Ha 2011-ben vett Novo-d lenne, akkor verhetnéd a fejed a falba miért nem adtad 20-szoros áron. :) Köszi az indoklást, viszont 1,4 igaz Zeiss-re is, a 2,3 meg 10 hónapos időtávon nem biztos, hogy meghatározó lesz. Én már most nagyon várom az év végét, hogy kiderüljön. :D
Legszívesebben egy 50DKK-n vett Novoban ülnék, de 2011ben volt utoljára annyi :) Novora szavaztam, mert 1. Healthcare szektortól sokat várok idén 2. Nagy forgalommal védte a dupla aljat 3. Zeiss még nem este ki magát teljesen, időben már közel van a forduló, árban talán kicsivel 20 felett? 4. Ismert név, és az ilyenek könnyebben értékelődnek túl, mint alul. Novo is eshet még egy utolsót. Baromira manipulált a sok kamu hírrel.
Ferrari Száguldás Porsche szerelem száguldás.... khöm... Ferrari lett, maradhat? :D Na már eskü nyitottam a buxám h 270 alatt olyat ráveszek...de ok. a jelentés guidance tetszett a népnek így most fel. Jó akkor nem bővítek. Nézem lefordul -e újra, v végre tartósan up? :) Amúgy ezzel kizöldült a portfólióm...nem azt mondom hogy emelkedett :D Hanem kizöldült! (Nem nagy kunszt mert én csak lassú bálnákra lövök s csak várni kell és kevés rv em van : 5 A többi kess így egy gyenge dolla erőtlenedés miatt simán csökken a portfolióm a zöldülő rv ek mellett is -kivéve amikor a rv eim is ütik) :D
HelloFresh Persze hogy benne lehet, akár még több is, de nem akarnám magam túl sokat ismételni lentebb leírtam, én itt nem tartom jó vételnek. Megjegyzem 01.21-én sem tartottam annak és volt benne pár hét alatt 20%.
Zeiss Év eleje óta sokszor szóba került, az esés körül pedig főleg, jöttek az érvek pro/kontra. Minden fontos információt megtalálsz, a hétvége pedig remek alkalom egy kis visszaolvasásra. :) Én nagyjából itt (#11004) kezdeném: https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9680460
Jah, és soha ne kereskedj más, különösképpen számodra ismeretlen emberek véleménye alapján. ;)
Ez még sajnos nem az eufória, ahogy lentebb írtam. De remek alkalom egy újabb szavazásra. :D
### Szavazás ### Nyomjon felfelét az, aki év végéig szívesebben ülne egy 50-en vett Novo-ban. Nyomjon lefelét az, aki év végéig szívesebben ülne egy 30-on vett Zeiss-ben.
Kiértékelés év 2026.12.31-én, ha el nem felejtem. Nem az akkori záró, hanem az addigi legmagasabb árfolyamhoz számított legnagyobb profit/legkisebb veszteség számít. Megelőlegezem, hogy ha már ilyen szerencsétlen a beszálló, akkor mindenki eladna a csúcson. Én maradok a Zeiss-nél, ha már így alakult, és nem is cserélnék, de a Novo szerintem több szavazatot fog kapni.
:) Hogy mi lesz azt nem tudom, de a jelek nem arra utalnak, hogy mostanában lenne 6. Minden a short-on múlik. Csak a 0,5% felettiekből már több mint 17 millió db van. Ezek szisztematikus zárása az egekbe repítheti akár rövid távon is, de ahhoz kellene valami jó ok is. A heti preliminary-nak nem volt éppen kedvező fogadtatása és abban nagyjából minden benne van, ami a márciusi jelentésben lesz várható. Első negyedéves pedig csak májusban jön, úgyhogy van még ideje bőven. Fundásan én 2026-ot jobb évnek várom, mint 2025-öt, de ha így is lesz nem tudni, hogy mi csapódik le belőle az árfolyamra, és az idei éves jelentés is csak 1 év múlva lesz még. Mindazonáltal az árfolyam igen heves mozgásokat képes produkálni mindkét irányban bármilyen látszólagos ok nélkül. Ez egyben az előnye és a hátránya is, mert gyorsan lehet nagyot szakítani vele, de nagyon nehezen kiszámítható. Egyszóval veszélyes, elveszítette a 4 évvel ezelőtti értékének 95%-át, és vannak papírok amik ekkora pofon után már nem álltak fel soha. Szerintem itt azért menni fog, viszont befektetésre biztosan vannak jóval kevésbé kockázatos lehetőségek.
Carl Zeiss Huh. Úgy néz ki, hogy a 40-ről való esésben a fibo x.618-as szintjei nyújtottak valamekkora támaszt. 1.618-on nem sokat gondolkozott, de a tegnapi nappal már a 2.618-at is letörte. Mégpedig erős forgalommal, és ez nem jó. Nem vettem volna 30 felett, ha ezt előbb meglátom, de akkor éppen olyan hihetetlennek tűnt a további esés, mint most az, hogy még a 27 sem tartota meg és hogy egy értelmes korrekciós fázis sem volt azóta. https://invst.ly/1fgz14 A mai emelkedés is csak pont ezt a szintet tesztelte vissza, tehát hiába mutat jól a sok százalék, itt még nincs túl sok ok az ünneplésre. Ha újra legalább 27 felett zárna 1-2 napig, akkor talán. Ha nem, akkor viszont jöhet a 3.618? Az bizony 20 alatt van, ráadásul egy 12 éves mélypont és az ott eltöltött némi idő miatt egyben újabb támaszszintnek is nézhető. Ezen felül kirajzolódik egy csatorna is, ami a csúcstól indul és aminek az alja szintén ennek a szintnek a közelében van. https://invst.ly/1fgz1- Ezt az aljat az esés során nem sokszor érintette (22.05 -> 23.10 -> 24.12), de az időpontok mutatnak némi periodicást (1+ év) és eszerint is épp itt az idő egy új alkalomra. Ami viszont jó, hogy a tető érintése is hasonlóan néz ki (21.09 -> 24.03; ~2,5év), amit tartva őszre akár ismét 40 körül lehetne. Ilyen időtávon elképesztően sokminden közebeszólhat cégen belül és kívül is, ezért fura lene, ha minden ezek szerint alakulna, de a dolgok nagyon egybevágnak, a technikai dolgokon felül pedig még a fundás bizonytalanság is ráerősíthet a következő időszakban. Számomra most ez a kedvezőtlen forgatókönyv, de természetesen nem leszek túl szomorú, ha jövő héten mégis felfelé venné az irányt. :) A céggel kapcsolatos megítélésem nem változott.
Csütörtök délután, az amcsi nyitásig egészen úgy tűnt, hogy ezen a héten nem lesz világvége, aztán a zárás előtt 1-2 órával próbálta az aznapi elmaradást behozni. Így is sikerült odaverni egy csomó papírnak, de ez már nem volt az igazi. A heti DAX még éppen zöld lett, de jövő hétre én már pirosat várok. - Medios 17,36-os csúccsal tegnap délutánig nagyon jól nézett ki. Innen némileg visszaesett, de még így is bőven a csatorna tetején van. A februári prezentációjuk továbbra is rózsás képet fest a jövőről: https://investors.medios.group/fileadmin/IR_Download/260201_Medios_Company_Presentation.pdf - SGL Carbon Szintén új csúcson járt (4,81) és szintén tegnap délutánig nézett ki nagyon jól, azóta a 3,7 utáni első érdemleges korrekciót hajtotta végre, de záróra így is visszament 4,64-ig. Ha tovább korrigál is 3,9 alá már semmiképpen nem kellene mennie, de könnyen lehet, hogy már 3 közelébe sem megy egy ideig. 10(!) hete zöldben, de a lendület (forgalom) kicsit csökkent. 4,6-on egy komolyabb támasz/ellenállás szint van, ennek tartós átlépésével akár 7,5-ig szabad lehet az út. https://invst.ly/1fgyqs - Steico Végül 25,75 lett a teteje, azóta erőteljes korrekcióban, 23,1-nél zárt. 21 alján potenciális belépési lehetőség. - Stratec Nem igazán értem mi folyik, 5 hete folyamatosan esik, semmi hír, pénzügyileg elvileg stabil, célárak jóval magasabban, jelentés még messze. Leért a 19,5-es támaszhoz, ami 16 éves mélypont és novemberben kétszer is megtámasztotta. Szűk stoppal ez egy elég jó vételi szint szerintem, de bővíteni most nem akarok a hétre pedig elég volt 1 jónak látszó vétel. :) Csak a tipp kedvéért jövő héten 21 felett. - HelloFresh 10,92% -> 12,05%, ezzel új csúcson a short. Nagyon sokáig húzta, de végül a korábban már elnapolt határidőmön belül meglett a 4,x. Az 5,25-öt tulajdonképpen nem érintette, hanem egyszerűen átugrott rajta, most pedig alulról kapargatja. A mostani mozgással az általam várt első szintet teljesítette, de én csak a harmadikon fogok venni, ha eljut odáig. :) - Vonovia Kedd délig tartotta a háromszög felső szára, utána viszont elemi erővel tört fel, forgalommal, megerősítéssel vitte át az össze vonalat, háromszöget, ellenállás szintet és köztük a legfontosabbat a 9 hónapja tartó csökkenő csatorna tetejét is. https://invst.ly/1fgys2 Ezzel új időszámítás kell hogy kezdődjön. Kicsit büszke vagyok magamra, hogy 0,22-vel az alja felett sikerült nagyobb tételben vennem. Legalább ez a tudat boldogít, ha már profitot nem sikerült sokat hozni belőle. :) Kíváncsi vagyok milyen új struktúra rajzolódik majd ki belőle, de egyelőre nem tartom valószínűnek hogy visszaszállok, mert nem látok benne túl nagy növekedési potenciált. - Grand City Properties Mint említettem nagyjából együtt mozognak a nagy tesóval, de 9,3-nál tisztább volt a képe, az emelkedésben előrébb járt és néhány százalékkal többet lehetett volna rajta fogni így rövid távon. Úgyhogy nálam inkább ez lett a nyertes. A Vonoviát nem bánom, hogy nem vettem ezt egy kicsit igen. - Carl Zeiss Külön veszem, mert már így is hosszú. - Eutelsat A héten elég sok hír volt és a jelentés is meglehetősen kedvező fogadtatásban részesült, annak ellenére hogy itt továbbra is a sztori a fő mozgatórugó nem a számok. A múlt heti éket kicsit megnyújtottam, ma ebből is kitört, de zárásra visszatért, igaz csak jóval gyengébb forgalommal mint ami nyitás után volt, így továbbra is van ok bizakodásra. https://invst.ly/1fgyta - Siemens Healthineers A múlt hét pénteki kalapácsot nem sikerült megerősítenie, lefelé vette az irányt. 39,91-es aljjal és 40,5-es záróval kapaszkodik a szakadék szélén. Az elmúlt hetekben több hasonló helyzet volt máshol és van ami sikeresen vissza is fordult (pl: Renault). Ez is egy kecsegtető vételi helyzet, a néhány héten belüli 10% még mindig benne van, de a stop itt is erősen ajánlott. - Formycon Felfelé tört ki a háromszögből, de csak 24-ig ment, eléggé erőtlen, egyelőre nem vonzó. - Nordex A viszonylag kedvező hangulat ellenére is tovább csökkent. A csúcstól még csak 10%-ot esett, de a Vestas ugyanezen a idősíkon már közel 25% mínusznál jár. Úgy tűnik nem túl kedvező most a "széljárás", miközben az energia szektor jeles képviselője (Siemens Energy) újabb magasságokba tört. Jelentés közeleg: 02.26.
(Na akkor szennyezzük össze a lyurós topikot is ezzel a gyötrelemmel! Hihihihi Csak mert hasonló. Éljen a Cariprazine -szesz kombó) :) SANOFI ADR https://invst.ly/1fgy32 S akkoron Isten ledobott egy gyógy részvényt kedző Zolinak és így szólott vala: "LEGYÉL FIAM BÁTORAK, TANLUJ MEG SÁVOSAN TRÉDELNI ÉS VEGYÉL EBBŐL MINDÉG 45 KÖRNYÉKÉN S ADJAD KINEK KÖLL 53 FÉLNÉL! SZÍVESEN FIAM!"
Eurós részvények vitasarok