Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive ma, 17:14
Előzmény: #11817  Zoltanovitsch
Az a baj csak, hogy a Ferrarid idő közben zöld lett és hát mindenki tudja, hogy az igazi Ferrari szín a piros. Nem érzel némi diszkomforot emiatt? :D
thinkpositive
thinkpositive ma, 17:09
Előzmény: #11818  buythedip
Ha 2011-ben vett Novo-d lenne, akkor verhetnéd a fejed a falba miért nem adtad 20-szoros áron. :)
Köszi az indoklást, viszont 1,4 igaz Zeiss-re is, a 2,3 meg 10 hónapos időtávon nem biztos, hogy meghatározó lesz. Én már most nagyon várom az év végét, hogy kiderüljön. :D
buythedip ma, 12:02
Előzmény: #11817  Zoltanovitsch
Ferrari szép.
De ez még mindig lehet egy jobb váll.
Hetesen a 200MA visszaverte.
Nem tudom, mit gondoljak. Elég nagy forgalmú a zöld gyertya a héten.
buythedip ma, 12:01
Előzmény: #11812  thinkpositive
Legszívesebben egy 50DKK-n vett Novoban ülnék, de 2011ben volt utoljára annyi :)
Novora szavaztam, mert
1. Healthcare szektortól sokat várok idén
2. Nagy forgalommal védte a dupla aljat
3. Zeiss még nem este ki magát teljesen, időben már közel van a forduló, árban talán kicsivel 20 felett?
4. Ismert név, és az ilyenek könnyebben értékelődnek túl, mint alul.
Novo is eshet még egy utolsót. Baromira manipulált a sok kamu hírrel.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 11:19
Előzmény: #11759  buythedip
Ferrari
Száguldás Porsche szerelem száguldás.... khöm... Ferrari lett, maradhat? :D 
Na már eskü nyitottam a buxám h 270 alatt olyat ráveszek...de ok. a jelentés guidance tetszett a népnek így most fel. Jó akkor nem bővítek. Nézem lefordul -e újra, v végre tartósan up?  :) 
Amúgy ezzel kizöldült a portfólióm...nem azt mondom hogy emelkedett :D Hanem kizöldült! 
(Nem nagy kunszt mert én csak lassú bálnákra lövök s csak várni kell és kevés rv em van : 5  A többi kess így egy gyenge dolla erőtlenedés miatt simán csökken a portfolióm a zöldülő rv ek mellett is -kivéve amikor a rv eim is ütik)  :D 
balentum
balentum szombat, 11:14
Előzmény: #11815  thinkpositive
Köszi szépen.
thinkpositive
thinkpositive szombat, 11:01
Előzmény: #11813  balentum
HelloFresh
Persze hogy benne lehet, akár még több is, de nem akarnám magam túl sokat ismételni lentebb leírtam, én itt nem tartom jó vételnek. Megjegyzem 01.21-én sem tartottam annak és volt benne pár hét alatt 20%.

Zeiss
Év eleje óta sokszor szóba került, az esés körül pedig főleg, jöttek az érvek pro/kontra. Minden fontos információt megtalálsz, a hétvége pedig remek alkalom egy kis visszaolvasásra. :) Én nagyjából itt (#11004) kezdeném: https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9680460

Jah, és soha ne kereskedj más, különösképpen számodra ismeretlen emberek véleménye alapján. ;)
balentum
balentum szombat, 10:24
Előzmény: #11812  thinkpositive
A Zeiss-ben van valamilyen fundás esemény amiért ez az esés lezajlott, vagy valami ami reményt adhat az emelkedésre?
Válaszodat előre is köszönöm.
balentum
balentum szombat, 10:04
Előzmény: #11811  thinkpositive
https://invst.ly/1fh6di
Végül is nem mertem venni 5 alatt, mert féltem,  hogy még lejjebb nyomják.
Rövid távon azért a réstöltés benne lehet?
thinkpositive
thinkpositive szombat, 09:48
Előzmény: #11800  Zoltanovitsch
Ez még sajnos nem az eufória, ahogy lentebb írtam. De remek alkalom egy újabb szavazásra. :D

### Szavazás ###
Nyomjon felfelét az, aki év végéig szívesebben ülne egy 50-en vett Novo-ban.
Nyomjon lefelét az, aki év végéig szívesebben ülne egy 30-on vett Zeiss-ben.

Kiértékelés év 2026.12.31-én, ha el nem felejtem. Nem az akkori záró, hanem az addigi legmagasabb árfolyamhoz számított legnagyobb profit/legkisebb veszteség számít. Megelőlegezem, hogy ha már ilyen szerencsétlen a beszálló, akkor mindenki eladna a csúcson.
Én maradok a Zeiss-nél, ha már így alakult, és nem is cserélnék, de a Novo szerintem több szavazatot fog kapni.
thinkpositive
thinkpositive szombat, 09:35
Előzmény: #11810  simonzoli13
:) Hogy mi lesz azt nem tudom, de a jelek nem arra utalnak, hogy mostanában lenne 6.
Minden a short-on múlik. Csak a 0,5% felettiekből már több mint 17 millió db van. Ezek szisztematikus zárása az egekbe repítheti akár rövid távon is, de ahhoz kellene valami jó ok is. A heti preliminary-nak nem volt éppen kedvező fogadtatása és abban nagyjából minden benne van, ami a márciusi jelentésben lesz várható. Első negyedéves pedig csak májusban jön, úgyhogy van még ideje bőven. Fundásan én 2026-ot jobb évnek várom, mint 2025-öt, de ha így is lesz nem tudni, hogy mi csapódik le belőle az árfolyamra, és az idei éves jelentés is csak 1 év múlva lesz még.
Mindazonáltal az árfolyam igen heves mozgásokat képes produkálni mindkét irányban bármilyen látszólagos ok nélkül. Ez egyben az előnye és a hátránya is, mert gyorsan lehet nagyot szakítani vele, de nagyon nehezen kiszámítható. Egyszóval veszélyes, elveszítette a 4 évvel ezelőtti értékének 95%-át, és vannak papírok amik ekkora pofon után már nem álltak fel soha. Szerintem itt azért menni fog, viszont befektetésre biztosan vannak jóval kevésbé kockázatos lehetőségek.
simonzoli13 szombat, 08:15
Előzmény: #11806  thinkpositive
A Hellofresh ezek szerint előbb lesz 3,8 mint 6?
Borisz péntek, 21:37
Előzmény: #11801  vcsmate
Úgy emlékszem Nacky foglalkozott Shopper Parkkal behatóbban, szerintem őt kérdezd.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 21:20
Carl Zeiss
Huh. Úgy néz ki, hogy a 40-ről való esésben a fibo x.618-as szintjei nyújtottak valamekkora támaszt. 1.618-on nem sokat gondolkozott, de a tegnapi nappal már a 2.618-at is letörte. Mégpedig erős forgalommal, és ez nem jó. Nem vettem volna 30 felett, ha ezt előbb meglátom, de akkor éppen olyan hihetetlennek tűnt a további esés, mint most az, hogy még a 27 sem tartota meg és hogy egy értelmes korrekciós fázis sem volt azóta. https://invst.ly/1fgz14
A mai emelkedés is csak pont ezt a szintet tesztelte vissza, tehát hiába mutat jól a sok százalék, itt még nincs túl sok ok az ünneplésre. Ha újra legalább 27 felett zárna 1-2 napig, akkor talán. Ha nem, akkor viszont jöhet a 3.618? Az bizony 20 alatt van, ráadásul egy 12 éves mélypont és az ott eltöltött némi idő miatt egyben újabb támaszszintnek is nézhető. Ezen felül kirajzolódik egy csatorna is, ami a csúcstól indul és aminek az alja szintén ennek a szintnek a közelében van. https://invst.ly/1fgz1-
Ezt az aljat az esés során nem sokszor érintette (22.05 -> 23.10 -> 24.12), de az időpontok mutatnak némi periodicást (1+ év) és eszerint is épp itt az idő egy új alkalomra. Ami viszont jó, hogy a tető érintése is hasonlóan néz ki (21.09 -> 24.03; ~2,5év), amit tartva őszre akár ismét 40 körül lehetne.
Ilyen időtávon elképesztően sokminden közebeszólhat cégen belül és kívül is, ezért fura lene, ha minden ezek szerint alakulna, de a dolgok nagyon egybevágnak, a technikai dolgokon felül pedig még a fundás bizonytalanság is ráerősíthet a következő időszakban.
Számomra most ez a kedvezőtlen forgatókönyv, de természetesen nem leszek túl szomorú, ha jövő héten mégis felfelé venné az irányt. :)
A céggel kapcsolatos megítélésem nem változott.
buythedip péntek, 21:15
Előzmény: #11803  labdaszedo
Szerintem még nem. De tévedhetek.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 20:43
Előzmény: #11700  thinkpositive
Csütörtök délután, az amcsi nyitásig egészen úgy tűnt, hogy ezen a héten nem lesz világvége, aztán a zárás előtt 1-2 órával próbálta az aznapi elmaradást behozni. Így is sikerült odaverni egy csomó papírnak, de ez már nem volt az igazi. A heti DAX még éppen zöld lett, de jövő hétre én már pirosat várok.
 - Medios
17,36-os csúccsal tegnap délutánig nagyon jól nézett ki. Innen némileg visszaesett, de még így is bőven a csatorna tetején van. A februári prezentációjuk továbbra is rózsás képet fest a jövőről:
https://investors.medios.group/fileadmin/IR_Download/260201_Medios_Company_Presentation.pdf
 - SGL Carbon
Szintén új csúcson járt (4,81) és szintén tegnap délutánig nézett ki nagyon jól, azóta a 3,7 utáni első érdemleges korrekciót hajtotta végre, de záróra így is visszament 4,64-ig. Ha tovább korrigál is 3,9 alá már semmiképpen nem kellene mennie, de könnyen lehet, hogy már 3 közelébe sem megy egy ideig. 10(!) hete zöldben, de a lendület (forgalom) kicsit csökkent. 4,6-on egy komolyabb támasz/ellenállás szint van, ennek tartós átlépésével akár 7,5-ig szabad lehet az út. https://invst.ly/1fgyqs
 - Steico
Végül 25,75 lett a teteje, azóta erőteljes korrekcióban, 23,1-nél zárt. 21 alján potenciális belépési lehetőség.
 - Stratec
Nem igazán értem mi folyik, 5 hete folyamatosan esik, semmi hír, pénzügyileg elvileg stabil, célárak jóval magasabban, jelentés még messze. Leért a 19,5-es támaszhoz, ami 16 éves mélypont és novemberben kétszer is megtámasztotta. Szűk stoppal ez egy elég jó vételi szint szerintem, de bővíteni most nem akarok a hétre pedig elég volt 1 jónak látszó vétel. :) Csak a tipp kedvéért jövő héten 21 felett.
 - HelloFresh
10,92% -> 12,05%, ezzel új csúcson a short. Nagyon sokáig húzta, de végül a korábban már elnapolt határidőmön belül meglett a 4,x. Az 5,25-öt tulajdonképpen nem érintette, hanem egyszerűen átugrott rajta, most pedig alulról kapargatja. A mostani mozgással az általam várt első szintet teljesítette, de én csak a harmadikon fogok venni, ha eljut odáig. :)
 - Vonovia
Kedd délig tartotta a háromszög felső szára, utána viszont elemi erővel tört fel, forgalommal, megerősítéssel vitte át az össze vonalat, háromszöget, ellenállás szintet és köztük a legfontosabbat a 9 hónapja tartó csökkenő csatorna tetejét is. https://invst.ly/1fgys2
Ezzel új időszámítás kell hogy kezdődjön. Kicsit büszke vagyok magamra, hogy 0,22-vel az alja felett sikerült nagyobb tételben vennem. Legalább ez a tudat boldogít, ha már profitot nem sikerült sokat hozni belőle. :) Kíváncsi vagyok milyen új struktúra rajzolódik majd ki belőle, de egyelőre nem tartom valószínűnek hogy visszaszállok, mert nem látok benne túl nagy növekedési potenciált. 
 - Grand City Properties 
Mint említettem nagyjából együtt mozognak a nagy tesóval, de 9,3-nál tisztább volt a képe, az emelkedésben előrébb járt és néhány százalékkal többet lehetett volna rajta fogni így rövid távon. Úgyhogy nálam inkább ez lett a nyertes. A Vonoviát nem bánom, hogy nem vettem ezt egy kicsit igen.
 - Carl Zeiss
Külön veszem, mert már így is hosszú.
 - Eutelsat
A héten elég sok hír volt és a jelentés is meglehetősen kedvező fogadtatásban részesült, annak ellenére hogy itt továbbra is a sztori a fő mozgatórugó nem a számok. A múlt heti éket kicsit megnyújtottam, ma ebből is kitört, de zárásra visszatért, igaz csak jóval gyengébb forgalommal mint ami nyitás után volt, így továbbra is van ok bizakodásra. https://invst.ly/1fgyta
 - Siemens Healthineers
A múlt hét pénteki kalapácsot nem sikerült megerősítenie, lefelé vette az irányt. 39,91-es aljjal és 40,5-es záróval kapaszkodik a szakadék szélén. Az elmúlt hetekben több hasonló helyzet volt máshol és van ami sikeresen vissza is fordult (pl: Renault). Ez is egy kecsegtető vételi helyzet, a néhány héten belüli 10% még mindig benne van, de a stop itt is erősen ajánlott.
 - Formycon
Felfelé tört ki a háromszögből, de csak 24-ig ment, eléggé erőtlen, egyelőre nem vonzó.
 - Nordex
A viszonylag kedvező hangulat ellenére is tovább csökkent. A csúcstól még csak 10%-ot esett, de a Vestas ugyanezen a idősíkon már közel 25% mínusznál jár. Úgy tűnik nem túl kedvező most a "széljárás", miközben az energia szektor jeles képviselője (Siemens Energy) újabb magasságokba tört. Jelentés közeleg: 02.26.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 19:58

(Na akkor szennyezzük össze a lyurós topikot is ezzel a gyötrelemmel!  Hihihihi Csak mert hasonló.  Éljen a Cariprazine -szesz kombó) :) 
SANOFI ADR
https://invst.ly/1fgy32
S akkoron Isten ledobott egy gyógy részvényt kedző Zolinak és így szólott vala:
"LEGYÉL FIAM BÁTORAK, TANLUJ MEG SÁVOSAN TRÉDELNI ÉS VEGYÉL EBBŐL MINDÉG 45 KÖRNYÉKÉN S ADJAD KINEK KÖLL 53 FÉLNÉL!  SZÍVESEN FIAM!"
buythedip péntek, 15:12
Renault, Stellantis, Hellofresh úgy néz ki, megmenekült és emelkedni fognak.
labdaszedo péntek, 12:08
Zeiss fordul?
buythedip péntek, 12:08
Előzmény: #11800  Zoltanovitsch
A tegnapi JP Morgan 'sell' ajánlás is jókor jött, na.
vcsmate
vcsmate péntek, 10:46
Shopper parkról mi a véleményetek?

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek