Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask szerda, 16:23
Előzmény: #39238  mab

Leírták az előttem szólók.
10-15 éven át hiperboláztak az indexek, gyakorlatilag egy kicsit hozzáértő meglovagolt egyet néhányat többet, ő is hasonló sikereket érhetett el, mint ő, csak nincs felfújva. Én nem tettem, mert csattogós lepkéztem, elkerült a tőzsdei világ (2009 utáni), de!  jelenleg Hathorral értek egyet.
7000-es S&P-nél nem longolunk.
az áprilisi mélypont 4800 körül volt, és ment 7000-ig, de végülis mire?
köv célár 8400, 2 év múlva meg 12000.
vagy nem.
1x minden véget ér, és évekig oldalazgatás jöhetne.
Hathor
Hathor szerda, 16:18
Előzmény: #39235  N0MAD
Még mehet..
mab szerda, 16:16
Előzmény: #39230  ktamask
"Itt a 4,5%-os hozam előtt vagytok leborulva"
.
Ezt nyilatkozta most befejezéskor: "viszonylag nem túl magas kockázat vállalása mellett sikerült teljesíteni azt az induláskori vállalást, hogy az elért hozam haladja meg kb. 5 százalékponttal a kockázatmentes forint hozamot."
.
Vannak ebben fontos részletek, mint pl. "a viszonylag nem túl magas kockázat vállalása mellett"
Sokan nehezen tűrik a volatilitást, és inkább legyen kisebb a hozam, de ne hullámozon durván a befektetés. (Én is inkább ilyen vagyok.)
.
Érdekes, hogy fitymálod ezt az eredményt miközben tizedszázalékokat reszelsz a lakossági kötvényeken.
Ishar
Ishar szerda, 15:44
Előzmény: #39232  ktamask
"Kíváncsi lennék, hogy az éves átlag 4,5%os hozam mellett valójában mekkora nyereséggel zárt az alapkezelő." --- Ha jól rémlik, akkor a kulcsszó a 4,5 százalékos REÁL hozam volt. Lefordítva állampapírra: Te vennél +4,5 százalékos kamatprémiummal ketyegő PMÁP-ot? :)
Goldstein17 szerda, 14:32
Előzmény: #39235  N0MAD
ok
N0MAD szerda, 14:31
Előzmény: #39234  Goldstein17
igen.
de ezügyben szerintem folytassuk másutt, pl eurhuf, topigazda nem rajongja az offolást.
Goldstein17 szerda, 14:27
Előzmény: #39233  N0MAD
Privát vagyonkezelői szolgáltatásukat veszed igénybe?
N0MAD szerda, 13:57
Előzmény: #39232  ktamask
A létező legőszintébben mondom hogy ha nekem stabilan hoznak kétszámjegyű százalékhozamot évente nagyon örülök ha maguknak még többet. 
De amúgy nem vagyok könteohívő, szóval csak gondolatkisérlet erejéig érdekelt a " csak 10-15%-ot mutatnak ki, akkor a maradék az ő zsebüket tömi, nem a tiéteket." 
Ha igazad lenne akkor is elég lenne nekem a 10-15% euróban.
ktamask szerda, 13:52
Előzmény: #39231  N0MAD

Kíváncsi lennék, hogy az éves átlag 4,5%os hozam mellett valójában mekkora nyereséggel zárt az alapkezelő.
Gondolom ezekről nincsenek információk.
pl. Nasdaq emelkedett 50%-ot, előtte esett 30-40%-ot.
Ha egy kicsit is megtette ezt az irányt, simán hozott bármelyik alap 50%-ot, csak az emelkedéssel.
Ha csak 10-15%-ot mutatnak ki, akkor a maradék az ő zsebüket tömi, nem a tiéteket.
Én csak erről beszélek.
Én tőzsdézgetek, ez a jó kifejezés, és valóban nehéz stabilan, kiszámíthatóan csak +t termelni.
Benne van a mínusz is.
N0MAD szerda, 13:49
Előzmény: #39225  ktamask
"A befektetők meg megkapták a saját kis + os részüket, amit jónak ítélnek, a 80%a meg a menedzseré, alapkezelőé"
kezdem sejteni milyen elvek alapján választasz befektetést, sokat tisztult a kép.
ktamask szerda, 13:48
Előzmény: #39228  Ishar

Csattogós lepkéztem.
Ne engem mérj össze vele.
Itt a 4,5%-os hozam előtt vagytok leborulva. 
Ishar
Ishar szerda, 12:54
"De ha tudott volna 20x-zni is, és csak jóba fektet, akár short akár long irányba, akkor a 4,6% kevés.
Ha 20x-ozni is tudott volna, mivel nem tudott? Meta is kb 10x akkora lett, BTC, Google, Tesla, mivel nem tudott volna 10x-ezni legalább? akármivel kb." --- Mond ktamask, Te tízszereztél-húszszoroztál ugyanezen az időtávon?
mab szerda, 12:32
A csak jóba fektetést még nem találták fel.
Mivel szinte minden alap tart kötvényeket is a diverzifikáció miatt, ez helyből lefelé húzza az átlagot.
.
Kár olyan részvényeket sorolni emelyek utólag láthatóan nagyott nőttek. Most kéne kiválasztani azt a kis 
céget az S&P500-ból ami 15 év múlva a jövő NVidiája, Metája, Teslája lesz. Azon lesz a sokszorozás.
.
A 4.6%-al pontosan meg lehetett duplázni a vagyont reálértékben 16 év alatt, szerintem ezt sokan elfogadnák. Bár a bankok szeretik a saját alapjaikat ajánlani, de a Citedallát pl. lelkesen ajánlgatták az OTP privátbanki ügyfeleknek is mint az egyik legjobb alapot.
.
A 80% százalékot meg nem tudom honnan szedted, ekkora költséggel meg sem tudna közelíteni semmilyen kitűzött benchmark-ot vagy ETF-et. Tehát komolyan úgy gondolod, hogy itt valójában éves szinten 23% reálhozam volt, és ennek ötödét hagyták meg a befektetőknek?
ktamask szerda, 12:28
https://www.portfolio.hu/deviza/20251217/olyan-tortenhet-a-forinttal-amitol-sokan-felnek-806668
Az euró-forint árfolyam a hónap elején rövid időre már 380 alá is benézett, ezt követően azonban látványosan kibillent az árfolyam. Előbb a Fitch kilátásrontása indított gyengülést, majd külföldről érkeztek olyan hírek, melyek arról szóltak, hogy a következő időszakban már jóval sebezhetőbb lehet a forint. De az MNB tegnapi kamatdöntését követő sajtótájékoztató is a gyengülés irányába mozdította a forintot, ugyanis a jegybank előretekintő iránymutatása némileg megváltozott és Varga Mihály elnök tegnapi kijelentése szerint adatvezérelt üzemmódba lépett. Ez azt jelenti, hogy a monetáris politikai irány egyértelműen lazább, mint az elmúlt hónapokban, a jegybank pedig óvatosan megnyitotta az ajtót egy esetleges év eleji kamatcsökkentés előtt.
ktamask szerda, 11:28
Előzmény: #39224  mab

"Abszolút" igazad van.
De ha tudott volna 20x-zni is, és csak jóba fektet, akár short akár long irányba, akkor a 4,6% kevés.
Ha 20x-ozni is tudott volna, mivel nem tudott? Meta is kb 10x akkora lett, BTC, Google, Tesla, mivel nem tudott volna 10x-ezni legalább?
akármivel kb.
Szóval na... Azért ennyire ne dícsérjük már rommá szerencsétlent.
Azt tette, ami a dolga, rommá kereste magát, elég volt neki. A befektetők meg megkapták a saját kis + os részüket, amit jónak ítélnek, a 80%a meg a menedzseré, alapkezelőé,.
gondolom így megy ez máshol is.
mab szerda, 11:08
Előzmény: #39222  Tapasz01
A tőzsdei kivezetéshez nem tudok hozzászólni. De az 4.6%-os éves átlagos reálhozam nem rossz. Nem világverő, de sokan elfogadták volna előre.
A BUX vétel jelentős részben az OTP-t jelenti. Ha 2009-ben csak OTP-t vesz mondjuk 1500-on, akkor 20x-ozhatott volna.
Viszont a kockázatcsökkentés miatt egy befektetési alap nem tarthat kizárólag egyetlen részvényt, de egy olyan szűk indexet sem mint a BUX. Ha viszont több mindent tart, akkor ezek átlaga nyilván rosszabb lesz mint annak a legjobban teljesítő elemei, ami viszont csak utólag látható. És a BUX nagyon jól teljesített 2009-től, mert nagyon be volt verve az OTP miatt ami hetedére zuhant.
ktamask szerda, 07:48
Előzmény: #39222  Tapasz01

Pont ezt írtam: "abszolútkáim".
Nem neked:) term.
Tapasz01 szerda, 06:14
Előzmény: #39201  mab
Én haragszom rá nagyon a Citadella tőzsdéről való kivezetése miatt. Ráadásul az elmúlt 16 év alatt olyan nagy és hosszan tartó esés nem volt, mint korábban. 2009-ben, ha bevásárolt volna csak részvényekből és nem csinált volna semmit, akkor nagyobb hozama lett volna.  15 k vs 110 k BUX emelkedésből többet is ki lehetett volna hozni.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek