"nemtudom" kolléga írta, hogy én mindig erre a +2,5%-re hivatkozok, persze, mert nekem szinte 99%-ban csak az van. (2029N), semmi értelme nem volt a 2028P-nek. Ahogy PMÁPból is csak +1,5%-os van. Ezek aranybányák, a maguk módján.
Ezzel teljesen egyetértek, és a BMÁP logikáddal is. "Választásokig." De az már 2026 Q1-Q2 közepe. Onnantól már csak 1 évet kell kihúzni és 2027Q2-től meg jön a BMÁP +2,5%.
Az baj, hogy ahelyett, hogy elgondolkoznál, megint ki vagy borulva. Tetszik vagy nem, az állampapír kamat szorosan összefügg a gazdaságpolitikával. Ha egy kormány hülye, akkor magasabb lesz a kamat. Nincs itt semmiféle őrjöngés. Senki nem írta most, hogy ne vegyenek állampapírt. Én is beírtam, hosszabbra szerintem BMÁP (mert meglesz a gyümölcse a felelőtlen pénzszórásnak, az ország drasztikus eladósításának, miközben az idei hiány robog a 7000 milliárd Ft felé), rövidre pedig DKJ.
"Pont erre céloztam tegnap, hogy mindenki a saját érdeke a legfontosabb. Kit érdekel, téged érdekel, hogy az államnak ez jó vagy nem jó?" . Sehova sem jutna egy ország ha mindenki így gondolkodna. Ahogy a családban is fontos mindenki, nem csak én magam, minimálisan azért ország szinten is érvényesülnie kéne ennek. Minimum annyira, hogy legalább gondolatban zavarjon az állam és az ország megkárosítása még akkor is ha éppen haszonélvezői vagyunk egyes Fideszes rendelkezéseknek.
Jó lenne viiatatérni Magyar Állampapírhoz. Hagytunk a szokásos HUF topikos kormany gyűlőlöknek helyet írni, szidni mint a bokrot, Allamot úgy sem jo támogatni, ne vegyünk állampapírt tudjuk. Hagyjuk meg a topikot a tulajoknak, hatha szeretnének témához szolni. Köszi
Ja tényleg, csináltattam üj útlevelet, percek alatt elintéztem. Foglalt időre mentem, pontosan hívtak, semmi anyja neve öt példányban csak ellenőrizze az adatait, ott írja alá, annál az ablaknál fizet, a fülkeben fotó, lkcímre keri vagy ide?
Komplett adóstruktúra és gazd pol eszköztár változás kellene. Öntik bele a pénzt a gazdaságba ész nélkül, mint vizet egy lyukas dézsába. A nagy része hasznosítatlanul elfolyik. Az EU pénzek hiánya pedig versenyhátrány a szomszédokhoz képest, csúszunk is lefelé.
Amúgy jó példa a csendes rohadásra amit a napokban olvastam. Két városban is zár be üzletet a Spar. Tudom,meglesznek nélkülük is....,ahogy orvosok nélkül is megvan a magyar.
"és bizonyos szintnél jobban nem engedi elinflálni a forintot" A kormány aki az inflációt csinálja. Mi az, hogy nem engedi elinflálni a forintot? Talán tovább terhelni? De ezt is csak bizonyos köröknek tiltja meg,más köröknek meg nem. Amúgy attól, hogy bizonyos köröknek nem engedi a lakosságra terhelni az inflációt,attól az információ még nem szűnik meg. Továbbra is a magyar pénzügyi, gazdasági rendszerben marad és csendben belülről rohasztja azt.
Nem kell szeretni egy kormányt vagy egyetérteni egy kormány működésével ahhoz, hogy állampapírt vegyünk. Én azt látom, hogy a magyar állam pontosan fizet, és bizonyos szintnél jobban nem engedi elinflálni a forintot, tehát mint befektető, nyugodtan merek állampapírt venni. Mint szavazópolgár, egészen más véleményem van a kormány és az országot irányítók működéséről, röviden: ülj le fiam, egyes.
Mindenhol öntik a pénzt az emberekre, csak azért, hogy hatalmon legyenek. USA a legjobb példa, még a vámok ellenére is -7-8% hiánnyal fogják végigkaristolni az évet, miközben a pénzügyminiszter szerint 1,75% kamatot kellene vágni, itt és most. Az éves maginfláció +0,2%-al emelkedett, bár a havi infláció (éves) meg csökkent 0,1%-al. Meg is volt tegnap az örömködés +1,5%-os USA száguldás, a nagy semmire.
Te a 40-es évek Németországában éltél volna,az első sorban kiabáltad volna, hogy heil! És meg is magyaráztad volna magadnak. Há mér,a dinoszauruszok is kihaltak,az indiánokat is kiirtották! Ez az élet menete.
Ha leírom hogy ezeknek a számomra előnyös dolgoknak miben látom kárát akkor a topikgazda szomi lenne hogy negatívumokat írok. Értsétek bele hogy amiket nem írtam azokkal nem vagyok elégedett., nem érintenek jól. Az allam feladatiaira gondolok természetesen, nem aznidőjárásra.
Magyar Állampapír tulajok