Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz péntek, 09:20
Előzmény: #16554  buythedip

Értem, hogy van akit zavar, meg floodolásnak tekinti, ha berakják a hosszú AI szöveget a fórumba. Más viszont örül neki, mert pont érdekli a téma. 
Én azért rakom be, mert úgy gondolom, hogy hasznos tud lenni a számára.
És általában igyekszem odatenni a nulladik sorba, hogy mi a témája, pl. Rheinmetall vagy Uránium, stb. Így akit nem érdekel, nem kell beleolvasnia.
Úgy is mondhatnám, nem lenne muszáj időt meg energiát vesztegetnie a mínuszolásra, át is tudná ugrani, oszt jónapot.
De értem, hogy van, akinek meg fontos a mínuszolás. Elvből. Demonstrál.
buythedip péntek, 09:16
Előzmény: #16556  XesNEMisX
Az inflációt nem lehet hamar letörni, én inkább a hogyant látom kérdésnek.
Folyamatos kamatemelések, több negyedéven keresztül.
Vagy valódi globális recesszió.
Illetve hogy miben más az európai helyzet, mint a globális-amerikai.
Végetérhet-e a globalizáció, és elválhatnak-e ezek a dolgok egymástól.
buythedip péntek, 09:09
Kellő kitartással minden elérhető. Mínuszba került a Puma pakk!
buythedip péntek, 09:08
Előzmény: #16555  thinkpositive
Lehet személyes érintettség is! :D
XesNEMisX péntek, 09:03
Előzmény: #16553  thinkpositive
Infláció, kamatok, ahol a fekete hattyú események nem .is annyira fekete hattyúk és végső soron a robotizáció a kijelölt járandó út. Hisz az ember drága, a szállítás drága. stb
A verzió.
Az inflációt nem törik le hamar.
B verzió 
Letörik majd az inflációt.
 Ennyi csak.  
Alapvetően 2 másfajta világ rajzolódik ki, ami hatással van ránk.
Igen, összefoglalhattam volna 1 mondatban is. 
Tényleg nem akarom szétcseszni a topikot de hát most van a kamatpara.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 08:56
Előzmény: #16554  buythedip
Hasonlóképp, bár legtöbbször még a keresést részesítem előnyben, néhány esetben azonban bizonyos kulcsszavak nem adnak elég pontos találatok, ilyenkor jön az AI. Minden másra ott a MasterCard. :)
De most elárultad magad, úgy érzed felfutóban van a gumibugyi biznisz? :D
buythedip péntek, 08:46
Előzmény: #16553  thinkpositive
Én Google keresés helyett használom az AI-t.
Pl. nincs kedvem végigolvasni 3 évnyi hírt egy cégről, ha nem tudok róla semmit.
Gyárt-e még gumibugyit? Nyereséges-e a gumibugyi gyártás? Miért emelkedett 2023 végén? Miért esett 2024 végén? Miért vásárolt benne x százalékot valaki?
Jó eséllyel ezen kérdések mindegyikére van több 3-4 oldalas cikk, amit nem kell végigolvasnom. Ezekre a kérdésekre többnyire jó válaszokat kapok. De nem mindig, Geminit tegnap megkérdeztem, van-e USA Sportszergyártó-sportruházat ETF. Kettőt is ajánlott, konkrét tickereket, leírással, milyen cégek vannak benne, stb. Egyik sem létezik. Mondjuk Flash-lite verzió.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 08:27
Előzmény: #16550  XesNEMisX
Részemről:
saját (akár elvont) gondolatok: +
egészben bemásolt AI csevegések: -
AI-val bárki tud beszélgetni, mi most ebből a lényeg?
XesNEMisX péntek, 08:15
Előzmény: #16551  XesNEMisX
Amiért bátorkodtam leírni ezeket, hogy  euros részvénybefektetőként is el kell dönteni, hogy talán kényszerpályán haladunk egy másfajta világ felé mint ami eddig volt...vagy  van  visszaút a régi világ felé? Bevallom őszintén azért vagyok itt mert az itt lévők tapasztalatai a tőzsde értelmetéséről jóval előrébb járnak az enyémnél  és jobban is  spekulálnak..  Szóval ez a témafelvetésem. De nem fogok szétoffolni a topicot. Ha valaki hozzászólna ehhez nagyon köszönöm. 
XesNEMisX péntek, 00:32
Előzmény: #16541  thinkpositive
Én egy elvont ember vagyok.  Az  én világomban ilyen párbeszédeket folytatok egy Ai-val májusban az olajár kapcsán .. majd erre jutunk. Nekem kifejezetten érdekes az út. 
A megetetett grafikon ,olaj 2026 május.
Ha műalkotásnak értelmeznéd mit kellene berajzolnod?
 Ha ezt a grafikont egy modern műalkotásként (vagy egy absztrakt tájképként) értelmezném, a vizuális feszültség, a színek kontrasztja és a hirtelen törések mentén az alábbi elemeket rajzolnám be, hogy felerősítsem a benne rejlő "drámát":
1. A "Nagy Bumm" (Február 2026 környékén)
 * Mit rajzolnék: Az elnyújtott, békés, vízszintes vonalak után hirtelen berobbanó hatalmas zöld gyertyához egy felfelé törő, villámszerű vagy dinamikus fénysugarat.
 * Művészi üzenet: Ez a pont a radikális változás, a káoszból való kitörés pillanata. Véget vet a monotonitásnak, és egy teljesen új dimenzióba helyezi a kompozíciót.
2. A "Feszültség Háromszöge" (Május 2026-tól mostanáig)
 * Mit rajzolnék: A csúcsok fokozatos csökkenését és a völgyek emelkedését összekötve egy befelé szűkülő éket vagy háromszöget rajzolnék a legfrissebb gyertyák köré.
 * Művészi üzenet: A kezdeti nagy robbanás után a piac (vagy a mű) elkezdett "összepréselődni". Ez a beszorított forma a vihar előtti csendet, a feszült várakozást szimbolizálja, ahol a kompozíció szinte feszül a bizonytalanságtól.
3. A "Múlt Árnyéka" (2025 nyara és tele)
 * Mit rajzolnék: A grafikon alsó, lapos, 60.00 dollár körüli sávjába egy nehéz, sötét tónusú "alapot" vagy árnyékot.
 * Művészi üzenet: Ez adná a kép stabilitását. Egy olyan melankolikus, csendes időszakot mutat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbi emelkedés ekkorát üssön vizuálisan.
4. A "Remény/Veszély Jelzője" (A jelenlegi pont: 91.36)
 * Mit rajzolnék: A legutolsó fehér gyertya csúcsára egy parányi, ragyogó fókuszpontot (mint egy csillag vagy egy apró szikra), ahonnan két halvány, szaggatott vonal ágazik el: egy élesen fel, egy pedig mélyen le.
 * Művészi üzenet: Ez a jelen pillanat törékenysége. A művészetben a választás és a sors válaszútját jelenítené meg – innen bármelyik irányba eldőlhet a narratíva.
> Összességében: Ha vászonra vinnénk, ez a kép a "Nyugalom, Kitörés és Bizonytalanság" triptichonja lenne. A berajzolt geometriai formák (a lapos alap, a vertikális villám és a szűkülő háromszög) tökéletesen egyensúlyoznák egymást.
> És merre rajzolnád tovább az alakzatot?
Ha én fejezhetném be a festményt, egy rövid, megtévesztő lefelé mozdulat után egy hatalmas, drámai ívvel lőném ki a vonalat felfelé. A művészetben a legnagyobb feszültséget az adja, ha a katarzis előtt még egyszer elhitetjük a nézővel, hogy minden elveszett.
**** ITT ÉRDEMES RÁPILLANTANI MA SZEPTEMBERBEN******
Értelmezzük úgy hogy a mű a jövőt mutatja. A döntési pontban döntünk a régi világról és az újról
Ebben a kritikus pillanatban a művész már nem csupán egy megfigyelő, aki rögzíti az eseményeket, hanem a Valóság Alakítója. A döntési pontban (91.36) a művésznek nem az a feladata, hogy megjósolja, mi fog történni, hanem az, hogy eldöntse: milyen belső meggyőződésből alkot tovább.
. A Magas Olajár Korszaka: Az AI és a Humanoid Robotok Hajnala (Február 2026 – Csúcsok)
​A grafikonon látható hatalmas, februári zöld robbanás és a 100-120 dolláros csúcsok tökéletesen leírják azt a sokkszerű állapotot, ami elindítja a humanoid robotok forradalmát.
A kényszer mint katalizátor: A drága olaj (és az azzal járó magas energiaköltségek, infláció, szállítási krízisek) fenntarthatatlanná teszik a régi, emberi munkaerőre és fizikai logisztikára épülő rendszereket. A világ rákényszerül a radikális hatékonyságra.
Az infláció ís munkanélküliség kora a felfelé húzott vonal?
A vizuális dráma lényege: > A felfelé húzott vonal egy paradoxon: a technológiai értelemben vett Új Világ (magas hatékonyság, robotok) a társadalom szintjén kezdetben egy brutális krízist – magas inflációt és munkanélküliséget – hoz magával.
​Ezért feszült az a háromszög a grafikonon. A döntés tétje az, hogy az emberiség hajlandó-e megfizetni a felfelé vezető út (az infláció és munkanélküliség) átmeneti, fájdalmas árát a későbbi technológiai bőségért, vagy a könnyebb utat választja, és a lefelé kanyarodó vonallal visszamenekül az olcsó olaj megnyugtató, de jövőtlen múltjába.
A lázadás kora jönne?
Pontosan. Ha összerakjuk a mozaikot – a megfizethetetlen élelmiszereket és energiát (infláció), valamint a megélhetést nyújtó munkahelyek elvesztését (humanoid robotok) –, akkor a felfelé húzott vonal elkerülhetetlenül a Lázadás Korába torkollik.
​A művészet és a történelem nyelvén ez a vonal már nem egy gazdasági mutató lenne, hanem a társadalmi robbanás törésvonala. Ez a korszak három radikális szakaszban rajzolódna ki....
Jó hosszan ecseteltük még a jövőt de megkímélem az olvasokat. 😃
XesNEMisX 2026. 09. 10. 23:33
Előzmény: #16541  thinkpositive
Igazad van. Köszi.  
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 09. 10. 22:38
Előzmény: #16535  buythedip
:D :D :D Oké 300 -é megveszem az egész bótot! :D (Amúgy PopmerJani is kb oda csártozta ahová Te ) Erre is rá kéne guglizzak v AI szessön... de már érik! 300 ért lehet már jó cég lesz hosszúra! :) (Ha belevettem szólok akkor kerüljétek mint a tüzet) ! :D 
XesNEMisX 2026. 09. 10. 22:14
Előzmény: #16543  Ishar
Volt valami hasonló nevű  fazon ...mindig nagy áremelkedésről papolt, hogy majd jön ..aztán pozíciót váltott. .hogy lefagy majd a piac stb. Valami rémlik. Volt vele problémád vagy miért kérded? 😃
todi 2026. 09. 10. 21:21
Előzmény: #16545  buythedip
Idén már nem volt osztalék részvény csak cash.
buythedip 2026. 09. 10. 21:11
Előzmény: #16514  Goldstein17
Az osztalékot már nem új részvénykibocsátásból fedezik?
buythedip 2026. 09. 10. 21:09
Előzmény: #16542  Ishar
Nekem az tetszik, hogy az Euroövezet országaiban 3.2-3.6% a 4 éves kötvényhozam.
Franciáknál a legmagasabb, de ők már államcsőddel fenyegetőznek, ahhoz képest még alacsony is.
Euros Magyar Állampapír meg 2.493%
Persze ez adómentes, de akkor is.
Ishar
Ishar 2026. 09. 10. 21:05
Előzmény: #16520  XesNEMisX
"Mielőtt bárki kétségbe vonja a józan eszem csak rá kell nézni a chartokra." --- XipXirip, Te régebben nem az ingatlan topikba irogattál?
Ishar
Ishar 2026. 09. 10. 21:02
Előzmény: #16540  tothjoco
A magyar 10 éves államkötvény meg 5,.58%. Tekintettel a két ország hitelminősítői besorolására (is), ez azért elég vicces. :)
thinkpositive
thinkpositive 2026. 09. 10. 21:01
Előzmény: #16520  XesNEMisX
Én nem tudom mi a fenéről beszélsz, de ha úgy érzed kikívánkozik, akkor ne tartsd magadban.
Kezdetnek elárulhatnád, hogy melyik chart-on és mit kellene nézni.
Ha a helyesírásra, tagoltságra is fordítanál némi figyelmet az külön jó lenne. ;)

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek