amúgy már tegnap is írtam: nincs köztünk vki egy százalékos, aki javaslatot nyújtana be mondjuk 60 ft osztalék kifizetéséről? Akkor arról is lehetne szavazni.
a közgyűlés dönt. kérdés, ilyen erőviszonyok lesznek. azon dillemáztam, az OTp alap végignézte e lejtmenetet. vajon most pénzt akar látni, vagy fejlődést?
"A Közgyűlésen való részvétel és a szavazati jog gyakorlásának feltétele az Alapszabály rendelkezései szerint, hogy a részvényes vagy a Ptk. 3:256. §-a szerinti részvényesi meghatalmazott legkésőbb a Közgyűlés kezdő napját megelőző második (2.) munkanapig a részvénykönyvbe be legyen jegyezve (ennélfogva a részvényesi jogok gyakorlására az a személy jogosult, akinek nevét a Társaság részvénykönyve - a lezárásának időpontjában - tartalmazza), és a részvényes részvénytulajdona, illetve szavazati joga ne sértsen jogszabályi rendelkezést, illetve ne sértse a Társaság Alapszabályának rendelkezéseit. A részvénykönyv lezárása nem korlátozza a részvénykönyvbe bejegyzett személy jogát részvényeinek a részvénykönyv lezárását követő átruházásában. A részvénynek a Közgyűlés kezdőnapját megelőző átruházása nem zárja ki a részvénykönyvbe bejegyzett személynek azt a jogát, hogy a Közgyűlésen részt vegyen és az őt, mint részvényest megillető jogokat gyakorolja. A részvénykönyv tartalmának megállapítása céljából a Társaság a KELER Zrt-től tulajdonosi megfeleltetést kér, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja – a Társaság Alapszabályának megfelelően – 2025. év április hónap 16. napja"
az app alatt is fenn van. Ha az osztalékot elfogadják, akkor a megfeleltetés napja már mindegy is szerintem. Az biztos, hogy a közgyűlés utáni nap lesz. (ami viszont nem igazságos, de ez van)
Törölt felhasználó2025. 04. 18. 10:59
Bocsánat tényleg kísérteties h a tulajdonosi megfeleltetés napja eredetileg április 16. Rossz hírek április 17. Hmmmm
Köszönöm! Valamiért az Appennin alatt kerestem ezt a doksit. de ott nem láttam Persze Kgy javaslat h egy másik nap legyen a tulajdonosi megfeleltetés napja. Kiváncsi vagyok h azt elfogadja e a KGy? Szerintetek igen vagy nem?
mindegy a lényeg, hogy alapvetően a cég Közzétételre Köteles Személy-e tölti fel a rendszerbe (ha jól értem), azt ellenőrzik több szempontból, aztán teszik közzé.
Appeninn Holding Nyrt.