Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TheSnake2020 szombat, 11:13
Előzmény: #14796  todi
Az ingatlan kérdésre a politikusok populista választ fognak adni. Azért erre semmi kétségem nincs. Az a kérdés,  hogy ki kezdi, mikor , és hol. Lehet, hogy addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán,  de ha a fiatal korosztalyok láthatási költségei nem enyhülnek,  ( rövid távon szerintem biztos nem) akkor valakinek eszébe fog jutni a tömérdek üres lakás és a bérhez viszonyitott magas bérleti díjak.  Lehet vele szavazatokat szerezni. Örülök,  hogy most Németországban ez a fajta gondolkodás átmeneti időre háttérbe szorul talán.  Induljon meg a VNA es menjen el a hónapos gap fölé.  Amen.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 10:41
Előzmény: #14732  thinkpositive
Autós szavazás. 
Erre a tippelős játékra és eredményhirdetésre csupán egy like -ot nyomtam, de ez ennél sokkal többet ér! 
Nagyon jó ötlet volt ez Thinkpoz Kolléga!! Sőt lehet ennek folytatása v hadiiprra v més szketorra (pl sör) :))) adaptálása kis remek lenne. 
Különösenaktuális  most az autós szektor hisz "nagy sztori" - baj van ... s egyre növekvő kínai nyomás alatt .. érdemes e lessan aljakat keresni az EU.-s autóiparban vagy még most is korai? Tényleg lesznek eltűnő márkák és bizonoysan túlélők?  (Én arra tippelek h a konglomerátumokból tűnhet el pár gyengébben muzsikáló márka mint tán Opel Alfa Maserati? Seat? Cupra pl. Amúgy egyik eltűnésének sem örülnék pláne nem piacellenes kínai döm-ping-pong miatt... v buta EUs szabályozói öngólok miatt ...
TozsdeMagus
TozsdeMagus szombat, 10:33
LUFTHANSA vettem 9,8 euron ket hete! 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 10:14
https://invst.ly/1ii6uh
Fregatt sztori ide vagy oda (Zuhanás majd visszavétel) sztem a trend nem sérült (Már nálam ha nem tévedek nagyot) Most kéne nagy forgalommal 1200 fölé menjen, majd erős visszapatt a leszorítóról h törjön a trend.Ha a kövi lekörben -bármi okból is - lejön kb 800 ig akkor sem tört a trend. Lefelé is van megálló, lesz ennek alja (mert nagyszerű cég) csak én nem tudom merre -hol? :D 
todi péntek, 21:14
Előzmény: #14795  todi
Évi 2-2,5% ingatlan áremelkedés 1,5-2mrd € ingatlanportfólió növekedést jelentene a Vonoviának.
Az LTV szépen csökkenne “magától”.
todi péntek, 21:05
ÚJRA DRÁGÁBBAK VÁLNAK A NÉMET HÁZAK?
2026. július 3. Top Charts Commerzbank Research
A megnövekedett kamatlábak és az iráni háború okozta bizonytalanság a németországi lakóingatlan-piacra is hatással van. A magánháztartások vonakodnak jelzáloghiteleket felvenni, ami visszafogja a keresletet. A sok régióban tartósan szűkös kínálat azonban arra utal, hogy az árak továbbra is mérsékelten emelkednek.
A múltbeli teljesítmény, az előrejelzések és a szimulációk nem jelzik a jövőbeli teljesítményt.
A Perzsa-öbölbeli háború lelassítja a német ingatlanpiacot…
Az iráni háború az elmúlt hetekben megterhelte a német lakóingatlan-piacot. Egyrészt világszerte emelkedtek a hitelek kockázati prémiumai, következésképpen a németországi jelzáloghitelek kamatlábai is emelkedtek, ami megnövelte a lakásvásárlások finanszírozási költségeit. Ezenkívül a magasabb energiaárak csökkentették a vásárlóerőt, ami szintén megnehezíti az ingatlanok finanszírozását.
…de valószínűleg csak átmenetileg…
Ezek a tényezők azonban valószínűleg átmenetinek bizonyulnak. Ezért arra számítunk, hogy az inflációs ráta egy ideig 3% közelében marad, az olajárak további csökkenése ellenére. Ez azért van, mert a vállalatok egyre inkább áthárítják magasabb költségeiket ügyfeleikre, ami végül a magánháztartásokat is eléri. A globális inflációs ráta várhatóan jövőre ismét csökken. Ezzel a háttérrel a Fed és az EKB valószínűleg a jövő év közepétől ismét csökkenti a kamatlábakat. Mivel a piacok egyre inkább erre számítanak az olajár csökkenésével együtt, a német államkötvények hozamai, amelyek szintén erősen befolyásolják a jelzálogkamatlábakat, valószínűleg ismét kismértékben csökkennek az év második felében.
…ami a lakásárak további emelkedésére utal…
Ezenkívül az emberek vásárlóerejének helyre kell állnia az infláció újbóli csökkenése és a továbbra is stabil jövedelemnövekedés miatt. Ez némileg javíthatja a lakóingatlanok megfizethetőségét, amely az év első felében a magasabb kamatlábak miatt szenvedett (1. ábra). Ez arra utal, hogy az ingatlanárak – az év első felében tapasztalt gyengülési időszak után – az év későbbi szakaszában ismét emelkedő tendenciát mutatnak, és az elmúlt két évhez hasonlóan Németország-szerte átlagosan évi 2-2,5%-kal fognak emelkedni.
tothjoco
tothjoco péntek, 19:10
Előzmény: #14793  TheSnake2020
Köszönjük. Akkor lszi jelezd h mikor érdemes szerinted. Én eddig 3 pakkot vettem, tervezek még. 
TheSnake2020 péntek, 18:08
Előzmény: #14790  fpeter1982
Nem dráma,  kockázat kezelés. Engem a funda csak nagyon hosszú távon érdekel. Viszont van egy mennyiseg , amit fel akarok építeni ebből a papírból.  Pont azért mert jónak tartom a céget.  Ezt szeretném minél olcsóbban megtenni.  Kb. 8 -9 hónapja adom veszem.  Most nem adok többet el, mert igen, benne van egy erősebb kitörés is. Most a naposrol vissza. Hetes bollinger szintén beutotte a fejét.  20 hetes lefelé jön . Remélem én is, hogy a következő jelentés megforditja. Jelenleg naposon van remény.  
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 17:52
Előzmény: #14786  Seri
Te jó ég mik ezek a cégek? Sosem hallottam róluk! :D (RHM oké) No igen hááát na.. az EU hadiipar (nálam) elemt egy időre... nem nyúlok utánuk. Az meg h valamiről lemaradunk ALAP! :D Inkább maradjak le valamiről mint ragadjak be valamibe. :)))  (Nekem tav .Puma pánik) :D   Millió más dologról meg rendszeresen lemaradok.. :D 
fpeter1982 péntek, 17:05
Előzmény: #14790  fpeter1982
Centtel
fpeter1982 péntek, 17:04
Előzmény: #14789  TheSnake2020
Még drámaibb lett volna ha azt írod, hogy 3 euró felé megyünk, végülis az is igaz lett volna. Bármikor amikor egy center mozdul lefelé, akkor 17 illetve 3 euró felé is megy egyúttal.
TheSnake2020 péntek, 16:50
VNA napos ellenállás visszaloki úgy tűnik. A helyzet annyit változik nálam,  hogy az islandot már nem szabad betoltenie. Csak nagyon sokára, vagy utána azonnal vissza a 20 napos fölé.  Jobb lenne, ha nem töltené be. Ha betolti és alatta marad, akkor sajnos megyünk az úton 17 felé. 
simonzoli13 péntek, 15:34
A Carl zeiss-ag törjön ám ki most már!!!! 29.060
Leno péntek, 15:14
Sziasztok, Signify-t (Light) követi valaki? egészen csábító szintre esett, véleményem szerint vissza táncolhat 20 környékére.
Seri péntek, 13:51
Előzmény: #14784  Zoltanovitsch
Én pedig RHM, CSG és TKMS , de addig vártam ezzel is, hogy tegnap elszállt az árfolyamuk most pedig már nem merek venni, várom a korrekciót, ami szerintem nem fog eljönni. 
Tegnap reggel akartam CSG-t venni, de azt gondoltam ismét csak egy felrántást látok, de mire ismét ránéztem akkor már fogtam a fejem 😅
todi péntek, 13:04
Meredek bérleti díjemelések a nagyobb német városokbanNémetország 40 legnagyobb városában az elmúlt tíz évben 51 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak. Ez derül ki a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) felméréséből, amely az Empirica piackutató intézet adatain alapul, és amelyet a Német Hírügynökség (dpa) szerzett meg.
A felmérésből kiderül, hogy például Berlinben, a tanulmányban szereplő legnagyobb városban a kért bérleti díjak a 2016 eleji átlagos 8,93 eurós négyzetméterenkénti árról 2026 elejére 15,80 euróra emelkedtek (ami 76,9 százalékos növekedést jelent). Hamburgban, a második legnagyobb városban a bérleti díjak 54,2 százalékkal 16,18 euróra, Münchenben pedig 51,6 százalékkal 23,26 euróra emelkedtek. Különösen meredek százalékos növekedést regisztráltak olyan városokban, mint Rostock, ahol a bérleti díjak 83 százalékkal emelkedtek, átlagosan 11 euróra, és Lübeck, ahol 71,3 százalékkal 12,52 euróra.
A felmérésből az is kiderült, hogy például Berlinben a kért lakbérek 83 százalékkal, átlagosan 11 euróra emelkedtek, Lübeckben pedig 71,3 százalékkal, 12,52 euróra.... Az országos lakbérek befagyasztásának péntektől vasárnapig tartó akciónapjai alkalmából Stefan Körzell, a DGB alelnöke határozottabb politikai fellépést sürget. Szerinte több beruházásra van szükség a szociális és állami lakásokba, valamint szigorúbb szabályozásra a túlzottan magas lakbérek ellen.
Körzell konkrétan azzal vádolta a kormánykoalíciót, hogy a lakhatási támogatások csökkentését tervezi. „Ezzel ismét a költségvetési kiróttétet a legkiszolgáltatottabbak ellen forgatják, ahelyett, hogy végre a nagy vagyonnal és örökséggel rendelkezőket vonnák felelősségre” – mondta a Német Hírügynökségnek (dpa).
Forrás: dpa-AFX
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 11:23
Előzmény: #14777  CsLaci
Szerintem az elmúlt napokban az RHM fregatt bisznisz részleges beárazása (Todi itt lentebb bemásolt cikke pl.) és elesése miatt RHM esett nagyot és rántotta magával a szektort. ETF hatás??? Hmmmm..........  utána elég szép felfelé kör lett belőle így  hadiipari rv eket túlhúzták felfelé.. így ma (szvsz) csak lefelé korreksőőn lehet: 
RHM, Saab, Thales, BAE, Leonardo. ezeket követem 
todi péntek, 10:06
A JP Motgan tartós olajáresésre fogad ahogy nézem:
A JPMORGAN 28 euróról 26 euróra csökkenti az ENI célárát. Túlsúlyozott.
ENI S.p.A.
20,46 euró0,20%31 perccel ezelőttRészvényértékelésA JPMORGAN 6 GBP-ről 5,50 GBP-re csökkenti a BP célárát. Semleges.
BP PLC5,435 euró0,24%31 perccel ezelőttRészvényértékelésA JPMORGAN 86 euróról 83 euróra csökkenti a TOTALENERGIES célárát. Túlsúlyozott.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek