Én ezt nem értem. A 2025. Április 1ei Alapszabály szerint: Osztalékra az a részvényes jogosult, aki az osztalékfizetésről döntő közgyűlési határozatban meghatározott napon (fordulónap) a részvény tulajdonosa. A fordulónap legkorábban a közgyűlést követő 10. tőzsdenap. Ezt nem a jövő héten döntik el, hogy lesz -e osztalék és hogy mennyi?
Sehogy! 2025.04.04-en LEJÁRT A HATÁRIDŐ !"A szavazatok legalább 1%-át képviselő részvényesek az ok megjelölésével írásban kérhetik az Igazgatótanácstól, hogy valamely kérdést tűzzön a Közgyűlés napirendjére, illetve lehetőségük van a napirenden szereplő vagy abba felveendő napirendi ponttal kapcsolatos határozati javaslat előterjesztésére. A részvényesek ezt a jogukat a jelen Közgyűlési meghívó megjelenésétől számított 8 (nyolc) napon belül gyakorolhatják." 2.oldal, alulról 4.bekezdés: https://www.bet.hu/newkibdata/129217906/2025.03.25._Megh%25C3%25ADv%25C3%25B3.pdf
Bocsánat mindenkitől, de 2025.04.16-ig kellett rv tulajnak lenni! Meghívó 2.oldala: "...észvénykönyv tartalmának megállapítása céljából a Társaság a KELER Zrt-től tulajdonosi megfeleltetést kér, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja – a Társaság Alapszabályának megfelelően –2025. év április hónap 16. napja"
Oké Farkasfu nincs gond, én is olvastam a bejegyzéseket a holnapon, meg folyamatosan kerestem a hírek nyilatkozatokat (nem találtam) csak én úgy gondolom hogy a hírek akkor hírek, ha az értékelhető tartalommal bír és nem túl általános. Folyamatosan keveregtünk a zavarosban az elmúlt félévben. Ennek eredményeként 1. A szuper tegnapi javaslatukban is csak félrebeszélnek, nincsen konkrétum. Sajnos. 2. Határidőn túl került fel, joggal gondoltuk nagyjából biztosnak a kgy kimenetelét 3. Itt a Béten mindent lehet???? 4. A nagyobb vicc h akkor még társasági adót sem fizetnek és a kisrészvényesekkel is kicsesznek. Remek, 5. Bizalom már nincsen Nekem fontos lett volna ez a kis pénz ezért minden infot igyekeztem beszerezni.
Szerintem arról lehet szavazni amiről született közlemény. Tehát az eredeti 120 ft-ról mindenképpen. a tegnapi Avelino által preferált osztalékról már nem vagyok biztos,mert a 8 napból kicsúsztak. Bár azt is nehezen tudom elképzelni,hogy ilyen formai hibát kövesenek el.
Ha az Avellino javaslata a nagytulajok közös játéka, akkor elég szamár megoldás, de akkor ez azt jelenti, hogy semennyi osztalékot nem lesz, hanem cél nélkül céltartalékolják a pénzt. Ha az Avellino (Jellinek) saját huszárvágása, akkor az Avellino javaslatát a többi nagytulaj leszavazhatja, ha akarnak valamennyi osztalékot. Ha nem akarnak, akkor ez a javaslat el lesz fogadva. Ha maximális osztalékot akarnak, akkor a felterjesztett eredeti osztalék javaslat lesz elfogadva. Ha a maximálisnál kevesebb de nem nulla osztalékkot akarnak, akkor visszadobják az eredeti javaslatot azzal, hogy a menedzsment tegyen új javaslatot. Mán csak így magamnak, hogy jól értem-e.
A működési költség is ilyen tétel lehet, de bármi más, áron aluli ingatlan vásárlás, de most inkább áron felüli vásárlás. Az akkoban szerinted mik mehetnek? :D Amikor részvényeket házon belül emberek adnak egymásnak, aztán kiadja a közleményt és még azt sem írta bele, hogy mennyiért cserélt gazdát. :D Itt ugyanez. Ajánlom figyelmedbe az ozark sorozatot vagy bármelyik olyan maffia sorozatot amelyben ingatlanok-szórakozóhelyek-takarítás-őrzés van. De mondok egy példát: haszonélvezeti jogot le akarok szedetni egy lakásról és a haszonélvezőnek fizetnem kell mondjuk 20 milliót. Írunk egy papírt, hogy kifizettem a 20 milliót, de közben semmi nem történt. A 20 millió kpből utána bemegyek a navhoz és azt mondom padláson találtam és leadózom a 15%át, és van máris legális pénzed, de azt is teheted, hogy nem adózod le... Na most ezekből a tegnap után pont nem nézek ki semmi jót sem, ilyen pénzeknél vagy egy két alapnál vajon mi mehet? Én amatőr vagyok, nem értek hozzá.
Appeninn Holding Nyrt.