Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD csütörtök, 21:25
Előzmény: #46898  Firekiller
bevallom nem tudom, de főműsoridőben majdnem naponta egy havi átlagbért mert olyan 40% kedvezménnyel. veszik meg a klímádat, ha te veszed olyan isten nincs hogy felrakja valaki.
N0MAD csütörtök, 21:24
Előzmény: #46897  signal2
"Jaja, tele an Magyaroszág, dolgos derék emberekkel, akik sokat tanultak, szorgalmasan dolgoztak,  és most csak azt a kis félretett penzüket fektetgetik be. Lásd az összes fideszes képviselöt és teljes pereputját, vagy a NER-es "vállalkozók" ezreit és pereputját."
szerintem ott elengedtem a témát hogy akinek van bármilye is, az csak neres lehet.
És igen vagyok olyan hülye hogy mindent leadóztam a lakáskiadástól kezdve a kis munkákig, magamnak fizettem az iskolákat, ja jórészt az eü ellátást is, és semmi észrevehető támogatást nem kaptam. elnézést hogy élek. 
Firekiller
Firekiller csütörtök, 20:48
azért a klímás - szezon függően keres sokat - nem? kérdezem, gondolom októbertől áprilisig olyan sokat nem kaszálnak?
signal2
signal2 csütörtök, 20:26
Előzmény: #46895  N0MAD
Jaja, tele an Magyaroszág, dolgos derék emberekkel, akik sokat tanultak, szorgalmasan dolgoztak,  és most csak azt a kis félretett penzüket fektetgetik be. Lásd az összes fideszes képviselöt és teljes pereputját, vagy a NER-es "vállalkozók" ezreit és pereputját. Ja, meg a babaváaros-csokos-osp-s csaláadokat, akiknek egyébként volt sakát pénzők lakásra, de ha már olyan hülye az állam, miért is ne akasszanak le róla pár tízmillió forintot.  Milyen igazságtalan is lenne, ha most hirtelen adózni kelle a kis tisztességesen megkeresett vagyonukon megtermelt tőkejövedelmük után.
Meg hát ezek az osztrákok, németek, svédek, stb. is milyen hülyék a sávos SZJÁ-jukkal, meg a megadóztatott tőkejövedelmeikkel. Mindenki feketézik, menekíti onnan a pénzét. Látszik is, mire jutottak a szerencsétlenek.
Már csak azt mondd meg, hogy pontosan ki a tököm járuljon itthon a kasszához lecsökkenteni a folyó 5000 milliárdos költségvetési hiányt. Mivel te a progresszív adót és a tőkeJÖVEDELEM adóztatsát elutasítotd, marad az ÁFA-emelés, és a kiskeresetűek adójának emelése. Vagy?
N0MAD csütörtök, 20:21
és szintén nem hoztam fel a támogassuk a kisvállalkozókat de adóztassuk porrá az alkalmazottakat ha tanultak és igyekeztek, ellenben kapják be a nullaközeli nyugdíjuak témát mert már volt sokszor.
N0MAD csütörtök, 20:07
Előzmény: #46880  signal2
"De lehet, hogy az a méltánytalan, hogy van 2 ember, mindkettö napi 8 órát dolgozik keménye, és az egyik havi 3 milliót, a másik meg havi 300 ezret keres. "
Lehet de, ez a méltánytalanság vezetett oda hogy annó szakmunkás végzettséggel dolgozva, munka mellett elvégeztem gimnáziumot, IT diplomáztam, nyelvizsgákat szereztem. (ezt diplomásként is folytattam.) meg utána még ami kellett. Saját zsebre.
Pedig szeretem a sört és kocsmázni is.
És lehet fizetek annyit mint néhány zsákfalu összesen. De fokozhatjuk a méltánytalanságot persze, csak jelzem hogy nem szerencsés a motivációt kioltani, illetve akinek már életképes tudása van és mobilis azt kikiáltani a hibásnak mert eljutott oda hogy keressen is. Sőt ha olyan hülye hogy nem tapsolta el hanem félretette azt már aztán végképp nem illeti kimélet.
És nem mentem bele hogy építőipari szaki mennyivel keres többet a diplomásnál és hogy egy maszek klímás mennyit fog naponta munkadíjban és a féláron vett klímával mert nem ez volt a téma.
De persze, népszerű topik hogy miért van a másiknak több, vegyük el. És nem, nem a feketén dolgozó klímástól hanem.
hát jó. Ha ez az ország felemelkedésének útja hát ez.
signal2
signal2 csütörtök, 19:17
Előzmény: #46891  Ishar
Igen, az egy full fidesz-hazugság volt.
Egyelőre nem látszik, hogy a Tisza többkulcsos adót akarna velem ellentétben, hiába lenne közgazdaságilag indokolt. 
Azzal viszont gondolom senkinek semmi gondja nem lenne, ha megmaradna az egységes 33,5 % elvonás, csak egy bizonyos jövedelem felett az 100% SZJA lenne. 
signal2
signal2 csütörtök, 19:14
Előzmény: #46892  signal2
Amúgy akár maradhat a flat jövedelemadó, de akkor azonnal szükséges az egységes 33,5%-os adó az ÖSSZES tőkejövedelemre. Úgy valamennyire OK, de még mindig nem teljesen.
signal2
signal2 csütörtök, 19:11
Előzmény: #46890  zsoltee77
Ishar
Ishar csütörtök, 18:50
Előzmény: #46885  zhagar
"Figyelem: még tavaly, a kampányban kiszivárgott, hogy a tisza többkulcsos adót vezetne be (a több száz oldalas szakértői anyagból derült ki ami kiszivárgott), de ezt a telex és a többi (ma már kormánypropagandista) médiatermékük kampánya segítségével gyorsan cáfolták, és "hazugságnak minősítették. De eljöhet még a bevezetése!" ---- Ez ugyanaz a szakértői anyag, amelyről már a megjelenésekor lehetett tudni, hogy hamisítvány, amit végül a bírósági döntés is megerősített? 
zsoltee77
zsoltee77 csütörtök, 18:30
Előzmény: #46873  signal2
Aki 300eFT-ot keres, 45eFt SZJA fizet, aki 1mFt-ot keres 150eFt SZJA fizet. Miért is kéne a 3x annyi adót fizetőt még extrán adóztatni?
Boby
Boby csütörtök, 18:08
Előzmény: #46887  signal2
Ez most azt mutatja, hogy gáz van a piacon és ide menekül a pénz. 
mab csütörtök, 18:06
"így néz ki a gyakorlatban az a hazugságuk, hogy csak a rászorulók kapjanak kedvezményeket"
.
Mert egy normális világban a nem rászorulók is kapjanak csak kedvezményeket, ugye? És valamilyen furcsa okból a kedvezmények többsége a nem rászorulóknál szokott kikötni.
signal2
signal2 csütörtök, 17:48
Előzmény: #46882  Ishar
Ez mutatja, hogy mennének még lejjebb is, ha az MNB nem lenne beszari, és csökkentené még a kamatokat. Azonnali nyereség lenne az államháztartásnak, már a következö aukciótól kezdve.
signal2
signal2 csütörtök, 17:47
Ez nem szélsöbalos propaganda, hanem mint akár lentebb olvashatod (illetve értelmezheted, ha lépes vagy rá), a világ legtöbb országában tökéletesen müködö, közgazdaságilag teljes mértékben alátámasztott adózási módszer. Természetesn semmi alapja nincs annak, amit írsz, hogy beindulna bármiféle tömeges jölvedelemeltitkolás. Abban a jövedelmi kategóriában, ahol ez jellemzö, ez soha nem volt divat, és értelme sincs. Aki jövedelmet akar eltitkolni, az akkor is eltitkolja, ha éppen 33,5% az elvonás, meg akokr is ha történetesen 40%. Az osztrákok, németek, daánok, stb. akkor sem titkolják el a bónuszukat, ha annak történetesen az 55-60%-át elviszoi az állam.
zhagar csütörtök, 17:36
A signal2-féle (alább ismertetett) többkulcsos szja-ról szóló szélsőbalos propaganda régóta, és jól ismert. Ezt parasztvakításként mindig azért dobta és -ja be a a médiájuk, mert szépen és jól hangzik. Probléma viszont több is van vele: mindig oda vezet, hogy sportot kezd űzni a a társadalom (minden szereplő aki bért fizet és kap is), ha tud, abból, hogyan titkolhatja el vagy viheti szürke-fekete zónába a jövedelmeit, tehát egy szóval, ez a mutyizás társadalmába, a korrupcióba vezet vissza régen is, és vezetne újra.  És tovább szítja mindig az irígykedést-gyűlölete az emberek között, h. az egyik egyetemista gyereke kapott kollégiumot,a másiké pedig nem, pedig akié kapott az jobb ruhákban jár, - na ja, de ügyesebbek a szülei mert jobban el tudják rejteni, trükközni, hogy amúgy a gyerekük rá se szorulna a kollégiumra szociális alapon! -na hát így néz ki a gyakorlatban az a hazugságuk, hogy "csak a rászorulók kapjanak kedvezményeket" - elvileg szépen hangzik, csak a mutyizás-korrupció-hazudozás az egész társadalomnak a vérében van, és azonnal beindul.
Figyelem: még tavaly, a kampányban kiszivárgott, hogy a tisza többkulcsos adót vezetne be (a több száz oldalas szakértői anyagból derült ki ami kiszivárgott), de ezt a telex és a többi (ma már kormánypropagandista) médiatermékük kampánya segítségével gyorsan cáfolták, és "hazugságnak minősítették. De eljöhet még a bevezetése!
Dollarama csütörtök, 17:22
Előzmény: #46882  Ishar
Az úgy van rendjén, hogy a hozam görbe ne legyen inverz. Az nem jó ómen a jövőre nézve, amikor a rövid papirok hozama ugyanannyi, vagy éppen még több is, mint a hosszúaké.
Dollarama csütörtök, 17:18
Előzmény: #46879  FR73
Igen, mert rendszerváltást igértek az államadósságot illetően, ám eddig a fülük botját sem mozditották sem a hitelminősitők, sem az OECD ajánlásaira. - pedig mindkettő ajánlás megfogadása lenne az, ami hitelt érdemlően adna biztositékot a kreditorok felé, hogy innentől vége az ingyen ebédnek.
Ishar
Ishar csütörtök, 17:11
Előzmény: #46877  Dollarama
A rövid három hónapos hozamok viszont elég alaposan lent ragadtak.
FR73 csütörtök, 17:10
Előzmény: #46880  signal2
Az adórendszer egyik szempontja az ún jóleti államokban a szolidaritás. Nem patikamérleg, ahol max annyit tennék be, amennyit kiveszek.
Akinek nem tetszik, el lehet költözni olyan helyekre, ahol nincs szolidaritás, pl UAE.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek