Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tothjoco
tothjoco hétfő, 19:49
Előzmény: #17513  tothjoco
Pl a mai Brasil story ma este hatkor jelent meg. Egyébként érdekel valakit ha ETFről írok? mert EURban veszem, igaz nem részvény hanem csomag...
todi hétfő, 19:47
Előzmény: #17518  todi
Kiváncsi vagyok az EKB meddig fogja még eljátszani a kemény csávót az infláció leszorítása dumával. Belül már érzik, hogy rezeg a léc.
todi hétfő, 19:45
Előzmény: #17517  todi
Mondom, hogy alakul:
A francia jegybank elnöke arra figyelmeztet, hogy Franciaországot „összeroppanthatja” a kamatfizetési terhek súlya.42 perceHíradás
todi hétfő, 19:39
Előzmény: #17512  thinkpositive
Teljesen egybevág a tegnap feltett német professzor véleményével: francia államadósságválság majd pénzügyi elnyomással a kamatok leszorítása.
Az első lépés (álkamadósság válság)most kezdődik. A mai Sentix index is Franciaországon aggódik.
Seri hétfő, 19:30
Előzmény: #17505  buythedip
Köszönöm válaszod 🙂
Kevés van, sőt nagyon kevés, de valahogy azt gondolom még egy kicsike pakkot be merek vállalni, legalább szépítem a mínuszomat 🙃 csak nem értem miért nem akar emelkedni, nagyon elfordulnak tőle, ennyire azért nem rossz a Novo. vagy tévedek....
oldrider hétfő, 19:24
Előzmény: #17514  XesNEMisX
XesNEMisX hétfő, 17:36
Előzmény: #17491  Zoltanovitsch
Leginkább hulladékfelváráslónak érzem magam mostanság.😃 .. Figyelem figyelem, megérkezett a hulladékfelvárló. Bárkinek bármi van eladó, tessenek szólni, vagy inteni...mindenfajta rossz részvényt megveszünk. 😃
tothjoco
tothjoco hétfő, 17:09
Előzmény: #17512  thinkpositive
Ezt én sem értettem de valahogy egy csomó ügyben fáziskésében vannak. Lehet h majd azért is fizetni kell h real time +1 nap után kapjunk infót. Időjárás jelentés viszont ingyenes:)
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 16:35
Van a cikkben némi időzavar: "A piac már reagál" vs. 2 hónapja esik
https://www.portfolio.hu/befektetes/20261005/sulyos-zavargasok-franciaorszagban-menekulnek-a-befektetok-a-francia-eszkozokbol-867488
Akkor most már érdemes bevásárolni? :)
tothjoco
tothjoco hétfő, 16:33
Előzmény: #17509  TheSnake2020
a kockázatot most erősíti a francia válság, a rekord kötvényhozam fertőző lehet...
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 16:27
Előzmény: #17508  buythedip
Párszáz darabok mennek ide-oda. Lényegtelen. Most már beszorult 19 és 20 közé, de már nem kell sokat várni. :)
TheSnake2020 hétfő, 14:27
Először is én köszönöm,  hogy többen hozzaszoltak a VNAhoz más közösségbol is. Több szem többet lát.  Saját meglátásom: Hetesen erősen túladott.  Növekvő forgalom.  Gazdaságilag stabil működés a növekvő kamatokat simán ki tudja mozogni, ha a politika nem szól bele. De beleszol.  Nem csak Németországban valószínűleg,  hanem az egész világon lakhatasi válság van, valamilyen szinten.  A value add szerintem nagyon jó irány. A másik 2 láb az új építés és a használt ingatlan értékesítés inkább halott. Jelenlegi osztalékot,  jövőre vélhetőleg meg tudja tartani,  az egy más kérdés,  hogy kifizeti e. Következő hónapokban sávozast várok inkább.  Akinek nincs és kötvénykent veszi,  az szerintem beléphet.  Én vettem itt   de ha feljebb megy 18,7 körül realizálom.  Átlag már 19 alatt, ha ténylegesen be áll sávozni akkor érdemes tradelni. Nagyon lentebb nem várnám,  de elmehet akár 1 számjegyű tartományba is. TA alapon katasztrófa.  Ha a 2 éves gyertya ennyire durva marad,  akkor semmi jóra nem kell számítani hosszú ideig. 
buythedip hétfő, 14:01
Formycom hétköznapok, péntek -7%, ma +7%
oldrider hétfő, 13:58
Előzmény: #17506  todi
Erre rajtad kívül már senki nem emlékezett, ezért újnak tűnt a bejelentés. Remélem, hogy Mucic is kitalál majd valamit, hogy kimásszunk a mostani helyzetből!
todi hétfő, 13:52
Előzmény: #17504  oldrider
Ezek nem új tervek. Már 2025-ben Rolf Buch idején bejelentették, hogy 2028-ig az össz Ebitda 20-25%-át a bérbeadáson kívüli tevékenységből kívánják elérni. Mondhatni a menetrend szerint zajlanak a dolgok. Ami viszont örvendetes az az, higy sok más céggel ellentétben itt nem csak beszélnek a tervekről hanem tesznek is érte, hogy megvalósuljanak. Ez részemről növeli a bizalmat a cég iránt.
buythedip hétfő, 13:47
Előzmény: #17499  Seri
Igen, ha több Novot szeretnél, mint amennyid most van.
oldrider hétfő, 13:34
Előzmény: #17495  todi
Ilyesmiről írtam pénteken. Úgy tűnik Mucic olvassa a topikot és megfogadja a tanácsaimat. Jól van, csak így tovább Mucic! Ha rám hallgatsz, lehet nem 10, hanem csak 9,5 évig kell majd a Vonoviában ülnöm, hogy kis bukóval kiszállhassak! 
"Titkon már Mucic is érzi, hogy valamin változtatniuk kell, kérdés mikor jelenti be."
Spiller hétfő, 13:30
Előzmény: #17482  Spiller
ma még megvettem a maradék Mercit és az ETL-t.  a részvények részemről befejezve ezen az áron. 
Ha jól gondolom lesz még egy felfelé reptetés az árakban és amikor kellő mennyiségben kitömték a robotok a verebeket akkor mehet le.. 2 le egy vissza..és így szépen. 
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 12:02
Előzmény: #17491  Zoltanovitsch
Nem. :D
Goldstein17 hétfő, 11:32
Előzmény: #17496  pomperj
A szándékkal semmi probléma,  érdekel a véleményed, de ez miért kellene hogy azt jelentse, hogy bólogatok is hozzá? Amit augusztusban josoltal nem jött be, hiába lett a végeredmény ugyanaz: magas kamat- alacsony részvény árfolyam. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek