Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Nem tudjátok véletlenül, ha az ERSTE-nél ezüstöt szeretnék venni, akkor melyik instrumentumot kell vennem? (Nem certit.) Csak ezt találtam: Global X Silver Miners Ucits ETF USD, ami egyébként EUR-ban van a nevével ellentétben.
Nem rossz elképzelés . Amerika lehet még hisztizik pár napot/ hetet mielőtt új csúcsra futna . Hónap vége lesz érdekes APEC találkozó. Kína 1000 Mrd USD-t fektetne az amerikai gazdaságba …Ha jól sikerülne bevásárolnunk..
Hat kemeny egy het volt, eveket oregedtem, de nagyon megerte. Hajszallal a strike felett zart minden, csak nehanyat hivtak ram. A nagy reszvenyzakora is zaras utan csodalkoztam ra. Minimalis ezustpozi, full cash. Szakadjon…
Én azt látom hogy határon vagyunk ahhoz. hogy reálissá váljon az első Trump kormányzat alatti dxy érték . Ami kiválthat tényleg egy 80 dolláros ezüst őrületet , illetve reális lehet az 50 Dolláros olajár ami anno ..
Mi volt a hiba ?… Mióta ezüstözök ilyen napot még nem láttam , mint a mai . Szinte félelmetes volt nézni , hogy 5-10-15 cent különbségek voltak a pillanatnyi vételek él . Jön egy vevő hopp 0,5 USD emelkedés . Gyakorlatilag 2-3 Dolláros sáv helybenjárásnak számít .. Nem értem mire gondolsz a hibával de ahogy én látom a piac kezdi elfogadni az 50 Dollárt .. Szóval ha nem indul korrekció hamarosan akkor jön a 60, 70 . Nem egyik napról a másikra .. De a vak is látja hogy gyorsul a “ tempó”..
Nekem is fura ez de màr nemtudom mit gondoljak az ezüst a cbk az olaj a gas arany brutális mozgások a héten de most hogy zuhan a gas és az olaj a forint gyengul a Ricsi száguld már hetesenus tulvett és ilyen ütemben napok alatt 12-13 000 elötte meg 11honap szopi!..
Palcsi, én nem mondtam shortot 41 nél, már csak azért sem, mert Si.f- el dolgozom és nem figyelem a xag-usdt.Mindig torz volt.Írtam hosszú, megnyúló hullámról, ami indikatív a befektetőkre és indokolatlan a piaci helyzetre nézve.Vmikor a napokban írtam, hogy megtorpanás jöhet, mert a dollárt sem lehet a végtelenségig szétverni.Egyenlőre usa az inflát akarja kezelni a törekvéseivel/olaj,dollar/ olcsósággal. A lové keresi a helyét aranyban ,ezüstben, rézben, stb.comm. piac.Lassan viszont el kell dönteni szektorizáltan az irányt.Én a deffenzív szektort látom ígéretesnek a köv. 4-5 évben.Arany-ezüst lehet nagy hisztinek áldozata, de felhasználási területek, ipari oldalon inflát hoznak second.
Pedig egyszerű, a piac sem tartja “ normálisnak” ezt a hirtelen árfolyam-emelkedést. Én azt is el tudom képzelni tényleg megcsináljuk a parabolikus formát. 80-100 USD egy év alatt majd brutális korrekció ..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)