Az 1.6 mélypontról felment 1.9 ig ami közel 20% és gyors volt. Most korrekció 1.8 tájékára és kb. 2.20 a következő lépcső ha jobban fel nem rántják. Ott van egy támasza.3oo ig hamar mehet mert bőven van tér Figyelni kell a hírekben az EU pénzcsapokat mikor nyitják .
** Shares in Renault RNO fall around 5% to their lowest since October, with an analyst and a trader pointing to the French carmaker's comments at Oddo BHF's event** Oddo says Renault has suggested its margins could be down a bit but with positive topline development** "There is nothing new in what Oddo is reporting. We are not issuing a warning, but rather repeating messages that are already well known and have been circulating for a long time," Renault's spokesperson says** "We feel the relatively cautious message into 2026 profitability might be seen as disappointing with margin not ruled out to be below 6% vs cons at 6.2%," Oddo says in a note
Jó reggelt! Pumával, meg amiket egyébként írsz a tőzsdéről egyetértek. Hát a Fotex likviditása, árának alakulása a tavalyi évben és idén az szerintem is tragikus. Van külön Fotex topik, ott egyetlen kommentelő nagyon megrögzötten és határozottan 10-11-12€-s árról ír és álmodozik arról, hogy milyen bölcs dolog tartani, milyen jól jár majd akinek van Fotexe. Én sajnos kételkedek ebben. Valójában- ahogyan írtad is 2,2€ a tőzsdei ár, de még annyiért sem lehetne eladni. Nekem halvány lila lövésem sincsen ezzel a részvénnyel kapcsolatban. Még anno forintért szedegettem össze belőle 2 ezer darabot. Mivel eurós részvény, így talán beleillik ennek a topiknak a profiljába. Van itt számos fórumtárs akik az eszükre hallgatva kereskednek, fundamentumok, technikai kép alapján mondhatom profi szinten elemeznek. Ezen túlmenően van kompetenciájuk a széleskörű információ begyűjtéshez és jól következtetnek a jövő lehetséges történéseiről. Hálás lennék, ha áldoznának rá időt, utána néznének, "körbe szimatolnák" és megosztanák itt, hogyan látják a Fotex részvényt.
Szia! Igazad lett, megkövetlek érte! Nekem, marhának volt sok, hiszen belevettem, de sajnos mégsem hittem benne kellőképpen, dobtam. A tőzsde szinte szerencsejáték, akár egy butus maki is jó irányba mutathat néha, ennyi! Én szimplán MARHA voltam!!! A tőzsdén számtalan lehetőség adódik még arra, hogy "megszerezzük a világ minden pénzét" vagy elbukjuk mindenünket!! Apropó, az a retek fotex már csak 2,2 euró, ez nagyobb baj mint a Vonovia!
Carl Zeiss :D Így van, sem a PE sem a PB nem vonzó. Az EPS két év alatt feleződött, ahogyan az árfolyam is. A márciusban fizetendő osztalék kicsivel, de kevesebb lesz mint a tavalyi (0,6 -> 0,55). Ennél az üzleti év 09.30-ig tart, így az éves jelentés már megvan. https://www.zeiss.com/meditec-ag/en/media-news/press-releases/2025/annual-report.html A kilátás nem tűnik rossznak, de olyannak sem amire mindenki ráharapna. Első 3 havi jelentés 1 hónap múlva 02.12-én. A kétnapos emelkedés jó részét ma visszaadta. Lehet, hogy csak a résig megy vissza, de nekem most szimpatikusabb ez a csökkenő csatorna. https://invst.ly/1eiat5 Normál körülmények között ennek az alját 37,x-en próbálnám megcsípni, esetleg egy újabb nagyobb leszúrást. Egyelőre csak figyelem tovább és várok.
Infihez gratulálok! Vonohoz pedig azt kívánom amit magamnak is- kitartás, éljen és virágozzék a német ingatlan piac, a kamatok meg csökkenjenek nullára és egyszer legyen már igaza az elemzőknek is, (vagyis teljesüljön az akkor megjelent célár, amikor 30€ közelében beszopattak)!
Szia :) így igaz, október vége felé valóban belelátni véltem a 32őt, de szerintem úgy fogalmazhattam, hogy "akár" 32 is....., aztán esett tovább. De ez ilyen szakma. Nem jöhet össze mindig minden, ha 10ből 6-7szer elcsípsz egy jó menetet és a maradékból jobb esetben csak 1et kell stoppolni, az alapkoncepció gyökeres változása miatt, akkor már jó a szumma. Majd talán 1hét múlva azt is írtam, hogy ne csak a számat tépjem, bele is veszek, és ez meg is történt. 2025.11.12én megvettem 26.10ért az első egységet, azóta nem vettem még. Akkorát nem esett, és olyan nagyon konkrétan sem indult el. De ha jelentőset esik (és még látom benne a vételem indokát, vagyis nem változik a nagy kép ) gondolkodás nélkül higítok, ha pedig indul a kitörés szintén még egyszer ekkora egységgel beszállok. Vonovia sosem volt az a túl hypolt "trendi" rv, nem is az a célom vele. Sima beleülés és kivárás. Ilyen is kell. Van még pár ilyenem, ami elég nyögve-nyelősen akar indulni, akár egy SAP, akár egy Wacker, de majd azok ideje is eljön :) mint ahogy az Infineon is beérett. Remélem közös örömmel rakjuk a Vonóra a trailing STOP-ot mielőbb együtt 32nél :)
Ránézek friss szemmel: 2024-ben a 34-es szint állította meg az esést, ezek az aljak a 200 heti mozgóátlaggal is magyarázhatóak, ami most 36.28, szóval fenntartom hogy a 34 a biztonságos kiszálló. Persze ha invesztálnak bele és elkezdenek javulni a számok, bármennyi lehet.
Nosztalgiázzunk kicsit! A tavaly november itt a blogon többségében a Pumáról szólt, amikor kis túlzással mindenki Puma szakértővé vált, de a frontember Te voltál. November 26-án feltettél egy kérdést: "Meddig mehet rövid távon?" - Erre senki nem válaszolt. November 27-én személyesen engem kérdeztél: "Hová várod ezek után rövid távon?" A válaszom a következő volt: "2025. 11. 27. 11:02 Előzmény: #10528 simonzoli13 Hansúlyozva, hogy én is impulzusok alapján tőzsdézem, technikai dolgokhoz nem értek a Pumáról azt gondolom, hogy előbb 21-22-ig fel fog menni, majd pedig 24-25-re." Akkor most igazam volt? Vagy igazam volt! Bocs, hogy fényezem magam és az öndícséretnek minősülő kommentért is. Anyagi hasznot sajnos nem húztam a dologból, de mégis kurva jó érzés, hogy ilyen nagy szakértők társaságában akik itt vannak, nekem is jut a dicsőségből olykor néhány morzsa!
Majdnem -4% volt reggel, 21.47, majd 24.91-ig felment, ami 16% mozgás napon belül. Az emelkedést az a szint állította meg, ami a tavaly márciusi esés óta mindig visszaverte, így a réstöltés nem indult be. A pletyka az, hogy az Artemis €40et vár per részvény, de ne engem szidjatok ha odaadja végül olcsóbban. Ha Monsieur Pinault olvasná az én elemzéseimet, odaadná €34ért is, de szerintem nem jár ide. Konkrét ár nem hangzott el, és ez még simán kútba eshet, sokadszor is.
Szia! Bennem az ragadt meg, amikor novemberben azt írtad, hogy év végére 32€-ra várod a Vonoviát. Írtam is, hogy akkor veszek a lányoméknak egy 110 millió Ft-os házat. Sajnos a Vonovia nem lett 32€, a ház viszont 120 millióra emelkedett és el is kelt! 🥱
Puma meg hova megy Srácok? :D Nélkülem természtesen! :D (Mondom h a kezemet figyeljétek mert bukok) Gratula aki tartja még! Ferrari Nike stb is fut még nagy hepinesz van Valami makró adat, és vagy big tech et adják és átrotáció? :)
Eurós részvények vitasarok