Én még innen kérdezném Geri invesztor Urat, hogyha 200-at ért amikor 7 forint osztalékot tudott fizetni, vajon mennyit ér amikor 70+ osztalékot tud? :)) Válaszolhatsz bárhol
Persze, szerintem sem fogják kimaxolni a hitelfelvételt, de ezzel tisztes osztalék mellett is adott marad a lehetőség a növekedésre, ha okosan fektetik be a pénzt.
ebben Neked igazad van - köszönöm - ezért írtam, hogy más is olvassa el
ebben az esetben 40-50% közötti a mostani ingatlanállományhoz képest a növekedés lehetősége azonnal - a rendelkezésre álló kb 40 M EUR saját forrás és az ahhoz felvehető 40 M EUR hitel miatt, és utána évi kb 15% növekedés lehetséges, ha minden megtermelt EUR-t újra befektetnek 1:1-es saját forrás hitel aránnyal
így akkor "csak" 180 Ft-ra tud ugrani az EPS rövid távon és onnan tud évente kb 15%-kal növekedni - itt nem számoltam az értékesítésre szánt ingatlanok eladásából várhatóan befolyó pénzzel
Meglátjuk. Remélem hogy neked lesz igazad. Magam részéről inkább portfoliótisztításra és óvatosabb növekedésre számítok, esetleg funkcióváltás (repurposing) is szóba jöhet. A menedzsment nagyon érti a dolgát, szóval nem különösebben aggódok, bármi is lesz.
Tudom, nem is magával az összeggel van bajom (mert az teljesen reális), hanem magával a megfogalmazással, hogy "az előterjesztésben XY Ft fog szerepelni". Ha úgy írta volna, hogy "szerintem idén lesz osztalék és 105 Ft-ra számítok", akkor nem hápognék...
Üdv. Újra. A kulcs a jó befektetés. Ha jól fektet be, elég tág tér nyílik a hitelfelvételre. A scope ezeket írja elő a további felminősítéshez: loan/value ratio 50% alatt, EBITDA/interest 2.2x. felett. Ha nagyobb értéket sikerül megszerezni, mint az erre felvett hitel, illetve nagyobb ebitda termelődik az új szerzeményből, mint a megszerzett eszközre fizetendő hitelkamat 2,2x, akkor lényegében kortátlanok a lehetőségek. Én továbbra is bízom Daniban. Hamarosan kiderül tévedtem-e.
Erre van megbízható forrás? Ha nincs, akkor óvatosan az ilyen kijelentéssekkel, mert más már megütötte hasonló miatt a bokáját: https://www.portfolio.hu/uzlet/20250116/opus-reszvenyekkel-tortent-bennfentes-kereskedelem-miatt-buntet-az-mnb-735037#
Appeninn Holding Nyrt.