Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Szami 2026. 01. 26. 15:09
Előzmény: #37798  satube

És még valamit.... Talán érdemes lenne kettéválasztani a biztonságra való törekvést a pénzkereset vágyától. Az ETF alkalmas lehet az utóbbira, az első nem. Legfeljebb HOSSZÚ távon, mert nagy a vételi és eladási ár közti marzs. Talán ötvözd a kettőt. 
Egy bölcs azt mondta, biztonsági tartalékot képezek magamnak (és  unokáimnak), ha a világ eresztékeiben megroggyan (mostanában úgy hírlik, inog), de közben őszintén remélem, hogy az ára lemegy, mert akkor ez annak a jele, hogy konszolidálódik és javul a világ, bizalom, gazdasági környezet, és akkor másban utazva is lehet pénz keresni....
Szami 2026. 01. 26. 14:02
Előzmény: #37796  satube
Az ETC is csak egy papír, ne áltasd magad. Fizikai formában akkor kapod meg, ha nincs ellenükre. Arany fedezete elvileg van, de mit érsz vele? Ha úgy gondolják nem küldik ki neked fizikai formában, legfeljebb az ellenértékét utalják át, zöldhasú gyújtós formájában. A fizikai formában tartott fémek jelenthetnek egyedül némi biztonságot. Jelen keretek, jelen játékszabályok ismeretében. Ettől függetlenül spekizhetsz vele, esetleges árfolyam növekedésben bízva. De ha valóban csökkennek a készletek, miért bíznál meg más, ellenérdekű fél szavában?!  Abban, hogy majd Neked megküldik, tíz szál virág kíséretében. Márainál olvastam, volt 12 db Napoleonja a II. vh idejében, s nem adta el, akkor se, amikor éhezett. Mert a tudat, hogy van valami értékes a zsebében, önmagában magabiztossá tette, és képessé arra, hogy a legnehezebb időket is reménnyel telve átvészelje. AZ ETC erre nem alkalmas. Sőt!
satube 2026. 01. 26. 11:47
Előzmény: #37797  zen
Köszönöm a hivatkozást, nagyon hasznos mögöttes információkat tartalmaznak még a kapcsolódó cikkek is  az ETF-ek ,ETC-k lényegéről, amit nem  tudtam. Megpróbálom az én eszközömre is vonatkoztatni.
zen 2026. 01. 26. 11:02
Előzmény: #37796  satube
Igen szükséges lenne gyakorlatilag "elméletben". 
Itt van egy kis tájékoztató: https://elemzeskozpont.hu/aranybefektetes-14-tenyezo-befektetesi-arany-vasarlas-elott
satube 2026. 01. 26. 10:45
Üdvözletem,  úgy látom ezen a fórumon nemesfémekben komoly tapasztalat és hozzáértés halmozódott fel. Jómagam  Erste Traderen Xetra Gold ETC-t vásároltam az év elején - azaz ilyen téren szinte semmilyen múlttal rendelkezem - és azt szeretném megkérdezni, hogy ez egy esetleges pánik esetén, amikor mindenki fizikai aranyat szeretne, nyújt-e valamilyen biztonságot , azaz van-e fizikai arany fedezete ? Köszönettel: 
Szami 2026. 01. 26. 08:53
Neddenre gondolok, és kérem fórumtársaimat, akik elég régóta látogatják a felületet, hogy emlékezzenek rá. Mindig őszintén megosztotta tudását és véleményét. Nem tudom, hogy betegségét le tudta e győzni, de példája és élete figyelmeztessen bennünket a régi latin modásra, amit gyakran olvasható kolostorkertek napóráján: Una vestrum ultima mea, azaz "Egy közüllük az én utolsóm". A Carpe Diem kifejezést tévesen kötik össze hedonizmussal. Nem! Valójában arra int, hogy értékeljük a napot. A gyerekeket, ételt, életet, akkor is, ha veszítünk a tözsdén, ha lemaradunk valamiről, vagy nem egészen úgy alakul, ahogy szerettük volna. Köszönöm Nedden, szívből remélem, hogy megélted ezt a példátlan nemesfém történetet, ha pedig már nem vagy jelen, úgy remélem, hogy unokahúgodban (akiről egyszer írtál) él tovább a történeted, míg te máshonnan mosolyogsz e sártekére. 
Bpali2 2026. 01. 26. 08:31
Előzmény: #37785  Placi82
Emlékszem chartra 2200-ra. Egy napi arany korrekció után . Nem is tudom valami 3000 körül . Lényegtelen . Akkor ezüstbén legjáratosabb topiktársunktól Neddentől megkérdeztem mi a véleménye .. -/> baromság azt kiröhögte….😉
Bpali2 2026. 01. 26. 08:28
Tőzsdén szerintem az egyik legfontosabb dolog , hogy tudjon valaki folyamatosan alkalmazkodni ; ne legyen a múlt . Az ez “ már nem normális “ fogja . Illetve akinek nem megfelelő a portfóliója könnyen elvérezhet . Folyamatos dollárgyengülés mellett egy esetleges AI lufi kipukkanás végzetes kombó lehet . Akkor az addig befektetőnek magát definiáló piaci szereplő is könnyen kényszer eladóvá válik .. A Dax az USA minden rezdülését megérzi a BÉT talán kevésbé . Azért ne felejtsük el az ipari felhasználóknak magas ez az ár. Egy esetleges korrekció kezdetén nem fognak kapkodni az ezüstért . Egy esetleges borúlátó esetén nem vagyok meggyőződve , hogy egy fizikai kereskedő azonnal visszavesz . Nem tudjuk előre mi mit okoz ,, Ami nagyon veszélyes , hogy mikor jön el az a pont amikor a nagyvevők jelentős része kéri a fizikai kiszállítást . Miből?? Nincs rá fedezet tudja mindenki . India visszafogta a nemesfémvételeit , viszont indiai hong kongi milliárdosok all int nyomtak  Kína nem csak a jegybankon keresztül veszi az aranyat hanem a klf vállalatok ön keresztül is. Magyar vállalatok mikor szállnak ebbe be ?… A BRICS egymást közt főleg a saját pénzével kereskedik aminek fedezete arany . . Én mindig írtam a klf coinoknak még szerepe lehet . A Birodalom irányítóinak lett volna alkalma befújtani , de érdekes módon elfogadta ..Az nekem egy jel volt . Igaz coinom nincs . Mindenre nem lehet pénzem 👀😂
keeper 2026. 01. 26. 05:18
Előzmény: #37782  Bpali2
"Illetve az amerikai aranytartalék felértékelése a mai árfolyamon , amit terveznek , máris kezelhetőbbé teszi az adósságot .."
Állítólag van még 1 trükk. Suttyomban a kormány különböző szervezeteken keresztül bitcoint vásárol, illetve lehetővé tette az adó megfizetését bitcoinban. A bitcoin darabszáma (mennyisége) fix, ha egy bizonyos mennyiséget megszerez az usa, akkor ő mondhatja meg, hogy mennyit ér és az aranyat utána pedig leértékelheti, amivel kínát és a többi államot (ami aranyat halmozott fel) lenulázza.
Érdekes elmélet, nem tartom kizártnak, miután Pakisztánban Witkoff fia vezetésével épp most vezették be a USD1 stablecoint....
Annyi biztos, hogy az USA meg akarja őrizni az elsőségét és ezért bármire képesek, mind katonailag, mind gazdaságilag.
$37 Trillion Crypto Reset
https://youtu.be/enUgDZ4ULCc
Sharif & Munir's Final Humiliation? Pakistan Bets Broke Economy On Crypto Linked To Trump's Family
https://youtu.be/bUXiSDNPqwM
Bocs az offért ismét.
keeper 2026. 01. 26. 05:10
Előzmény: #37779  Placi82

"És mégis  milyet rallizott az arany januárban . A 10Y Bond US magas kamata ellenére is."
Már végük van, muszáj magasan tartani a kamatot, mert különben senkinek sem kellene (még ennyire sem) , de ezzel a jelenlegi folyamatot erősítik, ami viszont fenntarthatatlan.
Az arany ára közben rekordon, lényegében ahogy közeledik az amerikai flotta Irán felé és amilyen ütemben a japánok szabadulnak a US bond-tól, hogy stabilizálják a jen-t.
Sajnos igazad van mindenben, kivéve, hogy ez hónapokat venne igénybe, lehet, hogy sokkal kisebb lesz az időablak és hogy egy klasszikust idézzek. "Mindenkinek szr napja lesz, aki nem hord legalább 200 tonnás ólommellényt..." , mert sajnos még a gazdasági indikátorok is azt jelzik, hogy ebbe az irányba tartunk, de villámgyorsan.
A kínaiak állítólag az 1000+ milliárdos külker mérlegből hatalmas nyersanyagkészleteket halmoznak fel, hogy ellenálljanak egy - akár évekig tartó -  tengeri blokádnak...
Az ezüstre egyes elemzések 150 dollárt mondtak, hogy simán eléri, elég jól meg is indokolták, nem hittem el.. ennek kb. 2 hónapja, már mindent elhiszek...
Bocs az offért.
Placi82 2026. 01. 26. 01:22
Előzmény: #37781  Matthias_Fo_Rex
Folyt köv...
 jovok meg,.
Nézzük meg majd  átlépi e az arany az 5000 lélektani határt  .....
Placi82 2026. 01. 26. 01:19
Előzmény: #37786  Placi82
Jav* CBDC. Bocsánat 
Anno ezt is pedzegettem
Placi82 2026. 01. 26. 01:16
Előzmény: #37785  Placi82
O és még a leendő komoly  elszámolási egységekrol mint a CBCT ről ,még nem is meséltem ,mert az messzire vinne...egy komplett regény lenne......
Placi82 2026. 01. 26. 01:12
Előzmény: #37784  Placi82
Anno mindenki az FF fórumban harsányan  röhögtek,"" alusisakoztak", akárhová beírtam anno    a kétpólusú világrendrol  , petro dolláron alapuló rend végének amit Kissinger hozott ossze (történelem), továbbá  dedollarizaciorol  szóló víziomrol .
2022 ben mikor ezeket irogattam.....
Most szerintem  az alábbi lenne írt  dolgokban  nem 4 évet , hanem csak  hónapokat kell csak várni ,hogy bejöjennek szintén ezek a  "" joslatok "" is.
Üdv 
Placi82 2026. 01. 26. 01:02
Előzmény: #37783  ASR
December végi ügylet  az igaz hogy egy mérleg szépítő kozmetika volt .merlegopzitmalizalas...
De menjünk mèlyebre kicsit. Kaparjuk meg a felszínt a ",rendszerben "
Év végén már szűk volt a mozgástér , a RENDSZER még nem omlik össze természetesen  hatalmas robajjal.  De már olyan feszes a rendszer  mint a gitarhur.
A bankrendszer már nem működik szinte a "rejtett QE nélkül"
A FED meg hivatalosan nem lazít, de a fentiek nélkül dugulnanak el a csatornák .... Nézzük meg február március etc hónapokat .........
QE nélkül már a rendszer nem fog működni....majd meglátod 😉
A rendszer likviditást igényel csak Powell és a FED  igazi urai ezt hivatalosan nem akarják a Pivotot beismerni....
Térjünk vissza rá  idővel , meglátjuk kinek lesz igaza ...:)
ASR 2026. 01. 24. 20:26
A december 31-i 75 milliárdos repo klasszikus kozmetika. Kikerült az MBS a banki mérlegekből a zárás idejére, aztán januárban pedig visszakapták. Ez nem QE.
Bpali2 2026. 01. 24. 12:57
Amennyire én “ tudom “ a FED havonta akar némi likviditást pumpálni a rendszerbe . 2009 táján járkáltam egy emberrel aki ezeknek a köröknek végzett világszerte befektetéseket . Az egyik csekken amit mutatott hogy nem kamuzik a Bank of Amerika szerepelt , az összeget mikor megláttam lehidaltam . A híres OTP sehol nem volt de még ma sincs hozzá . Vártuk , hogy ne a Fidesz nyerjen , mert akkor rengeteg tőke jött volna az országba . De aztán nem így történt .  2010-ben Orbánék kerültek hatalomra . Akkor nem hittem el de utólag igazolódott - nem küldték ide tőkét mert itt lenyúlják . … Sose szerette a nyugati Tőke a Fideszt.. Ahogy telnek múlnak az évek látszik az eredmény . Persze jönnek keletről gyárak de előre Mi fizetünk !.. Na elkalandoztam . Alapvetően akkor én is hittem hogy s Birodalom  megrendül . Dollárvége . 2009..már . Az arany az majd biztos meg felmegy az ára . Kinevetett . Elmondta tud az esni bármilor ha Ott úgy gondolják . Annak idején volt már előkészítve egy terv . Új közös Amerikai kontinens pénz bevezetésére , mint nálunk az EUban az euró . Tudták jól hogy vége a Dollárnak …Dobálozhatunk mi nagy szavakkal megmondjatjuk a tutit . Évekkel évtizedekkel vagyunk lemaradva . Egyébként a 30 éves államkötvények kamata még fontosabb mint a 10 évesé. Ha az egy szint fölé megy Trump papa pitizik .. Ja mit ős akartam . Digitális pénz . Hm.. Illetve az amerikai aranytartalék felértékelése a mai árfolyamon , amit terveznek , máris kezelhetőbbé teszi az adósságot ..
Matthias_Fo_Rex 2026. 01. 24. 07:19
Előzmény: #37777  Placi82
Ahogy írtad, nem fogják szó nélkül hagyni Kína nyomulását és mivel a gazdaság minden terén egy főként Amerikában működő csipet-csapat uralkodik, így erre meg is van minden eszközük. Sokan mondják, hogy a dollárnak vége és az USA összeomlik, csak ennek nem látom a reális esélyét, mivel nincs alternatívája. Azért kezdtek bele a dollárgyengítésbe, hogy jobb legyen az exportjuknak, de nem akarják bedönteni saját magukat talán... hacsaknem ezzel akarnak mindenkit a stablecoinok felé vezetni... és ha ez a cél, akkor akármikor jöhet egy Gold-ban Act 2.0 is.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek