120-nál se gyűrűzött be. Az olajkészletek egy részét visszatöltötték, nincs hiány valahogy csak érkezik olaj, valahonnan. tehát a bombázás érdemben mégsem okoz hiányt.
Egész 2023-ban magasabb volt az üzemanyagár, mint most. A diesel 700 felett volt tartósan. Nem értem, hogy akkor most pontosan mi gyürüzne tovább. Azóta rádásul egyre terjednek az elektromos kisteherautók.
Más téma: Infláció! Nem tudom ti hogy vagytok vele de ilyen Olaj árak melett 93 USD, azért nem gondolnám hogy ne gyűrűzne tovább más gazdagsági szereplőkhöz az ár emelkedés konkluzió inflácó emelkedét várok.
"4 perc olvasásOlvasd elsőként a híreimet. Állíts be elsődleges forrásnak a Google Keresőben.Beállítom →MNB kamatdöntés: szűkül az időablak a magas állampapír-hozamok rögzítésére . A Magyar Nemzeti Bank a piaci várakozásokkal összhangban újabb 25 bázisponttal, 5,75 százalékra csökkentette az irányadó rátát. Noha a belföldi inflációs környezet gyorsabb lazítást is megengedne, a forint árfolyamának stabilitása továbbra is óvatosságra inti a jegybankot. A lakossági megtakarítások szempontjából a legfontosabb kérdés az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) reakcióideje: az eddigi gyakorlat alapján mindössze napok maradtak a jelenlegi kondíciók kihasználására. . Miért maradt el a nagyobb vágás a tartósan alacsony infláció ellenére?A legutóbbi, 1,8 százalék körüli inflációs mutatóhoz viszonyítva az 5,75 százalékos alapkamat mintegy 4 százalékos reálkamatot eredményez, ami régiós szinten is kiemelkedőnek számít. Tisztán belföldi makrogazdasági szempontból ez bőségesen adna teret egy agresszívabb kamatcsökkentési sorozatnak.A Monetáris Tanács mozgásterét azonban elsősorban a nemzetközi térben zajló folyamatok határozzák meg. . Az amerikai Fed és az Európai Központi Bank (EKB) lépései, illetve a feltörekvő piaci devizákra nehezedő nyomás miatt a jegybank nem szüntetheti meg hirtelen a magyar eszközök kamatelőnyét. A kockázati prémium fenntartása a tőkekivonás megelőzésének alapfeltétele. A lakossági piacon a hozamcsökkenés borítékolható, a tempót viszont az ÁKK diktálja. Az intézmény a jegybanki döntések után jellemzően 1-3 munkanapon belül módosítja az állampapírok feltételeit, így a magasabb kamatozású sorozatok lezárása azonnali reális forgatókönyv. . . Persze az is lehet, hogy kivár a csökkentéssel, ez jórészt az ÁKK új vezetője által megállapított irányvonaltól függ.Átrendeződés a lakossági piacon: papírspecifikus kilátásokA hozamgörbe süllyedése eltérő mechanizmusok mentén éri el az egyes lakossági állampapírokat. Az intézményi piaci tendenciák és a korábbi kamatciklusok tapasztalatai alapján az alábbi elmozdulások várhatók. . FixMÁP: felértékelődnek a korábbi sorozatokAz új, 3 éves futamidejű, rögzített kamatozású FixMÁP árazása szorosan követi az általános hozamkörnyezetet. Mivel a konstrukció a teljes futamidőre garantálja a hozamot, az új, mérsékeltebb kamatú széria meghirdetése előtt az aktuális feltételek fixálása nyújtja a legnagyobb biztonságot. A hozamesés időszakában a korábban kibocsátott, magasabb kamatozású Fix Magyar Állampapírok matematikai értelemben felértékelődnek a portfóliókban. . Új MÁP+: megtérül a rugalmasságA sávosan emelkedő kamatozású Magyar Állampapír Plusz vonzereje a csökkenő kamatkörnyezetben kifejezetten megnő. A rövid távú alternatívák hozamesésével a MÁP+ beépített tőkésítése (a futamidő során kifizetett kamatok mindig az eredeti papírba forognak vissza), illetve a kamatfizetésekhez igazított ötnapos, díjmentes visszaváltási ablak olyan likviditási előnyt biztosít, ami sokak számára kompenzálja a más papíroknál esetleg elérhető marginális hozamtöbbletet. . BMÁP és DKJ: az előrehozott hatásA Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) kamatbázisát a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aukciós átlaghozama adja. Az intézményi befektetők már a döntést megelőző hetekben beárazták a 25 bázispontos vágást, ami a DKJ-hozamok lejtmenetében már hetek óta látszik. Ez a hatás a BMÁP esetében a következő kamatfordulókor automatikusan alacsonyabb kamatot jelent a következő három havi kamatperiódus idejére.Prémium Magyar Állampapír (PMÁP): készülni kell a hozamcsökkenésreA korábban kibocsátott, inflációkövető papírok idén még a magasabb bázisév miatt kedvezően kamatoznak. A 2 százalék alatti jelenlegi infláció azonban determinálja a jövő évi kondíciókat. A következő kamatfordulóknál ezek a sorozatok az eddiginél érdemben kevesebbet termelhetnek majd. . Sokan gondolkoznak a meglévő PMÁP papírjaik lecserélésén, ehhez az állampapír cserekalkulátor nyújthat segítséget.Portfólió-átrendezési stratégiák az új hozamkörnyezetbenA csökkenő kamatpálya felértékeli a tudatos likviditáskezelést. A lekötetlen folyószámla-egyenlegek reálérték-vesztése felgyorsul a lehetséges hozamok elmaradása miatt, miközben a biztonságos állampapír-hozamok is fokozatosan apadnak. Két fontos szempontot érdemes figyelembe venni az elkövetkező napokban:
Új tőke elhelyezésekor a jelenleg elérhető FixMÁP sorozat lekötése az egyik leglogikusabb lépés az új, alacsonyabb kamatozású konstrukció bevezetése előtt.
A meglévő papírok (például egy régebbi PMÁP vagy BMÁP) eladása és a hozam fixálása kizárólag a tranzakciós költségek kiszámítása után javasolt. Az Államkincstár által felszámított 1 százalékos eladási árfolyamrés meghatározó tényező: az átstrukturálás matematikai alapon csak akkor racionális, ha a futamidő végéig az új eszköz hozamkülönbözete ezt az induló veszteséget bizonyíthatóan kitermeli. Ebben segít a fentebb már említett cserekalkulátor. Fontos, hogy aki banknál tart állampapírt, az jellemzően inkább 2% idő előtti eladási költséggel találkozhat.
Az alapkamat augusztusban még tovább csökkenhet, így az őszt már 5,5%-os kamattal indíthatjuk. A következő kamatdöntő ülés időpontja augusztus 25.Saját, szubjektív véleményemBár a piaci szereplők egy része és a vállalati szektor érthető okokból gyorsabb, agresszívabb kamatvágásokat sürget a hitelezés felpörgetése érdekében, a makrogazdasági összképet nézve a jegybank jelenlegi, lassú víz partot mos stratégiája kifejezetten pozitív és felelősségteljes iránynak tűnik. . Az MNB óvatossága garantálja, hogy a forint ne váljon a nemzetközi spekulációk áldozatává, a reálkamatok fokozatos szűkítése pedig megteremti azt a kiszámíthatóságot, amire a hazai pénzügyi rendszernek most a legnagyobb szüksége van. Ez a higgadt, lépésről lépésre haladó tempó biztosítja a leginkább, hogy a jövőben ne kelljen egy váratlan árfolyamsokk miatt pánikszerűen újra kamatot emelni, és a gazdasági kilábalás valóban stabil alapokon indulhasson meg.Persze nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a kormányzat tartsa szem előtt a lakossági megtakarítók, kisbefektetők érdekeit is, és ne csak az összképet nézze. Ennek a témának külön cikket szenteltem."
800> 356, itt benyaltam Margit térdkalácsát. július 10 pénteken zártam nagy veszteségben a pozit, mert arra számítottam,h közelít margit és ígyis-úgyis -50%, előtte zártam, utána beszivtam 2 SC felszúrást, így lett 356k a 800k-ból. azóta 758. Július 14 a mélypont a 356k Július 23-at írunk (fixmáp 2031Q1-Q2 megérkezett) és 758k. Kiszámolhatod. Ha nem zárom veszteségben, akkor simán 1M fölé lövök, de zártam, így jártam. július 14-23-at kiszámolhatod napra, kereskedési napra. Csak jól kell elkapni, vagy sikerül vagy nem :D
Nem mert kilépni a fideszből hiszen a csordaszellem Orbánt támogatta nem akarta hogy támadják, ha kilépett volna a fidesz kormány alatt akkor hatalmas támadást zúdítottak volna rá h globalista és nemzetáruló liberális stb. Már hosszú évek óta feszültség volt közte és Matolcsy között, az hogy megkapta az MNB elnöki posztját az Matolcsy ellen szólt akiből orbánnak eleve lett, bár nyilván a bizalom 2025 elején még felé is megvolt. Varga korábban sosem dolgozott az MNB-nél, nagy márton igen viszont ő maradt a kormányban Varga pedig ment a jegybank élére.
A hírek megjelenése után a kórház közölte, hogy a képalkotó diagnosztikai központban korábban fellépett műszaki hibákat elhárították, és ismét teljes kapacitással működnek, valamint az elmaradt vizsgálatok új időpontjairól értesítik a betegeket. A közleményből azonban nem derült ki, hogy a 2028-ra előjegyzett beteg időpontját is előrehozzák-e. hirstart.hu
Ha rendelkeztünk hogy a mostani fordulonappal 7 %-rá kössek vissza az összeget, de most úgy láttam, nem lett 7 % on lekötve , akkor már csak a mostaniakbol lehet vásárolni? Vagy holnap lesz a rendelkezés szerint teljesítve?
jó lenne ha vki idehozná a statisztikat hogy mennyi allampapir fog lejarni meg mekkora mennyi embernél mennyi van ... mert ha a lakosságnál 90%-ban 3-5millio, most itt a 7-6% -osokra gondolok
Magyar Állampapír tulajok