Magyar Peti küldöttsége szerint ők állnak nyerésre 40-60%. Mandiner szerint 60-40 a FIDESZ. Aztán majd jön az április, és megint beigazolódik, hogy a kőkemény ellenzék, a nyerni jöttünk ,de lehajtott fejjel távozunk kategóriába esnek, és be-narancssárgásodik ismét a 2/3 FIDESZ. Én tökéletesen megértem, hogy miért várják az emberek a változást. Kíváncsi leszek a végeredményre.
Milyen garantalt? Senki nem gondolja csak ti páran. Letezik meg egyáltalán ellenzék? Mert én nem latom őket sehol mostanában, pedig most kellett volna nyomni
FED se vágott, most nem kamatcsökkentő a hangulat. Illetve az MNB nem veszi magára Marci dolgait, ha Marci az állami büdzséből akarja támogatni a cégek olcsó hiteleit, akkor az legyen a Marci baja, ne az MNB-é.
Csak,h ne legyen boldogtalan az OTP, sima bankkártyával is vettem egy bruttó minimálbérnyit, remélem látják és megkeresnek, hogy "milyen munka ez kérem szépen", hát ez reszelgetős, de kőkeményen :D
Amikor bent vagyok az OTP-nél, mindent rám akarnak tukmálni. Aki ott tart állampapírt, az tudja, hogy mibe fáj éves szinten. Csak az értékpapírszámla díja 4000 körül volt negyedévente, + az állománydíjról nem is mondok semmit inkább, na pont emiatt nincs már ott értékpapírszámlám, és minden a MÁK-nál van.
"Ilyeneket ne írjatok ide be, francnak se kell, hogy a bankok bezárják ezt a kiskaput vagy ránkszálljanak emiatt és felmondják a kártyákat" . Természetesen tudnak róla. Pl. az OTP-nél bele is van írva, hogy az ilyen vásárlások nem számítanak bele a pénzvisszatérítési mókába. Lehet más bankoknál is van ilyen. Azt hiszem a Unicredit-nél pedig ki volt kötve, hogy a személyi kölcsönből nem vehetsz állampapírt.
Igen, lehet ilyeneket taktikázni. Én hó elején toltsm be teljes hitel keretet első nap, amikor kijött uj fix és MAP+, aztán most húszon nap múlva visszatöltöttem hitelkártyát a kamatból ami jött 27.ére
A hitelkártya nincs ingyen, milyen kiskapuról beszélsz? Majd megmondják, hogy nem vehetsz rajta állampapírt? Ha nem törleszted vissza időben, rádverik a magas kamatokat, tehát ők járnak jól. Nincs itt semmiféle kiskapu.
Ilyeneket ne írjatok ide be, francnak se kell, hogy a bankok bezárják ezt a kiskaput vagy ránkszálljanak emiatt és felmondják a kártyákat okosan és fű alatt kell az ilyeneket csinálni, addig jó, amíg nem éri el a bankok ingerküszöbét ez a fajta hitelkártya használat
én már január 14-én megvettem /szintén hitelkártyával/ a 2030/I február 20-as kamatát. a következő forduló február 14, ismét durrantok egyet, még február. 20 előtt, a 6,5%-os fixmápok mellé kerül egy 7%-os, párban, amint 1%-ot halad a 2031Q1, a (2028Q12) 6,5%-osat kiváltom. Köv forduló 2030Q2-Q3, mert ezek is 6,5%-osok. Utána jön a 2027Q1, 2031Q1-ig eltolva. Ehhez persze nem szabad csökkenteniük az alapkamatot és a fixmáp kamatot sem. HA szorul a hurok, a csiki-csukinak vége, átváltom akkor, amikor kényszerhelyzet van.
Hát igen, a bankok helyzetére 2008 óta nagyon érzékeny lett a világ. Ezért nem valószínű, hogy a következő válság a bankok felől indulna ki. Max. következményként dőlnének be, pl. óriási pánikok miatt. . A legtöbb válságban viszont közös volt a magas hitelarány, a jelentős lakossági és vállalati eladósodottság. Nem a kirobbantásában hanem az elmélyítésében. A bedőlt hitelek mentén tud gyorsan messzire terjedni, a hitelek olajozzák a válságokat.
Magyar Állampapír tulajok