A kormányváltás végre elhozhatja a díjak csökkenését is? Mert most a kötési díjaink azért ilyen magasak, mert a NER lenyúlta (volt erről ha jól emlékszem egy kitálaló is..)
27.-én a közgyűlésen lesz megszavazva a BÉTx-ben a tőkeemelés, és utána őszig behozzák ide a KELER KSZF-ből GCM bizniszt, az energiapiaci elszámolóházat.
Úgy számolom, hogy ezzel 100-200 milliárd forint közötti értékű eszköz fog bejönni az energiapiaci szereplők letéteinek formájában. A cégnek ezen a rövid lejáratú euro kamatnak megfelelő bevétele tud keletkezni, minimális költségekkel. Én 2028-tól jelentős, évi 1000 forint feletti osztalékfizetési képességre számítok ebből, és mivel az energiaárakhoz van kötve a letétek mérete, gyakorlatilag a bevételekbe automatikus inflációkövető hatás van beépítve.
9300 - csak kiheverte a novemberi 6000 körüli szinteket. Ti mire számoltok ezzel a papírral? 9200-on vettem 2025 januárban az akkori csúcson, azóta ültem benne bukóban, most enyhült meg a történet. Érdemes tartogatni és várni a longot, vagy örüljek hogy nem buktam? :D
Csak egy kérdés volt, de köszönöm a választ. Olvastam anno a közleményt, de tévesen elbagatellizáltam. Nagyjából azon az alapon, hogy az MNB szempontjából ez igazából csak egy átszervezés, mert a BÉT-nek 81%-os, míg a KELER-nek összesen 91%-os tulajdonosa. Viszont BÉT részvényesi szempontból valóban jelentős, mert az eddigi 47%-ról 100%-os tulajdonosa lehet az Nyrt ennek a jelentősen nyereséges ágnak. Húsz százalék felett is növelheti az éves eredményt úgy, hogy az EPS most is kiemelkedően jó.
Jó a funda. Én két dolgot látok benne, ami negatívan hat. -Az eddigi osztalék a jelenlegi árfolyamhoz képest kicsi. -Bár rengeteg tartalék van a cégben, de mire használhatná?
Ezzel a papírral meg mi történik? Tavaly vettem belőle, kb 1 misi értékben, mivel mindig felfelé ment, mondom, felülök a vonatra. Éppen azóta megállás nélkül esik. Matolcsy húzta felfelé vagy valami más volt? Nem értem a fundamentális problémákat a BET mögött, főleg javuló eredmények alapján. Dobni már nincs kedvem, 30% feletti bukóban.
BÉT - Budapesti Értéktőzsde Nyrt.