomrod akkor már nem is kívánsz többet. Minden tajegysegnek megvan a saját 1000eves táplálék kultúrája, taj idegen kajakkal nem működik, egy eszkimó itt meghal a, de mi is ha azt ennénk nála amit ő. A másik az ideg, sokak magukat rágják minden szaron, értelme? Problémáról csinálj feladatot és old meg vagy berelj embert aki megcsinalja.
Goldstein17 2025. 10. 03. 20:03
Előzmény: #622  Goldstein17
Este pisztacia,  dió,  mandula.
Goldstein17 2025. 10. 03. 20:01
Rostot fogyassz mondjuk joghurtba kecerve. Nagyon jó a belrendszernek es telítettség erzest is okoz. Csak oda kell figyelni az adagolásra. Útifűmaghéj,  bambuszrost, almarost- en ezeket eszem.
z0li23
z0li23 2025. 10. 03. 19:58

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek