Az a mondás, hogy októberben nyújtják be a 2027-es költségvetés tervezetét. Abból mindennek ki kell derülnie. Monsom, én nem populista, hanem szakmai döntéseket várok el a kormánytól (mint mindegyiktöl). Eddig sajnos úgy tünik, hogy a mostani kormánynál is a populizmus az erösebb.
Állítólag októberben kiderül. Én keményen felforgatnám az adórendszert és keményen megvágnám a támogatásokat, kedvezményeket, de nem én ülök ott. Egyedül a gyerekek utáni adókedvezményt, az ÖNYP, EP adójóváírást, NYESZ-t hagynám meg, a többi nagyjából kuka CSOK-kal, Babaváróval.
Ez csak egy kamu fidesz duma. Ez a támogatás semmi másról nem szólt, mint a Romániában élő magyarok szavazatainak megvásárlásáról, hogy azok a Fideszre szavazzanak.
Vihar előtti csend érzésem van ... Jó lenne pedig, ha lehetne előre tervezni, nem december 30án tudnánk meg például, hogy a következő év(ek)ben mire számíthatunk ... Vagy nagy a titkolózás vagy még lövésük sincs, hogyan tovább ... Nem tudom melyik a jobb/rosszabb
Utoljára: A megmaradás záloga: Segít fenntartani a magyar identitást és nyelvet egy kisebbségi létben, ahol a helyi (román) állam nem mindig biztosít elegendő forrást a kisebbségi intézményeknek.
Pontosan. Nagyon kíváncsi leszek a 2027-es büdzsére. Ha marad az SZJA mentes anyák program, de csak a 40 év alattiaknak (azaz nem bővítik), akkor adódik a kérdés, hogy egy 40 alatti és egy 40 feletti anya miben is különbözik, hogy az egyiknek jár, a másiknak nem? Én megszüntetném a 14. havi nyugdíjjal, 25 év alatti SZJA mentességgel, Nők 40-nel együtt. Nagy a kuss arról is, hogy tovább tömik a határon túli magyarokat az iskolakezdési 100000 Ft-tal, miközben itthon csak a hátrányos helyzetűeknek jár, míg kint mindenkinek. Remélem, megvonják a szavazati jogukat a következő választásra ezeknek az Orbán imádóknak.
Egy drasztikus adórendszer-váltás visszamenőleges hatály nélkül a korábban felhalmozóknak kedvez, miközben az új generációtól elveszi a lehetőséget, hogy ugyanolyan feltételekkel jussanak el ugyanoda.
Minél többet keres valaki, annál kisebb részét költi el és a költés annál nagyobb része történik ráadásul külfüldön. Söt, minél több pénze van valakinek, anna´l több többletjövedelemre tehet szert adómentes befektetési formákkal. A magyar egy totálisan elhibázott adórendszer, amin sürgösen változtatni kell. A szerkezetén, illetve a mértékén is.
Szerintem sem a CSOK, sem a bababáró, sem az egyes csoportoknak adott SZJA-mentesség, de még a TBSZ adómentessége sem jó. Részemröl mindenki adózzon méltányosan, és senki ne gazdagodjon a többi adófizetö kontójára.
Pedig valakinek meg kellene épni, hogy ezeket az örültségeket kivezeti. Nagyon nem örülnék, ha a tisza a fidesz-féle populista közpénzpazarlást folytatná, hanem elmagyarázná az embereknek, hogy miként maradhat fenntartható az ország, ami az alapja a fejlödésnek.
A lakások és házak megvannak, csak java részük nem a megfelelő helyen van és rengeteg a leamortizálódott ingatlan, ami kvázi maximum erős kompromisszumokkal lakható. Illetve van ennek a két halmaznak egy elég nagy közös metszete. Ez mellé jön be az egyre több 1 és 2 személyes háztartás, és meg is van. Régebben sima átlag volt a személyes háztartás, sőt generációk is laktak együtt, ma már lassan kivétel ...
Magyar Állampapír tulajok