Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 hétfő, 17:27
Előzmény: #12676  buythedip
Abból is van még dízel? Azt hittem azt már nem gyártják.
buythedip hétfő, 17:02
Előzmény: #12609  buythedip
Delivery Hero +10% ma
buythedip hétfő, 17:01
Előzmény: #12677  simonzoli13
Ez egy nehéz kérdés.A Porschénak nagyobb esélye van pattanni egyet innen 41-42ig, mint a Novonak €34 fölé mennie, ami kb ugyanakkora emelkedés százalékosan. Ettől még hosszabb távon a Novo a jobb, akkor is, ha szerintem új aljat csinál.
simonzoli13 hétfő, 16:42
A Porsche előbb lesz 50 euró mint a Novo Nordisk 40 euró!
buythedip hétfő, 16:38
Előzmény: #12675  todi
Egy jó dízel Cayenne kéne nekem az E osztály helyett. De ahhoz vissza kéne mennie a részvénynek a korábbi €120 csúcsra.
todi hétfő, 16:25
Előzmény: #12674  buythedip
Miért mondod, hogy csúnya? Szerintem meg szép. Főleg a Porsche Cayman.
buythedip hétfő, 16:20
Előzmény: #12673  simonzoli13
Porsche nagyon csúnya, persze lehet akár mélypont is, de 40-42 közt lőni fog rá a géppuskás.
simonzoli13 hétfő, 15:58
A Porsche is mehetne már 40 fölé!
Ishar
Ishar hétfő, 15:54
Előzmény: #12667  todi
Köszönöm!
todi hétfő, 15:29
Bettina Orlopp, a Commerzbank vezérigazgatója a Süddeutsche Zeitungnak elmondta, hogy az UniCredit felvásárlása drasztikus elbocsátásokat igényelhet, hasonlóan a HVB-nél végrehajtottakhoz, hogy elérjék az Andrea Orcel által említett 35%-os költséghányadot. Hangsúlyozta, hogy hajlandó tárgyalni, de konkrét terveket követelt; az UniCredit a Commerzbank 26%-át birtokolja, önkéntes csereajánlatot tettek, és több mint 30%-os részesedést szeretnének megszerezni ellenőrző részesedés nélkül.
todi hétfő, 15:28
Az EU és a Mercosur-országok közötti szabadkereskedelmi megállapodás ideiglenesen 2026. május 1-jétől alkalmazható az Európai Bizottság szerint. A hivatalos hatálybalépést az Európai Parlament által kért Európai Bíróság (EB) felülvizsgálata késlelteti; a vámok csökkentése várhatóan különösen lehetőségeket kínál az autóipar, a gépipar és a gyógyszeripar számára.
todi hétfő, 15:22
Az USA figyelmezteti az EU-t, hogy elveszítheti az amerikai cseppfolyósított földgázhoz (LNG) való preferenciális hozzáférést, ha nem születik kereskedelmi megállapodás. Ez a fenyegetés súlyosbítja a feszültséget a transzatlanti kereskedelmi kapcsolatokban.
todi hétfő, 15:19
Trump bejelentette, hogy a Hormuzi-szorost közösen fogják ellenőrizni. A stratégiailag fontos szorost hamarosan újra megnyílik, ha ez sikeresnek bizonyul.
Trump kijelentette, hogy Irán beleegyezett, hogy nem fejleszt atomfegyvereket.
todi hétfő, 15:07
Előzmény: #12665  Ishar
Az OMV nem a gáz meg az olaj miatt esik.
MEGÁLLÓBAN AZ OMV RÉSZVÉNYEI?
Tavaly az Egyesült Arab Emírségek (EAE) állami tulajdonú Masdar energiacége részesedést szerzett Ausztria legnagyobb ipari vállalatának, az OMV AG-nek (WKN: 874341 | ISIN: AT0000743059 | Tőzsdei szimbólum: OMV) hatalmas hidrogénprojektjében az alsó-ausztriai Bruck an der Leithában. Ez a projekt ad otthont Ausztria legnagyobb elektrolizátorának, és a Masdar 49%-os részesedést szerzett. Az OMV AG irányítja a projekt működését, de az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonú vállalata jelentős, több százmillió eurós kockázatot vállal ezzel a közvetlen befektetéssel. A hidrogéntermelő üzem az ötödik legnagyobb lesz a maga nemében, és a tervek szerint 2027 végén kezdi meg a hidrogéntermelést. A tervek szerint évente körülbelül 23 000 tonna zöld hidrogént fognak előállítani, amelyet egy 22 km-es csővezetéken keresztül szállítanak majd az OMV schwechati finomítójába.
Az OMV AG lesz felelős a projekt operatív irányításáért, de az Egyesült Arab Emírségek állami tulajdonában lévő vállalata jelentős kockázatot vállal ezzel a több százmillió eurós közvetlen befektetéssel. A részvények árfolyama azonban az utóbbi időben meredeken esett, részben a vállalat egy másik részlegében tapasztalható nyugtalanság miatt. A piaci szereplők elégedetlenségüket fejezték ki a Borouge Group International (BGI) közös vállalat tervezett tőzsdei bevezetésének (IPO) lemondása vagy elhalasztása miatt. A BGI az OMV leányvállalatának, a Borealisnak, az Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) leányvállalatának, a Borouge-nak és a felvásárolt Nova Chemicalsnek az egyesülése. A közös vállalat egyesülése várhatóan ebben a hónapban befejeződik, de ez elmarad a 2025 márciusában bejelentett ütemtervtől. Ez késlelteti a tervezett tőkeemelést is, ami tompítja a piaci lelkesedést. Ennek következtében a részvények árfolyama a múlt hét utolsó két kereskedési napján akár 7,8%-ot is esett.
todi hétfő, 15:01
Előzmény: #12663  thinkpositive
Nem ez a legbetegebb dolog.
Nézzük meg hogyan hat a háború az olajáron keresztül a német cégekre fundásan:
Vonovia: minden szinte zöld ő piros. Pedig az olajáremelkedés gyakorlatilag nem érinti. Drágább a fűtés, továbbadja a költséget a bérlőknek mint mindenhol szokás.
TUI: 2 hajója 1 hónapja áll, repülők, hajók tankolása drágul, kiesik egy csomó turisztikai célpont amiket viszont vagy lefoglalt vagy saját tehát van egy magas fix költsége ami ilyenkor is ketyeg. Ma +5% és a háború eleje óta kevesebbet esett mint a Vonovia.
De majd a következő negyedéves jelentések helrteteszik a dolgokat. 
Autóipar, vegyiipar hatalmas energiaszükséglet , gázigény. De sebaj, ezek is zöldek.
Stb stb………
Ishar
Ishar hétfő, 14:50
ÖMV napok óta fordítva van bekötve: olajár emelkedés esés, olajár csökkenés emelkedés. 
buythedip hétfő, 13:05
Előzmény: #12663  thinkpositive
Nekem ott margin call volt, Russel futures long-on, 1800nál.
Már nem tudtam, mit adjak el hogy tartani tudjam, elvesztettem a számaegyenlegem 2/3-át.
Utána visszavonta a vámokat és 45%-ot ralizott nélkülem.
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 13:00
Előzmény: #12659  todi
Teljesen beteg, de meg kell próbálni alkalmazkodni.
Tavaly ugyanez ment a vámokkal: beijeszt, elhalaszt, visszavon.
buythedip hétfő, 12:34
Ma bejelzett a TUI, hogy 6,4re esett és a Siemens Healthineers hogy 36 lett, de nem vettem semmit.
TheSnake2020 hétfő, 12:31
Előzmény: #12652  TheSnake2020
Dobtam 21.38. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek