kb. 2 éve utaltam személyes megjelenéssel a kincstárból egy másik magánszemélynek, nyilván ez azóta változhatott (a személyes megjelenés kicsit más, ott többszörös a kontrol, de nyilván ezt is felülvizsgálhatták)
Mák-tól SAJÁT bankszámlára történő kiutalására van lehetőség és arra is csak abban az esetben, ha a webkincstár felületén előzetesen rögzítve lett a szlaszám, majd a Mák azt le ellenőrizte és jóváhagyta (több nap). Pontosan a csalások kivédése miatt vezették ezt be.
nagyon nem mindegy, persze! Igen, biztos másnak is segít! Én másnak nem utalnék úgy, hogy én vagyok a kedvezményezett az ő számlaszámán! Én azt csinálnám, hogy bemennék a kirendeltségre, hogy egy ingatlan vételárát szeretném átutalni másik magánszemélynek, lehet-e
Most akartam rögzíteni, annyi van, hogy kedvezményezett neveként meg vagyok jelölve én, és ez a mező szürke. A rögzítéshez képest 48 óra múlva aktív a számla. Illetve, hogy kijelentem, hogy a fenti bankszámla tulajdonosa természetes (magán) személy. Így most akkor lehet hogy nem fog menni az utalás, persze én úgy tudom, hogy adategyeztetés nincs kincstáron belül a számlatulajdonos és bankszámlák tekintetében.
akkor még egyszer: - az utalás ki is tranzakciósdíjmentes és utalásidíjmentes, azaz ingyenes (magánszemély-magánszemély viszonylatban) - kincstári kirendeltségen azonnal lehet utaltatni, webkincstárból az ügyfelek védelme érdekében eleve van 1-2 napos "zár", amíg élesedik egy újonnan felveendő számlaszám, remélem nem tévedek - a kiutalások kb. óránként mennek ki, tehát nem azonnal - érdemes lenne felkeresni egy kirendeltséget az esetleges kényelmetlenségek elkerülés érdekében
Most komolyan hozzá tudom adni bárkinek a bankszámlaszámlát? Nincs semmilyen tulajdonosi megfeleltetés, név egyeztetés? Már nem emlékszem, hogy zajlik a bankszámlaszám hozzáadás. Jön valami SMS hitelesítő kód (a MÁK számlához tartozó telefonszámra), amivel simán megerősíted?
1. A bankszámlaszámot hozzáadod. Utána van egy hitelesítés (vagy valami hasonló) / kb. 1 nap, míg a rendszer befogadja-elfogadja a bankszámlaszámot. Tehát ha hozzá is adod, AZONNAL NEM tudsz neki utalni. 1.2. Hogy itt mit hitelesítenek, ellenőrzik-e a valódiságát, ellenőrzik-e hogy nem a személyedhez tartozik, ezt nem tudom. Furcsálnám, ha bárkinek (nem saját magadnak) csak úgy utalgathatnál, akár egy lakás árát át tudnád pöccinteni, megkerülve a tranzakciós díjakat / kp. felvételi díjat. Simán bemennek a MÁK-hoz és feltenném a kérdést, hogy hozzá lehet-e adni Orbán Viktor bankszámlaszámát, mert te támogatni szeretnéd a hatvanpusztai birtokát, az Orbán Kúriát.
Az elszámolási időszakok 7:30-tól kezdődően, minden óra 30 perckor (7:30, 8:30, 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30) indulnak, amely alól csak az utolsó, 10. ciklus a kivétel, amely 17:00 órakor kezdődik.
Magyar Állampapír tulajok