Igen az a múlt, és? Volt egy várakozás és volt már eredménye is. Azt mondtad a TA egy éve halott, pedig mindkét példa 1 éven belüli. Meghallgatnám, hogy miként vélekedsz róla mennyire volt pontos, vagy hogyan jött össze, ha nem TA segítségével. De ha te az én érveimet lesöpröd annyival, hogy meg sem nézed a példákat, akkor nincs értelme erről tovább beszélni. Teljesen felesleges lenne egy újabb várakozás alapján akár újabb hónapokig nyitva hagyni ezt a kérdést. Meggyőzni amúgy sem akarok senkit, mindenki azt hisz amit akar. ;)
ha csak 50% akkor az pénzfeldobás. Ha kontra indikátor az is jó mert akkor negatívban kereskeded le. Anno használtam erste hírlevelét kontra indikátornak.
logikusan. Ha 55% lenne a TA találati aránya akkor már full pénzt bele lehetne rakni hiszen biztosan nyernél. Hiszen a fordulókat is jelezné amikor kiszállsz és még durrantanál egy shortot is..az újabb fordulós jelzésnél pedig long..és ez menne az idők végezetéig.
CSG: R.:15.74€ Ha 15,66 € fölött stabilan zár, akkorújabb emelkedő hullám indulhat. Az amerikai terjeszkedéssel kapcsolatos hírek is támogatják a hosszabb távú képet. 😆👍😊
én beszállok a TA tesztbe :) és a példa: ADIDAS szigetforduló, megerősített forgalommal, BUY signal támogatással https://www.tradingview.com/x/4EDBsEIP/ ...kíváncsian várom
Természetesen nem bizonyít semmit, de véletlenek kicsit erős lenne. Ha nem TA, akkor mi?
November 30: 26,12-es zárónál több hetes enyhe emelkedés után: "Novemberben végig a korábbi emelkedő csatona alatt maradt, és ezzel az oldalazással további 2 héten belül elérheti a csökkenő trendcsatorna tetejét is. Ha ez utóbbi marad érvényben, akkor viszont már valamivel 24 alá is benézhet. Nekem ez tűnik most kedvező új belépési pontnak." https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9644426 December 9: 24,22-nél, akkori 23,82-es aljnál: "Ha ezt folytatja, akkor január közepére lehet újra 25,7-en. Nekem most ez az első számú target. Lefelé még 23,5-23,6-ig lenne hely, de bizonytalan hogy elnéz-e odáig." https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9655475 Január 15: December 15-én 23,6-ig szúrt le, január 8-án 25,65-ön tetőzött: https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9684015
A TA működik. Az irányok mellet konkrét árszinteket vagy időtávokat lehet vele meglehetősen pontosan meghatározni. Ellenben nem alkalmas mindenre és nem is használja jól mindenki.
Emelkedő energia szállítási és bérköltségek, kieső orosz piac, kinai bizalmatlansag usa vamok, belföldi keresletcsökkenés. És még ott vannak is az alkatreszárak, sérült beszállítói lancok. Nagy piaci verseny, növekvő fejlesztési költségek, alacsony haszonkulcs mellett. Háát nem tudom mi kell az eus autóipari valósághoz.
A TA már 20éve se működött. Aktív olvasója voltam akkor a Quaestor TA rovatának, elemzésközpontnak + más "profiknak", futott a gépemen az Ichimoku meg minden IS. A "profik" a gyakorlatban teljesen lekereskedhetetlen "ötletekkel" jöttek legtöbbször: tegyem be oda a stopot - najó, de ha odateszem, kiveri, bebuktam a pozi harmadát, még két ilyen "frenetikus ötlet" és lőttek a teljes játékpénznek. És persze jellemzően ütötte is a piac a stop-helyeket, majd kicsivel utána fordult és megcsinálta a "célárat" :DDD
A TA az a múlt. Mivel ismert volt a piaci szereplők brókerek tudása és ezzel kapcsolatos viselkedése ezért kb egyformán viselkedtek a piacon ami kirajzolódott a chartokon. Most a robotok 100 szempont alapján 0 idejű töprengéssel folyamatos figyelemmel teljesítéssel kereskednek. Ráadásul rálátásuk van a shortokra a stopokra azok mennyiségére szintjeire. A háttérhatalom szoftvereivel esélyed nincs felvenni a versenyt. Olvass utána az aladdin rendszernek. Ha megnézed a nagy TA elemzők csak annyit tudnak mondani vagy felmegy vagy le. Ha felfelé eléri ezt azt a színtet akkor felment.. ha lefele áttöri ezt azt a színtet akkor lement.. ez van.
HelloFresh Eseget, de nem szakadt le. Tegnap 3,32-vel új ATL keletkezett, de picit visszapattant róla a zárásban. A short közel felére esett vissza a februári csúcsról (12,82% -> 6,95%), de az árfolyam így is több mint 30%-al lentebb van az akkorihoz képest. Fundásan még mindig nem jött el a korábban várt fordulat és idén talán már nem is várható.
Eurós részvények vitasarok