Ha csökken a kötvényhozam akkor az országkockázat is csökken és nő a befektetői bizalom ami jó hír, a HUF is erős! Orbánék a közvagyont ellopták ez téged mért nem zavar, minden tudatos ember ellenük szavazott, egyelőre minden jól alakul az országban!
Az, hogy a szomszéd 93 éves Bözsinéni, nem érti a világot, a blikkből gyüjti össze a valóságot (hazugságot), de hogy világot látott, idegen nyelvett beszélő emberek, egy befektetés topikban ilyen korlátoltak legyen, az szánalom.
Úgy tűnik erről a konkrét verzióról rajtad kívül még nem hallott senki. Közelmúltban számtalanszor hallottunk és olvastunk hasonló verzókat, amelyek a Fidesz által írt 600 oldalas Tisza programból, illetve a gazdálkodj okosan és a zebra DPK-ból kerültek nyilvánosságra. :)
Tudom, nehéz feldolgozni a hazaáruló, hazudozó kormány bukását! Ami viszont tény: Nem megyünk háborúba! Nem fognak kisfiúk szoknyába járni az óvodáinkba! Nem lesz 1000 forintos üzemanyag ár! Orbánt és tolvaj, hazudozó bandáját végleg eltakarítottuk a közéletből. Törődjetek bele, hogy vége van! A magyar népnek elege lett belőletek! A fidesz szétesik és örökre eltakarodik a közéletből.
Nem rémlik, hogy ennyire sok kérdésből álló kötelező kikérdezés lett volna eddig nekem az Államkincstárban, mint ami ma feljött (ja, este volt náluk frissítés ...).
"KYC nyilatkozat Kérjük közreműködését a KYC (Know Your Costumer) nyilatkozat kitöltésében, mely az Ön biztonságát és a befektetési szolgáltatásaink átlátható, szabályszerű működését biztosítja. ....."
"Meg 10 %-al kevesebb forintot kapunk érte belföldi finanszírozáshoz." --- Hát igen, ezt is rosszul csinálja a Tisza Párt. Ezzel szemben Matolcsy akkora zseni volt, hogy majdnem sikerült devizaválságot előidéznie (EURHUF 430, USDHUF 445), amit aztán 18% overnight kamattal sikerült elkerülni. Pedig akkor milyen f@szán le lehetett váltani a devizát meg a külföldi hiteleket a belföldi finanszírozáshoz...
"Nem, ez nem Fidesz örökség, ez Tisza jelen. Majd ébred a nép." ---- Na tessék, nem elég, hogy csökkennek a kamatok, a Tisza Párt már a WebKincstárat is tönkreteszi. Bezzeg a nemzetépítő Orbán magas kamatot adott és az ő kormányzása alatt soha nem volt leállás.
Kezdődik az ország devizában történő eladósítása. Lesz itt gazdasági összeomlás 2-3 éven belül. Harmadára eső ingatlanárak, munkanélküliség, stb. Áradjon.
Milyen
titkokat rejthet a magyar-kínai hitelszerződés? – „A Budapest-Belgrád vasútvonal
építésére kötött magyar-kínai szerződésről nem sokat tudni. A felvett
nagyjából 700 milliárd forintos hitelmegállapodás részleteit 10 évre titkosította
a kormány. Így nem nyilvános, milyen feltételeket szabott Kína, milyen
kamaton adta a kölcsönt Magyarországnak.” --- Bezzeg az Orbán-kormány
milyen okos volt…
Ez sajnos így van. Nagyon sok embernek bilibe fog lógni a keze a következő 1 évben, és felébred. Teljesen felesleges bárkit győzködni. Az idő meg fogja mutatni a valóságot. Csak egy kérdést tettem fel, de olyan reakciókat kapok az elvakult hívőktől, hogy látom, kár volt megkérdezni, mert itt az illatos rózsaszínű köd lebeg még...Durvább a fórum, mint egy elvetemült szekta. Itt minden kellemetlenség említése Fidesz propaganda, még mindig. Na majd egy év múlva visszajövök. Remélem nekik lesz igazuk, felvirágzik az ország, a jólét, és nem azon sírdogálnak majd, hogy tévedtek. Neked kitartást!
Örülök neki, hogy senki nem hallotta. De ez azért is lehet, mert ezt tiszás oldalakon nem lehet hallani, és mint tudjuk a portfólió fórumot olvasók többsége az. Annak meg mi értelme volna így 3 hónappal az elbukott választások után, hogy a fideszesek rémhírt terjesszenek? Azt értem, hogy választások előtt miért. De most mi értelme volna? Pozitív eredménye semmi, ha meg nem lesz igaz, akkor még jobban lejáratnák magukat saját választóik szemében. Maximum a pánikkeltés, de ahhoz nem elég 1-1,5 % tőke adó említése. Számomra teljesen logikátlan lenne a rémhírterjesztés. Egyébként ezt nem egy megafonostól vagy párt aktivistától hallottam, ezért is vettem komolyabban, mert jelentősen érintene. Ugyanis a kamatból élek, és szükségem volna még a tőkére vagy 30 évig.
Egy kérdést tettem fel. Hogy rémhír-e az majd kiderül. Ha mégsem, akkor bocsánatot fogsz kérni? Értem, hogy elvakult tiszás vagy, és ilyesmit nem hallani a pártoldaladon , de lxarom, túlságosan érintene a dolog engem, úgyhogy nem érdekel az érzékeny lelkületed. Gondolom, ha emiatt évente jó néhány milliót veszítenék, azt nem fizetnéd ki nekem, mert csak a szád nagy. Mindenesetre megjegyzem azokat, akik szerint ez hülyeség. Remélem nektek lesz igazatok, szívesen elnézést kérnék tőletek 1 év múlva.
Szurkolok neki, hogy neked legyen igazad. Azonban hová viszed a pénzt? Külföldre? Mert Magyarországon bárhová utalod át az továbbra is megtakarítás. Vagy tovább pörgeted az ingatlanpiacot? A részvény szintén megtakarítás, bár arról nem szól a terv, hogy mit tekintenének megtakarításon. Azt kapitányunk kijelentette, hogy Magyarországon irreálisan sok a megtakarítás. Ez a magyar állampapír tulajok posztja, tehát nagyon is helyénvaló a kérdés. Mivel túl drágának tartják a lakossági papírokat, a külföldi hitelezők meg ugrásra készen adnának hitelt, így pont nem hatódnának meg attól, ha egy része a lakosságnak elmegy az állampapírból. Az is faxság, hogy most bocsátanak ki devizakötvényt belföldi finanszírozáshoz, mikor erős a forint. Egyébként mekkora baromság hitelből előfinanszírozni az EU-s pénzekből megvalósuló projekteket. Olyan projecteket, ami visszamegy a németekhez (áram hálózat fejlesztés, okosórák és szélerőművek). Gondolom erről csak hallottál, vagy a tiszás pártoldalak erről nem írnak? Mikor meg vissza kell fizetni, addigra meg lehet, hogy erősebb lesz az EUR. Mikor választás előtt ezt hallottam, akkor úgy voltam vele, csak Fidesz duma. De most? Ez az infó most olyan embertől jött, akinek adok a szavára. Mivel több százmillió Ft államkötvényem van sok évi spórolás eredményeként, így igencsak érdekel az infó. Nem érdekel a te indulatoskodó szöveged, ennél komolyabban kérdeztem, hogy hallotta-e valaki ezt a tervet. Ha nem lesz igaz, akkor boldog leszek, hogy rémhír volt mégis, ha meg igaz lesz, akkor majd átgondolod a mostani válaszod, és meglátjuk kik az értelmes emberek.
Nem, ez nem Fidesz örökség, ez Tisza jelen. Majd ébred a nép. Nekem úgy is 8. Nem fogom ugyanazt mantrázni. Nekem jobb, sem rosszabb nem lesz tőle, több a szabadidőm, ha nem itt írogatok. Hagyom kibontakozni a kedves kollégákat, Ők mindent tudnak és mindenkinél jobban.
Magyar Állampapír tulajok