satube

Regisztráció: 2020-04-28 13:58:08

Hozzászólások száma: 11

Utolsó hozzászólás: 2022-10-03 17:15


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 10. 03. 17:15
Köszönöm szépen, komoly segítség,mivel még nem olvastam ezt a cikket. ( nagyjából erre számítottam, de jobb szakértőtől megtudni a konkrét összegeket.) Azért az nagyon érdekes,hogy az olasz GDP/fő az kétszerese a magyarénak, az ingatlanárakban pedig lassan lehagyjuk őket...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 10. 03. 16:50
Igen,pont ezekre a négyzetméterárakra utaltam, én is nézegettem Triesztet, nagyon jó helyen fekvő, "békebeli " Monarchia-nagyváros. ( még ha parkolni nem is egyszerű benne.) Annyit már megérdeklődtem, hogy a vásárlás költsége -illeték, ügyvéd ,stb.- közel 10 %, még azt lenne jó tudni,hogy mennyi az éves ingatlanadó, mert az még elég húzós lehet. És az a szép az egészben, hogy ezek az árak nem csak egy-egy kiragadott lakásra vonatkoznak, hanem szinte minden hasonló városra igazak. 
Nagy bajban lehet amúgy az olasz gazdaság, talán az egyetlen hely Európában, ahol évek óta nominálisan semmit sem nőttek a lakásárak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 10. 03. 15:08
A legnagyobb olasz ingatlanos oldal a casa.it Elég könnyű a keresés is ezen szerintem. Mióta az itthoni árak így elszálltak ,egyre sűrübben nézegetek a  hozzánk közel eső Veneto tartományban. A tengerpart még nem olcsó,- bár nem is sokkal drágább mint a Balaton - de a városokban néha nagyon jónak tűnő négyzetméterárakkal lehet találkozni. ( főleg nagyobb alapterületü lakások esetében,úgy látszik ott már hamarabb beütött a rezsipánik.)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 19. 18:24
Sziasztok, egy szakkérdésem lenne,mivel sok ingatlanfigyelőm van : az ingatlan.com-on a törölt - olcsóbb árkategóriájú - lakásoknak vélhetően mekkora hányada kerül le azért ,mert eladták, és hány százalék lehet az, amit egyéb ok miatt - pld.sokáig hirdették eredménytelenül - vesznek le ? ( talán aki dolgozott ingatlanirodába az jobban belelátott ebbe ) Köszi. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 31. 14:46
Itt azért Pesthez, meg még több vidéki városhoz is képest elég olcsók a panelek. Ez itt Kertvárosban - ami az ország egyik legnagyobb lakótelepe - átlagoshoz közeli állapotban 15 M.körül ment el, ugyanez a belvárosban vagy az egyetemi városrészben 30-40 %-kal többe került volna.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 31. 14:22
Igen, eladtam.Érdekes módon június közepéig a kutya sem volt rá kíváncsi az ingatlanosokon kívül utána viszont ( vírushelyzet változása ? ) varázsütésre megélénkültek az érdeklődők, folyamatosan jöttek megnézni, - ebből már tudtam,hogy lesz vevő .Július közepére sikerült is megegyezni. ( egész minimális alkuval.) De ez csak Pécs, azért kíváncsi lennék, hogy országszerte is két hónapig április - június között tetszhalott volt a piac ? 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 31. 14:10
Legyen igazad, azt kívánom. Egy újabb nagy korlátozást mindannyian megszenvednénk, ebből senki sem jöhet ki jól. De most mèg csak a második hullám elején vagyunk, még nem olyan durvák az intézkedések sem. ( pld.Spanyolországban,vagy  legújabban Észak - Angliában.) Csak attól tartok,hogy hiába esküdöznek most a kormányok , - akár itthon akár külföldön -hogy nem lesz még egyszer nagy zárlat, ha tényleg beütnek a sokkoló betegségszámok - amit mi még meg sem tapasztaltunk - akkor nem marad más, mint a majdnem teljes leállás.  Mondjuk ezen sokat javíthat a korábbiakhoz képest ,ha csak helyi szinten  ,vagy regionálisan vezetik be.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 31. 13:36
Az ingatlanpiacot valóban számtalan tényező befolyásolja, de per pillanat szerintem egy viszonylag új hatás a legszámottevőbb, ez pedig a vírushelyzet. Ez pedig hónapról hónapra változik. Minden nap több honlapon több szempontból nézem az adatokat a világ - ezen belül is elsősorban Európa - országairól, és sajnos arra jutottam, hogy stabilan közelít hozzánk - lényegében kikerülhetetlenül - a második hullám. Bármenyire is nem szeretném,hogy eezmegvalósuljon, de ez esetben megintcsak a bezárkózás és a bénultság fog jönni,és ami ezzel jár, a gazdaság további visszaesése. Úgy gondolom nem érzelmi alapon vagy az ingatlanpiacon betöltött pozíció alapján kell nézni,hogy az ingatlanok árában növekedés  vagy csökenés várható, hanem a tényekből , a gazdaság állapotából kell kiindulni. És ebből a szempontból a következő időszakban a vírus mindent felül fog írni, ha nem sikerül tőle megszabadulnunk az tartós válsághoz és -ezzel  visszakanyarodva a témához - egyúttal ingatlanárcsökkenéshez fog vezetni. Összefoglalva : a vírust most nehéz überelni...
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 15. 14:59
Világos, de még egy hónapot várok, hogy tisztábban lássak ,hogy tényleg túláraztam-e - az új piaci körülményekhez képest- vagy csak szimplán befagyott a piac.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 15. 14:38
Egy részét oda is adom örömömben, ha egyszer sikerül túladnom rajta.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 15. 14:23
Én is Pécsen próbálkozom egy hónapja egy örökölt kertvárosi panellakás eladásával. Közvetítő nélkül, több ingatlanos honlapon hirdettem meg , árban igazodva a környékbeli hasonló fekvésű és állapotú lakásokhoz.
A négy hét alatt telefonon és emailben kb.20-25 ingatlanos keresett meg. (elküldtem őket.) Valódi érdeklődő eddig egy sem volt... Szerencsére nem sürgős.

friss hírek További hírek