AZ SMS meg kb. 1-1.5 órával azután jön, hogy a számlán ott van a pénz. Tehát tényleg érdekes. Épp most néztem, hogy a 2030/Q5 Fixmáp is most fizet, március 20-án. Számlán nincs. SMS nem jött. 99%-on áll, tehát "kamatfizetés ready". Tökéletes a rendszer:D
A 2030/J holnap fordul, ma már a pénzszámlán lenne a kamat ?! Nálatok minden oké ? A papír már 99%-on van, kamat sehol. Tudom megjön, de ban baj úgy látom
Újabb
magyar hozamugrás, de a forint eddig olcsón megúszta: "A piaci nyugtalanságot jelzi a hosszú magyar hozamok emelkedése is, a tízéves referenciaérték 18 bázisponttal 7,32%-ra emelkedett, de a többi éven túli futamidőn is hasonló látszik ma."
2051G 6,5 körül volt, pár napja meg 7%. Ez a különbség pont ahhoz elég, hogy 0-ba gyere, vagy még hasznod is legyen rajta. Tehát aki 6,5%-ért esetleg csipegette, mert még úgyis jó, az most bánhatja. Én nem bánom a 7%-os fixmápot, még akkor sem, ha idővel nem lesz árfolyamnyereségem rajta, mert ezen soha nem lesz.
Valamelyik nap 7,06%-on volt a hozam, de még megvárom kifutni az olajválság hosszabbtávú hatásait, mert ha nem is lesz 9,5%, de lehet még kapni majd jobb áron.
"Többen belevettek a 10-25 éves papírokba, hozamcsökkenés reményében, hát ők most pislognak." . Próbáld megérteni, hogy sokan nem pár napos időtávon gondolkodnak. És a napi szintű impulzusok miatt nem váltogatják folyamatosan a véleményüket. Nem az van, hogy egyik nap jó befektetés, másik nap meg rossz. Valamint azt is, hogy nem All-In ről van szó. Van aki vett egy kisebb csomagot a többi állampapír mellé, mert ebben is lát esélyt, hogy jól teljesítsen. És van aki lépcsőzetesen feljebb is venne. . Még ha azzal érvelnél, hogy ilyen állapotú magyar gazdaságba ilyen politikai viszonyok mellett hosszútávon nem szabadna elköteleződni azt megérteném. Mert az egy stabil, hosszabbtávú vélemény ami releváns egy hosszútávú kötvénynél. De ezt a folyamatos nézetváltogatást napi szintű események hatására nem értem. Egy ilyen kötvénynél mit számít, ha csak fél vagy 1 év múlva folytatódik a hozamcsökkenés? Addig meg van egy 7% körüli hozamod mint a FixMáp-nál.
"a mai DKJ-aukció hozama 6,18% lett." --- Jövő héten kedden még lesz egy aukció, mielőtt a 2030/N és a 2030/N1 BMÁP-ok fordulnának. Vajon mennyi lehet majd a bázis, amire rájön a prémium?
Magyar Állampapír tulajok