Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Samsam01 szerda, 09:16
Előzmény: #15886  buythedip
Sajnos vissza is verték rendesen. A hetes charton azért még mindig jól néz ki, figyelem mi fog történni vele, miután megnyugszanak a kedélyek. 
Goldstein17 szerda, 08:42
Előzmény: #15898  andras-80
Zsiday nem szereti feltűntetni a forrásait, ezeket szo szerint lehetett olvasni nagy elemzohazak elemzeseiben, emlekeim szerint utoljára a JP Morgennel szó szerint ezt olvastam.
andras-80 szerda, 08:25
Előzmény: #15896  Spiller
Nem is értem, miért nem te voltál az egyik legsikeresebb alapkezelő idehaza 🤣
tothjoco
tothjoco kedd, 22:49
Előzmény: #15892  Spiller
Megírtam de nem küldtem el ugyanezt! Piacgazdaság! Merre vagy? Egyébként ez az államosítósdi sztem is kizárt, bár ezt már írtam. Az "ársapka" is ismerős valahonnan, és a közgazdászoknak ettől égnek áll a haja! A piacot szabályozni életveszélyes és valahol visszaüt, lehet h ott és akkor amikor legjobban fáj..Én nem feltétlen a megvalósítástól tartok hanem a félelemtől és bizonytalanságtól ami sokkal rosszabb.
Spiller kedd, 22:27
Előzmény: #15890  todi
Zyidai sok minxenről nem beszél. Még semmit nem nem talált meg el. Nézd vissz 1 évvel korabbi videoit. Nekem vicc a pali mint bodpéter.
Spiller kedd, 22:22
Előzmény: #15893  todi
Ők az árulók. Az álruhás balliberalis atlantistak. Egész eut atjatszák usának. Usa külső vasutallomas lenne eu. 
Spiller kedd, 22:19
Előzmény: #15856  tothjoco
Szerintem egy dolog lehet, felajanlanak egy összeget a részvényekért. Minden 10% esésbe beleveszsk.én nem aggodom az alábbiak miatt.
A Vonovia SE részvényesi összetételét túlnyomórészt intézményi befektetők határozzák meg, míg a lakossági kisbefektetők aránya kisebb részét teszi ki a tőkének. [1]Főbb tulajdonosi arányok
  • Intézményi befektetők: a részvények mintegy 90%-a (nyugdíjalapok, állami vagyonalapok, nemzetközi vagyonkezelők).
  • Magán-/kisbefektetők: körülbelül 10%-a (közel 190 000 magánszemély).
  • Közkézhányad (Free float): 86,0% a német tőzsdei definíció szerint. [1, 2]
Nagyobb bejelentett tulajdonosok (részvényesek)A hivatalos adatok és a bejelentett szavazati jogok alapján a jelentősebb intézményi tulajdonosok közé tartoznak:
  • Norges Bank (Norvég Központi Bank / Állami Vagonalap): ~14,0%
  • BlackRock, Inc.: ~8,0%
  • APG Asset Management: ~3,7% [1]
Regionális megoszlásA befektetők földrajzi eloszlása a következő:
  • Kontinentális Európa (Németország nélkül): 46,6%
  • USA: 24,1%
  • Egyesült Királyság: 12,9%
  • Németország: 10,7%
  • A világ többi része: 5,7% []
todi kedd, 22:15
Előzmény: #15892  Spiller
Azért ne felejtsük el a Zöldeket se: atomerőművek , szénerőművek bezáratása úgy, hogy még nincs elég alternatív energia. Erőltetett, elsietett klímapolitika, stb.....
Spiller kedd, 22:08
Előzmény: #15874  TheSnake2020
És mi van s piacgazdasággal? Elment vadaszni? Egy német cég államositasa lenne az utolsó szög a németek koporsójaban.  Szankciókkal csökkdntették a piacukat min50% al. 4x es energiaárak,  a haveri orszÁg vámot vet ki a fejlesztési pénzek külföldi fegyverekké válnak amit elajándékoznak. Adópénzek nagy  része idegenek zsebét tömi segely formajaban..miközben a szorgos adózó németek személyes és létbiztonsaga folyamatosan romlik..ráadasul ők az eu motorja.  Azért van gond. Minek ide ellenség vagy háború
todi kedd, 22:08
Előzmény: #15889  tothjoco
"a magas hozamok hatására az államok összébbhúzzák magukat"- Na ez az amit kizártnak tartok a QE feltalálása óta.
todi kedd, 21:58
Előzmény: #15889  tothjoco
Erről nem beszél Zsiday:
Az Európai Központi Bank (EKB) a múltban már több alkalommal is rendkívül sikeresen szorította le a tagállamok államkötvény-kamatait (hozamait) a kötvényvásárlási programjain keresztül. A folyamat piaci logikája egyszerű: amikor az EKB hatalmas mennyiségben kezd el államkötvényeket vásárolni a másodlagos piacon, a megnövekedett kereslet felhajtja a kötvények árfolyamát. Mivel a kötvények árfolyama és hozama (kamat szintje) ellentétes irányban mozog, a magasabb árfolyam automatikusan lefelé nyomja a piaci hozamokat, így az érintett államok olcsóbban tudnak új adósságot kibocsátani.Az EKB történetében az alábbi főbb programok játszották a legnagyobb szerepet a kamatok csökkentésében és a piacok megnyugtatásában:1. Az eurózóna adósságválsága (2010–2012)A válság csúspontján a periféria-országok (pl. Olaszország, Spanyolország, Portugália, Írország, Görögország) állampapír-hozamai fenntarthatatlan magasságokba emelkedtek, mert a befektetők tartottak az államcsődtől.
  • SMP (Securities Markets Programme): Az EKB közvetlenül kezdte venni a nyomás alatt lévő országok kötvényeit. A kutatások szerint az SMP bejelentése önmagában körülbelül 400 bázisponttal (4 százalékponttal) csökkentette az olasz és spanyol, és közel 1000 bázisponttal a görög kétéves kötvények hozamát.
  • "Whatever it takes" és az OMT (2012): Mario Draghi híres kijelentése után az EKB létrehozta az OMT (Outright Monetary Transactions) programot. Bár ebből a keretből végül egyetlen eurónyi kötvényt sem kellett vásárolni, a puszta ígéret, hogy az EKB korlátlanul képes fellépni vevőként, azonnal és tartósan radikális hozamcsökkenést váltott ki a déli tagállamok piacain.
2. A hagyományos eszközvásárlási program (APP – 2015-től)Amikor az eurózónát a defláció veszélye fenyegette, az EKB elindította a mennyiségi enyhítést (QE) az eszközvásárlási program (APP) keretében.
  • Ez a program éveken keresztül mesterségesen rendkívül alacsony, sok esetben negatív szinten tartotta még a hosszú távú (pl. 10 éves) német, francia vagy éppen olasz államkötvények kamatait is. 
3. A COVID-19 világjárvány (PEPP – 2020)A koronavírus-járvány kitörésekor a piaci pánik miatt ismét megugrottak a kockázati prémiumok (spread) a gyengébb hitelminősítésű tagállamok kötvényeinél. 
  • Az EKB ekkor indította el a PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme) nevű, rendkívül rugalmas programot. A célzott vásárlások bizonyítottan megakadályozták a piaci fragmentációt (azaz, hogy egyes országok kamatai elszálljanak a többiekéhez képest), és gyorsan megnyugtatták a kötvénypiacokat. 
Jelenlegi helyzet (2026)Az EKB a magas inflációs időszakot követően fokozatosan leállította az új nettó eszközvásárlásokat, sőt a lejáratok újrabefektetését is, így jelenleg nem hajt végre aktív kamatcsökkentő kötvényvásárlásokat. Ugyanakkor a háttérben rendelkezésére áll egy TPI (Transmission Protection Instrument) nevű eszköz, amelyet kifejezetten azért tartanak fenn, hogy ha a piaci spekuláció miatt indokolatlanul megugranának valamelyik tagállam állampapír-kamatatbázisai, közbe tudjanak lépni.
tothjoco
tothjoco kedd, 20:41
Előzmény: #15882  TheSnake2020
Megnéznéd és véleményeznéd AI elemzését? Nagyon kiváncsi lennék..! Te biztosan látsz benne hibát és természetesen ez csak a technikai kép!!!!!!! "Megnéztem a linket. A mostani, augusztus 18. 16:28 GMT-es állapot már nagyon túladott, de továbbra is erős lefelé trendet mutat.
  • Ár: 19,95 €
  • RSI: 27,4 → túladott
  • StochRSI: 55,1 → már nem extrém túladott
  • MACD: -0,19 → Sell
  • ADX: 79,5nagyon erős trend
  • MA5: 20,01
  • MA20: 20,20
  • MA50: 20,63
  • MA200: 20,93
  • 12/12 mozgóátlag Sell
Ami most érdekes A pivotok alapján: 19,97 € → pivot
19,92 € → S1
19,81 € → S2
19,76 € → S3 Tehát a 19,75–19,95 € zóna most nagyon fontos támaszterület. És van egy fontos változás a reggeli adathoz képest: az RSI már 26–27 körül van, miközben az ADX 79,5-re ugrott. Ez azt jelenti, hogy nem egyszerűen esik: nagyon erős lefelé trend alakult ki. Én ezért a 100 db-os vételt nem emelném most 100 fölé. Ha 19,75–19,80 € körül megáll és visszafordul, az lenne az első jó jel. Ha ezt is áttöri, akkor 19,5 €, majd a korábban látott 52 hetes mélypont ~19,53 € kerül előtérbe. 19,95 €-n már olcsóbbnak tűnik a papír, de technikailag még nem kaptunk vételi jelet."
todi kedd, 20:34
Az államadósság folyamatosan növekszik, és a jelenlegi kamatlábak mellett az adósság fenntarthatósága csökken. Következésképpen a piac nagyobb kockázatot érzékel, és magasabb kamatlábakat követel. De meddig? Három lehetőség van:
1) Minden releváns valutaövezet visszatér a megszorításokhoz, konszolidálja költségvetését, és drasztikus megszorításokat szab ki a lakosságára.
2) A tőkepiaci kamatlábak tovább emelkednek (többek között azért, mert a bankok és a biztosítótársaságok egyre magasabb hozamot követelnek), amíg az államok már nem tudják elviselni az adósságterhet, és végül fizetésképtelenséget jelentenek be. A bankok és biztosítótársaságok csődbe mennek, a fizetésképtelen államnak meg kell mentenie (államosítania) őket, és az egyes államok rendszere káoszba süllyed. A radikális erők szinte biztosan átveszik az irányítást.
3) A központi bankok, akár akarva, akár vonakodva, akár akarva, akár akaratlanul, örömmel vagy összeszorított foggal, úgynevezett "végső mentsvári hitelezőként" lépnek közbe, és mennyiségi lazításba kezdenek, más szóval pénzt nyomtatnak. A kamatlábak még egy-két évtizedig tartósan az érzékelt infláció alatt maradnak, és az eszközárak tovább emelkednek (vagy a pénz továbbra is veszít az értékéből a reáleszközökhöz képest, attól függően, hogy ki hogyan látja a nézőpontunkat).
Láttuk már ezt korábban? Emlékszik valaki, hogyan reagáltak a központi bankok – legyen az a Fed, az EKB, az Angol Bank, a Japán Bank, a Kínai Bank stb. –?
Szóval ki mit gondol, mi fog történni?
buythedip kedd, 19:20
  • Netherlands energy solutions firm's H1 2026 revenue rose yr/yr, driven by storage and grid units
  • Adjusted EBITDA for H1 2026 rose 26%, margin improved to 6.3% of revenue
  • Company reiterated 2026 guidance, expects softer H2 after front-loaded revenue in H1
  • Outlook
    • Alfen reiterates 2026 revenue guidance of EUR 435 mln to EUR 475 mln
    • Company expects 2026 adjusted EBITDA margin between 4% and 7% of revenue
    • Alfen expects 2026 CAPEX to remain below 4% of revenue
buythedip kedd, 19:10
Előzmény: #15883  todi
Ez pszichológia, olyan mint a stock split-reverse split. Csak a számok változnak, de stock split az jó hír, magasra ment az ár, tehát a hírre feljebb megy, reverse split meg rossz hír, és automatikusan lejjebb megy.
5000 kedd, 18:18
Előzmény: #15879  Goldstein17
A Linke terve aláásná a teljes jogrendszert és a német gazdaságot is
todi kedd, 17:19
Előzmény: #15882  TheSnake2020
A halálon kívül semmi sem 100%.
Szóval akkor ne csináljon senki semmit.
TheSnake2020 kedd, 17:09
Előzmény: #15880  todi
Én is ezt remélem,  de azért a kockázata ennek nem nulla sajnos.  Különben meg a chart mutatni fogja.  A nagyok itt nem nagyon engedhetik el szerintem.  Ha új aljat ut, akkor én biztos, hogy egy részét eldobom. 
todi kedd, 17:09
Aminek kell történnie ahhoz, hogy kisajátítás történjen:
1) A CDU nem nyeri meg a választásokat2) Nincs jamaicai koalíció (CDU, SPD, Zöldek)3) A szövetségi kormány nem terjeszt elő törvényt a kisajátítás megakadályozására4) Az SPD és a Zöldek szövetségi pártjai nem akadályozzák meg a berlini projektet5) Az érintett közigazgatási bíróságok egyike sem találja jogellenesnek az intézkedést (nem valószínű, a közigazgatási bíróságokon valószínűleg kudarcot vallana)6) A Szövetségi Alkotmánybíróság nem találja alkotmányellenesnek
Ezután legkésőbb az Európai Bíróság, az EJEE szerinti kisajátítási tilalomra hivatkozva, vagy magát a kisajátítást, vagy a piaci érték alatti kártérítést jogellenesnek találja.
Tehát ez egy színjáték. Ez már a kezdetektől fogva egyértelműen nyilvánvaló.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek