Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
user01
user01 2025. 01. 20. 10:07
Előzmény: #539  signal2
Szerintem itt hibáztak: 
https://jogkodex.hu/doc/1084245

3. cikk
A kereskedés feltételei
(1) Az 596/2014/EU rendelet 5. cikkének (1) bekezdésében meghatározott mentesség csak abban az esetben alkalmazható, ha a részvény-visszavásárlási programokkal kapcsolatos ügyletek teljesítik a következő feltételeket:
.....
b) a részvényekkel folyamatos kereskedést folytató kereskedési helyszínen beadott megbízások nem adhatók be az aukciós szakaszban, és az aukciós szakasz előtt beadott megbízások nem módosíthatók az aukciós szakaszban;
signal2
signal2 2025. 01. 20. 10:04
Itt a vonatkozó rész:
5. cikk
A részvény-visszavásárlási programokra és a stabilizációra vonatkozó mentesség(1)   Az e rendelet 14. és 15. cikkében rögzített tilalmak nem vonatkoznak a részvény-visszavásárlási programok keretében saját részvényekkel folytatott kereskedésre, ha:
a)a program részleteit a kereskedés megkezdése előtt teljes körűen közzéteszik;
b)a kötött ügyleteket a részvény-visszavásárlási program részeként a (3) bekezdéssel összhangban bejelentik a kereskedési helyszín szerinti illetékes hatóságnak, majd nyilvánosságra hozzák;
c)az árakra és forgalomra vonatkozó megfelelő határértékeket betartják; és
d)a (2) bekezdésben említett célkitűzésekkel, az e cikkben és a (6) bekezdésben meghatározott szabályozástechnikai standardokban meghatározott feltételekkel összhangban bonyolítják le.
(2)   Az (1) bekezdésben meghatározott mentességben való részesülés érdekében a részvény-visszavásárlási programok egyedüli célja a következő lehet:
a)a kibocsátó tőkéjének csökkentése;
b)az olyan kötelezettségek teljesítése, amelyek tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapírokra cserélhető hitelviszonyt megtestesítő pénzügyi eszközökből erednek; vagy
c)részvényopció-programokból vagy a részvények más módon, a kibocsátó vagy egy kapcsolt társaság alkalmazottainak, illetve ügyvezető, döntéshozó vagy felügyeleti szervei tagjainak történő juttatásából eredő kötelezettségek teljesítése.
(3)   Az (1) bekezdésben meghatározott mentességben való részesülés érdekében a kibocsátónak be kell jelentenie valamennyi, a visszavásárlási programhoz kapcsolódó ügyletet – beleértve a 600/2014/EU rendelet 25. cikke (1) és (2) bekezdésében, valamint a 26. cikke (1), (2) és (3) bekezdésében meghatározott információt – azon kereskedési helyszín szerinti illetékes hatóság számára, amelyre a részvényeket bevezették, vagy amelyen kereskednek velük.
signal2
signal2 2025. 01. 20. 10:03
Előzmény: #537  Tiborcfiam
Az MNB által idézett EU-s irányelvben az srv-re vonatkozó mentességre vonatkozó részben nincs ilyen feltétel.
Az MNB azért büntette meg a Pannergyt, mert szerinte nem volt bejelentett srv-programja, amit nem tudok hova tenni. Ha az MNB szerint lett volna (szerintem volt), akkor csak azt vizsgálta volna, hogy az abban foglaltak szerint hajtotta-e végre (ez pedig biztosan így volt).
Tiborcfiam
Tiborcfiam 2025. 01. 20. 09:56
Előzmény: #534  signal2
Felerészben igazad van, de amikor 50% feletti a cég napi vásárlása az tényleg felveti a piaci árfolyam tiltott manipulálásának kérdését. Nem véletlenül figyelnek oda kiemelten más cégek srv programjánál arra, hogy csak max 25%-a legyen a srv a napi piaci mennyiségnek. 
bitKain
bitKain 2025. 01. 20. 09:54
Előzmény: #529  salaxx
Elolvastam az indoklást és én sem értem.
Egyetértek veled. 
Gyakorlatilag, ha egy cég illikvid, akkor az előre bejelentett srv, ami meghaladja a napi forgalom 70%-at, piaci manipulációnak minősül?
signal2
signal2 2025. 01. 20. 09:51
Előzmény: #533  Tiborcfiam
Csakhogy az osztalék ezen árfolyam mellett nem az ésszerü gazdasági döntés. Az mnb tehát idióta határozataival akadályozza a helyes üzleti döntések meghozatalát, ezzel kárt okozva az adott tözsdei cégnek.
signal2
signal2 2025. 01. 20. 09:50
Nevetséges az MNB, és remélem ezt olvassák. Millliós fizetésekért dolgoznak ott, és ilyen eredménnyel végzik, hogy e lehetö legtranszparansebben véghezvitt srv-programot megbüntetik, holott jelen árfolyam mellett az srv az ésszerü részvényesi javadalmazási döntés.
Az MNB hazudik, vagy jóindulatot felttételezve téved, amikor azt írja, hogy ezen ügyletekkel félrevezetö információt adott a Pannergy. A helyzet ugyanis pont fordított. Mivel elöre bejelentette a Panergy, hogy naponta mennyit fog venni, a téjékozott befektetö pont arra a mennyiségre számított adott napon, ami megtörtént. A félrevezetö éppen az lett volna, ha nem azt a mennyiséget veszi, amit bejelnt, söt, az egyenesen a piac megtévesztése lett volna.
Kedves MNB-s kollégák, elmentek ti a francba! A többmillás fizetéeseitekkel együtt!
Tiborcfiam
Tiborcfiam 2025. 01. 20. 09:49
Ez mindenesetre növeli az akciós lebonyolítás valószinüségét! Illetve lehet megfontolandóbbá válik az osztalékfizetés lehetősége, ott nincs ilyen rizikó.
gabriellusz 2025. 01. 20. 09:42
Előzmény: #527  Nacky
Épp ideje volt. 
raus 2025. 01. 20. 09:35
Nem értem ezt miért nincs nar 2500 mit Alteo 5k alatt 
Ennyivel nem szartabb sőt majdnem jobb mint az Alteo 
Tiborcfiam
Tiborcfiam 2025. 01. 20. 09:33
Amúgy ez a 2 évvel ezelőtti SRV során történt. 
salaxx
salaxx 2025. 01. 20. 09:30
Előzmény: #528  Tiborcfiam
Abszolút nem értem ezt az egészet. Hírből sem ismerek céget, aki ennél transzparensebben definiálta a programját, jelezte mikor kezdi, mekkora megcélzott mennyiséggel és péntekenként meg közölte a hét történéseit. Ez a rész ez mi? "Jelen esetben ugyanakkor az MNB azt állapította meg, hogy a PannErgy – az erre utaló nyilvános kommunikációja ellenére –a MAR szerinti részvény-visszavásárlási programot ténylegesen nem indított,..." 
Tiborcfiam
Tiborcfiam 2025. 01. 20. 09:25
Előzmény: #527  Nacky
Akkor ezért ilyen óvatosak most már a srv lebonyolításával. 
dexter 2025. 01. 19. 20:37
Előzmény: #525  signal2

Gondolod, hogy aktualizálja?
A finanszírozás bejelentése után sem módosította, pedig szerintem akkor kellett volna megtennie.
signal2
signal2 2025. 01. 19. 14:07
Előzmény: #523  dexter
Majd az éves jelentéskor aktualizálja a modellt. Addigra ismert lesz a friss nettó adósság + az srv sorsa.
ZSETON70
ZSETON70 2025. 01. 19. 13:11
Előzmény: #523  dexter
Igen,a valódi célàr 10euro + az idei év.
dexter 2025. 01. 17. 19:26
Előzmény: #512  salaxx

Számomra teljesen érthetetlen hogy az új, sokkal kiszámíthatóbb finanszírozást most sem vette figyelembe.
Nekem így csak vicc ez a célár számítás.
szakallamigazgato
szakallamigazgato 2025. 01. 17. 18:08
Előzmény: #521  vcsmate
Nem használja, csak megnéztem volna miért, de nagyjából érthető, a magyar valósághoz már nem sok köze van.
vcsmate
vcsmate 2025. 01. 17. 17:55
Előzmény: #520  szakallamigazgato
Szerintem már nem használja a piaci összehasonlítót a modellben.

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek