Ezzel összhangban+2.5%. Ha kijönne a törvényjavaslat, hogy csak abban a városban lehet kocsit eladni, ahol gyártották max 5e EUR-ért, akkor valószínűleg duplázna a részvény.
A chartra nézve, a Lenzing egy hónap alatt esett 33%-ot, arra a szintre esett, ahová a márciusi jelentés vitte, ami szintén egy egy hónapos 33%-os eséssel valósult meg. A fair value gap-et kitöltötte anno, ha most is kitölti, lesz még €28. Heti-havi záróárat meg kellene várni.
Látom, laza -20%. Angliai és burgenlandi helyszíneken leállítják a gyártást, a telephelyeket eladják, felértékelik a központi székházat is, augusztusban 300M € tőkebevonásról döntenek és még 300M meghosszabbításáról. Júniusban felugrott 30ra, mert az EU megtiltotta az eladatlan ruhák megsemmisítését, a Berenberg €29 célárat tűzött (Végülis igazuk lett, aki 29nél eladta, jól járt). Nekem olyan 24.45-ről van még.
A stuttgarti székhelyű autógyártó ezért csökkenti a 2026-os bevételi előrejelzését. Az új elektromos járművek és a szigorúbb költségellenőrzés várhatóan fordulatot hoz az év második felében. A vállalat most arra számít, hogy az éves bevétel kissé az előző évi szint alatt lesz. Korábban a Mercedes stabil bevételekre számított. A csoportszintű EBIT, a korrigált személygépkocsi-marzs és az ipari szabad cash flow előrejelzései azonban változatlanok. Kína nyomást gyakorol az eladásokra és az árakra. A második negyedévben a csoportszintű bevétel 3%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, 32,1 milliárd euróra, ami megfelel a várakozásoknak. A jelentett EBIT 1,27 milliárd euróról 1,55 milliárd euróra nőtt, de elmaradt az 1,66 milliárd eurós konszenzusos becsléstől. A Mercedes nettó nyeresége 1,09 milliárd euró volt, szemben az előző évi 957 millió euróval. Az elemzők azonban körülbelül 1,5 milliárd euróra számítottak. A korrigált csoportszintű EBIT 2,0 milliárd euróról 2,3 milliárd euróra emelkedett. Ezt az eredményt a Mercedes-Benz Financial Services, a furgonüzletág, valamint az eszközök konszolidációjából származó magasabb hozzájárulások támogatták. Az Athlon Csoport tervezett eladásából származó 131 millió eurós pozitív hatás szintén hozzájárult. Ezzel szemben a személygépkocsi-üzletág lényegesen rosszabbul teljesített. A Mercedes-Benz Cars korrigált EBIT-je 26%-kal, 909 millió euróra zuhant. A korrigált árbevétel-arányos megtérülés 5,1%-ról 4,0%-ra esett vissza, de kissé meghaladta a 3,8%-os piaci várakozást, és még mindig a 3–5%-os éves előrejelzési tartományon belül maradt. Különösen nagy hatással volt a kínai teljesítmény. A személygépkocsi-eladások ott 30%-kal zuhantak a második negyedévben. Világszerte a Mercedes 417 765 személygépkocsit adott el, ami közel 8%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. Kína nélkül a kiszállítások 2%-kal nőttek. Európában az eladások 4%-kal, az Egyesült Államokban pedig 10%-kal nőttek. A növekvő árnyomás az értékesítési mixben is tükröződik. A személygépkocsik átlagos eladási ára 67 700 euróról 64 700 euróra esett vissza. A felsőkategóriás szegmens a negyedévben az eladások mindössze 13,9%-át tette ki. A Mercedes stratégiája, amely a különösen drága és magas haszonkulcsú járművekre összpontosít, így kemény próbának van kitéve, különösen a legfontosabb luxuspiacán. Ezenkívül a Mercedes 704 millió eurós értékvesztést könyvelt el kínai közös vállalkozásokban. Ennek eredményeként a személygépkocsi-részleg bejelentett EBIT-je 783 millió euróról mindössze 49 millió euróra esett vissza. A leírások azonban nem voltak pénzbeli jellegűek, és nem szerepeltek a korrigált eredményben. Az elektromos autók növekednek, a pénzforgalom csökken. Az elektromos autó részleg reménysugarat ad. Az akkumulátoros elektromos személygépkocsik eladásai 51%-kal, 52 852 járműre nőttek. Európában a növekedés még magasabb volt, 87%-os, míg az elektromos autók megrendeléseinek száma több mint kétszeresére nőtt. A vállalat szerint az új CLA és GLB már jelentős mértékben hozzájárul az értékesítéshez. Az év második felében a Mercedes az elektromos GLC-re, az új S-osztályra, az elektromos C-osztályra, valamint a megújult GLE és GLS modellekre összpontosít. Az új elektromos GLA bemutatója szintén július végén várható. 2025 és 2027 között a vállalat több mint 40 új modell bevezetését tervezi. Az ipari szabad cash flow jelentősen csökkent a negyedévben, 1,87 milliárd euróról 1,10 milliárd euróra. Az év első felében 4,2 milliárd euróról 3,0 milliárd euróra esett vissza. Ez magában foglalta a költségcsökkentő program részeként kifizetett, körülbelül 1,1 milliárd eurós végkielégítéseket is. Mindazonáltal az ipari üzletág nettó likviditása továbbra is kényelmes, 30,4 milliárd eurós szinten maradt. A Mercedes most fokozza a költségek és a termelékenység javítására irányuló intézkedéseit. Az adminisztratív költségek 14%-kal, a kutatás-fejlesztési kiadások 12%-kal, az értékesítés költségei pedig a személygépkocsi-üzletágban 7%-kal csökkentek a negyedévben. A többi részleg stabilabban teljesített. A Mercedes-Benz Vans 10,2%-os korrigált árrést ért el, a korrigált EBIT pedig 3%-kal 454 millió euróra nőtt. A Mercedes-Benz Mobility korrigált EBIT 70%-kal 492 millió euróra ugrott meg. A pénzügyi szolgáltatások részleg korrigált sajáttőke-arányos megtérülésére vonatkozó előrejelzést ezért 10–12%-ról 12–14%-ra emelték.
Szép jó reggelt Mindenkinek! Ejnye Zoltán, szégyelld magad, hogy nem szóltál. De lásd milyen rendesek vagyunk hozzád: megbocsájtunk. Új szabály: amit te nem veszel meg, azt mi vakon megvesszük. Eddig ez tűnik a legmegbízhatóbb indikátornak. 🤣 Lehet a piac is figyel téged. Megvárja, hogy kiszállj vagy lemaradj, aztán indul. 😆 Elgondolkodtató 🤔 Rendben, figyelünk téged. Készíts egy listát arról, mit nem fogsz megvenni, vagy várhatóan miről fogsz lemaradni. Ez lesz a prémium szolgáltatásod 😆 A jelentés előtti vételtől már én is tartok. De nálam már az is játszik, hogy ha jelentéskor megindul az árfolyam az mennyire a spekák játéka. Ezért nem vettem a tegnap előtti napon, majd tegnap azért nem mert még többet emelkedett. Most pedig szomorkodok miatta 😅 már nagyon a spekákat látom mindenhol 😅
JA IGEN! Bocsi srácok szólhattam volna h SAP rakétázni fog mert megint lemaradtam róla as usual... :D Számtalanszor álltam vételen 130 on de felette fordult jelentés előtt meg beszúrt alá ahogy kell... de ugye jelentés előtt nem lottózom .... s a többit már tudjuk az égbe ment és sztem megy is tovább. (Továbbra is engem figyeljetek -igyekszem időben szólni- ha valamit vettem pince, ha elszalasztom Mennyek Országa) :D
Igen az a múlt, és? Volt egy várakozás és volt már eredménye is. Azt mondtad a TA egy éve halott, pedig mindkét példa 1 éven belüli. Meghallgatnám, hogy miként vélekedsz róla mennyire volt pontos, vagy hogyan jött össze, ha nem TA segítségével. De ha te az én érveimet lesöpröd annyival, hogy meg sem nézed a példákat, akkor nincs értelme erről tovább beszélni. Teljesen felesleges lenne egy újabb várakozás alapján akár újabb hónapokig nyitva hagyni ezt a kérdést. Meggyőzni amúgy sem akarok senkit, mindenki azt hisz amit akar. ;)
ha csak 50% akkor az pénzfeldobás. Ha kontra indikátor az is jó mert akkor negatívban kereskeded le. Anno használtam erste hírlevelét kontra indikátornak.
logikusan. Ha 55% lenne a TA találati aránya akkor már full pénzt bele lehetne rakni hiszen biztosan nyernél. Hiszen a fordulókat is jelezné amikor kiszállsz és még durrantanál egy shortot is..az újabb fordulós jelzésnél pedig long..és ez menne az idők végezetéig.
CSG: R.:15.74€ Ha 15,66 € fölött stabilan zár, akkorújabb emelkedő hullám indulhat. Az amerikai terjeszkedéssel kapcsolatos hírek is támogatják a hosszabb távú képet. 😆👍😊
én beszállok a TA tesztbe :) és a példa: ADIDAS szigetforduló, megerősített forgalommal, BUY signal támogatással https://www.tradingview.com/x/4EDBsEIP/ ...kíváncsian várom
Eurós részvények vitasarok