meg gondolom az összes magyar észvény-nyugodtan irja ide-mert hogy a többi is szar az biztos vagy tulhuzták ugyanaz-a legaljakat ide sem irom mint nutex meg nord stb-tehát marika szerint mind sar
A "brigád"-ba nagyon sok cég bele tartozhat : mtelekom(ex Matáv) 25 éve még 1,6x több volt(2600), tesla 2 hónap alatt 40%-ot esett, deutsche bank, worldcom...kb.3 perc alatt ennyi jutott eszembe. Ha ennyire nincs bizalmad, akkor ne tőzsdézz.
Eladtam már, írtam is róla. Kitömve nem voltam, mert illikvid, ugyanúgy mint a többi kicsi. OTP-vel vagyok, voltam kitömve, meg Wabit gyűjtöm. Sorok között tudok olvasni, CIG vezér nyilatkozata után dobtam.
Nem bízol a CIG-be, de a megnyilvánulásaid alapján ki vagy vele tömve. Én olyan rv-t nem veszek hosszú távra amiben nem bízom. Az App-ba csak azért bízom mert SZIT lett , meg Ff. is itt van, valamint itt tudom mire számíthatok A wabi+ban is csak azért mert ott növekedési sztori van. Marika remélem nem gondolod, hogy kárörvendek a Cig-sek baján, mert ez nem igaz.Ez egy tanulságos példa, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a nagyoknak.Na én ilyen helyre nem rakok pénzt, akkor már inkább valamely blue.
Visszatérünk majd rá. Legyetek szerencsések! Én se az App, se az Opus, se a CIG, se a BIF egyikben se bízok meg. De AW is hasonló "zenész" meg az Akko is. Remélem nem hagytam ki senkit, ja Rába ő is ebbe a "brigádba" tartozik.
Most értelmeztem az okfejtésedet az olasz melóról. Jót nevettem rajta. Tehát szerinted amikor a nagy vezér , vagy maffia főnök az IT fejlesztésről beszélt, akkor az olasz melóval kapcsolatos bűvész mutatványnak ágyazott meg.
Ha kifizeti 2025 Q1 nyereséget akkor mi marad 2026-ra, én ezt kizárom.Hitelből fizetni osztalékot kockázatos, ezt is kizárom.Egy ésszerű választás marad, kevesebb osztalékot kell fizetni.:( Hozzáteszem én csak józan parasztként közelítem meg a dolgot.
Néhány százmilliót könnyen el lehet verni IT-ra akár egy negyedév alatt is, de a CIG tevékenységét nézve szerintem ez nem életszerű. 2,6 milliárd van meg jelenleg, a 33 Ft-hoz 3,1 kell, tehát a Q1 cash flow-ja is kelleni fog és ott kérdés, hogy lesz e IT fejlesztés. De el tudom képzelni, hogy az említett interjú inkább az olasz meló tálalása volt, az IT-t csak odabökte, hogy általánosítson. Ami nekem ledöbbentő, hogy többen említik, hogy ott az eredménytartalék, abból annyit fizetnek, amennyit nem szégyellnek. Itt is van azon a soron vagy 80 millió eur, de pl amíg egy ingatlan elszámolt értéknövekedese megjelenik a profit oldalon, addig az nem jár a pénzeszközök növekedésével, tehát nem lehet pl osztalékként kivenni, megy az eredménytartalékba, de ez nem cash (majd akkor lesz az, ha eladják az adott értéken az ingatlant)! Ráadásul CIG-nel az IFRS 17-re történő átértékeléseknek köszönhető az az összeg. Arra jó, ha több a cash, mint profit, akkor annak terhére lehet nagyobb osztalékot kivenni, de csak addig a mértékig amire van pénzeszköz fedezet, ami jelenleg 2,6 milliárd.
Nem kéne nekünk oda keveredni, mert még ránk is ragad az olasz melóból, az meg viszi a pénzt,:) nemcsak a cégét, hanem a kisbefektetőkét is.:( Hétfőn meglátjuk, hogy mekkora osztalékot várnak a nagyobbak .
Tegnap megkérdeztem a CIG topikba , hogy akkor most honnan lesz pénz az informatikai fejlesztésekre, de nem kaptam rá választ, szerinted, a nagyvezér által beharangozott fejlesztésekre meg van a pénz?
Köszönöm szépen! Hamarosan munkába lendülök (sok, kisgyerekekkel itthon töltött év után) ha minden jól megy , közben egyetemre is jártam, dolgozgattam próbáltam vállalkozni de minden nem megy. Jobb lesz egy fix már végre. Köszi szépen, hogy sokszor és hasznos tanulságos amit megosztotok az fórumon. Volt h hülyeséget írtam valamelyik fórumba de valszeg a fáradtság volt mögötte. Örülnék, ha páraknak akiknek itt van befektetésük és itt vannak a fórumon, legalább járnanak jól egyszer bármekkora kicsi/nagy legyen a befektetésük, ne mindig a bennfentes nagykutyák járjanak jól mi meg nézzük az oldalvonalról
A régi TBSZ-re nem tudsz tenni, csak az idén nyitottra, gyűjtőre, de csak kp-t! Tehát ha appban van már, akkor el kell adni és T+2 napot várva tudod átvezetni tbsz-re! Ersténél így mükszik és a netbrokerben minden elvégezhető. TBSZ nyitás, átvezetés, stb. Azonnal is át tudod tenni az eladott rv árát, de az pénz kérdése...
Törölt felhasználó2025. 03. 01. 09:34
Sziasztok! Úgy látom ez az egyik topik ahol a legtapasztaltabb, tanult befektetők vannak, azért itt teszem fel a kérdést. Most szeretnék nyitni TBSZ számlát (eddig sajnos a pénzt éven belül fel kellett használnom, most egy részét rátehetném). Azt nem tudjátok, ha egy bizonyos pénz mondjuk tegyük fel már az App részvényben sima értékpapírszámlán, azt a TBSZ-re át tudom tenni a gyűjtési időszakban, a gyűjtési évben ?
Appeninn Holding Nyrt.