Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Épp olvastam hogy pl az Uniónak .. Ez is versenyhátrányt okoz , hogy a gáznál is mindenki magának kapar . Jóval szélsőségesebb el a napi árfolyamkilengések a holland gáztőzsdén mint mondjuk az USA piacon . Ugye drága Orbánink az orosz gáz erőltetésével igencsak sokat árt …
Persze mert máshogy működik egy szezonális / jól körülhatárolható ciklikus / piac , mint egy alapvetően spekulatív piac . Mert az ezüst már azzá vált .. úgyis emelkedni fog , úgyis el tudom adni alapon . Még a gáznál lekötök egy mennyiséget , ami nagyjából meghatározható ..👀
Igen de gáznál a roll-over brutális volt nem olyan mint az ezüstnél hogy szinte észrevétlenül váltunk ... van még mit figyelni . :-) talán az olaj egyszerűbb , de azt sem ajánlom jó szívvel senkinek :-)
Illetve egy Tradernek bele kell tennie pár évet az adott eszköz kiismerésébe . Pl.-/ Teljesen máshogy mozog egy BMW részvény korrekció alatt mint egy Commerzbank .. hm ..
Ez nagyjából igaz . Egy próbát megér ..Ezért fontos a megfelelő portfólió súlyozás vagy a fegyelmezett kereskedés . Pl - gáz : ok beteszem x pénzt - 20 százalék hasznot akarok kiszedni - hopp jön egy felszúrás - eladom . Azt ha ennyi az év ennyi … De nem ennyi lesz mert mindig van “ akciós “ vétel ..
-Jó napot! Private Banking friss:-Ezüst.-Ennél a nemesfémnél is kezdenek extrém túlvettségek kialakulni, de fordulós mintát továbbra sem látni, még nem tudjuk hol lesz egy erős tetőpont. Közelít az 50-es szint, mint erős ellenállás, de amíg nem látunk egy extrém forgalmú fordulós gyertyát, addig nem fog egy lokális tetőt találni. Ellenállások: 50, 53,13; 56,25. Támaszok: 43,75; 42,18; 40,63; 39,06; 37,5.
Egy gond van vele 2.8 nàl ellehetett csípni szerencsèvel de akkor 2.6 kiutesiara a 99nek de most 2.9a kiütèsi ara szóval a haszon jelentös rèszet elviszia a nyomdagep bazisaron és 3.6 on a gaz de lassan már 3lessz a ki utesiar szóval brutál lehuzn az erste szinte uzsorat számol fel és ha épp enyheul az idö vagy tároló megtelik és lekorrigal a gaz akkor már szinte 3 nàl kiutheti az Erste lejjebb tl certivel próbál az ember abban az esetben pedig a nagy árrés miatt alig van haszon rajta azt nem is említve a kritikus idoszakokban eltűnő Erste àrjegyzö is tud bajt okozni a piacon hirtelen mozgasoknal stb..
2,8 felett belehetett szállni .. De azért 3 nál már tényleg illett.. A gáz eddig összességébenszerintem szépen teljesít.. Még minimum egy hónap azért kell neki szerintem , hogy 4 felett legyünk . De itt a lényeg az volt hogy el tudjuk csípni a szezonális alját anélkül , hogy kiütnek . Eddig úgy néz ki sikerült.. Már a 3,56 is szép volt így Október elejére . Szóval ülünk a vonaton és várunk vagy egy időjárás anomáliára vagy egy geopolitikai csetepaté rá vagy csak a november közepére ..
Abban mi az izgalom? Még mindig meg van az AMD pedig nem rég ATH volt :-) https://invst.ly/1co2pz de honnan van ennyi pénz ... ennyit nyomtat az USA hogy mindent megtudnak venni odakint?
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)