Megneztem a másik 2 tartományt is. Ha a Linke akarja meg tudja makacsolni magát. A másik 2 tartományban valószínűleg lehetetlen kihagyni a Linket. Lehet ez még egy nagyon összetett játék is.
A berlini hiszti a zaj. Ha részesülsz az álkami megrendelésekből vagy enyhítik a mietpreibremsét akkor a politika fundamentális ténnyé válik. A kisajátítás is az kenne ha végbe tudna menni. Csak nem tud (többség, alkotmány, iniós alaptörvény stb).
Az én válaszom nem teoretikus. Én már vettem fel pozit ennél jóval magasabb áron. Ha ott jónak tartottam itt miért tartanám rossznak? A panettónival történő beszélgetés nem tudom ugyan higy jön a kérdésedhez. Ha a véleményem érdekel róla elmondhatom: Pár hónapja Mucic előallt az egyharmados beszédével amit akkor nem értettem. Most majdhogynem ugyaneztel a CDU jött elő és azóta az a véleményem, hogy a Vonovia segíti tanácsokkal a CDU-t a panettóni semlegesítésében. A berliniek a kisajátítás baromság mellett most kapnak egy értelmesebb verziót is ami nem a csont hülyéknek szól: több szociális lakást biztosítunk. Te mint értelmes szavazó mire szavaznál egy abszurd baromságra vagy egy kivitelezhető tervre? A meghívás a Vonoviától a választás utánra szól nagyon okosan ugyanis annak akkor már sok tétje nem lesz az eredménytől függetlenül. Amikor tavaly tavasszal bejött Mucic neve a képbe akkor volt olyan háttérsuttogás, hogy Buch helyére aki egy csomó politikussal összeveszett egy olyan rugalmasabb vezető jöjjön aki jól ki tud jönni a politikai vezetőkkel is. Ez lenne Mucic. Szerintem az egyharmados beszéd már enbek a része volt és Mucic nem véletlenül üdvözölte az esrnings callon a kormány kisajátítás elkeni kiállását és az állami építkezések bejelentését. Szerintem Berlinben támogatja a CDU SPD-t és cserébe kap majd valamit. Vagy az álkami építkezésekből vagy az egyharmados javaslata valósulhat meg részben. Ez arról szól, hogy a lakádok egyharmada dzociális alapon kerül kiadásra a kétharmda vidzont kikerül a Mietoreisbremse alól mindván, hogy miért támogassák a jómódú átlag feletti jövedelemnel rendelkező bétőkjet. Ami valljuk be jogos. Nis ez az én véleményem ami mist elég összeesküvés szintűnek hangzik de a sok apró jelet nem tudom másképp értelmezni. És azért ne felejtsük el, higy a panettóni naghívásakor Mucic egyben ida is szúrt neki (persze finoman de célzottan).
Egyébként a magyar ingatlanpiac most itthon lefelé megy, azt is kiülöm. A növekedéssel folyamatosan vetten egyre drágábban és drágábban, akkor is mentem a piac után (előtt??). Csak akkor volt mögötte racionalitás, a valós bérleti hozam. Ahogy Snake kolléga írta h mi a múltbeli osztalékkal számolunk, ami mostani árfolyamnál 6+%. Biztosak vagyunk abban h ez így is marad? A politika valóban csak zaj, kérdés h a nagyok mit gondolnak. Azonnal látni fogjuk...Ahogy Te is írtad az algók is játszanak és ha valakinek az az érdeke akkor tovább is üthetik. Nekem a kockázat hozam arány nem ideális. Ennyi az én kis agyammal..
Köszönöm a tanácsot. Valóban nem szeretek bukóban ülni, bár volt h évekig kiültem. Én meg komolyan kérdezem: Véleményed szerint ha nem is nekem hanem erősebb idegrendszerűeknek ez most jó beszálló. Hétfőn vennél fel pozit 0-ról? Őszintén érdekel úgy h nem daytrade. (A Vonovia vezetése közvetlen tárgyalást kezdeményezett Luigi Pantisano berlini Linke-vezetővel, aki ezt elfogadta. A megbeszélést október 13-ra tűzték ki, tehát a szeptember 20-i berlini választás utánra)
Még egy kérdés (szintén a természetes intelligenciától): Február végéig nem volt ismert, hogy berlinben választás lesz és a Linke mit akar? Már évek óta tudott volt. Akkor nem zavarta a piacot? Nem mert tudja, hogy marhaság. Mindig meg kell nézni mi változott a legutóbbi enelkedés óta? Csak 1 dolog: a kamatok. És akkor persze a shortolók eséskor pánikkeltésként mindent bedobnak és magyarázatokat gyártanak. Ez a zaj amit te is így fogalmaztál a múltkor. Ezek arra vanbak, hogy elvegyék a tisztán látásodat és összezavarjanak, elnizonytalanítsanak. A zajokat mindig ki kell szűrni és a lényegre kell koncentrálni. És az elbizonytalanítás nálad sikerült is. Szerintem ne vegyél Vonoviát. Ezt nem lebeszélésként mondom de ez egy olyan részvény ahol türelem, idő és idegrendszer kell.
Az AI-t kérdezd meg, hogy mondja meg kiből állna össze egy ilyen vezetés és matematikailag vezesse le a többséget. Ha ezt mondja akkor biztos tudja a lehetséges összetételt is. Mert én a természetes intelligenciámmal nem erre az eredményre jutok amire az AI.
SZERINTEM PONT NEM EZ A LÉNYEG, NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL EZ NEM VALÓSULHAT MEG. a LÉNYEG AZ H MOST ERRŐL SZÓLNAK A HÍREK. Csak ennyi. Többször leírtam de akkor pontosan. vettem 20,2-n aztán 20,6-on aztán 21,? a lényeg 20,85 nél kiszálltam, vissza szeretném venni, nem baj ha e1-5%al magasabban mint most de erőt nem látok a papírban és ennek oka szimplán politikai. Mert nem csak én figyelem ezt hanem nálam jóval nagyobb halak is. Nem jó ha a hírek ennyire egy papírról szólnak főleg ha benne van a politika mert akkor elferdülhet. Láttunk már ilyet....Nem untatnék senkit a részletekkel, az AI összefoglaló meg nem adja vissza teljesen.
Most mellébeszélsz. Miközben szinte fétisként beszélsz a TA-ról azért te kitörésnél eladsz stb. Carl Zeissbe 29 körül szálltál be ha jól emlékszem ami aztán lement 22,6-ig. Itt nem használtál TA/t? Simonzoli pár napja kérdezte VW-t. Miért nem segítettetek neki TA-val, hogy pár nap alatt több mint 10%-ot kereshetsz vele? Mert ti sem tudtátok. Egy grafikon meg pláne miből jelezné, hogy egy válságtanácskozásból növekedési sztorit fog kicsiholni a piac.
Most már egészen biztos vagyok benne, hogy nem olvastad el. :) A válaszom ott van a 2-es pontban, ha esetleg mégis érdekel. Ezzel pedig körbe is értünk.
De közben gondolkoztam, hogy átveszem a pénzfeldobós módszert, hátha tényleg azonos eredményre juthatunk vele és talán kevesebb ráfordítást igényel. Megtippeltem a hétői zárót Vonoviára: 18,0-20,4-ig tizedenként sorban: IFFIF IFFFI IFFFF IFFFF FFIFI I-írás, F-fej Az egyik az igaz a másik a hamis. Egyelőre elakadtam ott, hogy mi van ha több igaz is van. Ha valaki tud segíthet az értelmezésben.
Látod te magad sem hiszel a TA-ban. Ha így lenne akkor Nordexet tartottad volna és nem adtad volna el. Na de nézzünk mást: Carl Zeisst hol vetted? És hova ment le utána? Miért jóval fentebb vetted ha a TA működik?
Te elolvastad egyáltalán? Ott van benne a kitörés, az szerinted mit jelent +2%-ot? A kitörés utáni target-tel akkor egyáltalán nem foglalkozam, mivel nem hittem benne. A pénzfeldobással egy eldöntendő kérdést lehet szimulálni, például azt hogy fel vagy le, árszintet nem, árszintet és időpontot pedig főleg nem. Ahhoz, hogy véletlenszerűen csak megközelítőleg eltalálj ilyeneket százával vagy ezrével kellene lenni hibás elképzeléseknek is. Ennyit pedig nem találsz. Nagyon nem, közel sem. De mindegy, ahogy mondtam másik lovon ültök.
:D :D :D Jó de hol lehet hétvégén Vonót venni? Chuck Norrisnál ... :D Ejj de durva ez a chart!!! Mintha a NIKE, v Novo lenne ... 16 nál dupla alj jól látom? ;)
Ami bejön mivel magyarázható? Ha pént dibsz fel mivel magyarázható, hogy sokszor eltalálod? A nagy számok törvényével. Ami meg nem jött be azt te sem idézted ide. Mutatta a TA-d az 50 körüli árfolyamot majd? Perste, hogy nem mert ahhoz egy fundás hír kellett az iráni háború. Azt meg valahogy az a fránya grafikon nem mutatta neked.
A közvetlen jogi helyzet nem romlott, de a szeptember 20-i választás közeledtével a politikai kockázat egyre konkrétabban a Vonovia 23,2 milliárd eurós berlini vagyonára koncentrálódik. A legnagyobb veszély továbbra is egy olyan berlini kormány, amely a Vergesellschaftungot ténylegesen végig akarja vinni; a második kockázat az országos Mietendeckel politikai megerősödése. Ha már ennyien figyelitek csak AI mai politikai összefoglaló. Véleményem leírtam.
Eurós részvények vitasarok