Szerintem ez most 7.30-on vehető és 1-2 napon belül 8 körül adható lenne. Ha bátor lennék megjátszanám, de nagyjából semmit nem tudok a cégről, így most nem merem. :)
A TUI sajnos agyon van shortolva, ha jól emlékszem közel 6% a short állománya. Az elmúlt idiőben szépen jött felfelé, szerintem a shortosok megpróbálták lenyomni, ahogy eddig az elmúlt időszakban a jelnetésre mindig meg is tették. Kereskedés végén is volt egy közel 1%-os felkötés. Remélem szép lassan építik le a shortpozikat és akkor további erősödés jöhet.
Polytec első féléves eredménye 1.4M € nettó nyereség, az előző évi 2.7M veszteséggel szemben. Az üzemi eredmény 60%-kal javult 5.6M €ra. Bevétel +2.3% 357,6M€ Weierbachi üzemet bezárják, de ez nem új hír. Dolgozók kevesebben, adósság drasztikusan csökken.
Érdekes a TUI is. Először beetetnek azzal, hogy visszaestek a foglalásaik. Erre a hírre, azok akik nem bennfentesek nyilván inkább kiszállnak belőle nullán vagy akár kisebb bukóval is. Utána kihoznak egy ügyesen machinált jó eredményt és láss csodát, megy a részvény ára, mint a távirat! Ahogyan korábban írtam: A tőzsdén senkiben nem szabad megbízni!
German premium beauty retailer Douglas (DOU1.DE) reported a smaller than expected drop in its quarterly core profit on Thursday, boosted by better than expected sales.Adjusted earnings before interest, taxation, depreciations and amortisation (EBITDA) fell 2.9% to 158.2 million euros ($185.1 million) in its fiscal third quarter, above the average estimate of 143.8 million euros from analysts polled by Vara Research. https://www.marketscreener.com/news/douglas-group-achieves-solid-growth-and-confirms-guidance-for-2024-25-ce7c51d8dd8ff623
Ebből is látszik hogy nem vettél! Mert az angol részvények pennyben vannak (és az osztalék is), szóval az 18 illetve 20 GBP. Jelentésre ralizott, talán túl nagyot is. Szerintem az alja megvolt, de a nagy emelkedés után korrigálhat.
Eurós részvények vitasarok