Én is futottam már pár kört minden európai védelmi cégben, de ezekből mindig igyekeztem reális profitok mellett kiszállni... ha csak ültem volna a seggemen, már 3x dupláztam volna. Nem számítottam ekkora FOMO rally-ra én sem, de örülök annak a profitnak is, ami összejött. :)
Másrészt viszont 3 éve háború van. Trump megválasztása óta világos volt, hogy durván emelni kell a kiadásokat. Azt gondoltam, hogy ezek, illetve Trump NATO-ellenessege nem új infó.
Nekem is jó pár ismerős így nyomja Coinok rv ami szimpi jónak tűnik és nyernek is nem kell közgazdásznak lenni sőt hátrány! Közgazdász ott ül a bankba es fizetésért melozik számtalan ilyen ismerősöm is van csak hitelt ismerik
Én vagy 5 embert ismerek, aki a Revoluton tőzsdézik és azt sem tudja, hogy mi az a P/E, nemhogy a forward P/E. Védelmi cégeket kell venni, háború van... EU költeni fog rá sokat... ennyi a sztori. A fundamentumokat senki sem nézi.
Fegyvergyártók most egy speciális terep. Gyakorlatilag a következő 5 évre garantálva van nekik az árbevétel. És majdhogynem annyiért adják a terméküket anennyiért akarják. Magyarul 5 évig eredményt tekintve nincs rizikó. A kérdés az, hogy TA meddig jön vissza de a trend egyértelmű. Kitömik őket pénzzel. Képlet egyszerű: a hatalmas eu keret felviszi a kamatokat erősíti az eurót és inflációt emel. + export esetén vámok. Az eu fegyvergyártók ebből szinte csak az előnyt élvezik míg a puma pl. Erős euro miatt export gyengül. Usa vámok miatt export tovább gyengül. A magasabb kamatok miatt az adósság költsége nől. Az emelkedő infla (ez még kérdőjeles) szintén hátrányosan érinti. És ugyanez igaz autósokra, Bayerra sbt stb. De hogy a saját Vonoviámról is beszéljek: Euro erősödés nem érinti hátrányosan, kamatemelkedés érinti (bár nem annyira mint azt beárazták), vámok egyáltalán nem érintik. Háború vagy béke sincs rá hatással.
A Forward PE 38-on. Egyre több részvénynél látom, hogy gyakorlatilag nem számít már semmit a P/E, irreális magasságokba is mehet. Mivel ez a jövőbeni teljesítményt veszi alapul, így a kérdésem: pusztán spekulációra emelkednek az ilyen papírok?
En 165-n szalltam be PEO-ba, PZU, PKO-n meg agyalok. Tovabbra is ugy gondolom hogy a lengyel piac ki fog loni. Aki januar kornyeken szallt be annak meg penzeso lesz :)
YTD teljesítmények az általam korábban javasolt és vásárolt görög és lengyel papíroknál görög bankok Piraues +26.5% NBG +24.8% Eurobank +12.6% lengyel papírok PKO +19.9% PEKAO +23.6% ORLEN +33.6% ALIOR +13% PZU +16.4%
Eurós részvények vitasarok