Topiknyitó: Static 2024. 04. 06. 10:59

Appeninn Holding Nyrt.  

Minden, ami appeninn. Felbeszélők, lebeszélők, szakértők, fundások, traderek, befektetők, spekulánsok, zöldfülűek, trollok!, csalódottak, elégedettek, részvényesek, ex-részvényesek, wannabe részvényesek hozzászólásait várom. Egyetlen kitétel: ne nyomd non-stop fullba a kretént.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 01. 26. 18:07
Előzmény: #3999  Colombo
Szerinted a NER kasszája  fele dől majd a svéd asztal, vagy az Államkassza fele?
Colombo
Colombo 2025. 01. 26. 17:39
Előzmény: #3996  Törölt felhasználó
Ez így van, a kevesebb adófizetés a nyereséget növeli, de az állam bácsi nem jótét lélek, a magánszemélyeknek fizetett osztalékból lecsíp 15 %-ot, vagy elvárja, hogy a megtermelt hasznot fektesse be a cég, és így jut adóbevételekhez az állam.
Colombo
Colombo 2025. 01. 26. 17:32
Előzmény: #3995  Colombo
Én ügy értelmezem leegyszerűsítve, hogy a projektársaság 100 %-os nyereséséget kifizeti a SzIT-nek , a SZIT pedig 90%-ot a tulajdonosoknak. A fennmaradó 10 % adómentesen megmarad neki.
Unforgiven73 2025. 01. 26. 17:32
Ne feledjètek,a legfontosabb fundàs èrv az emelkedèsre az,hogy az opus is elindult 800 irànyàba. Illetve mèg az,hogy nekem mindkettőből van.
Törölt felhasználó 2025. 01. 26. 17:29
Előzmény: #3995  Colombo
"A SZIT és a projekttársasága nem fizet helyi iparűzési adót" ===>Magyarán amit nem kell helyi iparűzési adóként kiadnia az mehet a leendő osztalékra a részvényeseknek.
Colombo
Colombo 2025. 01. 26. 17:19
 projekttársaság: olyan, a szabályozott ingatlanbefektetési társaság vagy szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozás 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság, amely kizárólag a 3. § (3) bekezdés a) pontjában meghatározott tevékenységet végez, és nem rendelkezik más vállalkozásban részesedéssel,
Magyarázó:A SZIT társaságok különleges adókedvezményre jogosultak.Az egyik ilyen, hogy az illetékkötelezettség kedvezményes, 2%. Ennek az alapja a megszerzett ingatlan forgalmi értéke.Az ingatlanépítés sokszor úgy történik meg, hogy egy projekttársaságot hoznak létre. Például egy cég szeretne építeni egy 20 lakásból álló ingatlant, akkor arra külön létrehoz egy másik céget, ami ennek a projektnek a lebonyolításával foglalkozik (projektcég, projekttársaság).Ha egy SZIT hoz létre egy ilyen projekttársaságot, és ez a projekttársaság osztalékot fizet a SZIT-nek, akkor a SZIT ezután nem adózik.A SZIT és a projekttársasága nem fizet helyi iparűzési adót.A SZIT által jogi személynek fizetett osztalék adómentes.Elnyerni a SZIT minősítést azonban nem egyszerű, szigorú feltételekhez van kötve.
Véleményem szerint az App a meglévő gazdasági társaságait terelte be a most alapított  projekttársaságba. A jogszabály nem szabályozza, hogy egy projekttársaságba hány gazdasági társaság lehet, csak a fogalomban meghatározott feltételeknek kell megfelelnie. Erre azért volt szükség, hogy kedvezőbben adózzon, de az osztalékra is hatással van.
SZIT tv. 3. § 7. pontja
(7) Szabályozott ingatlanbefektetési társaság projekttársasága csak olyan vállalkozás lehet,a) amely a rá irányadó előírások szerint osztalékként kifizethető eredményének 100%-át kifizeti osztalékként a számviteli beszámoló jóváhagyását követő 15 napon belül, ésb) amelynek a számviteli beszámolójában kimutatott, visszafizetési kötelezettséget keletkeztető idegen forrásai nem haladják meg a számviteli beszámolójában kimutatott ingatlanok értékének 70%-át, ésc) amely nem köt olyan szerződést, nem vállal olyan egyoldalú kötelezettséget, amely az osztalék kifizetését korlátozza, vagy amely az ingatlanportfólióba tartozó ingatlanra vonatkozóan más személy részére vételi jogot biztosít, ésd) amely az ingatlanok 10. § (1) bekezdése szerinti piaci értéke és könyv szerinti értéke közötti különbözetét könyvviteli nyilvántartásában az alkalmazott számviteli politikája szerint, de legalább negyedévente elszámolja [a belföldi projekttársaság az elszámolás során köteles alkalmazni a számviteli törvény 57. § (3) bekezdésében, valamint 58. és 59. §-ában meghatározott, a piaci értékelésre és az értékhelyesbítésre vonatkozó előírásokat], ése) amely értelemszerűen alkalmazza a 13. § (1)–(2) bekezdéseit. 
Donqatto
Donqatto 2025. 01. 26. 17:16
Előzmény: #3993  Törölt felhasználó
Ámen
Törölt felhasználó 2025. 01. 26. 17:13
105ft osztalék fog szerepelni majd az április 4. előterjesztésben.
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 17:09
Előzmény: #3990  Yoakedvem
Hát persze! Vagy majd később..
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 17:08
Előzmény: #3968  hekki
persze hogy kit tudja venni, ha el nem költik...! :))
...de ha jövőre veszed ki a választás után és "tegyük fel bukják", akkor nehezebb lesz már jó helyre befektetni a lóvét! 
Most több esélyük van rá és a választást is segíthetik vele...
Yoakedvem 2025. 01. 26. 17:05
Előzmény: #3982  hekki
Szerintetek a jövő héten elmegy 800-ig? 
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 16:59
Előzmény: #3966  atikasz
ez most felfelé csökken :))
Josefernando79
Josefernando79 2025. 01. 26. 16:51
Előzmény: #3987  Josefernando79
Azt is vegyük figyelembe, ha a mostani cash flow helyzetben no osztalek és beruházás, akkor annak a mértéke, hasonlóan, ahogy leírtad, kva nagy lesz.
Josefernando79
Josefernando79 2025. 01. 26. 16:48
Előzmény: #3985  stacstac
Ez simán megállja a helyét, de szerintem inkább a mostani 1:1-es tőkeáttételt alkalmazzák és azzal is szépen lehet növekedni és mindenki elégedett lesz a nap végén. Persze mindezt még a háromszög beszűkülése előtt le kell zongorázni, mert akkor jön az Armageddon...
Static
Static 2025. 01. 26. 16:46
Előzmény: #3984  Fish
Lezártnak tekintem a szavazást. 30 nap múlva itt is szeretettel, érdeklődéssel várom észrevételeiket, véleményüket. 
stacstac 2025. 01. 26. 16:41
a következő írás nem befektetési tanács, csak spekuláció - én csak ülök az erdő szélén és hü**eségeket beszélek 

nem akarok nagyon beleokoskodni a nagyok dolgába, de ha enyém lenne a cég, akkor a következő 2 lehetőség közül választanék - vagy a 2 lehetőséget mixelném (ezeket már korábban is leírtam):
1. ha nem látnék jól megtérülő beruházási lehetőséget a piacon, akkor minden szabad pénzeszközt kifizetnék osztalékban
2. ha látnék jól megtérülő beruházási lehetőséget a piacon, akkor a szabad pénzeszközök mellé felvennék annyi hitelt amennyit csak tudnék, és beruháznék 

korábban már leírtam, hogy a kifizethető pénzeszköz kb 40M EUR lehet, ami részvényenként kb 340 Ft 

a maximálisan felvehető hitellel kombinált beruházással pedig akár triplázható a tulajdonolt ingatlanállomány (a mostani legutóbbi saját erő/hitel aránnyal számolva, ami a legutóbbi Lengyel tőkeemelésnél volt) - 360Ft-os EPS-re növelve a mostani 120 Ft-os EPS-t

illetve, ha kifizetésre kerülne 120 Ft osztalék most, akkor még mindig lenne annyi saját pénzeszköz, amivel elérhető lenne a tulajdonolt ingatlanállomány duplázása - 240 Ft-os EPS-re növelve a mostani 120 Ft-os EPS-t 

kérlek Titeket, hogy kicsit spekuláljatok Ti is, és írjátok meg, ha valamit nagyon elszámoltam vagy benéztem a számolásomban

mivel ezt a céget nálam okosabb és profibb vezetők és tulajdonosok menedzselik, ezért nyugodt vagyok a jövőt illetően 

mindenki maga döntse el, hogy mennyit érhet a papír a jövőben - a tőzsde a jövőt árazza 

a kutya ugat, a karaván halad - akinek nem inge, ne vegye magára 

jöhet majd egy VG cikk, hogy a fórumon spekulálnak a kisbefektetők   :-)

jó spekit Mindenkinek és persze sok pénzt
Fish
Fish 2025. 01. 26. 16:34
Előzmény: #3950  Static
A te hozzászólásod alatt 26 plusz, az enyém alatt eddig 24, szerintem mehetnek lassan.
Toka 2025. 01. 26. 16:33
Termeszetesen itt elirtam, elnézest...az ajánlatkerő kérheti....igy helyes..eljaras soran kerheti az ajanlatkérő, de itt is nem az ajanlatteteli szakaszban hanem a teljesiteshez.
hekki
hekki 2025. 01. 26. 16:23
Előzmény: #3978  Wuff
Pörög a topik 7végén.
Kérdés lesz e még a héten tartósan 800 alatt? :)
Toka 2025. 01. 26. 16:22
Előzmény: #3976  Törölt felhasználó
Ön amugy sértegetett ismet engem...lemegy a szintemre...ezt írta.Én senkit nem vittem erdőbe, leírtam mikor alapítanak általában projekttársaságot.

Topik gazda

Static
Static
4 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek