neked nem megy az emlékezés. Varga kiszámítható árfolyamról beszélt és azt mondta nincs árfolyam cél hanem inflációs célok vannak. (ha kicsit gondolkodsz összefügg) És miért ezt mondta? mert a sorosfélék azonnal rárepültek volna a HUF-ra. lásd GBp vagy chf semmilyen árfolyam védelem nem jön be. A magyar lakossági állampapír lényege az volt a magyar emberek keressenek a kamaton ne pedig valami spekuláns banda. Így kiszámítható volt és a kamatfizetés fogyasztást generált vagy újrabefektetéssel stabilizálta a HUF-ot és finanszírozta a hiányt. szerintem zseniális húzás volt, stabilitást adott és egészségessé tette az adósságszerkezetet.
Stabil Erős forint, akkor is azt hangoztatta Varga, most is. MP kb. megdícsérte Vargát, mert azt tette, ami a dolga, a kötelessége. Nem csökkentett kamatot, egy ideig.
Varga amint jegybankelnök lett, bejelentette, hogy stabil forintot akar. Tiszától függetlenül. Szóval ne hamisítsd itt a történelmet meg hazudozz össze-vissza. A forinterősödésnek aztán lökést adott a kétharmados tisza-győzelem is, mert megnyugodtak a piacok, h nem lesz huxit és lesznek eu-s pénzek. Tudom, vannak, akiknek a kognitív kapacitását meghaladja, hogy ennyi tényezőt egyszerre észben tartsanak. Ezért írom le, hogy mindenki megértsem
Szándékosan rontják a HUF -ot, mondták évek óta, - most ugyanazok: Varga szándékosan tartja erősen! Okos, nem egyoldalú Géza, csak dicséretet kapott, (bezzeg Csehek , nutella beírásaira )
Most elmenni?.... Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter szerint az április 12-i választás eredménye egy olyan forradalmi népakarat megnyilvánulása, ami önmagában felhatalmazza a kormányt a Tisztítótűz program megvalósítására.
nem lehet hallotta a politikai kocsmacoelho gyüjteményedet dünnyögni? Nekem legalábbis ilyenkor szoktak olyan gondoataim támadni hogy olyan helyen akarok élni ahol az angollal elvagyok, max annyit tudva a helyi nyelven hogy a zöldségestől tudjak kérni, a helyi hülyék dünnyögéseit és világmegváltó senkit nem érdeklő lokális politikai szófosásait ne is értsem. A boldog élet receptje.
És tudod mi lesz a gondjuk? eddig azt mondták elnyomottak a diktatúra már az elviselhetetlenség határán túl és elvesznek minden lehetőséget a diktátor és kegyenceik..... és most mi lesz? hirtelen megokosodnak megvilágosodnak és kivirágoznak? elcsodálkoznék. Most nyakig járnak a demokráciában és letépték a láncaikat? sok sikert kívánunk. Egy áradós a metrón azt mondja: " azt hiszem elmegyek külföldre, ez az ország nem ott tart ahol én" :) ééédesem.
:) ja ja, a nutella árfolyamfelelős. Képzed mi van az ilyenekben belül. Valahol sajnálom őket de azét mindenki a saját életéért felelős. Érteni kell a világ működését sajnos sokan képtelenek erre. Képtelenek arra saját hasznukra használjanak eszközöket, információkat és a megfelelő tudással rendelkezzenek amit a piac megfizet. Folyamatos tanulás az élet.
Számomra érthetetlen, mi az oka , hogy az emberek nem képesek tanulni ,fejlődni. Ez hozza(hozná) az előrelépést. Miért ragaszkodnak a megrögzött panelekhez, ahelyett , hogy a maguk hasznára fordítanák a lehetőségeket. Írhatsz ezerszer , kapásból válasz ? Nudli ,zajec, pedofideszes , csicska , bűnöző... vagy bármi , a lényeg nem érinti őket. Egyszerű példa . HUF ba beírtam mivel érdemes kereskedni, itt számoljuk a tizedkamatokat. az pedig nem merül fel ,hogy csökkenő kamatkörnyezetben hosszú kötvényekbe kell a pénzeket tenni. A Fosrintos 260-as Géza ebből leszürte egy kérkedő, dicsekvő senki vagyok. Na azóta semmi hasonlót. Ki járt jól? Mindig mikor ránézek a számlámra (jól néz ki) eszembe jut.
régen is voltak ilyenek. Még gyerek voltam volt egy faszi bement a boltokba és azt mondta "miért van ez így, miért kell ennek így történnie." és közben a torkát simogatta. Mást nem hallottunk tőle de ezt nyomta egész nap. Azt mondták 56ban légnyomást kapott, de máig vannak ilyenek. Ezek mitől? bokros csomag? covid oltás? poszttraumás stressz? vagy egyszerűen nagynehezen rájöttek elreppent az élet nagy része és még egy értelmes döntést nem sikerült hoznia. Héét szar ügy..bármi is az ok.
nem baj, majd megtanulja a paraszt a kutyafittyet. Már rég meg kellett volna tanítani a döntéseiért vállalja a felelősséget. Én nem mentegettem volna a devizahiteleseket sem.
Mondtam nem érted. Igen. Ők is. Mert még a fogalmakkal sem vagytok tisztában. A tőkések kezében vannak a termelőeszközök. A munkások kölcsönadják munkaerejüket tudásukat nem rendelkeznek t.eszközökkel.. Nem bonyi. A tőkés működteti a rendszert, tannak minden kockázatával hasznával, ő találja ki a szisztemet. nem én találtam ki a gazdasági sulikban máig tanítják.
Magyar Állampapír tulajok