Akkor nem lenne a topic neve:). OTP-nél sem kedvelik a MOL "barátot":D. Nevet direkt nem írtam. Mindig a MOL-t reklámozza, pedig nem halad sehova. Engem sem zavar különösebben ha másról is szó esik. De az már zavar, ha 2 oldalon keresztül az almalé árát meg a "KáderSH"-t látom. Tehát az ilyen "hú de hülye vagy, hogy állampapírozol" commenteket. De egy idő után ez sem zavar, elolvasom, lapozok.
Javaslatom, hogy maradjon a fórum ilyen szabadabb, kötetlenebb, mert hasznos lehet megismerni mások gondolkodását a befektetésekről. Akár párhuzamot vonva az állam papír hozamokhoz, esetleg.
Nem tudsz mindent. Csak röviden: 1,1 M-ért foglalóztuk az új építésűt. Ha most 1,5 körül viszik a használtat, az új csak elmenne 1,5-ért? Ugye? Akkor 2 kecó 80 m2 en a 400.000/m2 növekmény csak több, mi nt az állam papír ( bármelyik) mostani kamata? Amúgy hol a 10-szeres ár? Mikor volt az ingatlan 110.000/ m2? Nem mostanában.
Eddig még bejött amit lépegettem. Mindig nem lehet okos az ember. Lehetne mondani az Allampapír ellenednek, hogy a fák nem nőnek az égig, de nekem tök mindegy kim mit vesz, mit csinál. Na minden jót, csak visszanéztem esetleges választ adni .
A magyar állampapír nem reália, hanem elértéktelenedő wc, akarom mondani "értékpapir ". Kényelmes a kamat , de a tőke brutálisan el fog értéktelenődni.
"Buxot es zsákoljanak 100.000ért, bitcoint 110ezerért, aranyat 3000ert., otpt akciosan 30.000ert. Ilyen jó vételek sosem lesznek. Istenem" . Sokan ismerik az árat, de kevesen az értéket. Itt , ezeken az árakon látszik hogy mennyire, de mennyire hígitják már a fiat, fedezetlen pénzeket hogy ne legyen összeomlás. Felgyorsul a folyamat, miszerint a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, a szegények pedig egyre szegényebbek. 1971 óta a pénz már nem valódi pénz. Én ezért minden fölösleges, felhalmozódott pénzt azonnal reálikba fektetek.
"Egymast tapossák a hitelt felvevők és hitelt közvetítők Már 3% alá veri egyik a másikat. Állam által kínált 3helyett 2.86% Összes ismerősöm szalad felvenni. Ilyen komolyan nincs ami itt megy. Már én fèlek helyettük mi lesz ebből. Én az oösszes ilyen kohagyhatatlan ajánlatot kihagyom. Ami mindenkinek kell, az nekem kimondottan visstataszító, nem kell. Engem arra tanítottak, hogy addig nyújtozkodjak, amíg a takaro er. Szaladjon mindenki 10szeres áron ingatlant venni. Jó lesz biztos. " . Tihamér hátradől , ingyen mozi, popcorn, kóla.
Én nem vagyok meggyőződve, hogy jól csinálják az emberek az ingatlan vételt ezeken a szinteken, akár előbb alacsonyabban sem. Majd kiderül. Ami mindenkinek kihagyhatatlan vétel 10xes áron az már menekülős. Majd kiderül
"Én Bmáp, Fix Mápot tartok és 5,2-es Pmápot. De a 3%-os ingatlan vételes hitel bejelentésekor szinte azonnal foglalóztunk új építésűt." 👍 Így kell ezt csinálni. Az időzítés a lényeg. Nagy gratula!
Aki kamu ingatlant tud venni( lásd vakmajom ikerhaz szomszéddal csere) az lassa 4,5% ot kap az allamtol ingyen. Csak az 1 évet kell megfinanszirozni, utana önjáró a rendszer. 50m az evi tobb mint 2m. Magyarország jobban teljesít. Ha jon egy kisebb cumi a gazdadagban , akkor szerintem a 20 éves tenyleg felmehet 7,5 fölé. Ha jol emlékszem valahol 9 felett van egy rés a 10 evesben. Ha esetleg elpattan egy hur.
Az ingatlan meg nincs meg, és amíg nincs meg, addig csak gindolat. Az akkori aktuális árral szamolom úgy is az árat, úgy döntök. Jekenleg jelentős diszkonton tudok venni hazai balkánhoz képest. Harmad ar mindennapi, negyed ar kutatós
Ennek ellenérre én mindig forint erősödést várok. Ez hellyel közel 3éve működik A piacon mindenki firint gyengülést várt, én mindig ellentétest varok. Tehat abban erősödést. Tőzsdén mindenki felfele vár, én le. Az nem jött be meglepő módon. Ilyen is van, elismerem.
Törölt felhasználó2025. 09. 02. 13:44
jo ez a negyedéves kamatfizetés nyugdij mellé-pláne ha nem egy van
ez világos, csak ingatlannál váltani kell, bármilyen is az árfolyam. Ezért gondoltam volna befixálni az árfolyamot váltással, de ha további észrevehető mértékű forinterősödésre számítasz nem érdemes. Csak a mindenben összeomlás várás miatt gondoltam, hogy nem pont a forintra számítasz mint egyetlen stabil pont az univerzumban, mert az nekem furi lenne. De lehet másként gondolni persze.
Annyit váltok mindig ami kell, Revoluton váltom amire szükseg van. Kb 500ezer/1millioert. Ettol nem fogom betolni a fél vagyont, csak ha konkret ingatlan vetel van. Egyelore mindig olcsobban kaptam a dollart/eurot.. ez a szint nekem jo nyaralas penznek, most foleg dollart koltok, azt 337es arnal megvettem most ami kell
Magyar Állampapír tulajok